icon

Prečo si ženy po svadbe ostrihajú vlasy?

8. sep 2020
Strana
z3
stela01
8. sep 2020

Kde ? Kto ? V akom štáte ? Aké náboženstvo?

autor
8. sep 2020

celkovo vsade... .. co si vsimam... aj prastarka mi vravela ze ked sa ona aj jej kamaratky vydali ostrihali vlasy co mali po pas uplne na kratko.. len ma zaujima ze preco.. aj dneska to zeny robia 🤔

autor
8. sep 2020

par dni dozadu sa jedna moja znama vydala... cely zivot vlasy po pas... a hned po svadbe sa ostrihala uplne ponad plecia

verosika
8. sep 2020

Ja ich mam stale po pas, aj ked som mala po lopatky, dorastli.. aj teraz.pojdem na long bob skratit,opat dorastu, na uplne kratke by som nesla. Mozno je to z praktickosti, pri malych detoch ich mam stale zopnute a ked ich rozpustim, su vsade, najma v maleho ustach..

viestta
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
8. sep 2020

🤣🤣🤣

bajka16
8. sep 2020

Kks tak takúto diagnózu som ešte nevidela ani nepočula 🤔 pozdrav prastarku 🤣

zirafienka
8. sep 2020

Toto počujem prvý krát🙂

seraa
8. sep 2020

😂😂 sa smejem lebo toto sa ma muz stale pyta .. ze preco zeny na Slovensku a celkovo stredná a východná Európa si po svadbe ostrihaju vlasy 😁😁 a ma pravdu ja som sa to tiez vzdy pytalal .. ale česť vyjnimkam.. ja som vydatá 9 rokov a vlasy stale mam 😁😁 teda dlhe no stredne dlhe . Staršie damy chapem, menej vlásov a teda asi ľahšia starostlivosť (staršie myslim 60 a hore)

seraa
8. sep 2020

@viestta ma pravda a vela ludi to tvrdí a všimli si to.. toto nie je o od 100 rokov dozadu ale od 70 a 80 r.. absolútna právda , cudzinci si to najviac všimnú lebo je to u na so moc viac nez inde (u nas ako post komunisticky blok)

kittykat22
8. sep 2020

to by ma zaujimalo preco to pises anonymne, ked je to taka super ista kvalitna informacia 😂

pininka1
8. sep 2020

No ja som sa ostrihala len preto ze som si cielene nechavala narast vlasy kvoli svadobnemu ucesu. Ale inak je to asi rovnaka blbost ako nechat dieta presne na rok ostrihat na koleno do hola aby malo lepsie vlasy..aj to sa niekde robi cele generacie

majkeel
8. sep 2020

No vtacik je lapeny,chlapom sa pacia dlhe a kto by sa kazdy den staral o tie dlhe vlasy. 🙂

nika3136
8. sep 2020

Vies preco? 😃
Lebo si nechavaju dlhe vlasy na svadobny uces 😂 (teda v mojom pripade to tak bolo). Ibaze ja som skoro pochopila, ze svadba tak skoro nebude, takze ich mam teraz po plecia 😂
Niektore zeny su ovela krajsie s kratkymi vlasmi a stretavam vela takych, ktore ich maju dlhe, riedke, splasnute, neupravene...hlavne, ze su dlhe 😃 ako ja v minulosti. Ked na to ma niekto typ vlasov ze vyzeraju dobre tak nech, ale kto nie, tak nac vyzerat ako zmoknute kura, ked si moze dat iny strih, ktory jej bude svedcat viac 🙂

jaskolka
8. sep 2020

Voľakedy možno z praktického hľadiska, slobodne dievčatá mali vrkoce a chodili s nepokrytou hlavou, vydatá žena nosila už cepiec alebo šatku, čiže skôr kvôli tomu aby proste vlasy jej neprekážali pod tým. Ale teraz som nikde nepostrehla, aby sa žena po svadbe okamžite bežala ostrihať, sama mam ešte dlhšie vlasy, ako predtým. Možno zhodou okolností sa niektoré ostrihaju, zmenia uces, ale určite nie cielene s paušálne kvôli sobášu

asia83
8. sep 2020

Podľa mňa preto, lebo proste už si nemusia hľadať muža, keďže ho už majú istého doma. Vo všeobecnosti sa dlhé vlasy mužom páčia a sú symbolom dievčenskosti, slobody, takže nimi môžu ženy mužov zaujať a teda nájsť si partnera. Ja som mala tiež stále dlhé vlasy. Po svadbe skrátené, ale nie krátke, také pod lopatky. Mne sa dlhšie vlasy páčia.

seraa
8. sep 2020

@majkeel presne 😂

seraa
8. sep 2020

@jaskolka nie hend po svadbe .. par rokov ale a mozno viac na dedinách a malych mesta h ale Ano ma pravdu a dokoca aj ked ziju uz dlhe roky v zahraničí každá ruska a polka nad 40 ci 50 v USA ma krátke vlásy u mna každá teta a aj sesternice skoro vsetke ..

solange7
8. sep 2020

Prakticke dovody zrejme 😀

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
lucinka1988
8. sep 2020

@stela01 tak ja som vydatá 7 rokov, mám malého synčeka a ďalšie čakám a teda stále mám krásne dlhé husté vlasy a nemám v pláne si ich strihať, dokonca sú krajšie ako pred svadbou ☺️

javiemneviem
8. sep 2020

Ja som vydatá 5 rokov a vlasy stále po zadok 🤷🏻‍♀️🙂

mariejenka
8. sep 2020

Prečo to bolo tak v minulosti,už je tu napísané. Vyslovene vtedy to tak bolo...nosili sa "chustky" ,a ono keď prišli deti,nebolo času sa vycesavanie, zaplatenie...
Ja osobne vlasy vždy po pás, ostrihať som sa dala po lopatky keď má syn 4-5 mesačný tak sticoval,že až...potom zas dlhé,za tri roky a zas som sa dala podstrihnut,lebo s pupkom v 8 mesiaci tehotenstva, sa mi zle umývajú vlasy v predklone,a už viem čo ma čaká...
Kvôli vydaju, resp.po svadbe som bola tou isto, ako pred...aj s tým čo na hlave aj v hlave..

adalmba
8. sep 2020

Ja mám 3 deti do 2,5 roka. Vlasy po pás.

marygk
8. sep 2020

Možno preto, že chlapom narastú bruchá. A existuje tu priama úmera. Čím väčšie brucho muža-tým kratšie vlasy ženy. Toto by mali skúmať vedci.

katka2505
8. sep 2020

Ja som vydatá 6 rokov a vlasy mám stále dlhé,dokonca dlhšie ako keď sme sa s mužom dali dokopy.

jaskolka
8. sep 2020

Tak ono v podstate v takom veku, ako je 50 a viac, už naozaj dlhé vlasy akosi nepasuju, a žena pôsobi trochu "neupravene" s dlhými vlasmi. Nevravím, že úplne každá, ale také 50 a vyššie, naozaj viac im pristanú vlasy pod lopatky, po plecia a tak. Poznám ženu, co ma okolo 60,celkom sa o seba stara, postavu ma fajn, ale vlasy jej to doslova osklivia, lebo ich ma po pás a vyzerajú ako perie. Nepasuje jej to, ale ostrihať sa nedá. Ale taka 30 tnicka, prečo by sa mala strihať, keď ma pekne zdravé a pestované vlasy?

ciusinka
8. sep 2020

Ja som sa teda nestretla s tym, ze by si zeny ostrihali vlasy po svadbe, ale skor s tym, ze si ich ostrihaju po porode..Z roznych pricin..Napr. ja mam 34, 5-rocneho syna a vlasy som mala skoro stale po pas, najkratsie som ich mala do polky chrbta..

len_nig
8. sep 2020

Ja som si neostrihala

sticker
jaskolka
8. sep 2020

Navyše to môže súvisieť aj s hormónmi, niekedy proste v tehotenstve, po pôrode, či menopauze vlasy začnú viac padať, alebo jednoducho šedivé ju, čiže žena sa farbí, ostriha sa, lebo preriedene zničené vlasy nevyzerajú dobre, a kratšie sa ľahšie farbia.

Strana
z3