Prípady, ktoré nám nedajú pokoj ani po rokoch
Baby, ktorý prípad vám aj po rokoch vŕta v hlave, čo sa mohlo stať danej osobe ? Mne Viola a tá baba z hotela Cecil
@petracandle tiež sa prikláňam k tej hypotéze, ze videli, čo vidieť nemali. Hora mŕtvych mohla byť armádou použivana(tým, ze tam nik nechodil) na nejaké tajné pokusy so zbraňami, alebo skúšanie nových zbraní. Djatlovovci si pomýlili trasy, zablúdili v snehovej búrke a ocitli sa úplne neplánovane niekde, kde byť vôbec nemali (ani nikto z civilistov). No a mohli byť proste svedkom niečoho "zakázaného".
No co sa skutočne tam stalo, uz sa asi nikto nikdy nedozvie.
@jaskolka tiez sa mi toto vysvetlenie zda ako najpravdepodobnejšie. Chystam sa prave pozrieť si ten serial z 2020 tak som zvedava
@eva8 boli sme stanovat. Chodíme takto často ale ešte nikde sme nezažili také ticho , také až neprirodzene ticho, také ze z toho ticha máš pocit akoby bolo nahlas , neviem ako to vysvetliť 😅 odchádzali sme na ďalší deň pri západe slnka, po tej istej trase ale zrazu akoby bola nekonečná a tá cesta úplne iná, tá dezorientacia je tam veľmi silná. Keď sme šli tam nekracali sme ani hodinu ale odtiaľ sme vyrazili okolo šiestej poobede a k autu sme dosli nejak okolo ôsmej .... Šli sme po trase, po značkách , mali sme aj videá z cesty tam. To miesto má naozaj zvláštnu energiu
@jaskolka
@lindus_esterka
@petracandle
dievčence, čo keby ste sa tam vybrali stanovať ako lovci duchov a poslali nam spravu z prvej ruky, napriklad vysielanie naživo v noci zo stanu alebo tak..ked sa stratíte, budememe na vás spomínať
😀 😀
@jaskolka
@lindus_esterka
@petracandle
najhoršie, že tych serialov bolo natočených už toľko, že človek nevie, na ktorú stranu sa obratiť a ktorej teorii veriť
v podstate aj tie Karikove diela môžu mať niečo do seba, Čebrať, miznutie ľudi, Trhlina, ale logicky sa to nedá vysvetliť
Česká Enigma sa venuje záhadám..niekedy tárajú, a niekedy fakt dávajú prípady, ktoré sa logicky nedajú vysvetliť
@karolinakr tak tých teórii je strašne veľa,ale ani jedna nevysvetli všetko, každá má svoje pre aj proti. Už len to je záhadné, ze časť skupiny zamrzla takmer bez zranení a časť mala veľké devastacne zranenia.
Dokonca aj incindet v pohorí Khamar Daban prirovnávajú k Djatlovovej záhade, tiež tak zomrelo za nie celkom jasných okolností 6 turistov.
@jaskolka kde je o tom viac?
@karolinakr o com, o Djatlovovej výprave, ci o incindet Khamar daban?
@jaskolka to druhé
@jaskolka aha, fajn, to si prečítam
@jaskolka
Počúvaj, toto môže byť ono. Že ty si vyriešila aj Datlovu záhadu? tam nemohli nejaky nervovoparalyticky plyn vypustiť aj na tej hore Mrtvych? ake argumenty su proti?
citujem
Príznaky opísané Utočenkom sa podobajú smrti nervovoparalytickými látkami. Najmä pena v ústach a kŕče sa zhodujú so smrťou silnou nervovoparalytickou látkou. Pomliaždenie pľúc môže byť tiež príznakom smrti nervovým plynom, pretože kontakt s ním môže spôsobiť dýchacie ťažkosti. Spôsobuje to aj zástavu srdca, ktorá zodpovedá príčine smrti Koroviny. [4]
Novičok, rodina nervovoparalytických látok vyvinutá Sovietskym zväzom a Ruskom do roku 1993 a považovaná za najsmrteľnejšiu existujúcu nervovoparalytickú látku, bola údajne testovaná v oblastiach neďaleko Khamar-Daban. [4]
@lilope ano, vsetko ukazuje na rodicov, ze vedia viac nez sa tvaria. policia a dobrovolnici hladaju ich dieta a oni idu behat, operie plysaka, odidu od svojich deti, otec cestuje a hlada pomoc kade tade, len nie na mieste, chodia po telkach a davaju interview, ked su poziadani aby sli na rekonstrukciu, tak odmietnu, ze je to pre nich citlive, kazdy rok vynakladaju neskutocne peniaze na patranie.... rozni ludia porovnavaju ich spravanie s inymi pripadmi a jednoducho tam nieco nesedi.
@luccija uniesol ho kolega ich otca, veľmi zaujímavý, ale aj smutný príbeh, mama stále tušila že žije, no už sa s ním nestihla nikdy stretnúť https://www.dobrenoviny.sk/c/215376/najdite-zde...
Prípad kanibala Čurka, mňa by veľmi zaujímalo prečo toto robil... Zavraždil mladú babu od nás bolo to strašné haló v tých rokoch, ja keď vidím jeho brata v TV vždy si nato spomeniem
@karolinakr karikove romány sú vždy založené na nejakej "legende" , i keď strach vznikol na základe jeho fantázie. Po strachu už trhlina podľa výpovedí ľudí... Priepasť taktiež založená na mytológii
@lorrainet kamarát bol v Tribeči na túre, prešiel turisticky stovky miest, ale povedal že sa tam nevysvetliteľne cítil nepríjemne a keď vošli do lesa tak tam bolo zvláštne ticho, ale ešte zvláštnejší tichý a intenzívny vietor, že okolo nefúkal nikde, len v lese, čo je úplne nelogické, že už tam nepôjde a to je úplne racionálny typ a išiel tam výlučne pre turistiku.
@karolinakr ktovie, možné je aj toto, niektoré z obetí vraj mali "šedú hmotu okolo úst a nosa" aj zvláštne zafarbenu kožu, myslím ze to boli tí, ci ležali pod stromom. . No ci mali aj kŕče, to ťažko povedať....
Preto je to asi prirovnávane k Djatlovovej záhade, no je možné, ze aj tam sa niečo také odohralo, akurát je otázne, ci už mali aj v roku 1959 také látky, ktoré napádajú CNS, no mne to stále príde, ze boli v blbom čase na blbom mieste a videli, čo vidieť nemali
@belasy_motylik je to naozaj zvláštne miesto, hovorí sa, že kedysi tam sataniati robili rituály a to na ňom zanechalo svoje
@namina konečne zaujímavá téma, konečne po dlhom čase niečo, čo ma zaujíma
@karolinakr aj mňa tieto veci velmi zaujimajú 😉
@karolinakr že. Akože v zásade tu nemám čo prispieť, lebo sa tým prípadom detailne nevenujem a už spomenuté prípady v úvode som nechcela opakovať, ale každý jeden komentár si prečítam…
@namina počkaj Amanda Knoxx niečo mi to hovorí

@petracandle Napriklad ich rodicia boli presvedceni,ze to bola armada.