icon

Problém so skúškou v 3. ročníku na vysokej škole

karen1371
15. jan 2015

Zdravím,
som dennou študentkou 3. ročníka na vysokej škole a mám problém urobiť jednu povinnú skúšku. Mám posledný termín, nehovorím, že ho nespravím, práve naopak budem sa snažiť z plných síl ale vždy si radšej nechávam alternatívy. Aký je postup ak neurobím skúšku v zimnom semestri ani na 3-tí krát ? hrozí mi hneď vyhadzov alebo sa to ešte dá nejako vyriešiť ?
ďakujem z odpovede

stary_ujco
•
15. jan 2015

Predmet si zapises znova a opakujes o rok. Ak je povinny k bc. titulu, tak sa ti o rok posunu statnice.

melesmeles
•
15. jan 2015

@karen1371 poziadas si o dekansky termin...informuj sa na studijnom oddeleni. drzim palce 🙂

ivka225
•
15. jan 2015

@melesmeles Nieco ako dekansky termin uz peknych par rokov neexistuje.

maria1989
•
15. jan 2015

@karen1371 informuj sa priamo vo svojej škole.

melesmeles
•
15. jan 2015

@ivka225 nemam cerstve info...to bude asi tym, ze som skoncila uz peknych par rokov dozadu 🙂

kiki68
•
15. jan 2015

ale existuje casto aj ten dekansky, zalezi velmi od vedenia katedry. Vsetko sa da ked sa chce inak povedane 🙂
Kedze si v 3. rocniku ak by si to nedala tak stale sa to da preniest, takze o rok sa posunu statnice, to uz budes len tento jeden predmet robit a teda statnicovat. Akurat je to strateny rok,takze vacsinou sa to nejako tak da,aby to clovek spravil. Ked je to nieco dolezite bud to vyskoci na statniciach alebo nie.

heni79
•
15. jan 2015

@kiki68
Dekanský termín ako taký v kreditnom systéme štúdia neexistuje. Ak študent aj z milosti náhodou dostane termín navyše, je to iba čierny termín. Nie dekanský! 😅

kiki68
•
15. jan 2015

@heni79 tak cierny to je uplne fuk co to je, hlavne ze nejaky je,ne? 🙂 ja som ho nikdy nepotrebovala riesit,ale volali to tak, hoci to uz podla mna pred par rokmi tiez neexistovalo. Cert to ber,ale viem,ze ked sa chcelo,tak sa vyslo v ustrety.

kiki68
•
15. jan 2015

ja si pamatam jeden predmet v tretiaku, bolo to nepovinne,ale potrebovala som tie kredity, neviem ci bol za dva, ci dokonca tri. No nevinna vec sa zmenila na cistu mordovacku a ta skuska bolo peklo. Ja uz som netusila,co ta osoba chce pocut a nakoniec ma poslala prec s tym,ze to mam za sebou,ale ze pocka co bdue na statniciach. Na statniciach pohodicka, tam to bolo vsetko za A a potom mi nieco take zvestovala dotycna to osoba,ze bola prekvapena ako som to super zvladla a ze je rada,ze ma vtedy pustila hoci ma mordovala naschval, aby zistila kde mam ako hranice. Nakolko mam aspergerov syndrom,tak u mna proste nejaky plac nenastane, to by som jej skor vlepila s mojim respektovanim autorit 🙂 Ale asi cakala,ze sa tam zrutim a zacnem prosikat alebo co. No nicoho sa nedockala, lebo ja som na skuskach nemala ziadne citove prejavy, pritom nechapem preco ich vzdy cakaju.