icon

Priestupok na polícii

26. júl 2023

Máte niekto skúsenosť ako sa to vyšetruje?
Viem že niekto udal anonymne nášho suseda že nadával a vyhrážal sa manželke.
Bola som vypocuta aj ja ako ich suseda.
Vypoculi manželku,ich dieťa a už len manžela majú.No neviem čo ďalej uzavrú to ako priestupok,dajú mu pokutu zaplatiť a koniec.?
A čakať kedy zase niečo vyvedie,či ako sa to rieši?

Strana
z2
autor
27. júl 2023

@karinka223 Manželka vlastne suseda nepodala proti nemu nič,lebo sa boji jeho reakcie ako by sa zachoval.Staci že niekto anonymne ho nahlásil.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
27. júl 2023

@karinka223 to sa ti lahko pise, znie to mudro, ale vies co je v reale?
Muz si sedi v base, zena taha deti, domacnost, financie a ked ide do banky tak jej ani nepodaju ziadne info o hypo, lebo je na muzove meno😊taka pomoc "obeti" ze bez neho nevybavi niektore veci a on nasraty jej tiez predsa nepodpise splnomocnenie. No a dalsie dlzoby trebars tiez taha ona, nakolko rozvod sa neuskutocni za dva tyzdne, ze? Takze pre zenu na rodicaku, ktorej sa doma z muza vykluje debil, a nema pomoc v rodine, je lahsie obcas zniest facku ci vulgarnosti, lebo mozno nie je hlupa, ale ma to prave naopak celkom dobre spočítané... A inac o psychike ani nejdem pisat, ale to si musi clovek zažiť. To nie je ze zrazu sa muz zobudi a jednu jej treskne, tu ide postupne posuvanie hranic, a kedze taka zena pravdepodobne vyrastala v podobnej rodine, je celkom otazne, nakolko si za to moze sama a nakolko za to mozu jej rodicia a ich vychova...
A este aj po podani trestneho oznamenia dostane pokutu, prinajlepsom podmienku a ide sa dalej... Myslis, ze ho to zastrasi? Ze prestane?

Mam bohuzial az prilis skusenosti s nasou policiou a tiez sudmi. Tiez som si naivne myslela, ako si za to mozu zeny samé. Ale tam ti aj pri institue vykazania na desat dni funguje asi tak, ze v jednej miestnosti pan policajt spise papier, ze muz odovzdal zene kluce, pricom nic take sa neudialo.. Proste papier znesie. Alebo ze ich vypocuvaju v jednej miestnosti. Myslis ze taka zena bude pred muzom vypovedat? Ze potom pojde podat staznost, ze niekde sa stala chyba, ze mali ju vypocuvat osmaote? Ked cely život bola ucena posluchat drzat hubu a krok?

Och, a este tie kludne noci, ze az ho pustia, tak jej to pekne zrata... Lahkonsa pise o moznostiach tym, ktore to neziju, ale ak zena nema pomoc od inych, je to velmi velmi smutna realita

Autorka ty ako susedka vies jej pomoct aj financne? Nejaku realnu pomoc, aby videla, ze naozaj ma moznost od neho odist?

autor
27. júl 2023

@stevvvka Presne toto sa deje u nich,susedka preto nepodala naňho nič lebo čo jej pomôže ak ho vykazu na 14 dní zo spoločného bydliska,potom dôjde domov a môže jej to dať pocítiť ešte viac.
Bohužiaľ finančné jej neviem pomôcť.

mandzula
27. júl 2023

@autor policia vec postupi ako priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu na prislusny okresny urad, odbor vseobecnej vnutornej spravy. Tu bude v zmysle spravneho poriadku zvolane ustne pojednavanie, kde bude vypocuty obvineny a svedkovia. Na zaklade zistenych skutocnosti bude obvinenemu bud ulozena pokuta, ak sa mu spachanie skutku preukaze, alebo bude konanie zastavene, ak sa mu vina nepreukaze. Ty ako svedok nebudes o vysledku uradom informovana, lebo nie si ucastnik konania.

stevvvka
27. júl 2023

Ten institut vykazania je akurat na to, aby si zena v klude pobalila veci, hlavne papiere, podala o rozvod, zverenie deti a mozno o zakaz priblizenia, ci v tomto vyhoveju, neviem, ale skratka aby pobrala veci a isla inam. Ak ale nema ku komu, tak je to presne na dve veci..

karinka223
Odpoveď bola odstránená
autor
28. júl 2023

@karinka223 Susedka práveže nemá kam ísť ,rodinu už nemá a kam by išla.Preto trpí a je s manželom nerozvedie sa.

zuzanka.zuzu
28. júl 2023

@stevvvka ak je hypo len na muža tak si ju bral ešte pred manželstvom a teda banka info nemusí poskytnúť. no a čo že v byte žiješ aj ty s deťmi keď je len jeho? (sprosto napísané ale pravdivo)

autor
28. júl 2023

@zuzanka.zuzu Hypotéku majú spoločnú aj dom majú spoločnú teda pol na pol,brali to keď už boli manželia.

stevvvka
28. júl 2023

@zuzanka.zuzu nemusia. Aj ked ju brali pocas manzelstva a manzelka bola posudzovana ako spoludlznik ale je len na jeho meno, nie, neposkytnu ti info. Ale samozrejme plazit ju manzelka musi

stevvvka
28. júl 2023

@karinka223 peniaze su sice iba zastupna tema ale na dobre slovo som este chlieb nekupila. Aby sme si rozumeli, ja nehovotim, ze nema odist, som skor za neistotu, krok do neznama, aj keby som mala zobrat. Len hovorim, ze nie je to take lahke ako sa zda tym, co to neziju. Takze chapem tu zenu. Ozaj kto si neprezil neuveri.

Moju mamu zbila ciganka tal, ze mala otras mozgu. Na policii jej povedali, nech da meno a adresu dotycnek, ze ako ju oni maju najst.. Len tak pte ptiklad... Proste mam az prilis vela skusenosfi s policiou. Negativnych.

zuzanka.zuzu
28. júl 2023

autorka - reagujem na úplne iné, nie na tých tvojich susedov
@stevvvka ale veď manželka je VŽDY posudzovaná ako spoludlžník a hypo je predsa VŽDY len na jedného, hypo sa neberie ako "hypotéka manželov hruškových" 😀 či? máme 2 hypo, jedna je na muža kvôli lepšiemu platu a druhá na mňa kvôli nižšiemu veku (v tých časoch bolo výhodnejšie raz jedno a raz druhé) a bez problémov poskytnú info navzájom, ešte sme s tým problémy nemali

karinka223
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
28. júl 2023

@karinka223 no aspon hlasenie o neznamej osobe sa moze spisat, nie? Ide o princip, ze velakdat sa clovek na policii stretne s neochotou, aroganciou..

Ja by som isla aj pod most, ale ci by som isla pod most aj s detmi, hmm..ja stale iba hovorim, ze vela zien caka, kym lepsie zarobí, aby mohlo odost, alebo kym bude lepsia praca.. Niekedy proste zena pretrpi aby mala nejaku lepsiu vyhliadku do buducna.

@zuzanka.zuzu mozes byt rada, ze ste s tym problemy nemali. Su manzelia, ktori problem mali. Nie jeden pár. A hej, aj ja som to tak myslela, len som sa zle vyjadrila.

autor
1. aug 2023

Ahojte žienky,dozvedela som sa od susedky že polícia ich prípad posunula na okresný súd.To čo znamená že dôjde im predvolanie zo súdu a budú musieť aj tam ísť na vypočutie?Plus skontaktovali ju z nejakej organizácie pre týrané ženy.Ma sa s nimi stretnúť a porozprávať sa.

mondolina
1. aug 2023

okresný úrad nie? nie súd.

autor
1. aug 2023

@mondolina Áno okresný úrad, pardon

Strana
z2