icon

Predavačka blokovala a posúvala veci k nákupu predošlého zákazníka. Je to ok?

28. aug 2022

Ahojte, boli sme na nákup a predavačka doblokovala predoslemu zákazníkovi , zaplatil a hneď začala blokovať nám. Predelovac tam nebol čiže posúvala naše veci na jeho. Ja som ju stopla, či jej nevadí, že nám mieša nákupy ( pán si schovával ešte stále svoje, čiže sa mi nedalo prejsť k našim). Manžel má potom sfukol, že či som musela byť taká nepríjemná. Je to podľa vás ok, keď nepočkal, kým zákazník odíde a pomiesa nákup ?

nikaeli
28. aug 2022

kvôli tomu som začala využívať samoobslužné pokladne.. pri tej rýchlosti balenia (hádzania tovaru do tašky) a tlaku na mňa tovarom ďalšieho zákazníka sa mi viackrát stalo, že som niečo zabudla zabaliť, zvlášť ak boli na pulte napr. letáky..

elanor
28. aug 2022

chapes to ciastocne spravne. Nakup si mas zbalit co najrychlejsie, ano, aby si nezavadzala. Ale nie predavacke, ktora blokuje, ako si to ty pochopila. Ale aby si nezavadzala ludom, ktori stoja za tebou v rade, a mozno sa ponahlaju na autobus, alebo kamkolvek, cokolvek. To ze ty maaaaaas caaaaaaaaaas, neznamena, ze ho maju aj ludia za tebou.
Nervozita pri akom kolvek zdrzani v rade stupa exponencialnou rychlostou. A kto to schyta? Sama vidis, ze nie ten co sa suchce, ale predavacka, ktora je v tejto situacii iba zajatcom a rozomleta dvomi kamenni na prach (tlaky z hora vs. tlaky od zakaznikov).

Ak som na kase, co ma oddelovak, pouzim ho, a blokujem tam. Ak ho nemam, prvemu baliacemu sa zakaznikovi posuniem nakup co najblizsie k nemu, a zacnem blokovat dalsi, ale neposuvam ho dalej, necham si ho pri sebe, len ho jemne odlozim, aby bol jasne oddeleny. Ak dalsi zakaznik chce, vie si ten kusok prejs, a rovno si moze brat, pripadne mu to rovno podam.
Jednak sa sleduju skeny za minutu, a ano aj cakanie na zakaznika nez zaplati, aj nez si pobali, sa rata. Cize cim dlhsie cakanie na cokolvek, tym horsie pre predavacku, lebo ked caka, tak neskenuje, a ked neskenuje, tak pruser jak delo.
Okrem toho 99% zien co blokuje, niesu original pokladnicky, nie su prijate na to miesto, v pracovnej zmluve maju uplne inu poziciu, a uplne inu pracovnu napln. Ked blokuje, jej roba stoji ladom-skladom. A ked ju nema hotovu, tak dostane dalsi zjebung. A zer bola 3/4 smeny na pokladni, miesto na svojom mieste, si myslis ze to niekoho zaujima???
Takze ked sa nabuduce bude nejaka predavacka ponahlat, ako keby jej horelo za ritou, maj prosim trosku pochopenia, lebo ono jej pod tou ritou ozaj hori.

autor
28. aug 2022

@elanor nie, na toto nebudem mať nikdy pochopenie. Bol to starší pán, ktorý nemal desať rúk, síce si poznal svoj nákup aj keď to tam bolo jedno cez druhé. Ak to funguje tak, ako nemá ( ja mám vďaka dlhodobému stresu panickú poruchu) , tak byť predavačkou ( zjavne v každom reťazci), nenechám na seba takto nechutne tlačiť .

elanor
28. aug 2022

Tak to, ale skus adresovat komepetemtnym. Tj. veduci / riaditel danej pobocky. Nie predavacka. Ale to by sa museli vyjadrit vsetci zakaznici, nie len jedna. Lebo aj tak by ti ten manazer iba povedal to co chces pocut, omotal by ti medove motuzy pod nosom, mozno by ti strcil do ruky flasu sampanskeho na ucet podniku, ale v realy by sa aj tak nic nezmenilo. Tp by musela zatlacit cela spolocnost, aby to malo nejaky efekt.
A keby sme to urobili vsetky, a ze mame obcas 100 chuti, to mi ver, kto by vam tie nakupy nablokoval. Vlastne... Kto by ten tovar vobec vylozil?
Ale predstava je to celkom zaujimava - cudujuci sa zakaznici uprosted prazdnych regalov...

54tinka54
28. aug 2022

Som prekvapená koľko žien tu píše podobnú skusenost akú máš ty. Mne sa toto ešte nestalo, chodím nakupovať do Lidla alebo do Kauflandu ale predavačky stále vyslovene počkajú kým si všetko spracem do košíka, pozdravíme sa a až tak začínajú blokovať další nakúp.

elanor
28. aug 2022

a este, ono tu staznost aj treba dobre podat a interpretovat. Nieze ta zla, zla predavacka, rychlo blokuje a miesa mi nakup. Ale staznost na system, ktoru ju nuti to robit. Lebo ona to nerobi pre svoje potesenie, ani preto, aby teba nasrala...

osky
28. aug 2022

Na to su nakupne voziky-ako mi uctuje,tak hed vkladam do vozika ,zaplatim a odpracem Sa.potom si mozem nakup niekde mimo kasy pokojne ulozit do tasky,do auta...a nerobim blokadu v obchode pri kase.neznasam,ked si predo mnou niekto vklada nakup do tasky,lazo-plazo .treba cakat, predavacka uz böokuje moj nakup,vsetci nervy
Je to velmi sebecke ...
Ale ja Sa na to vzdy ohradim a poviem.predavacke nech pocka..niekedy tomu predo mnou normalne odsuniem tie veci,nech nezdrzuje.
Zboznujem ked si ludia nevezmu kosik, akupia do ruk a potom nevedia co s tym.a zdrzujuuuu.

bubchen86
28. aug 2022

No tak skus si prísť nakúpiť do Nemecka 😅 nemáš šancu ukladať do tašky , pomaly ani do košíka , to je taká rýchlosť , že mám čo robiť aby som to nahádzala do košíka a potom keď som bola naposledy na sk sa mi to zdalo , že to trvá celu vecnosť aj som si ukladať stihla 😅 koľko krát mi aj oni sami položia do košíka keď nestíham ja 🤓 ale to pokladni necakas skoro nikdy o tom to je

zuzana76
28. aug 2022

bezne sa mi to stava a neriesim to, ustrazim si svoje a hotovo

nadazdi
28. aug 2022

Ja hlavne nechápem prečo si niekto ukladá veci z veľkého košíka rovno do tašky nebodaj do 261 tašiek.. toto mi ostane záhadou.. buď idem s malým košikom, že si to hodím do tašky a odchádzam alebo košík - pokladňa - košík a potom sa môžem producirovat pri aute a ukladať si veci tam nakoľko ide o veľký nákup 😂 pobaliť sa s malým košikom do tašky vie aj moje 4,5ročne decko bez zdržovania

leskovael
28. aug 2022

Neznášam to a bohužiaľ je to tak že u predavačov musí byť nejaká rýchlosť blokovania... Ono na napríklad som vavsinou zbalena a čakám kým vytlaci blok, ked sa niektoré motá predomnou tak to zdržiava aj mňa, ale nejako neriešim. Ukladám do tašky kým stíham a potom už zvyšok hodím do košíka a pri aute si preložím.

zuzana76
28. aug 2022

treba sa stazovat vyssie, je to tak ako pisu baby, predavacka musi cim najrychlesie nablokovat, pocita sa pocet scanov, takze to treba posunut vyssie, ze tym vlastne zneprijemnuju platenie zakaznikov, ked tak nahanaju, chudera predavacka za to nemoze

cacianka
28. aug 2022

To je taky problém oddeliť tovar 2 zákazníkov tým rozdeľovačom, alebo tovar ukladať tak aby bola medzera fest viditeľná a môj tovar sa nelepil na ten predošlý?
Veď pri pokladni je taká zábrana ktorá oddeľuje nablokovany tovar do 2 priehradiek a oddelí ho medzi 2 zakaznikmi

petulda333
28. aug 2022

Vies,ludom nevyhovies nijak. Robila som pre mensi retazec,nik nas nekontroloval kolko oscanujeme. No ak som cakala kym zakaznik dobali,tak dalsi hulakal co neblokujem. Ak som blokla,tak presne to co ty,kam sa ponahlam. Navyse nas bolo malo,nemal kto ist do pokladne a ak som cakala urobil sa rad,ludia hundrali a vedenie tiez. Takze nech predavacka blokuje ako chce,vzdy sa najde niekto kto ju zdrbe

petulda333
28. aug 2022

Nenechas tlacit a co by si urobila na jej mieste? Moje kolegyne boli starsie zeny pred dochodkom a 2 s malymi detmi. Ziadna si nemohla dovolit otvorit usta,ze sa jej nepaci. Odpoved vedenia bola vzdy pri pokusoch o zmenu rovnaka- nepaci sa? Na vase miesto caka dalsich 50 ludi. A o pracu nechce nik prist. A tlak od zakaznikov nema ako zmenit. To musime my sami.

petulda333
28. aug 2022

@cacianka nie je to vobec vsadw mozne

cervenaruza123
28. aug 2022

To je tak, keby cakala, okrikovali by ju ludia v rade, preco sedi a nic nerobi. Kedze necakala, ozvala si sa ty a mohol sa aj pan, ze preco vam miesa veci. Ani tak nedobre, ani tak, cize predavacka si vlastne v niektorych situaciach musi vybrat, kto sa na nu a zaco bude zlostit, lebo zlostit sa bude aj tak vacsinou. Mne ked sa to stava, snazim sa odchytavat si veci tak, aby predosly zakaznik sa mohol v klude balit, hlavne ak je to starsi pan, pomalsi alebo tak. Ja nahadzem vacsinou do tasky ci do kocika a potom na boku predajne si to pekne ukladam a triedim, lebo inak to nejde.

janulik2008
28. aug 2022

@yvanielka presne Lidl je smrť aj s tými ich aluchadlami a človek nevie či rozpráva so zákazníkom alebo s kolegyňou. Raz smw boli v lidli a pred nami bola slečna ktorá pracuje v lidli, viem keďže v Lidli sme často a jej nablokovala pomaly a pri nás už dobre že nie hádzala ten nákup 😒

sovica
28. aug 2022

Kočky, pokladníčky na Slovensku sú "slabý odvar" v porovnaní s Nemeckom. Absolútne súhlasím s @bubchen86. Keď nestíhate hádzať do tašiek na SK, tak v DE by ste boli v totálnom šoku. Mimochodom v Lidl a Aldi (žijeme v BW) už ani nemajú odkladací priestor na tovar, tam si musíte prisunúť košík a hádžete rovno tam (až na inom mieste/parkovisku si tovar naložíte do tašky). Ja ukladám tovar do košíka spolu s manželom a dvaja ledva stíhame. Tam tie pokladníčky idú ako "naspídované". My sa s dcérou na SK len usmievame, lebo nám sa tu pokladníčky zdajú ako také slimáky, keďže v DE sme zvyknuté na iné tempo. A áno, aj v DE majú pokladníčky prikázanú normu, sú kontrolované na rýchlosť. Nie je to výsada alebo rozmar na SK. Skôr si myslím, že tento prístup prišiel k nám zo západu. Keď sme na SK a sú voľné samoobslužné pokladne, ideme radšej tam, je to rýchlejšie.

slovakboy
28. aug 2022

Nie je to Ok. Aké je normálne že sa to stane. A normálne je že si sa ozvala a ešte normálnejsie by bolo keby ona povedala: Ah prepáčte zabudla som, nevšimla som si. Potom by si to prijala. Teraz to však už nerieš. Tvoj muž by mal byť na tvojej strane. Možno si to hovorila emotívne ktovie. Ale asertívne to treba povedať.

janulik2008
28. aug 2022

@nadazdi my sme sa raz stretli s tým, že pred nami na pás ukladali tak že každá vec zvlášť bola na páse 😀 takže celý pás "bol ich" 🤦 a my sa snažíme čo najmenej miesta použiť 🤣

tykat
28. aug 2022

@marca12 …ja som si užívala v amerike ze kym jeden pokladník blokoval, druhy zamestnanec ukladal nákup do tašiek, a este s úsmevom

andreatytler
29. aug 2022

Ja milujem super rychle pokladnicky. Cim rychlejsie tym lepsie. Vzdy ked sa taka najde tak ma fascinuje ako z tej rychlosti dokazu nezblbnut a velmi ocenujem ze sa tak snazia a tym umoznuju ludom stravit menej casu v obchode. Ved koho to preboha bavi stat v rade na kasu? A aj ja sa vzdy odtial odpracem velmi rychlo. Hadzem veci do tasky ako ich blokuje, ale ked uz nestiham tak nahadzem do kosika. Ved to je ohladuplnost voci tym ludom za mnou.

tretiedieta
29. aug 2022

Mne vadí,keď predavačka blokuje ešte len môj nakup a mne do zadku už pcha vozík zákazník stojaci za mnou

mamula20
Odpoveď bola odstránená
husky25
29. aug 2022

@timusenka222 úplne jasne ktorý obchodný reťazec 😂😂😂 nezmenilo sa nic

jaskolka
29. aug 2022

Nerozumiem, veď ako blokuje, tak postupne uz si ja dávam vserko nazad do vozíka alebo krabice (ak mám malý nákup). Zaplatím, odchádzam.
Tiež neznasam, keď niekto stojí ako poleno, kým mu blokujú celý nákup, vozík pri kom prázdny, on potom platí a namiesto rýchleho presunu tovaru do vozíka začne si precízne ukladať pri preplnenom páse veci do tasiek!
Vtedy by som vraždila, ale nie predavačku ale jeho. A ano, už som viackrát upozornila práve zákazníka, či by mohol "dovoliť" a pustiť ma už k môjmu nákupu, keďže samozrejme uz mi ho blokujú a mňa už do chrbta buchsju ďalším vozíkom.
Toto sa mi vidí práve veľmi bezohľadne od niektorých nakupujúcich, keď takto oni zablokuju pokladnicu aj presun ostatných.

777januska777
29. aug 2022

@slovakboy no za mňa jej manžel reagoval dobre, zastal sa predavačky, ktorá si robila len svoju robotu. Nie som predavačka, ale v obchodoch často vidím nervoznych zákazníkov, ktorí dobre, že nie predavačky neudupali pod zem, lebo im sa niečo nepáči. Manzel sa zachoval ľudsky, keď už to jeho žena nevadela.

autor
29. aug 2022

@777januska777 bola to mladá žaba, možno 20r. Ja som sa zachovala ľudský voči tomu staršiemu pánovi, lebo keď som videla aký je v strese, ako jednou rukou schováva peňaženku a druhou chniape po tovare, bolo mi ho naozaj ľúto.

nadazdi
29. aug 2022

@janulik2008 ja to tam tiež natrieskam.. akože rada chodím do lidla, milujem tu kvalitu za tu cenu 😁 ale ešte keby začali s blokovaním cez ten scaner ako v tescu, to by som úplne mohla obísť vzorec košík pokladňa košík a ostať len pri košíku.. pre mňa najhoršie momenty pri pokladni, divní ľudia a do toho deti tam začnú všetko chytat a prsty pchať do huby, všetko chcú ešte k nákupu, no hrôza 😂