Priateľ odmietol darček.
S priatelom ideme do 3 roka vztahu. Je to fajn chalan ked ma svohe svetls chvilky. Vianoce travime s rodinami. Teda on u svojich ja u svojich. Problem je,ze ich rodina vianoce neoslavuje. Teda hostinu maju ale potom sa rozidu. U nas po vecery sa rozdavaju darceky. Preto som chcela,ze si darceky vymenime a zajtra si ich ogvorime pod stromcek. Lenze on moj darcek odmietol,ze ho nechce a nemam mu nic kupovat. Dotklo sa ma to pretoze na meniny a narodeniny mu kupim veci ktore sa mu pacia alebo ktore si vyslovene povie. Ja mam hned po stedrom dni narodeniny. 1 rok som nedostala nic 2 rok mi kupil iba salku a myslim si,ze tento rok zas nic nebude sice som mu povedala,ze by to bolo romanticke dostat pod stromeck prsten.
Nie kvoli zasnubam ale nikdy som od muza nedostala sperk. Mam ho rada a zalezi mi na nom no mam pocit,ze on sa moc snazit nechcd lebo si mysli,ze to nema zmysel. A pomaly sa utvrdzujem v tom,ze nas vztah uz davno neni vztah ale skor kamaractvo. Rodina mi stale prizvukuje,ze chlap by mal zenu obdaruvavat ale ja nie som na to zviknuta pretoze to ziaden muz nerobil. Ako bys te reagocalu vy?
Ahojte takze vcera som mala narodeniny ako som spominala. Najskor som teda bola u mojich rodicov kde som dostala darceky a velmi pekne darceky a ked som sa vratila k nam domov tak bol vyvaleny na gauci a spytal sa ma zs kde som bola. No kde asi? Povedala som mu zw u nasich na oslave. A on aha vlastne hej mam narodeniny potom sa postavil a ze donesie darcek. Ako v tom momente mi bolo jedno co to bude podstatne bolo ,ze nezabudol. Niesol tasticku a strasne sa skeril tak som zacala sipit nejaky blbost no a jasne ked som tasku otvorila bol tam pohar kyslich uhoriek.
Ja som kukala na to jak puk a on sa tam zacal rehotat ako debil ze keby som sa vydela. Rozplakala som sa zabila veci a ked som odchadzala dala som mu kluce od auta aj domu a povedala som,ze koncim.
A od vcera som u nasich ktory na neho nemaju ani jedneho pekneho slova.
Je to lakomec, podla mna, preto mu je ľúto dat peniaze len tak na obdarovanie...... Utekaj, kym je cas.....
Urobila si pre seba múdru vec....bolesť prejde a čaká na teba niekto, kto si ťa bude vážiť tak ako ty jeho...veľa šťastia.
Dobre si urobila. A teraz pevné nervy a nevracať sa k nemu. Na teba niekde čaká lepší muž. 😉
Bud to co píšeš všetko je poriadna blbosť, alebo si nájsť ročná, alebo...🤔🤔🤔
Ty ho dávno nechceš moja milá, len sa potrebuješ uistiť, ze je debil ako sama píšeš! 😏
A vidíš len jeden uhol pohľadu, si zameraná momentálne len na hmotné dary a nehľadáš už dôvod ako to všetko zmeniť jedine vidíš všetko zlé...
Nič pozitívne už v ňom nevidíš...
Smutné 😏
Prvých 8rokov vzťahu som od priatela(už manzela) nedostavala darčeky k žiadnemu sviatky.vobec.samozrejme,som mu povedala,že má to mrzi,čosi,aspoň malé som čakala.
Ale potom sa to nejako prelomilo,dostavam darček na každý sviatok,občas len tak,lebo mi chce urobiť radosť.
Nikdy si nepytam nič konkretne,poteším sa všetkému od neho.
Ešte tu niekto verí týmto anonymným príbehom s tragickým gradovanim a následne vyvrcholením v podobe uvedomenia sa autoriek a ázračného vyriešenia a vyslobodenie sa z nefunkčného vzťahu? A to všetko len vďaka podpore žien MK. 🙂
Ste partneri a kaxdy je doma bez seba? Tomu vravis vztah?
@somktosom84 niekedy možno chlap len potrebuje dozrieť, alebo povedať im to pp lopate...
Sú to predsa muži....
Ale kto je tak vychovaný či sebecký ten sa už nezmení...
To akoze naco si s nim ??? ....necakaj do noveho roka, zacat (bez neho) mozes aj dnes...taki chlapi sa nemenia, ale maju stastie na take "hlupane" prepac za vyraz...
je mi to luto hlavne koli tebe,ale uprimne nic lepsie si urobit nemohla a hlavne sa neobracaj a nedavaj sancu,drzim ti palce moc
To ako fakt pohár kyslych uhoriek ? A rehoce sa na tom ? Veď on je chorý na hlavu... uz nevie od vôle, ako si z teba robiť prdel ? A ten byt je koho, keď pises, ze si mu dala kľúče a odišla k rodičom ?
Ty utekaj cim skor🙈
Už pri informácii že v jeho rodine neoslavuju Vianoce by som vystrčila senzory. Vnímanie tradícií by malo byť vo vzťahu rovnaké. Skôr či neskôr na to narazíte 🤷♀️
Nečítala som celú históriu, lebo je toho veľa. Ale ak chceš čakať, že sa niečo zmení neskôr, po svadbe, keď budete mať bábätko, keď spolu budete bývať, tak nie, nezmení. Aj ja som čakala, tak viem o čom hovorím. Ak nemá snahu ta potešiť darčekom teraz, tak časom tej snahy bude len menej. A nielen čo sa darceka týka. Z toho ako ho opisujes aj v ďalších prispevkoch z neho nič dobre nekuka. Ja by som od neho dala ruky preč. Ale je to tvoj život a tvoje šťastie.
Skvele, fantasticke, gratulujem, ze si to dokazala.😊 Drzim palce, nech rychlo zabudnes a si stastna!😊
@cukroska Ona je zamerana na hmotne dary??? Podla teba dostat k narodeninam pohar kyslych uhoriek je v poriadku??? Ved je to totalny debil!! Najhorsie, ze teraz bude volny a stretne nejaku dalsiu zenu, ktora toto bude prezivat.☹
Ked budete mat deti a on im nebude chciet prispiet na darceky naco taky chlap. .nech si najde rovnocenneho
V prvom rade by som si ujasnila, či to, čo je medzi vami, sa vzťahom dá nazvať?!
Peniaze nie sú všetko a prsteň by mal už zrejme korunovať vzťah.
Možno som blbá, ale nechápem prečo Tvoja rodina, za každým stretom očakáva, že Ti niečo kúpi?!
Auto by som na začiatku vzťahu určite od priateľa neprijala. Keby som ho nutne potrebovala, kúpila by som si ho sama, alebo by som prijala pomoc rodičov. Pneumatiky tiež čosi stoja.
Ak si budete vzťah zakladať iba na darčekoch, ako v účtovníctve viesť strany má dať - dal, potom to neprežije vzťah.
Niekedy je darček aj to, ak máš niekoho kto Ťa podrží. Zrejme máte medzeru obaja, ale nato, aby sa to dalo posúdiť by musel niekto žiť medzi vami.
Ak Ti je s ním tak zle, choďte od seba.
A Vianoce skúška vzťahu?! Prečo?! Skúška vzťahu je zvládnuť väčšie problémy, finančnú krízu, deti, úmrtie v rodine a vážne zdravotné problémy, nie Vianoce.
Rodina a tradície v tej - ktorej rodine sú silná vec. Možno to, že sa neobdarúvavajú navzájom má niekde korene a svoje "prečo", možno sú veci, ktoré ti nepovedal, možno v tom nie je ani nič hlbšie, len to proste neriešia. Po takomto čase by si ho mohla už poznať a vedieť prečo je to u nich tak, prečo to nechce zmeniť atď. Sú ľudia, ktorí to, na čo sú zvyknutí proste nezmenia, naopak sú tí, ktorí sa dajú inšpirovať a vytvoria si svoje "tradície a zvyklosti" s novou rodinou a sú radi, že spoznajú niečo iné, nové, možno lepšie. Je to o tom, ako veľmi ho už poznáš. Ak si mu povedala svoju predstavu a nechce sa jej prispôsobiť a tebe to prekáža - čas na zamyslenie, lebo bude to problém neskôr. Resp. možno ty si povaha, ktorá sa dokáže prispôsobiť jeho vnímaniu. Proste je to len na vás a o vás. Aby to - čo spolu vytvoríte, vymyslíte vyhovovalo obom. Ak by mal jeden trpieť už teraz....potom za pár rokov to bude všetko, len nie dobré. Ale jedno ti poviem z vlastnej skúsenosti - ak máš nejakú predstavu niečoho, resp. túžbu, ktorá pre teba veľa znamená, nezriekni sa jej, lebo......lebo možno chce to čas, lebo sa možno chlapec zmení, lebo teraz ti to až tak neprekáža a vyhovujú ti s ním iné veci a lebo a lebo....
Debil....dufam ze mu druhu sancu nedas...
Ahoj, necitala som všetko, ale z toho mala čo som prečítala tak si urobila veľmi dobre, že si odišla a už krok spat nerob ani keby ti zámok a hory doly sľuboval. Neboj, nájdeš si niekoho kto si ta bude vážiť a ľúbiť...a ty budeš šťastná!
nevracaj sa k nemu...
S těmi okurkami to od něj byla nechutná provokace, aby ti dokázala, jak jsi trapná, že od něj vůbec něco čekáš, je to neskutečný idiot. By mě zajímalo, jak reagoval, když jsi odešla!
@abbey1 Tu sa roztrhlo vrece s podozrievaním. Predstav si, že je veľa žien, ktoré vedia čo by asi mali robiť a takáto podpora ich v tom môže len utvrdiť. Nechápem, že vôbec reaguješ, keď Ti to príde vymyslené.

@zuzka1008 Možno, ale nie s ňou. Stačí si prečítať, čo tu autorka píše. Ten ich vzťah nemá budúcnosť, teda ak nejakú má, nebude pre ňu príjemná.