icon

Príliš rýchle otvorenie Slovenska

28. apr 2021

Caute baby, nezda sa vam, ze sa vsetko otvara prilis rychlo? Vsak pred tyzdnom sa nedalo cez okres ist a teraz chcu spustit aj koncerty 🙈

hettinka
28. apr 2021

@sara07 škôlky neviem, sa má už netýka, tak toto nesledujem.

luccija
28. apr 2021

@sara07 sestra robí v škôlke a stále budú chcieť bezinfekcnost plus test, rodičia už môžu ísť dnu po deti a deti nemusia mať rusko.
Anonymka nám presne ten istý pocit všetko rýchlo, aby to nebolo ako v Nemecku a Maďarsku vôbec sa mi ten hurá systém nepáči.

guiseppinka
28. apr 2021

@att123 ano? Si si ista, ze svk je jedina krajina, kde sa testuje? V at sa napr ucitelia a ziaci testovali 2x tyzdenne, aktualne neviem, lebo len teraz v pondelok ich mali otvorit...
My sme mali kvoli zlym cislam zatvoreny okres a kedze byvame na hranici okresov a vela znamych robi v nasom a byva v inom alebo naopak, tak na ti, aby si sa dostala domov alebo do roboty, potrebujes 3x za tyzden ist na test, lebo platil LEN 48 hodin - bavime sa o antigenovom. Kontroly na vyjazde z okresu bezne, pokuty 1400e... ja som potrebovala ist 2x k dr, tak som sa musela ist 2x testovat... Mala som sa aj tretikrat, ale uz to zrusili...

Este stale sa ti zda, ze svk je jedina krajina, kde sa testuje?

hettinka
28. apr 2021

Aj v DE sa v školách povinne testuje.

@guiseppinka Zaockovani majú v AT výnimku, alebo nie?

att123
Odpoveď bola odstránená
hettinka
28. apr 2021

@att123 smeráci šíria rôzne infošky a kto si neoverí, ten veri.

felicita027
28. apr 2021

@att123 testuje sa aj v USA na školách aj v IT aj v DE a isto aj v iných krajinách len v týchto čo som vymenovala máme rodinu ale väčšina škôl používa tie testy zo slín nie AG

hettinka
28. apr 2021

Dcéra chodí na VS v Brne, teraz má distancne, ale ti, čo chodia (medici, končiace ročníky), musia mat tiež každý týždeň test.

guiseppinka
28. apr 2021

@hettinka neviem. Je to dost mozne, ale teraz co bol zatvoreny okres, tak to zrejme bolo jedno... Vo svojom okoli poznam az 1 zaockovaneho, ktory je ale zdravotak... Ako pravdu povediac nesledujem to... To, co potrebujem sa ku mne dostane a viac sledujem svk ako at...
@att123 jasne, erik tomas presvedci ludi aj o tom, ze zem je plocha...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
Autor odpoveď zmazal
danim
28. apr 2021

@viktorka48 toto čo tvrdíš, že nikde nebolo je teraz v Nemecku- pisala som v tejto téme vyššie. Pisala mi o tom včera kamaratka, ktorá tam žije. Všetko zatvorene všetci online. Skolka len výnimky pár deti- test povinný aj pre deti škôlok aj jaslí.

vivincek
28. apr 2021

ja som citala,ze deti uz do skoly test nebudu potrebovat.co ale ak dieta do skoly dochadza vlakom alebo autobusom....?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
danim
28. apr 2021

@viktorka48 píšem o ich aktuálnom stave.

hettinka
28. apr 2021

@vivincek deti nad 10 rokov musia mat test do autobusu, prevádzok zatiaľ. O zrušení potreby testovania sa písalo zatiaľ len v škole. Ale oficiálne to nie je, zatiaľ nič vieme na bielom nevyšlo. Počkajme si na novú vyhlášku, v akej podobe to tam bude.

vivincek
28. apr 2021

@hettinka ok,dam radsej pre buduci tyzden este otestovat a uvidime 🙂

guiseppinka
28. apr 2021

@hettinka ako zase neviem ako sa muselo testovat, lebo tu bolo povinne len v decembri a potom podla potreby... mna testovali pred porodom v nemocke (kvoli muzovi aj ag aj pcr) a inak nutnost testu nebola u ziadneho dr (a to som sa k nim nachodila) a ked som bola chora ja, tak nas dr ma otestoval ag u neho... V podstate jedine teraz sme chodili na testovanie kvoli tomu zatvoreniu

leuchtturm
28. apr 2021

Ja osobne som za to, aby bolo vsetko otvorene. V Nemecku su vypracovane velmi dobre standardy na zabranenie sirenia sa koronavirusu, ale su prd platne, ked niektori musia chodit po oslavach, kaslu na karantenu, odstupy a podobne.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
28. apr 2021

@guiseppinka u lekára sme test zatiaľ nepotrebovali ani my. A to ich aktuálne navštevujeme dosť veľa, keďže manžel je dlhodobo on a má veľa vyšetrení.
Polícia nás kontrolovala jediný krát, keď sme boli čierny okres, tak na výstupe z okresu. No a ja ako učiteľka som dávala test v práci, ak som tam šla, čo vďaka distancnemu vyučovanie nebolo každý týždeň. A už sa teraz nemusim testovat.
V prevádzkach, vvprirode, v meste to nekontrolovali zatiaľ nikde za cely čas.

hettinka
28. apr 2021

@viktorka48 nepreháňaj, deti tu v školach kloktaju a v mom majú tiež už krátke nasalne testy.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
28. apr 2021

@viktorka48 mám rovnako starého syna. Nastúpil až tento týždeň, keďže je na 8-ročnom, tak bol cez víkend na Ag teste - krátke nasalne paličky boli a tento týždeň bude kloktat doma. A na dalsi sa majú už testy v škole úplne zrušiť. Takze pohoda.
Inak, on nemal problém ani s normálnym antigenom, bol s nami na plosnom a potom ešte párkrát, keď sme boli čierny okres, aby mohol na bicykel. A vlastne to potom nikto nekontroloval, ale tak pre vlastný dobrý pocit, že sme zdravotne v pohode.

hettinka
28. apr 2021

@viktorka48 nie, budú kloktat doma s rodičom. Minuly týždeň kloktali v škole, ale on nebol, siel radšej na antigen, vybral si sám.
Zajtra to donesie domov, tak som zvedavá, ako to vyzerá. Kloktat sa bude čistou vodou.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
28. apr 2021

@viktorka48 nemusia. Je to dobrovoľne zo strany učiteľa, či to bude s deťmi robiť alebo nie. Ja osobne by som to nerobila, nemám to v naplni prace.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
autor
28. apr 2021

@h2 klidek, ja uz som po korone. Mne to pride cudne, ze sme pred tyzdnom nemohli vyjst z okresu a teraz je ok, ze 500ludi moze na koncert. A nie, nepatrim medzi tych, co sedia, alebo by sedeli doma 😉