Prečo si ženy po svadbe ostrihajú vlasy?
Pred svadbou po zadok na svadbe pozadok(v účese 🤭)po svadbe po zadok....😉
neviem či ženy po svadbe si strihajú vlasy, ale pravda to je, že vekom majú ženy kratšie a kratšie ženy stačí sa pozrieť a koľko žien po 50tke má krátke vlasy? podľa mňa tak 80 % žien je ostrihaných na chlapca aspoň čo si ja tak všímam, dôvod je asi praktický, ale ja som vydatá skoro desať rokov a vlasy mám furt také isté nemienim sa ostrihať, to že sa človek vydá alebo má rodinu neznamená, že by sa nemal o seba starať a vyzerať k svetu aspoň môj názor, to je asi ako tvrdenie, že po 20 rokoch od pôrodu povedia ženy že to mám kilá po dvoch deťoch, prd makový aj kilá sú len zo žrania :D
Ja som vydatá druhý krát a vlasy mám stále po pás 🤷♀️😃
Po prvom porode isli vlasy nakratko. Padali mi neskutocne, zostala mi polovica, vyzerali otrasne. Tak nebolo o com. Po druhom porode tiez vlasy padali, tak som este rok pockala. Teraz ich nechavam rast uz 3,5 roka a mienim zostat pri dlhych. Ale takmer vsetky zeny v otcovej aj maminej rodine po urcitom veku presli na kratky strih. Jedna strana pretoze ma vlasy jemne a nema ich vela, druha strana, pretoze ma vlasy ako droty a velmi huste. Ja so segrou mame ten druhy problem, v lete trpime, ale zatial zostavame pri dlhych. Ale kto vie, co ma este napadne...
V mojom okoli si nechavali zeny narast vlasdo svadby koli peknemu ucesu a po svadby sli vlasy dolu lebo kvalita bola zla a uz netrebalo pestovat na svadobny uces
Ale co vedie ine zeny sa strihat netusim
Žena mení účes asi 10x za život.ja som tiez zmenila účes, keď som jedného frajera vymenila za druhého. Ďalšia zmena prišla, keď prišli deti. Vlasy padali, deti za ne ťahali a nemohli byť po pás
Aj u nas to tak niekedy bolo. A hned si robili trvale. Ale uz s tym prestali
To co je za stupidnu temu?
Ja som asi výnimka.🙃od mlada som mala krátke vlasy, a po svadbe som si nechala narásť, lebo sa to manželovi viac páči. Sama za seba by som ostrihala hneď, ale nie preto, že som už po svadbe, ale je to viac prakticke, nepadá to všade, nemám to stále v očiach, ústach.a keď to mám mať stále zapnuté, načo sú mi dlhé 😁
@vevesh no povedz me si pravdu ze to tak naozaj je 😁 .. vela zien sa stara o seba aby sa vydali a nasli si niekoho potom sa vratia k svojej prirodzenosti . Jasne maju menej casu, deti praca ale to je len taka výhovorka lebo zeny, ktore maju 2 deti a pracu a su rozvedené a chcu este partnera tie krátke vlasy nemaju a zázračne vsetko stíhajú 😁 dovod hlvne je, ze sa im nechce a nemusia sa uz tak snažiť .. je to pohodlie a nezáujem
Ja so osobne myslim, ze aj muz ak zena sa maju udržiavať a starať sa o to ci sa to u druhému páčia .. je to súčasť vzťahu.. ale hlavne zena aj pre seba ..
- prastarka - asi narodena v case okolo 1935? Ano, moja to tak urobila a aj moja mama a jej sestra. Vzdy ked sa vydali. Aj otcove sestry. Pred svadbou dlhe vlasy a po svadbe kratke a kucerave z nataciek 🙂. Asi bola taka moda.
Autorka, veď sa opýtaj tej tvojej známej, prečo sa po svadbe ostrihala.
Neviem... Ja mam stále dlhé vlasy...
Kebyze mam huste tmavohnede vlasy ako som videla, ze maju zeny v Spanielsku a Taliansku, tak si take necham az do staroby. Moje seno ktovie dokedy este vydrzi v takej dlzke 😂
Neviem kde zijes,ale toto som si vobec nevsimla.mozno nase mami sa strihali,i ked neviem preco.
Dlhe vlasy boli vzdy symbolom dievcat a ich krasy, ze mali cas ich cesat, pliest du vrkoce. Po vydaji Ich schovali pod prakticky cepiec. A tak bolo prakticke ich skratit.
Ja som si tiez po svadbe ostrihala vlasy :D bezne si ich ostriham po plecia a do svadby som vyse pol roka nechavala rast, lebo ved jednoduchsie mi z dlhsich vlasov urobia uces ako z kratkych :D to iste som inak urobila pri stuzkovej este na strednej 🤔 ja v tom nevidim taky problem :D
Jedna známa sľúbila, že keď si ju chlap vezme, ostriha sa. Po XY rokoch sa to stalo 😔, mala po pás, krásne husté, teraz ledva plecia
Ako dieťa som si to tiež všímala v okolí, že keď sa žena vydala, z dlhých vlasov boli krátke. Vždy som si ako dieťa myslela, že to je symbol vydatej ženy 🙂 Pred rokom som sa vydala a tiež som sa dala ostrihať, ale to preto, že som sa snažila dopestovať si čo najdlhšie vlasy kvôli svadobnému účesu a už boli také zničené, že potom som si ich dala cvaknúť. Teraz už sú skoro také ako pred svadbou. 🙂
Mňa zaujíma prečo si chlapi po svadbe nechajú narásť pivné brucho....česť výnimkám..
Aj ja som to urobila.Prakticky dovod.Chcela som mat vlasy dost dlhe na uces aky som si predstavovala a potom som bola stastna ze uz mozem mat uces aky chcem.
Ja som nakrátko lebo som zatúžila po zmene, ale zároveň aj preto, lebo po druhom pôrode sa mi moje takmer po pas dlhé vlasy začali dredovat. Jemne som si umyla a nedalo sa to učesat, take klbka sa mi namotali. Plakala som veľmi a ostala mi z vlasov ani nie polovica. Pramienok ako ceruzka.
Určite praktické hľadisko - pri malom dieťati sú tie vlasy všade, darmo ich mám po pás keď sú 90% materskej v cope, drdole... kratšie sa rýchlejšie upravujú, rýchlejšie schnú, vyzerajú väčšinou lepšie keď sa aj 300x zožnete k bábu a nie metrové vlasy čo sú rozhádzané kade tade okolo dieťaťa 🤷🏻♀️ Ja tiež po svadbe pôjdem z dĺžky po pás aspoň o 20cm dolu.
u nas v rodine to tak tiez bolo,mama aj tety po svadbe ostrihali vlasy. ako dieta som sa na to viackrat pytala s odpoved bola,ze zena uz po svadbe a s detmi nema tolko casu na starostlivost o dlhe vlasy. myslim,ze to bola zjednodusena odpoved,kedze som bola dieta.
teraz je moda dlhych vlasov a zeny ak maju pekne vlasy,tak si ich pestuju.nemusia sa uz ani nad vanou ohybat pri plakani pradla ani dlazky handrou na kolenach umyvat. celkovo je moda byt pekna dlhovlasa. ale od urciteho veku dlhe vlasy zene podla mna nepasuju,aj ta herecka kocurikova ich mala sice huste,no nebolo to v jej veku uz pekne.
Ja mám po plecia vlasy, pred svadbou som sa dlhšie nestrihala - kvôli dĺžke na svadobný účes, hneď po svadbe to šlo dolu na bežnu dĺžku - jednoducho mi liezli na nervy.
Veľmi sa čudujem, koľko z vás tu píše, že o dlhé vlasy sa treba viac starať a krátke sú praktickejšie. Síce som nikdy krátke vlasy nemala, tak to neviem posúdiť, ale myslím, že skôr by som mala viac práce s krátkymi, ak by som chcela, aby vyzerali dobre. Aj ku kaderníčke treba chodiť častejšie, aby sa strih udržiaval (svoje dlhšie vlasy si viem podstrihnúť aj sama za pár minút). A keď mi dlhé zavadzajú, dám do copu, alebo do drdolu.
Hlavne v minulosti, keď sa krátke vlasy natáčali na natáčky, bola ich úprava určite náročnejšia, takže za mňa tento argument neobstojí.
Tiez som to už počula, ja som tiež išla z vlasov do pása na long bob, ale rovnako to nemalo súvis so svadbou...skôr pomaly styridsiatky v auguste a po porode mi zacali masovo padať, takže malej som ich aj z plienky vytahovala...ide o praktickú stránku a nie tradíciu