Prečo zomrela Diana Hô Chí?
Neviete niekto či bola vážne chorá alebo čo sa stalo? Úplne ma to šokovalo. Normálne neverím...taka mladá a vitálna a zrazu zomrela? Hrozne mi to je ľúto....
Bola na dovolenke v Chorvatsku, potapala sa do hlbky. Vraj to ma nejaký suvis, ale ešte to nie je potvrdené
Podľa dostupných info na nete bola na freedivingu v Chorvátsku (ponárala sa bez prístroja). Tak bud tu hĺbku nevydržala, alebo dekompresna choroba.... Je to veľmi smutné, že život je taký krehký, človek plný života a zrazu tu nie je.
Pozostalým prajem úprimnú sústrasť!
@bolarazjedna len nepraj uprimnu sustrasť, to je max nevhodné. Uprimna sustrasť sa vyjadruje
@klarissa25 trošku odveci ale - ja nepochopím, ako sa toto už ľudia nemôžu naučiť správne používať.
Bože... Ja som len čítala, že jej všetci vyjadrujú úprimnú sústrasť, ale nezachytila som prečo. Tak toto je veľká škoda 😔
@bolarazjedna tak napr ja nie som Slovenka, snáď na to sčasti ospravedlňuje.... Aké odjwdy som v slovenskom kolektíve a niekde niekomu niekto zomrel (napr kolegom v práci) nikdy som žiadneho Slováka nepočula povedať : vyjadrujem úprimnú sústrasť, iba každého : prajem úprimnú sústrasť.
No už budem vedieť, ako je to správne.
Každopádne, je to veľmi smutné, čo sa stalo.
@bolarazjedna Ano, vela ludi to hovori nespravne. Ak nie si Slovenka, zapamatas si to podla tohto: sustrast znamena sucit, spoluucast, porozumenie, preto sa vyjadruje. Hovoris cloveku, ze zdielas jeho smutok. Sustrast neznamena akceptacia alebo zmierenie, preto sa nepraje.
@bolarazjedna
Krátky slovník slovenského jazyka:
sústrasť -i ž. účasť na utrpení iného, ľútosť nad ním: mať, cítiť s. (s trpiacim);
prijmite moju (úprimnú) s. formula vyslovovaná pozostalým pri úmrtí
Takže vo vete "prajem úprimnú sústrasť" človek hovorí niečo v zmysle "prajem ti účasť na utrpení", čo je naozaj veľmi nepekné😅
@ibrunova Veď to, že tiež som čítala status jej sestry a bol taky divný... A zas Diana mala dcéru, neverím, že by ju dobrovoľne opustila, ale ktovie no...
@bolarazjedna hovoris, ze nie si Slovenka, tak si to mozno zle rozumela/pocula, ale nikto nikomu osobne nehovori, ze prajem uprimnu sustrast, hovori sa iba uprimnu sustrast
Odporúčam pozrieť na netflixe dokumenty The deepest breath.. je to o freedivingu, veľmi zaujímavé a dojímavé. Každopádne je mi to ľúto 🥺
Nechcem konspirovat, preto to berte s rezervou, mozno rodina uz to vie. Mohla ukoncit zivot dobrovolne tym, co milovala. Isla pod hladinu, a uz sa nevynorila.

Vraj pri potápaní?