Prečo psíčkari nechápu fóbii zo psov?
Preco to psickari nechapu? To je fakt skvele povedat cloveku, co ma fobiu, ze nebojte sa, ona nic nespravi... To je ako niekoho, kto ma strach z vysok, drzat nasilu nad priepastou a hovorit mu, nech sa neboji, ale nech pozera dole.. Taka super informacia, hlavne ked po mne este ten pes skace..
@wolf_ s chorÿm psom ako budeš pracovať odborníčka?? Jaj prepáč, lekári nevedia a ty vieš? Škoda, že sme o tebe nevedeli.
@dadis čítaj s porozumením pes je chorý! Máme ešte jednu čivavu 14 ročnú tej čo je že je kľudná stále, tiež som ju zle vychovala? A keby aj!!! Ja som jej dala vôdzku a žiaľ po rokoch s nami musela ísť od nás kvôli takÿm ako tu…
@jakubrianka Ano, ano.. nakupite psov od mnoziteliv s roznymi ochoreniami, ziadny vycvik - ved to je len civava do kabelky, ziadna socializacia s cudzimi psami, pes v zivote nebol vedeny k poslusnosti, nikdy bez vodzky venceny a ked date psa prec (kto to vobec dokaze 😟), tak na vine su ini..
@wolf_ ochorenie CNS je výhovorka? Bola socializovaná od 8 týždňov,neskôr po komplet zaočkovaní so psami. V dopravných prostriedkoch. Nikde s ňou nebol problém, len keď na ňu vybehol pes majiteľa ako si ty! Je to fér hej, že nemohla so mnou chodiť na vôdzke von? Nie, nie je!!! A za tÿm si stojím.
Ze ktorý pes vyskakuje na kočík 🤦♀️
No bohužiaľ môj, on vidí dieťa a ma silnú potrebuj ho oblízat, miluje decka a to je jeho prejav lásky
Ja ho držím nakrátko na voditku ked sú na okoli deti, lebo viem ako by to dopadlo. Pár krát sa stalo ze boli kamosky s malými detmi u nás doma na dvore, pes pusteny a vzdy si smrad našiel spôsob ako priskocit k dieťaťu a dať mu uslintanu pusu
Kočík je pre neho hotové eldorádo, len co ho zbadá už aj pchá hlavu dnu.
Takže verím tomu ze takýchto psov milovníkov je veľa, to je len na nás majiteľoch aby sme ich vedeli ustrážiť. Dieťa ktoré nieje zvyknuté na psa môže mať z neho traumu aj ked je čokel dobrák.
Môj ma 60 cm, čiže fakt veľký pes a deti co ho nepoznajú sa ho boja ako čerta
@wolf_ sú aj iné psy. Choré psy, staré ubolené psy sa ti nebudú chcieť nikdy socializovať. A môžeš si tie svoje múdrosti hodiť za klobúk, ale keď pes ktorý je riadne na vodítku denne musí trpieť aj s msjiteľom kvôli inÿm psom, ktorí ho denne atakujú, tak to asi nie je fér. Ja som bežne nevedela koho ratovať skôr.
@jakubrianka Nechaj to tak, nemá to význam. Obeť si vždy za to môže sama. Ak chceš od ľudí z akýchkoľvek dôvodov ohľaduplnosť, tak im ,,stúpaš na otlak", lebo ich nútiš uvedomiť si, že v skutočnosti ohľaduplní nie sú.
@wolf_ ešte raz, ja viem ako sa učía psa povely. Môj ide vždy pri nohe ak idú ľudia.
Ale uvedomte si ľudia 🙏, že existujú aj psy, ktoré vaše voľne divé tvory ohrozujú. Choré, staré, alebo ubolené psy sa nebudú chcieť socializovať s voľne behajúcim psom. Hoc bude chorý pes na vodítku pri nohe, ale keby k nemu podíde voľne pustený pes tak začne vrčať a môže ľahko dôjsť k napadnutiu. Čiže keď mám ja tské psa na vodítku a idem tehotná s dieťaťom mám toto riešiť hej? A majiteľ klasika: nebojte sa on vám neublíži.
@wolf_ Neviem, na čo konkrétne sa ma pýtaš. Komunikujem s inou diskutujúcou. Zosypali sa tu na ňu ako osy, obvinili ju z kadečoho, čo si asi len vycucali z prsta a namiesto štipky pochopenia jej situácie do nej ryjú stále tvrdšie a tvrdšie. V mene lásky ku zvieratám treba virtuálne zničiť ľudskú bytosť, ktorá si dovolila mať iný názor.
@zuzitko74 Zaujimave, ze sa tu diskutovalo o nevyziadanom kontakte psa s ludmi a vyslo z toho, ze dovod je nevyziadany kontakt psa s nervoznym chorym psom. Tu by som sa do diskusie nezapojila, moj pes si tieto nervne uzliky, hystericky vybliakujuce, absolutne nevsima, obchadza ich, nechodi k nim, nechodi ani k inym psom bez mojho suhlasu. Podla mna, to bol dovod, preco ho autorka brala na vodzku, taky agresivny pes moze vyvolat u inych psov agresiu a bolo to kvoli bezpecnosti jej psa a jej samotnej. Nie preto, aby jej mala civava nahodou neskocila na dieta a nerozbila mu hlavku, neolizala ho v kociku alebo inej ohladuplnosti ci nebodaj zakonnej povinnosti, ako tvrdila. Ja nikoho nenicim, diskutovali sme o jednej konkretnej veci - ci je alebo nieje zakaz volneho pohybu psa v obytnych zonach (mimo vynimiek upravenych vzn)
@martinusik91 Ja súhlasím s tým, že malý pes je často uštekaný viacej ako ten veľký. No s veľkými plemenami chodia často majitelia bez vodítka a príde mi to akoby z pozície sily....už som u nás zažila že vlčiak, čo bol na majiteľove pokyny slepý a hluchý bežal za nami a skončil mi s prednými labkami na pleciach. Druhý raz zasa muž vychádzal z domu a voľne pustený pitbull nezaváhal a skočil na našu, bolo z toho šitie a liečba mesiac. Takže by sa to dalo posudzovať prípad od prípadu. Keďže vyhláška mesta vraví že každý pes má byť na vôdzke, malo by sa to i dodržiavať. Ako píšem vyššie, jasné že pes sa potrebuje i slobodne vybehať, treba ísť do lesa, na lúku a podobne. Jasné že každý psík má byť socializovaný, no to často nebývajú ani tie veľké plemená.
@martinusik91 Ešte musím napísať k téme. Keby mal každý psíka na vôdzke, nestalo by sa, že bude pes skákať na človeka, ktorý má zo psov fóbiu. Tie reči že nebojte sa, on nič neurobí.... neznášam. Naša miluje ľudí i psov a tiež by som za ňu nedala ruku do ohňa. Je to zvieratko, človek je zodpovedný, aspoň by mal byť.
@medda_beda ok, bojove plemeno oficialne neexistuje, len sa tak hovorovo nazyvaju, oficialne su to nebezpecne psy, ale to je jedno, stale su to tie iste a vieme o akych rasach a s akyminpovahovymi crtami hovorime. Ja si nemyslim, ze pes je zly, ja mam nazor na ludi, ktori si si zadovazia tento typ psa a neviedia ho vychovat, tak nech ho maju aspon na voditku a neobtazuje okolie. Mne uz taky, volne pusteny, co "nikomu neublizi", psa na voditku dokusal.
@mk1111111111 pekne napisane. Je pravda, ze ked je pes na vodzke, tak sa omnoho menej bojim.
@hyta to nie je z pozície sily 😂 teda ak ide o normálneho človeka. Ako vravím, tie veľké psy sa potrebujú vylietat. My bývame na dedine a riešime to lúkou. Samozrejme sledujeme či niekto aj tak nejde a keď z diaľky vidíme ľudí som psami alebo aj bez psov, privolame ju a púšťame až keď prejde. Väčšina psíčkarov ju ale pozná a ide sa pohladkať. Sami si ju volajú. Je to o ľuďoch a výcviku psov... Keď niekto nevie zvládnuť psa, nemá ho čo púšťať. V meste by som ale také veľké plemeno nepustila na voľno napr pomedzi paneláky 🙈 to je pravda.
Kamarat praxoval na odd.tvarovej chirurgie a teda niektore pribehy mi v tej mojej fobii velmi nepomohli. Este ten lepsi pripad je, ked dohryzol "len" svojho majitela, ale teda tie nasledky.. No ked to schyta cudzi clovek, nevinne dieta, to ma fakt desi.
@mk1111111111 Agresívny vie byť aj retríver.Tu ide skôr o to, že určité plemená dokážu vážne ublížiť pokiaľ ich človek nezvláda to je pravda.
Taký retríver nemá schopnosť ťa dotrhať a väčšinou sú povahovo neagresívne.
To či je pes agresívny majiteľ vidí len nie vždy to vie odhadnúť.
Môj napríklad nereaguje na agresívne psy, nereaguje na pohyby ľudí agresívne a nereagoval ani v situácií keď som ja mala strach pretože to evidetne nevyhodnotil ako hrozbu.Deti berie ako niekoho kto sa chce hrať, nechá sa aj za chvost chytať, dokonca okolo nich ide opatrne.
Takže ja viem, že ak by niekoho napadol tak by ten človek musel byť agresor a on by to z neho musel cítiť, ale musela by to byť pre neho priama hrozba.
Napriek tomu sa snažím vyhýbať ľuďom lebo viem, že to nemusí byť vždy príjemné.
Mne sa stala tiež situácia keď k niekomu pribehol môj pes, vlastne len ku veciam na zemi, ovoňal ich ja som ho ohriakla aby dotyčný vedel, že psa mám na očiach a ospravedlnila som sa, že pach rýb ho zlákal, dá pokoj.Len to ovoňoval a išiel preč.
Pán mi povedal, že si ho mám dať na vôdzku na čo som mu ja povedala, že je to príroda a zákaz so psom platí o pár metrov ďalej, potrebujem ho naučiť na to aby vedel ísť na voľno bez kontaktu, v meste ho to učiť nemôžem.
Ten mi povedal, že nech si ho zavriem do bytu.
A kedže aj on obmedzoval mňa kedže svoju činnosť mohol vykonávať inde a tiež mi nie je príjemné naraziť na sklo, silón a háčik tak som bola arogantná aj ja a povedala som mu, že nech sa teda do bytu zavrie on keď mu vadí príroda.
V prírode sú aj zvieratá.
A bežne tam psy pobehujú na voľno.
Ja sa tiež nemienim stále obmedzovať aj na odľahlom mieste lebo ľudia musia byť úplne všade.
Keby som ho mala na vôdzke tak by mu zas vadilo, že stále šteká.Celý čas bol inak pri mne, ľudí si vôbec nevšímal.
Ale to bola situácia kde tie psy naozaj sú na voľno a miesto nie je charakterizované ako miesto pre ľudí.Tí majú svoje miesta vyhradené takže pán sa kľudne mohol presunúť tam kde ja ísť nemôžem a spríjemňovať svojou činnosťou deň iným ľuďom.
V zahraničí to takto bolo rozdelené a nikto na mňa nepindal, že mám psa na voľno.Ten kto sa bál psov, šiel tam kde pes ísť nemohol a všetci sme boli spokojní.
@beronsche presne. Ja mam psa, ale cudzích sa proste tak prirodzene bojím a mam 33rokov nikto ma nepreskoli. Nezaujíma ma, že mi niekto bude hovoriť, že nerobí nič. Ja keď sa osmelim a mam dôveru tak ho pohladkam, ale neznášam keď sa mi notaju cudzie psy okolo nôh a už vôbec nie pri mojich deťoch. A úplny gól bol keď mi bývalá kamoška doniesla jej psa domov ku mne a začal mi skákať po gauči a na malé dieťa, som jej povedala, že pes môže byť v chodbe, ale nie v obývačke.. Otočila sa na päte a do smrti bude asi urazena, že som jej " dieťatko" chcela dať na chodbu, aby mi neskakalo po majetku a neohrozoval bábätko. Ja neviem akože niektorých ľudí nepochopím ani ja.
Ja mám v byte dvoch psov. Ale keď vencim a ide niekto okolo tak si psov stiahnem k sebe a nechám ľudí prejsť. No stalo sa mi že bol vonku pán a mal maličkého psíka ktorý behal na voľno. Rozbehol sa k môjmu stafordovi a pán má mna kričal že mu nič neurobí. Ešte že má môj pes na slovo počúva lebo keby sa po tom psovi pustil tak z neho neostane nič.
@buberova a takých je strašne veľa...čím ďalej tým viac ľudí má psov ako ,,deti,,🤔sama mám takých,, bláznov,,v rodine...neraz sa stalo keď sme sa stretli v lete na posedení ..my rodičia sme sa bavili od deťoch s keď sa do debaty zapojila nemenovaná a začala porovnávať psa a deťmi tak som mala dosť 🤔 čo ich malá,ako čo robí,a blaaa blaaaa blaaaa ...stretla som už x takých ľudí a teda nechápem 🤷
Ja sa psov bojím , minulý rok som pracovala ako poštová doručovateľka a uhryzol má pes ,,pes ktorý nič nerobí,,keď sa na neho sťažovala kolegyňa tak ju vysmiali a mňa potom fajne chytil za nohu...ten pes si ďalej veselo behá akoby sa nič nestalo,nebola som prvá ktorú pohrýzol...A potom počúvaj keď som išla s poštou aj inde že veď nič Vám neurobí,proste sa už bojím a hotovo...😞
@kiwi3 aj ked skace taky spinavy od blata, ktory ta celu poskace a zablati?🫣
@radacak byt tebou, kupim si slzny sprej. Musis sa predsa nejak chranit ked je to majitelovi psa zjavne jedno, ze ohrozuje ludi. Predsa sa clovek neda dokalicit…☹️

@jakubrianka To ze to je civava nieco meni? Si predstav, ze by na tvoju civavu a teba stekala doga, hoci na vodzke. Ved by sa len bala 🙈. To by bolo tebe a tvojmu psovi prijemne?