Predstavy a názory bezdetných žien na rodičovstvo
Ahojte. Viem že MK je viac menej o mamickach, ale viem, že je tu aj kopec nemamiciek alebo tehotných, ktoré sa estelen stanu matkami. Veľmi by ma zaujímali predstavy o rodičovstve alebo čo vas na matkách s detmi vytáča, resp nechápete, preco to matky robia, ako by ste si predstavovali vase mamickovanie alebo čo určite vase deti/vy robiť nebudete. Môžu sa zapojiť aj mamičky samozrejme, ale nechem aby sa tu téma zvrtla do urážania a vysmievania na “veď pockaj keď porodis”
Ja asi to čo @yoginka231 ale hlavne myslím ženy čo sa sťažujú furt a napriek tomu si urobia ešte 2 deti... To je podľa mňa o tom že chcú byť dôležité alebo proste že majú povahu že sa len sťažujú. V pohode beriem napriklad ženy čo majú jedno dieťa a povedia že to bolo náročné a už viac nechcú. Ale prečo sa niekto vkuse sťažuje a urobí si ďalšie 2 deti? A potom to sa týka nielen rodičov ale aj starých rodičov že prečo je dieťa/vnuk stredobodom vesmíru a na iných ľudí ohľad neberú? Napriklad tá reštaurácia, ak mám urevané alebo divoké dieťa načo tam s ním idú? Idem radšej do reštaurácie čo má sedenie aj von s kútikom kde si deti môžu vybehať. Rovnako branie detí do bazénov kde nemajú čo robiť ako sedacie kde sa nepláva a deti tam plávajú s kolesom alebo nechať dieťa ísť s kolesom do plaveckej časti kde je voda hlboká a ohrozovať plavcov lebo tam skáče, nedáva pozor.
Ja si myslím, že je táto téma zbytočna, nakoľko bezdetna nemá šajnu o živote s dieťaťom, pripadne dvomi. To sa totiž nedá naplánovať ani robiť ako ja chcem. Samozrejme výnimky sú.
Ja ako bezdetna zena velmi nerozumiem mamickam, ktorych zivot sa prakticky skonci detmi. Mam kamaratky, kedysi sme boli najlepsie, a ten kontakt sa postupne rozpadol, levo ona uz chodi len na akcie pre deti a stretava sa len s ludmi, ktori maju deti, a ich detmi. Ine sa zas uplne vykaslu na karieru, ktoru mali rady a v ktorej chceli napredovat, a miesto toho zakrnu doma a neriesia uz okrem dietata nic. Nerozumiem tomu preto, lebo aj ked chapem, ze dietatu sa treba samozrejme venovat, nemyslim si, ze by si z neho clovek mal robit vazenie a gulu na nohe. Cas straveny bez deti a sama pre seba je myslim dolezitou sucastou psychohygieny.
@zorienka28 ale možno len nechcu už byt c tom starom živote a život s detmi ich napĺňa viac
Tak ja som mala odmalička predstavu že budem mať dievčatko, budem jej vyčesávať vlásky a budeme parťáčky. Mám troch divočákov.
@andrea2667 wau! Mat 3 synov je môj sen 💙

@angeli121212 Prave mam na mysli tie, co to robia dobrovolne - stretavaju sa uz len s ludmi, co maju deti a ich detmi.
@zorienka28 úprimne ja som sa nestretla ešte so ženou čo by sa úmyselne prestala stretávať so svojimi bezdetnými kamoškami