icon

Prečo psíčkari nechápu fóbii zo psov?

4. jan 2024

Preco to psickari nechapu? To je fakt skvele povedat cloveku, co ma fobiu, ze nebojte sa, ona nic nespravi... To je ako niekoho, kto ma strach z vysok, drzat nasilu nad priepastou a hovorit mu, nech sa neboji, ale nech pozera dole.. Taka super informacia, hlavne ked po mne este ten pes skace..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
4. jan 2024

@natall113 halloooo moje deti sú maličké! Sú to deti!!! Vysvetlené majú, ale stále sú to deti! Sú v práve, žiaden cudzí pes nemá čo byť v ich dosahu!!! Vysvetlím majiteľovi raz dva! Som za pokuty. Podľa mňa už veľa ľudom to vadí.A všade výkaly. Veď zabudla som sáčok zoberiem na ďalší krát a vyhodím a nabudúce si dám pozor. A to hovorím ako psíčkarka!

zuzulka558
4. jan 2024

@milanemila kúp si obranný sprej proti psom, ja ho mam zatiaľ som ho nepoužila tiež sme zažili to co ty

zuzitko74
4. jan 2024

@natall113 V tomto videjku odporúča dupnúť a zakričať a mne to aj väčšinou fungovalo. Nikdy ma žiaden pes nenapadol, možno dvaja-traja to odignorovali a štekali ďalej.

https://www.youtube.com/watch?v=lGYK0_FQhKQ
natall113
4. jan 2024

@jakubrianka ja nehovorím že cudzí pes má právo byť v ich dosahu, len že treba aj deti viesť k tomu ako sa správať a nielen deti aj dospelých takže sa ukľudní. Hovorím že som proti tomu, ok pokuty by boli fajn len často vidím ako matky nechajú deti loziť za cudzím psom a potom sa sťažujú

dadis
4. jan 2024

Keby ste radsej riesili, ze sa ide rusit specialna prokuratora nez pokuty za psa bez vodzky..

natall113
4. jan 2024

@zuzitko74 pre psa to môže byť aj podnet na útok, na VŠ nás učili rázne povedať fuj keď tak určite nie kričať a mala som na myslí kričanie typu aas

sss777
4. jan 2024

Ešte otázka - vie niekto, aké možnosti brániť sa má človek, ktorého obťažuje pes? Bol tu spomenutý ochranný sprej - neskončí to nakoniec tak, že ešte obťažovaný bude mať problém s majiteľom psa/políciou?
Alebo iný príklad - pes vyskočí na kočík. Dieťa v kočíku má dajme tomu 5 kg, pes 15 kg, takže jasný hmotnostný nepomer. Matka zavolá políciu a čo ďalej? Čo hrozí majiteľovi psa v takom prípade?

dadis
4. jan 2024

@diavant Vas nazor 🤷‍♀️

natall113
4. jan 2024

@sss777 dostane pokutu a má zodpovednosť za škodu spôsobenú uhryznutim 282/2002 Z. z.

zuzitko74
4. jan 2024

@natall113 Ja som v podstate ani nekričala, len takým nepríjemnejším tónom hlasu som povedala ,,choď preč" alebo ,,ticho". To len majiteľ vyhodnotil, že mu na psíka kričím, lebo bol urazený.

natall113
4. jan 2024

@zuzitko74 tak to je rozdiel, ja hovorím o kričani tvoj postup bol v poriadku

sss777
4. jan 2024

@natall113
Vďaka za odpoveď. Myslela som to tak, že neuhryzne, ale obťažuje. Akože napríklad vyskočí na kočík a nezraní dieťa.
Niečo v zmysle, že niekomu vleziem bez pozvania do obývačky a nič neukradnem🙂
Že či je aj to obťažovanie nejako upravené zákonom.

dadis
4. jan 2024

@sss777 A toto sa akoze bezne deje? 🤣 Ze pes pride a vyskoci na kocik? Mam 43 rokov a tento ukaz som este nevidela.

jakubrianka
4. jan 2024

@natall113 ty si ma označila, ja som nikde na teba nereagovala prvý krát.

Píšem, že ma vyslovene už serú títo akože psíčkari čo rastú ako huby po daždi. V živote psa nemali kúpili prvého čo prišiel pod ruku a správajú sa ako teľatá. Ja tehotná veľké brucho dieťa a náš malý pes na vôdzke a tu hovado veľké na voľno beží za nami! Náš pes musel sedieť doma kvôli drzím psíčkarom? Tak ich pes sa vybehá navoľno všetci strach v očiach z neho a náš na vôdzke musí byť doma??? To kde sme!
A najlepšia maminka na ihrisku s obrovským boxerom? Voľne si tam ešte veselo chodil okolo jej decka a my sme ísť nemohli lebo oni? Urobila tak pár krát a potom som jej už vyčistila žalúdok. Bola som tolerantná, ale drzosť niektorých psíčkarov ma už irituje.

zuzitko74
4. jan 2024

@dadis Mojej dcére psík zožral piškóty, ktoré mala položené na pultíku na kočíku. Takže, áno, kadečo sa deje, zbytočne sem dávaš vyrehotaných smajlíkov. Prečo by si to ľudia vymýšľali?

jakubkoanjelik
4. jan 2024

@dadis to, že si niečo nevidela neznamená, že to neexistuje. Pes ti do športového kočíka skočí ako nič, a niektorý ti dokonca aj do kolesa bude štekať ako besný, iný ponaháňa cyklistu alebo korčuliara ...

sss777
4. jan 2024

@dadis
Mne sa to tiež ešte nestalo, ale niekto v diskusii to tu spomínal. Tak som sa slušne spýtala, čo hrozí majiteľovi psa za niečo takéto.

jakubrianka
4. jan 2024

@sss777 samozrejme že je to zákonom ošetrené. Pes má byť na vôdzke mimo dosahu okoloidúcich. V žiadnom prípade nesmie byť vôdzka pustený tak, že v prípade že ho niečo irituje vie na teba zaútočiť.

dadis
4. jan 2024

@sss777 No moze sa stat, uznavam, napriklad s tymi piskotami, len nerozumiem, preco by za to mali byt pokuty, to je cele. @jakubrianka A ktorym zakonom?

jakubrianka
4. jan 2024

@dadis 1)

Zákon č. 282/2002 Z. z.
Zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov:
Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá,

zuzitko74
4. jan 2024

Mne sa páči na túto tému toto videjko.

https://www.youtube.com/watch?v=U9DZIfoJIl4
sss777
4. jan 2024

@dadis
Ja nehovorím, že za to majú byť pokuty, mne sa to len nezdá v poriadku. Otázku som myslela skôr tak, že keď sa niekomu niečo také stane, cez políciu nič nedosiahne, správne? Takže mu zostáva použiť len ten sprej?
Lebo ja som to vždy chápala tak, že nespratný pes je chyba majiteľa. Tak že či sa človek vie brániť voči majiteľovi alebo má zakročiť proti psovi.

dadis
4. jan 2024

@jakubrianka A kde to tam citas?

sss777
4. jan 2024

@jakubrianka
Super, vďaka, presne toto som myslela. Takže skok na kočík/do kočíka je ohrozovanie a upravuje to tento zákon.

jakubrianka
4. jan 2024

@dadis 🙈 tak čítaj…..alebo iným spôsobom neohrohuje….prosím pekne. Áno cudzý pes, ktorý je na vôdzke púšťaný ku mne alebo ku môjmu dieťaťu ma ohrozuje. Dúfam, že nie si psíčkarka 🙏.

dadis
4. jan 2024

@sss777 Ludia robia chyby, psy tiez. Za mna pokojne sprej pouzi. Chapem, ze ludom to moze byt neprijemne a nemusia to vobec akceptovat, chapem, ze nie kazdy pes posluchne na 100%, no nie vsetky psy su nebezpecne, ale ak sa citis neisto a mas strach, mas pravo sa branit. Ja by som sa na teba za to nehnevala, ospravedlnila by som sa. Ja sa rovnako branim
voci ludom a situaciam, co su neprijemne mne, aj ked to nie je prirstupok a nevolam policiu. Zijeme v spolocnosti ludi a zaklad je si postavit hranice a aj snazit sa pochopit druhu stranu. Je na kazdom, ako to zvlada. Ja som zatial k ziadnemu konfliktu neprisla, mojnpes nie je agresivny, za obcasne faux-paux sa vzdy uprimne ospravedlnim..ale ta spevialna prokuratora ma fakt uprimne serie..da sa ten sprej pouzit aj na aktualnu koaliciu?

jakubrianka
4. jan 2024

@sss777 ale samozrejme že je ohrozenie! A samozrejme že máš právo privolať hliadku a dotyčný psíčkar by mal podľa zákona dostať pokutu. Toto už je napadnutie. Ak ti pes vyskočil na dcéru neni o čom.

dadis
4. jan 2024

@jakubrianka Jasne 🙄😀🤣

jakubrianka
4. jan 2024

@dadis jej dcéra mohla spadnúť udrieť si hlavku!!! Pes jej mohol poškodiť oblečenie! Dieťa môže mať traumu! Ako fakt sa tu nájde niekto kto mi bude písať že je ok, aby cudzie psiská skákali na dieťa???