Prijali by ste kratšie prázdniny?
Sú pre vás prázdniny stresujúce obdobie, pretože neviete čo s deťmi? Viete si predstaviť, že by trvali kratšie, napr. 6 týždňov? Príp., že by boli otvorené školské kluby?
@drahomirrra nevelebili babičku, ktorá nechce pomôcť dcére, neprekrúcaj😎 Podporili babičku pracujúcu ako zdravotná sestra, ktorá svojej hnilej zhýčkanej dcérenke, ktorej sú na obtiaž vlastné deti, pomáha pravidelne. Dostala od nej držkovú za to, že si dovolila naplánovať svojich pár dní dovolenky s priateľmi a nie ich zase venovať vnúčatám 😎
@tiezjedna Každá na to nazeráme inak. Podstatou je, že určite rady autorke poradia, ako si poradiť, lebo ony to evidentne majú dobre zariadené 😉 Thats all.
@laurita285 bozinecku ja som myslela z hladiska celeho roka. Ved uz ti tu pisali ze nemci to maju rozlozene na viac etap. To len rozumcekom pohnut a pochopila by si ako to clovek mysli...
Som netušila že negatívna odpoveď na otázku "prijala by si kratšie prázdniny" je na to aby sa ženy pohádali ktorá to má v živote ťažšie..
Keď som bola doma a nemala som možnosť vrátiť sa do práce lebo nemal kto byť s mojimi deťmi, vždy sa našiel niekto čo do mňa zabrdal ako si to môžem dovoliť.. našla som si prácu tak, aby som to mala stále vyriešené a aj tak sa nájde niekto čo domna bude zabrdat.. nerozumiem prečo ste ženy také vztahovacne že ak niekto napíše svoju situáciu vztiahnete to na seba a idete si nieco dokazovat..
To ako to mám doma ja, je jedna vec.. nikomu nenutim aby to mal rovnako tým že svoju situaciu napíšem.. ak by som mala moc urobiť školské kluby za 20€ na mesiac urobim to.. lenže bohužiaľ ja nie som ten správny človek ktorému sa treba sťažovať.. 😉
@mimka1402 Toto je dobrá téza len v prípade nemennosti života. A keďže život sa mení, sú tvoje rady na úplne že dve veci.
Ja nechápem jedno.Ak viete,že cez prázdniny chcete tábor pre deti a nemáte nato cez leto,prečo tábory neobjednavate a neodlozite si na ne cez rok? Od marca tu každá naháňa daňové kvôli DB.Tisice € tam dostávate.Ak ho poberate mesačne tak pre boha odložím dva- tri mesačne DB a voila- tábor pre deti zaplatený.Ja objednávam tábory už v marci,apríli a do leta aj zabudnem,že už je zaplatený, respektívne,že je na neho odložená suma.
Na plánovanie leta máte celý rok.
Som učiteľka, takže nie, nebola by som za to, aby boli prázdniny kratšie 😀 a vôbec sa mi to nezdá, že by som nevedela, čo s deťmi aj keď sú celé leto doma, keďže je školka zatvorená.
Naozaj som túto tému myslela iba ako diskusiu, aby sme sa na to pozreli spoločne a zistili aká je nálada v spoločnosti - či by ste si vedeli predstaviť kratšie prázdniny alebo aké riešenia pre rodičov by boli vhodné a pomohli... a tiež ako to majú iné mamičky.
Nemuseli by byť kratšie,skôr by som prijala možnost v škole,kde chodia mať nejaký týždňový tábor.
@drahomirrra to nie je o inom pohľade. To je o tom, že zopár diskutérok si do toho, čo písala tá babička pretavilo vlastné traumy a urobili z nej úplnú hyenu. Fakt, že dcéra je lemra, ktorej lezú krkom vlastné deti a aktívne hľadá spôsoby ako ich hodiť na krk niekomu inému, umne a účelovo tieto dámy prehliadali, napriek tomu, že ho autorka viackrát lopatisticky vysvetlila. Za to, to, čo nenapísala a nikde sa nespomenulo, to si tam domontovali na základe vlastných predstáv a scénarov. Thats all.
@autorka sorry za OT, ale nedalo mi nereagovať 🙂
Ja by som kratšie prázdniny pre svoje deti nechcela . Je to čas neučenia, výletov , neskorého vstávania, grilovania, stanovania, , prázdnin u starých rodičov , tiet a aj táborov. Mňa mimochodom stáli letné tábory 2300 eur pre tri deti 6 x ,, 4 pobytové a dva denné. Celý rok som o tom vedela a tak som sa aj prichystala.
Mohli byť kľudne kratšie prázdiny. 2 mesiace sú strašne veľa. Keby sa ani neučili, ale kľudne by mohli byť v škole, mali by krúžky, filmové dni a podobne. A netvárte sa, že sa tešíte na prázdniny. Nepoznám ani jedného rodiča, kto by sa už netešil v septembri, že konečne už deti idú do školy. (okrem mamičiek, ktoré nepracujú, iba sa doma nudia celé dni a upratujú od rána do večera)
@drahomirrra No áno, ale človek by do takého záväzku ako je dieťa mal ísť viac pripravený aj finančne. V MŠ kde som, sa mi sťažujú rodičia na to, že sme jeden mesiac zatvorení a, že kde dajú dieťa. Dieťa je pomaly 3,5 ročné, takže nech sa nik nehnevà ale myslím si, že pred 3 rokmi mohli myslieť a vedieť či to zvládnu aj takéto situácie. A nie aby takí malí drobci boli nonstop v školke. Vidno to aj na vzťahu s rodičmi, dieťa nemá taký blízky vzťah, je to veľký rozdiel. Pre mňa ako niekoho kto na to pozerá z druhej strany je to smutné...
autorka, pridávam v súlade s témou
https://www.postoj.sk/159444/pracujuci-rodicia-...
@mimka1402 ked som bola mala, bola som sama od 6 rokov doma. A boli sme doma sami takmer vsetci skolaci. Nechas dnes same 6-rocne dieta ci 6+8r. osamote doma od 8 do 5 do poludnia? Cele prazdniny? No to tazko v dnesnej dobe. Casy sa menia a aja spolocnost sa meni. Mozno v buducnosti budu prazdniny 4 mesiace (ked zbankrotuje skolstvo aj viac) -ako sa daju naplanovat take veci pri "vyrobe"???🤔🤔🤫🤔🤔
@mimka1402 Mne bolo okamžite jasné, že si učiteľka. A teda nehnevaj sa, ale z titulu svojej pozície a vašich letných nariadených dovoleniek to ani nikdy nepochopíš.
@mimka1402 ked si zena urobi dieta po 40tke lebo az potom je zabezpecena dajme tomu, je jej vycitane ze v babkovskom veku si robi deti. Ked si urobi 25 rocna a nieje zabezpecena, je jej vytknute ze si ich nemala robit lebo nema nasetrene.
Ked si robim deti ako mozem vediet ci za 3 roky budem babky k dispozicii, alebo ci neochoreju, nezomru dovtedy. Alebo ci ma neopusti manzel a neostanem sama s 2 detmi.
@sisska96 Vdakabohu za moju mamu, ktorá nebola doma a nenudila sa, ale venovala sa nám odmala a nemala tendenciu nás odkladať. A tešila sa, keď sme boli spolu doma, keď končili prázdniny jej bolo smutno lebo zas začal kolobeh života a ďalšie stresy. A myslím si, že rodičov je viac.
@sisska96 tak ak nepoznáš ok, to ale neznamená že taký neexistuje a že sa tu "tvárime" ja mám prázdniny rada a neteším sa na september.. (zase pre predpodrazdene ženy - to ako to mám ja neznamená že to tak máte mať aj vy, skúste niekedy brať v úvahu že iní ľudia majú iné pohľady)
@drahomirrra Jasné, áno mám "voľno" 3,5 týždňa, za ten čas kedy trávim s vašimi deťmi pomaly viac času než vy, si to každý učiteľ zaslúži. Ľudia vystuduju vš, venujú sa deťom, snažia sa im každý deň niečo vštiepiť, často veci ktoré neovládajú z domu. Natahuju sa s rodičmi aby mali väčší záujem o to ich svoje dieťa. Riešime ich slzy, ich smútky, učíme ich veci, ktoré rodičia doma nenaučili... A za smiešny plat, ktorý keď máš v Bratislave, tak ledva prežívaš. Áno, ďakujem, že v každej diskusii kde sa vyjadrí učiteľ sa závidí 3,5 týždňa dovolenky.😀 Ale každý deň si nesiem prácu domov, vymýšľam aktivity, plány, každý deň so práce musím prísť v dobrej nálade, venujem sa im nepretrzite, máš na starosti 25 detí, ktoré nie vždy zvládajú len samotní rodičia doma. Ak ich majú doma strcia tablet a neriešia, zatiaľ čo ja im musím vytvoriť plány aby všetky deti sa pri tom bavili... Tak áno, mam pravo sa vyjadriť aj napriek tomu, že mám až "3,5 týždňa" dovolenky. Každým dňom riskujem, že skončím za mrežami ak dieťa nepocuvne môj rozkaz a urobí opačne a ublíži si.
Ja deti mam dosť rada na to, že chcem aby trávili čas aj so svojimi rodičmi. Lebo mať malé deti od siedmej do piatej večera v zariadení je hrozné.
@ivana11155 ved ale téma je LETNE prazdniny :D trocha treba zapojiť mozoček
@mimka1402 bez urazky naozaj teraz, ale vy ucitelky v MS ste "diagnoza"
Vy si snad myslite, ze ti rodicia davaju deti do skolky preto, ze sa doma nuďkakú a nechce sa im s nimi byt.
A ze do skolky chodia po ne pred zaverecnou preto, ze chodia po kavickach a svojho decka sa chcu zbavit.
Chcela by som vedieť, kto by bol s deťmi v tom školskom klube. V 2020, po návrate do škôl, bola povinná letná škola. Pre mňa ako učiteľku, to bolo fakt náročné. Ja som za prázdniny vďačná, bez nich by som už bola vyhorena.
@letfenixa podľa môjho názoru pani vychovávateľky, nie učiteľky, ale museli by byť poriadne ohodnotené a nie za almužnu.
Dieťa ešte len čakám, ale prijala by som kvôli klíme kľudne o 2t dlhšie prázdniny. Sme si už dnes vedomí s muzom, že leto raz budeme musiet vykryť finančne a hlavne časovo (babky sú ďaleko..).
K diskusii a k tomu, že nie sú školské kluby, tábory sú drahé, starí rodičia ešte často sami pracujú a (aj keď sa mnohé ženy tuto na MK čudujú) sami majú právo na oddych či dovolenku bez vnúčat: mám v blízkom okoli viacero párov, ktoré sa aj z týchto dôvodov rozhodli mat iba 1 dieťa, hoci povodne túžili po 2-3. Lebo ich treba uživiť, vychovať a jednoducho zhodnotili, že ak chcú žiť tam kde žijú a tak ako žijú, súrodenca si jednoducho dovoliť nemôžu. Byť napr v BA na 2-3 deti bez akejkoľvek pomoci a adekvátneho zázemia (žijem od výplaty k výplate, na HO kvôli povahe prave neviem ísť, dieta kvôli bezpečnosti samé nemôže ani na ihrisko, atd atd) je masaker a obdivujem každého, kto si to vie zmanazovat…
Netvrdím, že každý ma mat teraz 1 dieťa(!). Ale denne tu na MK ženy zakladajú temy o tom, ako žijú s čistým dementom, ešte ho obraňuju, a kľudne si s nim narobia 2-3 deti lebo ved túžia po rodine a navzájom sa tu ešte sj hecujú že “jasne, chod do toho, mladšia nebudeš, rodičia ti pomôžu, dieťa veľa nepotrebuje, atd atd”.

Na tieto veci mali všetci rodičia myslieť keď si robili deti. A bez debaty, nerozumiem prečo sa tu každý rok sťažuje, keďže žiaľ to je niečo čo sa niekoľko rokov nemenilo a vždy to tak bolo, nie je to žiadna novinka, asi už dospelí zabudli aké to bolo pre nich keď boli deti a mohli mať prázdniny... Ak niekto nemá peniaze či možnosti, ktoré by mu pomohli tak naozaj si nemá robiť deti ak ich má tendenciu odkladať kade tade najlepšie od siedmej rána do piatej večera nech dieťa je niekde odložené a domov príde nanajvýš sa najesť a spať. Krásne vzťahy medzi rodičmi a deťmi, keď od malých bábätiek sú niekde odložené...