icon

Prispievate žobrákom?

2. okt 2023

A bezdomovcom? Ja som prispela a muz ma ofrflal ze kto jemu da?! Ale ved ked mam tak dam nebudem mat nedam.. Či?

pribinak
2. okt 2023

Nie, neprispievam. S atóm sa podporiť tých ktorí sa snažia, napr. predávajú časopis Nota Bene.

Keď das bezdomovcovi žobrákovi len tak za nič peniaze, tak väčšinou ich prepije, preferuje. Alebo zo svojho zárobku musí časť odovzdať svojmu šéfovi
To nie je tak, že môže žobrať kde chce. Oni majú toez svoje rajóny a hierarchiu.

Ale ak sa pyta či dám peniaze a ja sa odpoviem, že peniaze nie, ale ja poviem ze môžeme ísť spolu do obchodu a ja mu kúpim jesť. To urobím rada a už som aj take zažila

Nechcem dať peniaze len tak, lebo tým len podporujem ich životný štýl a zo nechcem

hyta
2. okt 2023

Kúpim si od nich občas Notabene , dám peniaze a časopis mu nechám. U nás na sídlisku chodí jeden , môže mať tak 40 rokov, horšie sa mu rozpráva. Nikdy nič nepýta, no keď ho stretnem a mám, dám mu i sama. Človek nikdy nevie v akej situácii sa môžeme ocitnúť. Nikoho neodsudzujem.

3009
2. okt 2023

Mne sa nedávno stalo v Petržalke v BA pred poliklinikou každý deň bol na vozíčku bezdomovec, predával Nota bene. Tak som mu raz z bufetu kúpila čerstvé obložené chlebíčky a podala a on že jedlo nechce, skoro mi ich vyrazil z ruky. Asi pred rokom sme mali neďaleko nás v podchode jedného bezdomovca, ktorému som kupovala dosť pravidelne jedlo a ten bol veľmi vďačný, potom ho odtiaľ presťahovali. Peniaze im zásadne nedávam.

karolinakr
2. okt 2023

Ja som chcela dať peniaze jednému,čo sa hrabal v kontajneri,on že,načo mu to je..Robil si zálusk na nejaké vyhodené kosti.. 🙂

simona20201309
2. okt 2023

Nie. Radšej chorým deťom na liecbu

huxy
2. okt 2023

Kúpila som jedlo, dala. Naposledy mi jedna sopľa ale tak odpapulovala, ešte mi aj zanadávala. Samozrejme som jej povedala svoje a teda takýchto ľudí ja podporovať nebudem. Som samoživiteľka, situáciu nemám tiež vôbec ľahkú. A chodím do roboty, aby sme prežili. A to mám ešte dávať ťažko zarobené peniaze tým, čo dostanú dávky za nič? A ešte k tomu sú drzí, nevdační, robia zle, kradnú, nadávajú? To teda nie.

jana_eyre_2
2. okt 2023

Keď mám a je príležitosť tak dám aj takému čo len sedí a má pohárik, nestáva sa to však nejako casto.. čo si za to kúpi považujem za jeho vec.. avšak pravidelne kupujem nota Bene od obľúbených predajcov v Bratislave (a všetky detské knihy ktoré ponúkajú) a pravidelne prispievam pouličným umelcom, lebo milujem keď hrajú a skrášľujú mesto..

mane01
2. okt 2023

Prispievam kupou casopisu Nota Bene. Je to uzasny casopis a predavajuci si peniaze zarobi, je to aj pre neho lepsie, nemusi sa hanbit. Su to ludia, s ktorymi OZ Proti prudu pracuje a pomaha im.

saxana000
2. okt 2023

Nie nedavam.mne tiez nikto nic neda zadarmo..kazdu korunu si poctivo odmakam v robote a takychto darmozracov podporovat nebudem..keby chybalo babicke dedkovi v obchode 2 alebo 5 eur do nakupu s radostou dolozim ale tychto co obliezaju od rana do vecera Tesco a Kaufland a otravuju ludi by som dobre hnala s palicou po hrbe.

zmrzlinka2021
2. okt 2023

@suge možno preto, že nepomôžes tým, čo to potrebujú reálne ale peniaze použijes von oknom. Nie je to o zasluhach, ale o spravcovstve penazi

mogaa
2. okt 2023

No ak máš na rozdávanie - tak prispievaj.....ja teda na rozdávanie nemám a už vôbec nie ak nemám istotu kam tie peniaze ďalej idú....

buberova
2. okt 2023

Nie, zo zásady nikdy

terezka1947
2. okt 2023

Zvyknem kupovať jedlo a niekedy NB dám niečo a nevezmem časopis.
Ale mám aj konkrétne rodiny,kt.pomaham už roky,takže ..
Nemáme veľa,ale vždy treba myslieť aj na iných.
Lebo nikdy človek nevie,komu to jedno euro,či rožok v Tom momente zachráni život.

19mylittlepony83
2. okt 2023

@lucka_ke velmi mudre a ake riesenie by nasli?!

suge
2. okt 2023

@zmrzlinka2021 Von oknom? Človek nie je okno, žiadny! Navyše, stať sa bezdomovcom je ľahšie, ako sa zdá. A prispievam aj inde, oficiálnymi, overenými spôsobmi.

zmrzlinka2021
2. okt 2023

@suge keď dáš človeku peniaze na alkohol, vyhodia peniaze von oknom. Tie peniaze si mohla dať človeku v objektívnej núdzi, ktoré použije napr na nákup potravín.

babulkomale
2. okt 2023

Nie. V Prahe by som potrebovala vrece penazi kazdy den...a nevidim v tom zmysel. Prispievam adresne, hlavne do zbierok na liecbu deti. Tie za tie vrodene choroby nemozu.
Minule tu bolo o cigankach, co praju dobre a nasledne pytaju peniaze. Den nato som zasa jednu stretla, vystupila som z auta, uz isla po mne a ja ze aj ja si prajem s ludmi dobro a nic za to nepytam a ze prajem vsetko dobre jej aj jej detom a ona v soku ze ako viem ze ma deti 😃 tak som z toho ja vysla ako vestica 🤭

kacenocka2
2. okt 2023

Nikdy som nedala ani nedám.. už neraz pred obchod.centrom pýtali, že nemaju sa začo najesť..a keď som vytiahla rohliky že mu dám,tak odmietol..tak načo asi potrebuje eury!?🤔

sheila121
Odpoveď bola odstránená
suge
2. okt 2023

@zmrzlinka2021 Ja to vidím inak. Možno preto, že mám v rodine niekoho, kto bol alkoholik a bezdomovec zároveň. Teraz je na tom lepšie, aj vďaka ľuďom, ktorí nad ním nezlomili palicu.🙂

nika523
2. okt 2023

Nie, nedávam, radšej dám na útulok a pre zvieratá

sashabb
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
2. okt 2023

tym co zobru nedavam. Ak si pyta drobne na jedlo - nedam, ale ponuknem sa ist mu jedlo kupit. Zatial zial za cely moj zivot o to prejavili zaujem iba dvaja 🤷🏼‍♀️
a raz ma zastavila pred kostolom ako som sla jedna pani, ze prosi o drobne, nema na jedlo pre deti..... Peniaze som nedala, ponukla som sa ze sa s nou rozdelim o nakup - prave som sla z obchodu.... Na ociach jej bolo vidno aka je za to vdacna 💖

bloger
2. okt 2023

Pekné od teba, že si dala. Ešte som nedal.

oli18
2. okt 2023

Nedavam. To by som rozdala cely dochodok, tolko ludi natrca dlan.

tetapetra
2. okt 2023

Kúpim im jedlo

stanulienkat
2. okt 2023

Nedávam, treba zdvihnúť riť a ist robiť. Dnes si každý, kto má chuť, pracu nájde.

autor
2. okt 2023

@bloger tak daj

autor
2. okt 2023

@stanulienkat no nikdy nevieme ako my dopadneme

anjelok
2. okt 2023

Na ulici nie, kedze neviem, co sa s peniazmi deje nasledne. Prispievam mesacne trv. prikazom na dobreho anjela alebo dam 2%, prip.den narcisov a pod., ked viem, kam peniaze idu. Ked ma zastavi zobrak pri obchode, dostane nieco z nakupu na jedenie, co si vyberie...