Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia
Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.
Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...
Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒
Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem
lebo si mlada a cela rodina si mysli, ze mozu tebou a tvojim priatelom manipulovat a nechutne Ta zneuzivat. Je mi zle z toho. Dufam, ze si to nevymyslas 😉 😉 😉 aj ked tie suvislosti su jasne ze nie 😉 😉 😉 lebo to som sa potom vytocila zbytocne 😉 😉 😉
@daniela1974 nie nevymysla, som uplne na nervy, priatelovi uz revem do mobilu, ze nevladzem takto dalej, on sa aspon odreaguje v praci, vsetky tie navstevy musim znasat ja, a ver mi, ja som vytocena este viac
@ela2710 elka, toto nie, to naozaj trpiet nemusis krstny nekrstny. A uz vobec, preco by mala byt cudzia baba krstnou mamou? 16 rocna? Pri vsetkej ucte, ved zajtra sa s nou tvoj bratranec moze teoreticky rozist a potom co? Budes mat za povinnost k cudzej babe prechovavat nejake rodinkarske povinnosti?
Prepac, nechcela som sa Ta nejako dotknut s tym sopliakom, ale tak 17 tky ja tak beriem. Ty mas sice len osemnast ale predsa len, uz si plnoleta a mas svoju rodinu. To je kus rozdiel. Ja teda osobne by som to nepodporovala ani omylom. Bozkavat sa sa ti dvaja mozu v parku, v kaviarni, kine tak ako vsetci mladi ludia. Na to skutocne nepotrebuju tvoj byt!
@daniela1974 aj mňa napadli už rôzne veci, tiež už hocičomu neverím 😉 ....ale tak snáď 😀
@ela2710 akoze o chvilu si Ti babka lahne aj do manzelskej postele a bude s Vami aj spavat a vobec sa nebude citit trapne.
@ela2710 Ahoj ely...Hmmm tazke ale toto by som nezniesla ani ja.... A to teda som fakt spolocensky typ a som rada medzi ludmi.... Tiez ako tu spominali tak bud ze doktorka povedala.... alebo jednoducho sa zober odid z domu ak mas kam aspon na tyzden... mozno po tej odmlke tyzdnovej si zvyknu... hmmm idealna predstava vsak...asi to tak rychlo nepojde ale nieco skus lebo ja viem co to je ked pridu nasi alebo my ideme na navstevu a tam mi malinkeho chvilku kazdy nosi a rozmaznava a ja potom neviem co s nim doma a to teda nemam doma kazdy den ako ty.... Takze skus vsetko co ti napadne vsak ide o dobro Vasho dietatka... Daj potom vediet ako to dapadlo ale drzim palce aj na nohach... A inak mas velky obdiv za ten vek a babo 🙂 A tvoj bratranec??? Ze17 a nema sa kam chodit olizovat s frajerkou? prepac za otazku ale ty si tiez chodila k rodine so svojim priatelom lebo ste nemali kde byt? Nie? tak to ani neries ze co povie..... Na rovinu mu povedz nech si najde iny "byt" na stretavanie s frajerkami a tu jeho frajerku to ti nie je zatial ziadna rodina takze neries... A ked by bola chapava bystra mlada baba tak tam nechodi.... Tak sa drzkaj... pa
@jabadaba presne to som povedala mame, ze on sa s nou rozide, je to jeho prve dievca, su v podstate este mlady, nechodia spolu ani 1 rok, ja som s mojim uz skoro 4 🙂 dufam, ze aspon 1.3. na vyrocie nas nechaju samych, ci nam este pridu blahozelat? poslem ich uz do vecnych lovist, chcela som byt mila, a pomoct, ale uz nie
@ela2710 ty si musis uvedomit, ze si uz dospela zena. ze nemusis nikoho posluchat. ani mamu. mozes si robit co chces, ale musis si za to niest nasledky.
vsetkym im oznam, ze od pondelka koncite a vas byt, je vase sukromne teritorium. ak chce niekto k vam prist na navstevu, musi sa ohlasit a dohodnut s vami.
musis byt potom tvrda a stat si za tym.
podla tejto diskusie vidis, ze to co prezivas nie je normalne. si este mladucka, snad preto si to tak dlho vydrzala.
nedoverujes si. zrejme este ani tvoja matka celkom nedozrela, ked to nechape. prepac, ale musim ti to tak napisat.
postavit sa ale musis ty.
problemy so sestrou, babickou a podobne si musia riesit, ti, ktori su za ne zodpovedni. tvoja matka by mala vodit svoju dceru do skolky. ked tuto povinnost delegovala na babicku, nech jej prispeje na autobus.alebo co.....
to nie je tvoja starost. mozno si myslis, ze by si mala nejako pomoct svojej rodine.
to ano, ale snad raz do tyzdna....urci si hranice. 😉 drzim palce. 🙂
@daniela1974 tak to nastastie este neurobila 🙂
@ela2710 Ozaj nabuduce ked pride s frajerkou tak mu daj vo dverach psika ze si nestihla vyvencit nech sa s nim poriadne poprechadzaju aspon hodinku.... to bude akurat na stretnutie a vymenenie si genetickeho materialu s frajerkou a moze ist domov 🙂
@ela2710 a uz sa laskavo naser a vyries to raz a navzdy ako zena a matka, presne ako to povedala a aj tvoj drahy nech sa nasere, nech neni babovka, sa ho spytaj ci je babovka, ze sa zeny zastat nevie @filipal urci si hranice a uzivaj si ich, lebo sa naserieme a dojdeme sa tam olizovat aj my vsetky s nasimi muzmi a babka a mamka a bratranec a jeho frajerka odpadnu.
@malekacatko jej skoda, ze si zo zv, a nie zo zh...tak by sa mi tu zisla kamoska, ktora by ma vedela pochopit, nelozili sme spolu po rodinach, priatelovi rodicia maju velky dom spojeny s restikou, takze v jeho izbe sme mali klud, ale uz s nimi nevychadzame, a dakujem, ja si myslime, ze babo sa da zvladnut v kazdom veku 🙂 uz som tak trosku ,,vycvicena" z dvoch mladsich sestier
@ela2710 ked má stretko s priatelom mala zobrať aj babku či by jej to bolo príjemne tiež je to strata sukromia
@daniela1974 riadky ktoré ste sem napisali jedného dna može čítať dalšia osoba čo má ten istý problém takže aj keby si to vymyslela o čom pochybujem možno druhej pomožu a ty si sa potom nevytočila nadarmo či zbytočne neradila hoci viem si otvoriť usta niektoré veci by som tiež nedokázala urobiť či povedať ako kážu nato treba aj povahu 😉
@malekacatko 😀 😀 😀
@ela2710 ja by som začala teda postupne: Zavolám mame: "Mami prosím ťa, malý mi dnes celú noc nespal a preplakal, dnes nech mi nikto nechodí, potrebujem si s malým oddýchnuť"
2 deň: "Mami tú to noc sa to opakovalo, idem k doktorke"
neskôr: "Mami bola som u doktorky, opísala som jej situáciu a povedala mi, že pre tak malé dieťa nie je v žiadnom prípade vhodná celodenná prítomnosť druhých osôb, lebo potom má veľa vzruchov a nevie to spracovať"
😉 😉
@daniela1974 😀 😀 😀 😀 😀
@filipal dakujem, budem to riesit hned rano, dali ste i vela dobrych rad, a velmi rada, ich skusim, potom napisem, ci uz je klud 😉 oni len vedia, ze na malu sestricku mam slabost, milujem ju, je to hned po malom, moja druha najvacsia laska, a ked ma tu skolku rada, spravim aj nemozne aby do nej chodila, dokonca si ju uz beriem na niektore noci k sebe, len si myslim, ze ked je ich dieta, tak by jej aj oni mali zariadit cestu do skolky, ja si neviem predstavit, ze by som ja takto niekoho otravovala
@imarikai no ved to, ze mne je lahko radit, lebo boh vie ako by som sa chovala ja, ale zasa viem, ze ked je tu mama dlho (2 dni) tak jej poviem, no mami uz dzi dom, uz si dlho a ona ide a neuraza sa. Ale keby nesla, no, neviem ci by som na nu nahucala.
@malekacatko to si pis, ze im ho dam, nech sa trosku prebehnu a nech sa uvedomia 😉
@ela2710 takze malinky uz bola aj chory? No dievca, ja sa ani necudujem. Denne tam mas babku, ktora cestuje dopravou plnou ludi, mas tam skolkarku sestru, potom ciciaka s frajerkou....toto je privela aj na vola. Ved sa Ti bytom permanentne melie kopa ludi. Zajtra ked pride babka, pekne si s nou sadni a porozpravaj sa s nou na rovinu. Nekric, nezvysuj hlas, nedaj sa vyviest z rovnovahy nahromadenym hnevom a stresom ale pekne diplomaticky jej vyloz ako sa veci maju. Na uvod mozes zacat ako ju mas ako babku rada a ze si ju vazis a rovnako jej pomoci co sa Ti od nej dostalo, ale zial musis jej zaroven povedat, ze jej kazdodenne navstevy Ta zial vycerpavaju. Vysvetli jej, ze mas svoju vlastnu rodinu, mas svoje plany a program dna, ktory Ti ona zial narusa a ze jej kazdodenne chodenie nie je riesenim. Mozes jej poveda, ze ju rada budes vitat, ale nejde to takto denne. To sa neda. Mas svoje predstavy o stravenom sdni, mas svoje naroky a basta. Slusne ale dorazne. A rovnako s rodicmi. Ze od nich potrebujes aj istu davku respektu voci tvojej novej rodinke a aby sa mohla tvoja rodina zdravo vyvijat potrebujes sukromie vo vlastnom byte. Smitec. A s bratrancom by som sa neparala diplomaticky, tam by som pekne z voleja, mili moji mladi, tento byt nie je kaviaren ani kinecko, ak sa potrebujete a chcete stretnut tak to robte ako vsetci normalni mladi ludia - vonku alebo v prislusnych zariadeniach. Bodka. S usmevom na perach. Proste bratrankovi treba povedat zlatko, takto to uz dalej fungovat nebude a nemoze, nastavaju nove pravidla. Ja mam rodinu a tej sa musim venovat. Koniec hlasenia.
@daniela1974 no vidis aj to by bolo riesenie 🙂 to vase olizovanie 🙂 normalne si ma rozosmiala, konecne po takom dlhom case aspon niekto 🙂 som si to skusila predstavit, ze akoby sa moja pobozna rodina na to kukala 🙂
@ela2710 , @daniela1974 je na rozosmievanie odborník 😉

@zuzanockamt maju ale ona byva v nasom meste a on 15 km od nasho mesta, takze im to zjavne takto vyhovuje, psik je tu asi jediny normalny, nan si nedam dopustit, len uz aj pri venceni chodia s nami