Predavačka blokovala a posúvala veci k nákupu predošlého zákazníka. Je to ok?
Ahojte, boli sme na nákup a predavačka doblokovala predoslemu zákazníkovi , zaplatil a hneď začala blokovať nám. Predelovac tam nebol čiže posúvala naše veci na jeho. Ja som ju stopla, či jej nevadí, že nám mieša nákupy ( pán si schovával ešte stále svoje, čiže sa mi nedalo prejsť k našim). Manžel má potom sfukol, že či som musela byť taká nepríjemná. Je to podľa vás ok, keď nepočkal, kým zákazník odíde a pomiesa nákup ?
Zial toto rychloblokovanie robia len v ludli take sialene....mne uz sa stalo pri velkom nakupe ze tak rychlo blokovala predavacka ze hoc sme 2 osoby nahadzovali do kosika tak ona ako to zacala posuvat nebrala na nas vobec ohlad ze potraviny nam az z pultu padali a dokonca skoro aj sklenena flasa kecupu keby ju nechytim
@777januska777 veľmi pochybujem, že ju to akokoľvek zasiahlo, pretože na mňa len zazrela a pokračovala. Ak by chvíľku predtým nekecala s mladým párom ( 2 pred nami), tak nepoviem ani pol slova. Na vykecavanie čas mala, ešte som mužovi hovorila, že zas sme sa postavili do zlej rady a následne dohanala.
Ja som toho názoru, že všetko sa dá povedať rôznymi spôsobmi. Ak aj miešala Vaše nákupy a ty si sa chcela ľudsky zachovať k pánovi, dá sa táto informácia podať ľudsky aj voči predavačke. Namiesto hnusného tónu a pasívne agresívnej štylizácie ju slušne upozorniť. To, že je to podľa Teba "20 ročná žaba" neznamená, že si nezaslúži slušné správanie voči svojej osobe. Áno, každý môže mať deň blbec a blbo zareagovať, ale zároveň by sme si to mohli vedieť aj priznať a neobhajovat sa a silou mocou robiť z druhého toho "zlého".
@basullinka v komentároch predtým som si priznala, že som to mohla naozaj povedať iným tónom, alebo inou štylizáciou 😊 ja len nerozumiem, prečo každý obhajuje predavačku a starý pán im je jedno, že ho vystresovala
Obhajuje ju tu každý preto, že predavačka skutočne nemôže čakať, kým zákazník si pobali tovar. Od toho sú buď tie prepážky za pokladňou, lidl to ma, že akoby na polovicu je ten pult predelený, alebo bohužiaľ zákazník si musí tovar ukladať počas blokovania, či potom sa s ním nabok sam posunúť a nebránit ostatným.
Keby mala predavačka čakať za každým zákazníkom, tak ukrižujú potom ju.
Od toho je vozík, kde si ukladám nákup (ak je veľký) alebo mam krabicu, či tašku (ak mám 2-3veci). To si musí každý skrátka uvedomiť sam, aký mám nákup a ako som rýchly v balení.
Áno, voľakedy boli také rodinné potraviny, kde predavačky kecali so zákazníkmi, poznali celú jeho rodinu, možno sa vtedy, tak dalo, že kľud svet gombicka, ale teraz jednoducho tie hypermarkety sú "rýchle".
@andreatytler starsi ludia uz nie su taki rychly a trva im to. Nedavno sa mi stalo,ze statsiemu panovi sa kopil nakup,nestihal odkladat,ledva si vydavok stihol dat do penazenky a medzitym uz mne blokovala tovar a vsetko nam to pomiesala. Vysvetli mi,preco v zahranici,kde je ovela viac ludi,maju ludia ten chochmes a bez frflania stoja v rade,nikto sa na nikoho netlaci,predavacka ochotne a milo pomoze s nakupom. My proste mame sprostu mentalitu,sme len nervozny,zamraceny,uhundrany,vsetko nam vadi a hlavne vsetko musi byt rychlo,inak je ohen na streche.
@jaskolka áno, to všetko chápem, my s mužom balíme do tašiek a keď prestávame stíhať, hádžeme do košíka a doukladame pri aute. Ale starí ľudia na toto určite nie sú zvyknutí.. my sme dokonca z tých, keď máme viac ako ten za nami, vždy pustíme pred nás. Obaja pracujeme z domu ( vlastná firma), čiže máme viac času ako ostatní . Je pravda, že som to vcera prepiskla, ale aspoň vidím, akí sme všetci rozdielni.
Mne sa raz stalo, ze zenska predo mnou vzala moje paradajky, hovorim pani, to je moj tovar a predavacka nic. Cize podla mna to chyba predavacky je, lebo ona nablokuje a mieša nakupy. Mna nezaujima, ci predavacky niekto “zdrbe”, ja som zakaznik a ja chcem dostat tovar, za ktory som si zaplatila a nie aby mi ho niekto akoze “omylom” chvatal do svojej tašky. Lebo ano aj taki ludia su. Tak som to urobila tak, ze som predavacke povedala nech tie paradajky vystornujú lebo mi ich zobrala zena predo mnou, ktorej nakupy nam pomiešala. Odmietla, tak som žiadala veduci nech si pekne po položke pozrú moj nakup a nech si ukradnuty tovar riesia s tou chamtivou buchtou. Myslim ze vacsi zdrb mala predavacka za toto. Odvtedy to robim tak, ze si davam veci do košíka a kartu vytiahnem, az ked mam vsetko v košíku. Nerobim to pomaly, ale ani nestresujem.
Obhajujú ju všetci, ktorí vedia, akí je na nich tlak v reťazcoch. Keby čakala, nadávajú jej, že čaká. Keď nečaká, nadávajú jej aj tak. Do toho jej začne hulakat vedúci, že ide pomaly, má málo pipnuti a neplní limity.... Úprimne neverím, že by pán mal z toho nejaké depky ale keby vidím, že nestíha, tak sa ponúknem, že mu pomôžem... Ale vysielať zlu energiu v tomto samo o sebe negativnom svete, nie je riešenie... No ako vravím, každý z nás niekedy zareaguje neprimerane, aj ked by nechcel
Autorka ja keď vidím ze je predo mnou starý človek kt nestíha, Vzd poprosím predavačku ci mi to nemôže podávať do ruky a ja dávam hneď späť do košíka, tým pádom ma aj pomalší človek predo mnou čas, a aj predavačka nemusí tak dlho čakať
A ako už bolo spomenuté veľakrát nie je ani problém co človek povie ale ako to povie. Tebe vadilo ze mieša nákupy, ľuďom za tebou by ale už zas vadilo ze to dlho trvá a vedeniu ze pomaly pracuje....
@timusenka222 to si robila pravdepodobne v kauflande v jeho počiatkoch, že? 🙂
neviem čomu sa dámy čudujete, niekde sú chúdence predavačky na výkon, čiže im aj stopujú rýchlosť blokovania....je logické ak sa pokladníčka ponáhľa, keďže v rade čaká ďaľších 10-20ľudí s plnými košíkmi.....vždy sa dá slušne upozorniť alebo si tovar hneď hádzať späť do košíka či rovno do tašky(po nablokovaní)...
V piatok sa mi stalo že mi predavač týmto rýchlym blokovaním opäť nablokoval jeden tovar 23x. Pomazánka za 1,29e a vrátil mi 30e. Tým že sa ponáhľajú, častokrát narobia viac škody ako osohu.
Ja celkovo tento pristup obchodnych retazcov voci zakaznikom nechapem. To, ze ludia cakaju dlho v rade pri pokladni nie je chyba predavacky, ale manazmentu, ze nie je na prevadzke dost ludi. A nas ako zakaznikov, ze nam to nevadi. Ja si ukladam veci do tasiek mega rychlo, ale tiež sa mi niekedy stane, ze predavacka blokuje tak rychlo, ze mi pomiesa potraviny do chladnicky s drogeriou a potom mi to trva dlhsie, kym si to dam do spravnych tasiek, takze je to potom aj tak zbytocne. A nie,nie som ochotna hadzat si nakup hala bala spat do kosika a potom sa na parkovisku dat ohrozovat nejakym netrpezlivym soferom, ktory potrebuje parkovat prave oproti... alebo sachovat s prekladanim nakupu ked mam v jednej ruke dazdnik. Tie odkladacie miesta pri pokladni tam proste na to su...Manazment musi skusat zvysovat efektivitu, ale je na nas ako zakaznikov, ci to budeme akceptovat. Pri tom, kolko sa premelie v Lidli denne zakaznikov, ak by tam bola jedna predavacka naviac sa cena ziadneho tovaru nezvysi...Jedine mamazment ma vyssie odmeny...
Preco nemoze pockat kym si zakaznik zabali nakup? Lebo potom by ste pindali, ci jej nevadi, ze musite cakat 🤦🏻♀️
A presne preto toto správanie sa pokladníkov používam samoobslužné pokladne a veľký nákup robím len v tescu, kde majú skener. Nemám nervy nato, aby mi to hádzali ako odpad. Dúfam, že aj do všetkých kauflandov zavedú skener.
@timusenka222 na to ako sú tie ženičky tlačené k výkonom v obchodoch, tak sa správajú veľmi prijemne k zákazníkom. Spomínam ako to bolo za socializmu. Jedna predavačka blokovala a druha sedela na pulte a klabosila s kamarátkou. A boli veľké panie, pretože niektorý tovar nebolo dostať. Teraz je to druhý extrém. Vedenie netreba vo všetkom počúvať. Dôležitý je človek, či už zákazník alebo predavač. Slovenské vedenie v zahraničnom reťazci mi pripomína pandúrov v Pachovi Hybskom zbojníkovi. Prikyvni im a rob svojim tempom. Možno im krivdim a nie všetci takí sú. Celkovo mám dobrý pocit z Kauflandu. Niekedy nesedia ceny a treba kontrolovať bloček. Ale vždy sú pracovníci ochotní.
Brigadujem v kase a keby som mala zakazdym cakat, kym sa ludia zbalia tak tam uz asi nepracujem...ved by som mala radu cez celu predajnu ..staci jeden takyto clovek co ma cas a mam hned radu cez ulicku, kolegyna musi vyhlasovat cloveka, ktory musi nechat stat svoju robotu kdesi na ovozeli a utekat cez celu predajnu do kasy preblokovat par nakupov aby sa to uvolnilo. Vzdy ale nakup prveho a druheho zakaznika rozdelim tak, aby bolo jasne vidno, ktory je koho, popripade ak ma druhy zakaznik maly nakup tak si ho necham blizsie pri sebe a hotovo. Ved pri niektorych ludoch si stihnu aj 2-3 dalsi zakaznici zaplatit kym sa ten prvy pobali. Vam zakaznikom uz clovek nevyhovie nijako naozaj...pomaly, zle je. Rychlo, zle je...
@marca12 No holt maju to dochodcovia tazke v tejto rychlej dobe. Jasne ze treba brat ohlad aj na pomalsich ludi, ale tiez by som povedala ze ti pomalsi ludia by mohli brat ohlad aj na tych rychlejsich. Tie potraviny v supermarketoch su proste tak nastavene ze je to vsetko ako z rychlika a pomaly clovek tam bude mat problem. Ak by som ja bola dochodca, alebo pomaly clovek, chodila by som do takeho obchodu iba mimo spicku na velky nakup a ak treba po nieco skocit v spicke, bude to len par veci a teda balenie nebude problem. Je to vetko velmi individualne. Ak je pri kase starsi clovek, ktory ma problem najst drobne, lebo sa mu trasu ruky, tak veru nie je na mieste ho popohanat, ale ak je tam clovek co len ma rad pomale tempo a pohodicku pri nakupoch a nezaplati za tovar, kym si ho nepobali do tasiek, tak to je podla mna neohladuplne. Mna ide z pomalych ludi slak trafit, ale chapem ze nie kadzy je rychly a nezazeram a nenadavam, ale ak niekto zostane stat s vozikom v ulicke medzi pokladnami a nakladat si tovar do vozika a ja sa nemozem dostat k mojmu tovaru, ktory je na druhej strane pasu, tak sa okamzite ozvem.
Moja skusenost s pokladnami v Kanade je taka ze zalezi od obchodu. Su take, kde je doraz kladeny na pohodlie zakaznika. Predavacka na kase po nablokovani, pomoze pobalit nakup a nezacne noveho zakaznika, kym ten prvy nie je prec, ale v takych obchodoch je vsetko o par centov drahsie a ked clovek urobi velky nakup je to citelny financny rozdiel. A potom su obchody kde je to lacnejsie, ale zakaznik si veru musi nahadzat tie veci do kosika rychlo, lebo inac na neho zazeraju ludia z radu.
@skeblicka77 na nejak filialke sa to bud uz testuje, alebo planuje sa coskoro testovat, len uz neviem na ktorej. Potom by to malo ist do vsetkych Kaufov.
Spravne by mala predavacka pockat,kym si zakaznik schova nakup a az potom blokovat dalsi...ak je nasledujuci mensi,dve tri veci tak tam ok..aj tak vacsina zakaznikov neznasa cakanie a zvlasf pre par drobnosti...v ktorkm obchode to bolo ?
Predelovac je na oddelenie nakupov, a ma ho pouzit zakaznik ZA svoj nakup...ak ale v tvojom pripade doblokovala a zakaznik zaplatil, predelovac nema nic stym ze blokovala dalsi nakup
@janai1 ano ale picita sa caa od prvej nablokovanej polozky az po stlacenie platby..a to este nevies co dokaze narobit take je×××nute storno...
Takze takto:
90% zakaznikov ti frfle,ze zas moc ludi a to vsetci placu ze nemaju peniaze,ze dlhe rady a oni dosli kupit len toto a co tu ty ludia zas chcu a preco nejsu v robote,skoke,domove dochodcov a pod - preto ta rychlost
Zvysny maju cas, su chapavy a vies preco ? Vsetci pracuju,pracovali v obchodoch alebo podobnych prevadzkach ci poziciach...cest vynimkam
Autorka ma pravdu - pokladnicka mala pockat az pan dobali tovar...tlak na rychlost je enormny (vlastna skusenost) a casto nezmyselny plus dalsie sproste pravidla ktore su zamerane na efektivitu a produktivitu no kazia slusny dojem u zakaznikov..ked sa retazec nemusi obavat straty zakaznikov (co nemusi) hlada kde znizit vydavky...menej pokladnicok kde jedna stiha za dve za jeden plat je predsa efektivnejsie ako dve..no nie ? Ale je fakt,ze vacsina zakaznikov by som do mastale nepustila - ta drzost,nevychovanost,netaktnost bez pochopenia a tolerancie,,ako taky clovek moze vobec zit v spolocnosti..je to smutne a ubohe...
@babydesire ako kde, v kauflande sa musia odhlasovať lebo sa im počíta všetok čase kedy sú aktívny
Viem čo narobí storno 😂 kedysi som robila v obchode, milovala som ľudí ktorí si pri pokladni rozmysleli nákup
@babydesire v bille a mala som na mysli ten, ktorý je za pokladňou, kde schádza už nablokovany tovar.

No aj mladá baba ma emócie a pocity, ona s tými pocitmi bude celú smenu, ten pan pozbiera veci a pôjde preč a to, ze nestíhal zabudne, baba na pokladni to nezabudne do konca smeny. To ze je niekto mlady ešte neznamená, že sa k nemu môžeme správať bez citu.