Predtuchy smrti a nevysvetliteľné zážitky
Dnes taká pochmúrna diskusia.
Po veľmi dlhej dobe som mala pár dní,možno týždňov taký pocit, že suseda tu už dlho nebude.
Bola psychicky chorá a pred pár týždňami ju odviezla záchranka. Videla som ju ako ju viezli ,bola mŕtvolne bledá.Ale pri vedomí.
Od vtedy som mala každý deň zvláštny pocit a vždy som sa s malou dušičkou pozerala na vchodové dvere.
Nemohla som sa zbaviť pocitu, že už nebude dlho žiť .
S nemocnice sa vrátila,dokonca ešte v sobotu sa s ňou rozprávali a dnes ju pochovali.
Kedysi pred rokmi sa mi často diali veci medzi nebom a zemou ,nevysvetliteľné veci.
Blizky sa prišli so mnou rozlúčiť.
Respektíve sa mi ukázali v sne.Nikdy som nemala dobrý pocit s toho. Skôr zvláštny.
A o pár dní náhle umreli.
Ako roky pribúdali už sa mi to prestalo stávať.
Manžel vždy žartoval, že som bosorka.
Asi dva mesiace dozadu sa mi tiež stalo niečo, čo si vysvetliť neviem.Dodnes som nenašla odpoveď. A chvalabohu nik nás neopustil .
Rada si vypočujem vaše skúsenosti, názory na tieto veci.
Privítam všetko ,kto sa tým zaoberá, prečo sa mi to prestalo stávať. Alebo prečo som vedela vycítiť niečo zlé, snívali sa mi zvláštne sny a diali také veci.
@dianka3 s tým opaľovaním - mňa práve aj keď som svetlá chytá do hneda 😄 len mám pigmentové škvrny, tak flekato. Ale vlasy mi v lete ešte vytiahne do svetlejšia, tak to vyzerá vtipne.
Ja som sa dostala k islamu cez Bibliu. Xy veci mi podľa kresťanských objasnení nedávali zmysel, hlavne otázka spásy alebo aj osoby Ježiša Mesiáša. No a tak som sa v tom začala sprtat..Vtedy som bola ešte typický islamoneznasac 😂 prešla som si kadečo. Porovnávala rôzne sväté knihy, citácie atď. Až som sa dostala ku koránu. No a potom prišiel šok, že mi to dáva zmysel vzhľadom na Bibliu a tak to celé dokopy. Asi 5-6r som sa v tom tak vrtala, kým som sa definitívne rozhodla, a dospela k záveru, že niet iného náboženstva, ktoré mi dáva komplexný zmysel, než islamu.
Sice je tu tema o predtuchach smrti, a ta sa ma nastastie netyka, take veci som este nezazila, ale naopak sa mi stavaju (a ako dietatu castejsie stavali) veci, nazvime ich predtuchy o zivote. Ze zrazu viem o niekom nieco, co sa mu udeje.
Obcas uplne konkretne veci, obcas len vseobecny pocit, ze takto sa bude ten clovek v zivote onedlho citit (ale kvoli comu konkretne, co to presne sposobi, to vtedy v tej chvili neviem, len citim jeho buduce pocity).
Kedze v dospelom zivote to clovek potlaci, tak uz sa mi to deje nastastie velmi zriedka. Raz za par mesiacov, raz za rok.
Ako dieta som mala bujnu fantaziu a vymyslala som si pribehy o ludoch. Neviem, odkial som vzala zrovna take veci, ze sa tym ludom udeju v mojich pribehoch a prestala som s tym, ako sa po case tie pribehy zacali plnit, resp. nie do bodky to, co som si vymyslela (a mozno ano, nemala som to ako overit), ale niektore konkretnosti z nich. Tak som s tym prestala, lebo ma to desilo a istu dobu som si myslela, ze som to sposobila ja. Ze keby som si to nevymyslela, neudeje sa to. Potom mi doslo, ze skor je tak dane a z nejakeho dovodu je ten malililinkaty utrzok informacie o niekom v mojej hlave.

Mne sa to stalo uz tiez, dotycny bol po mrtvici v kome a do par mesiacov zomrel, nesnivalo sa mi s nim nic, iba som sa prebudila nato ako som pocula jeho meno