icon

Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia

ela2710
19. jan 2011

Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.

Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...

Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒

Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem

ela2710
autor
19. jan 2011

@imarikai dakujem, naozaj si nemam preco vymyslat, akoby ma to uz len napadlo, keby to nebola realita? naozaj pred rokom by som si aj ja myslela, ze toto sa veru nikomu nemoze stat

sue
19. jan 2011

@alca85 skvelý nápad podľa mňa!!!!

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba mate vsetky pravdu, a hneva ma, ze som bola taka makka, a aj ked nereagovali na moje slova, pustala som ich dnu, uz je koniec, dakujem vam velmi baby, dufam, ze nikdy nebudete riesit takuto blbu vec, lebo v podstate niekomu to rpide smiesne, ano aj ja sa uz z toho smejem, ze nas domov je vlastne domov vsetkych...ziadne sukromie, priatel uteka pol hodinu pre zatvorenim tesca nakupit, lebo skor nestiha, kvoli tomu, ze ja uz navstevy samal nezvladam, ja som uz s malym nebola v obchode ani nepamatam

imarikai
19. jan 2011

@ela2710 nuž baby tu už tak na konikovi nedoveruju priklad ked si nejaká tupá krava dokáže vymyslieť že jej zomrelo dieťa medzi mamičkami ktoré ozaj o dieťa prišli nečudujem sa ak spravíš krok vpred daj nám vedieť

ela2710
autor
19. jan 2011

@morca3 ano uz som sa pevne rozhodla, ze tak aj urobim, chcela som vediet ci je to naozaj normalne ako mi to oni tvrdia, ale vidim, ze vy taketo blbosti nerisite, ze taketo problemy tu mam asi len ja 🙂 a preto s tym koncim, radsej nebudem vychadzat s celou rodinou ako mat nervy v kybli

alca85
19. jan 2011

@ela2710 držím palce aby si to s nimi vyriešila....a úúúrčite by som kvôli nim nenakupovala...stačí im aj voda z vodovodu 😝 a jedlo nech si prinesú 😝

zuzanockamt
19. jan 2011

ja som uz tiez zazila na konovi kadejake fantasmagorie, takze si pri takychto temach myslim svoje, aj ked to moze byt pravda

alca85
19. jan 2011

@ela2710 a to je najdôležitejšie...lebo keď budeš nervózna ty, bude aj dieťa

alca85
19. jan 2011

@sue ďakujem 😔

ela2710
autor
19. jan 2011

@imarikai to ako myslis vazne? tomu sa mi ani nechce verit, ze az takyto moze niekto byt, uplna bezcitnost...to uplen vazne? sorry, ze uz dvakrat taka ista otazka, ale velmi ma to prekvapilo, o takejto veci sa predsa nesmie zartovat, tie maminky trpia, je mi luto kazdej, co jej babo, dieta umrelo, viem ako to boli, a je mi velmi luto aj maminiek, co potratili a nikdy nedrzali svoje babo v naruci, ja by som sa zblaznila, vzdy sa mi az srdce zastavi, ked pocujem takyto pribeh, je to nespravodlive, ze musia odchadzat aj deti, co este mali vsetko pred sebou, kamoske zomrel minuly rok syncek, mal 2 mesiace, zboznovala som ho, ona bola nanho sama a vzdy ked ma poprosila dobehla som pomoct, preto som ho brala skoro ako vlastneho, ked potrebovala kamoska spat, ja som sa on starala, a umrel na syndrom nahlej smrti dojciat....pol roka nato otehotnela znovu, mala mimomaternicove tehu...cely rok 2010 bol pre nu utrpenim, minuly tyzden bol uz rok od smrti maleho Tobiaska...znasa to stale velmi zle, a snazim sa jej pomahat ako vladzem

ela2710
autor
19. jan 2011

@alca85 ved uz aj za sestru si pytam peniaze, lebo ona chce v obchode vsetko, minuly vikend u nas spala, a minuli sme nanu celych 20 eur co jej mama dala, ranajky, obed, vecera, samozrejme aj ovocie - olovrant a aj sladkost som jej dopriala 😉

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 elka ty sa musis naucit istej asertivite. Si mladucka, ani ja v tvojom veku som to neovladala ale casom clovek proste pomeni svoje postoje lebo dojde na to, ze by ho inak ludia zozrali aj s topankami. Rodinka nerodinka, ak nevedia kde je miera tak im ju musis urcit sama. A ani kricat pritom nemusis. Nauc sa dorazne vyslovovat svoje poziadavky, jasne ich naformulovat, aby kazdy pochopil. Ak maju ludia spetku rozmumu a sudnosti tak pochopia. Nepochopia len ludia bez akejkolvek chrbtovej kosti. Ty teraz musis brat ohlady predovsetkym na seba a svoju novu rodinu. To neznamena, ze sa nutne musia narusit vsetky vztahy v rodine, vela zavisi prave aj od tej tvojej rodiny. Tym, ze sa urazia sa nenechaj vydierat. To je normalne citove vydieranie a tuto tendenciu treba razne utat hned v zarodku. Ak by zacali tym kolko oni pomahali a Ty im nechces a ako sa na teba hnevaju a podobne reci tak povedz razne stop, toto je vydieranie a toto si nemusis nechat bez ohladu na to ako ich mas rada. Drzim palce, Ty to zvladnes, uvidis budes sa citit ovela lepsie ak si tieto dost zasadne veci poriesis. 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@zuzanockamt no verim ti, ja som si uz tiez myslela svoje, ked vcera jedna pisala, ci moze byt tehu z prerusovaneho sexu,, neviem ci si robila srandu ci to myslela uplne vazne...ja sa tu uz bojim tiez reagovat, lebo hned mi zmazu prispevok radsej 🙂 ja mam 18 rokov, a taku hlupost by som sa nepytala snad ani opita (ale inak ja ani nepijem)

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba poriesim to, urcite, sama vidim, ze to teda asi uz neni normalne, a uz ma naozaj prechadza trpezlovst, zajtra vam dam vediet ako to dopadlo, ale ked tak nad tym rozmyslam, presne viem co sa stane: vsetci urazeny, nasraty,...

moon1979
19. jan 2011

@ela2710
no co je vela to je moc ... kks az ma zo stolicky dviha a to nemozem precitat vsetky komentare, lebo uz po prvej strane mam tlak 200/110. Obdivujem ta ... Ja by som urobila razny krok, v prvom rade cmukanie maleho - v ziadnom pripade - tak male dieta ma velmi mizernu imunitu, to si u nas nemozu dovolit. Maximalne jedna mala pusa na cielko alebo na rucicku, ale dost a to ma maly 10 mesiacov ... Co chces prist o nervy? Ved toto je sila uz len citat, nieto este prezivat. Mysli trosku aj na seba, svoje dieta a manzela ...

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 nie je to normalne celkom urcite. Pozri, este existuje jedna moznost, napis toto niekde do psychologickej poradne, nech ti odbornicka napise, garantujem Ti, ze napise to iste co tu odznelo ak nie doraznejsie. A potom to daj precitat pekne rodinke. A ze sa urazia bude len ich vizitka, nie tvoja.

morca3
19. jan 2011

@jabadaba 😠 😠 😠 presne tak ved ak nemaju IQ hojdacieho koňa tak každy pochopí že je to neadekvatne takto ortavovať mladu rodinku 😒 ja som na taketo veci priam alergicka

ela2710
autor
19. jan 2011

@moon1979 no najviac ma trapi, ze maleho musim stale kupat, mame sucho v byte a velmi mu vysusuje to dennodenne kupanie pokozku, uz mu davame aj detske hydratacne kremy

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba to je uzasny napad, to by ma ani nenapadlo, neviem ci si to nepovedala zo srandy, ale ja mam kamosku psychologicku a mozno by to pre mna spravila 😉

morca3
19. jan 2011

@ela2710 moja to nebudu len nervy v kybli ale ver tomu že po čase to začne liezť na nervy aj tvojmu mm a to budu hadky a zbytočne konflikty medzi vami kôli neodbytnej rodine a to hadam nechceč 😔 ☹ rieš to čím skôr 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@morca3 priatel pride o pol desiatej z prace, dnes koncia skor, lebo vcera robkal dlhsie, takze s nim hodim vaznu rec, my sa musime postavit obaja, lebo myslim, ze tak to skorej pochopia

monr
19. jan 2011

@ela2710 ja ti dám radu, ako všetky ostatné. Nedaj sa zneužívať.
bratranec nemá u teba čo robiť, a ešte k tomu s frajerkou. Nikde nie je napísané, že musí byť krstný. Ani my malú nemáme pokrstenú, jednoducho sme nenašli správneho krstného a dať krstiť len preto, že sa to má, to nie. Isto sa nájde niekto iný, kto sa toho zhostí lepšie. A nemusí to byť ani z rodiny.
Babička tiež nemá celý deň u teba čo robiť, je to tvoj byt, tvoje súkromie.
Čo sa týka sestričky, síce si na ňu naviazaná, ale máš svoje dieťa, a o tvoju sestru sa má starať jej matka (prípadne babička, ked im to tak vyhovuje). ani si ju neber k sebe, ak má robiť scény, tak to neprospieva nikomu.

si mladučká, ale nedaj sa, vysvetli, a ak nepomôže, tak ako radia ostatné kočky, vypnúť zvončeky, mobily a nezáujem.
budú sa hnevať, vydierať, prosiť. a sú len 2 možnosti, buď im to časom dojde, alebo žiaľ, ale ty máš svoju rodinku a tá je na prvom mieste.

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 nie elka, myslela som to uplne vazne s tou psychologickou. Niekedy pomozu slova odbornika pekne na papieri, ak nepomaha normalny argument. A ostatne, aj Ty sa utvrdis v tom, ze nic si nenahovaras, ze je to skutocne nieco neprirodzene co sa u teba deje. Tak pekne neotalaj a popros kamosku. Preber to s nou pri kave a porad sa s nou.

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba veru preberiem, ale radsej ja navstivim ju 😉 spoznala som ju na prodani, ked som bola tehu 🙂

ela2710
autor
19. jan 2011

@monr ano syncek je na prvom mieste, dakujem za rady

Baby naozaj vam velmi dakujem za vsetko, naozaj mam normalne vacsiu dovahu, myslim, ze zajtra sa nahnevaju, ale ak by som imto furt dovolovala budu stale otravnejsi a otravnejsi..dakujem 🙂

morca3
19. jan 2011

@ela2710 bingo 😵 jednoznačne obaja 😉 a stojte si za svojím a ked už dotiahnete túto dylemu do víťazneho konca 😵 objednajte si pizzu dajte si trebarz poharik dobreho vínka a užívajte si jeden druheho a samozrejme aj maleho drobca 😎 :-

ela2710
autor
19. jan 2011

@morca3 krasna predstava 🙂 ze konecne len my 3 🙂 ale mate vsetky pravdu, tu uz musime konat tvdrsie, dam vediet potom, este 14 minuta je doma, boze ako sa vlecu : 😝

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 to uz je na tebe ela. Drz sa a nedaj sa. Nahnevaju sa, zrejme podla tvojho popisu to bude ich reakcia. Ale tym sa nedaj vyviest z miery. Nech to spracuju aj oni. A ak na to budu potrebovat nejaky cas co sa budu hnevat tak nech ho maju. Dopraj im ho. 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba jasne doprajem, vtierat sa im rozhodne nebudem, lebo by to zacalo odznovu, mozno som trosku hnusna, ale ja asi budem rada ked sa budu hnevat a daju nam pokoj

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 nie, nie si hnusna. Tvoje poziadavky su uplne v poriadku. Pozri, pre tvoju rodinku to bude tiez novinka, ze nieco takto razne zmenis, asi budu potrebovat cas na to, aby to stravili. Len dufam, ze im to dojde ako normalnym ludom a ze to vase vztahy skutocne nenarusi dlhodobo. Ale to si Ty nemas co vycitat skutocne. Daj im najavo, ze si si ich pomoc vazila, najma teda rodicovsku pomoc, si im vdacna a vzdy budes, ale je proste na case dopriat Ti vlastny priestor. A ze Ti ho dopraju neznamena, ze si si ich prestala akokolvek vazit ci si nevdacna za to co Ti kedy pomohli. Pa.