icon

Predstavy a názory bezdetných žien na rodičovstvo

26. jún 2025

Ahojte. Viem že MK je viac menej o mamickach, ale viem, že je tu aj kopec nemamiciek alebo tehotných, ktoré sa estelen stanu matkami. Veľmi by ma zaujímali predstavy o rodičovstve alebo čo vas na matkách s detmi vytáča, resp nechápete, preco to matky robia, ako by ste si predstavovali vase mamickovanie alebo čo určite vase deti/vy robiť nebudete. Môžu sa zapojiť aj mamičky samozrejme, ale nechem aby sa tu téma zvrtla do urážania a vysmievania na “veď pockaj keď porodis”

Strana
z3
angeli121212
30. jún 2025
@zorienka28

@angeli121212 Prave mam na mysli tie, co to robia dobrovolne - stretavaju sa uz len s ludmi, co maju deti a ich detmi.

@zorienka28 úprimne ja som sa nestretla ešte so ženou čo by sa úmyselne prestala stretávať so svojimi bezdetnými kamoškami

marsmykkok
1. júl 2025

Ja asi to čo @yoginka231 ale hlavne myslím ženy čo sa sťažujú furt a napriek tomu si urobia ešte 2 deti... To je podľa mňa o tom že chcú byť dôležité alebo proste že majú povahu že sa len sťažujú. V pohode beriem napriklad ženy čo majú jedno dieťa a povedia že to bolo náročné a už viac nechcú. Ale prečo sa niekto vkuse sťažuje a urobí si ďalšie 2 deti? A potom to sa týka nielen rodičov ale aj starých rodičov že prečo je dieťa/vnuk stredobodom vesmíru a na iných ľudí ohľad neberú? Napriklad tá reštaurácia, ak mám urevané alebo divoké dieťa načo tam s ním idú? Idem radšej do reštaurácie čo má sedenie aj von s kútikom kde si deti môžu vybehať. Rovnako branie detí do bazénov kde nemajú čo robiť ako sedacie kde sa nepláva a deti tam plávajú s kolesom alebo nechať dieťa ísť s kolesom do plaveckej časti kde je voda hlboká a ohrozovať plavcov lebo tam skáče, nedáva pozor.

sono2
1. júl 2025

Ja si myslím, že je táto téma zbytočna, nakoľko bezdetna nemá šajnu o živote s dieťaťom, pripadne dvomi. To sa totiž nedá naplánovať ani robiť ako ja chcem. Samozrejme výnimky sú.

autor
2. júl 2025
@zorienka28

Ja ako bezdetna zena velmi nerozumiem mamickam, ktorych zivot sa prakticky skonci detmi. Mam kamaratky, kedysi sme boli najlepsie, a ten kontakt sa postupne rozpadol, levo ona uz chodi len na akcie pre deti a stretava sa len s ludmi, ktori maju deti, a ich detmi. Ine sa zas uplne vykaslu na karieru, ktoru mali rady a v ktorej chceli napredovat, a miesto toho zakrnu doma a neriesia uz okrem dietata nic. Nerozumiem tomu preto, lebo aj ked chapem, ze dietatu sa treba samozrejme venovat, nemyslim si, ze by si z neho clovek mal robit vazenie a gulu na nohe. Cas straveny bez deti a sama pre seba je myslim dolezitou sucastou psychohygieny.

@zorienka28 ale možno len nechcu už byt c tom starom živote a život s detmi ich napĺňa viac

autor
2. júl 2025
@andrea2667

Tak ja som mala odmalička predstavu že budem mať dievčatko, budem jej vyčesávať vlásky a budeme parťáčky. Mám troch divočákov.

@andrea2667 wau! Mat 3 synov je môj sen 💙

Strana
z3