Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu
Ahojky ,
mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .
@nikoleta100 akoby si hovorila o mne...ja som robila vodičák pred cca dvoma rokmi...nejazdim🥴inštruktor bol fajn bola s ním zábava,po tejto stránke ale nič ma nenaučil....ségra v pohode jazdí ako drak a to je mladšia,je to na každom,každý sme iný,niekomu to skrátka trvá ...ako aj mne ...v pondelok mám ísť so synom na očkovanie,takže musím autom,no paráda...auto mám dva roky,nie Nové úplne ale v slušnom stave,manuál ...už teraz sa bojím ako to zvládnem,viem že bez auta sa nepohneme ,bývame na dedine a potom drcať sa s malým busom sa mi nechce....len ako sa k tomu donútiť jazdiť,nemám k tomu vzťah,mám strach -zdochne mi to ,naburam....dnešný vodiči sa stále ponáhľajú a sú neohladuplní a to ma desí,čerta starého majú trpezlivosť že niekto sa len "učí" jazdiť...takže viem ako sa cítiš🙈
@darina2711 ja nemam pocit, ze su neohladuplni vodici.. skor je problem to, ze je aut vela a kazdy "musi" ist autom... a ludia vychazdaju z autoskol casto v stave, ze soferovat nevedia. Moja sestra po urobeni autoskoly naburala hadam 10x... znama ani neurobila vodicak, ocko jej vybavil na druhy den.. jasne ze naburala nie raz... Nie raz sa nam stalo, ze sme skoro naburali a zachranilo nas len to, ze polovicka ma neskutocne reflexy a zareaguje ked nejaka herecka nas vytlacila z cesty, alebo sa rozhodol mlady pan v poslednej cvhili ze nejde doprava ale dolava atd atd.. Je samozrejem, ze ludia co su v autach sa niekam ponahlaju. Ak niekto nevie jazdit, moze ist mimo spicky trenovat.. susedka chodila vecer a rano lietala po meste, svoje trasy si trenovala.. lebo ja sice som nesofer, ale vidim, ze prax je najviac 🙂 ja sa nebudem terigat autobusom, zavolam si taxik ked nas polovicka neodnesie.. a vobec mi to zily netrha uz... (aj tak ta suma co prejazdim na taxiku za mesiac sa ani neblizi k cene auta a jeho prevadzkvoania :D )
@darina2711 neviem si predstavit premavku a ten horor
@nikoleta100 Presne viem,ako sa cítiš,bola som na tom rovnako..ani teraz by som sa nepohla z miesta s manuálom :D Mne inštruktor hovoril ešte aj deň pred skúškou,že neviem šoférovať a že nechápe,že jeden deň mi to ide,druhý deň čistá katastrofa..skúšky som napokon zvládla a vodičák zapadal prachom roky..až sme sa nasťahovali do KE,kúpili auto a bolo treba začať chodiť na ňom.A to ešte dodám,že ani ja ani manžel sme predtým vážne nesoferovali dlhé roky a skúšky sme robili v malom mestečku,žiadna real premávka..a čuduj sa svete,zvládli sme to aj v košickej premavke..ale na automate :D ja sa stále pýtam,že naco sa dávajú 3 pedále do auta,keď mame 2 nohy? :D takže kľud,ak som to zvládla ja,dáš to aj ty a po autoškole si kúpiš take auto,aké ti bude vyhovovať ;)
a nevie niekto o nejakej hre kde je aj graficka premavka so znackami ?
najradsej by som to vzdala , ja nemam na to ☹
@nikoleta100 nevzdavaj este. Presne rovnake pocity som mala po prvom trenazeri. O tyzden mam druhy. 😀 Dam Ti vediet, ci budem revat po tej hodine 😀 je to docela vysoko pravdepodobne 😀 Teraz lutujem len jedno, ze som nesla hned na automat robit... nemala by som tento strach.
@nikoleta100 ja si skor myslim, ze nas jediny problem je ten, ze nemame si to kde nacvicit a autoskola nestaci... Tam hned na nas nakricia... Nahodou ja som mala pocit, ze uz mi to ku koncu hodiny trosku aj ide, ale samozrejme vela urobi moznost si to skusat a instruktor co sadne... Mne tam 2 nesedeli z 3. Ono aj ked ludia hovoria to iste, my mozme pochopit nieco ine, kym si zvykneme na styl vyjadrovania danej osoby. Aspon ja som to tak na tej hodine mala. Ze vsetci mi vraj hovorili to iste, ale mala som pocit, ze kazdy hovori ine a len od jednej sa to dalo dobre pochopit. 😀
Hlavu hore, to je normalne 🙂 ja som spravila vodicak, hrozny strach som mala z kazdej jazdy, potom som asi aj 10r nejazdila, co som sa tak bala a ked uz som bola nutena jazdit, premohla som sa, stale som soferovala naprd asi rok, aj som sa bala. Za to teraz si soferovanie neskutocne uzivam, mam silne auto, to je hned o inom ako na dakej fabii trenovat 🙂 a ked ti to stale nepojde, proste kupis s manualnou prevodovkou 🙂 drzim palce 🙂
@lucyluv len ma desi to , ze co ak tie jazdy fakt nespravim , ved instruktor mi vravel , ze niektori robia 3 tiu autoskolu , ja nemam trenazer , ale rovno autocvicisko po teorii
@nikoleta100 skoda, ze ten trenazer nemate, ani nemas kde trenovat, ved nemusis ist hned na skusku, ked sa nebudes na to citit, mozes si priplatit dake hodiny navyse, ono sa raz do toho dostanes, popytaj sa ake su moznosti. Mne dali vodicak a pritom pri tej skusobnej jazde som skoro havarovala, doteraz to nechapem. Jedine ze testy som mala 100%, teoriu som ovladala 🙂
@nikoleta100 aky to ma vlastne zmysel vzdat to? Vratili by ti peniaze?
@nikoleta100 kokos uplne ta chapem! Mna cakaju niekedy teraz skusky a hrozne volaco! Ja mam z tej autoskoly vacsi stres ako na statniciach.. ale ja uz idem na treti krat. Ja to viem, len mam strasny stres a dva krat som to dokafrala tie jazdy... nemozes to vzdat, stoji to kopec penazi a snazenia! Cit do nohy urcite dostanes. Ani u nas nie je trenazer, ale rovno cvicisko. Ze som sa na to aj dala.. a teraz po 2 mesiacoch nejazdenia..horor, ale nevzdavam sa! Drzim palce👍❤️
@jankaovecka nuz ja som zatial platila 1vu splatku za teoriu vo februari, potom boli skoly do odvolania zavrete kvoli covid 19 , a otvorili od 6.5. 2020 , este druhu splatku za jazdy som nedavala
@nikoleta100 ahoj, ja si momentálne robím vodičak.. Mam za sebou len 1x cvičisko, ale to ešte v marci pred koronou 🙈 teraz o tyžden idem druhy krát.. Ale akože tiež mi to neide.. Mala som problem natočiť, preradiť do 2, 3.. A stale rozmýšľať kedy mam stlačiť spojku a kedy nie 🙈 a kedy ju môžem pustiť 🙈 po prvom cvičisku som bola znechutená a tiež si vravím, načo som sa na to dala.. toľke peniaze.. och.. A keďže to prve cvičisko bolo už 2,5 mesiaca dozadu, tak si už nepamätám vôbec nič.. A najhoršie je, že ja nemam ani cit v nohe 😂 neviem koľko mam ten plyn stlačiť 😂 som sa pytala inštruktora, či sa môžem vyzuť.. Ta len kukol na mňa jak na trafenú a že nie.. Ze si mam priniest nejaku pohodlnu obuv.. No uvidim ako mi to pojde dalej.. Ale popravde, myslela som si, ze mi to pojde lepsie.. No ja si vždy poviem, že keď dokazali spraviť vodičak aj hentake indivíduá, tak to dokažem aj ja..
@janulax ale ako to je mozne , ze niektori to spravia lavou zadnou , a niektori maju z jazdy az krce ... az to fakt nespravia , a nehovoriac , co si myslia o " Tebe , ze nevies NIC , si 0 - zero " , predsudky ... ☹
@nikoleta100 ty si este v zaciatkoch, to sa urcite naucis! Ja to ovladam, ale na skuskach na cvicisku alebo v premavke tak rozlepana ze sa mi ruky triasli aj noha😀 sak to,ze druhi si myslis ze nevies nic a si luzer ked nespravis vodicak! Ja to beriem tak ze ked nespravim, tak zrejme je v tom vyssia sila a je dovod preco ho nemam mat. Mozno by som hned havarovala..je tam strasne vela zodpovednosti, ach jaj.. mozno ja keby ho robim skor bolo by to lepsie, teraz pri robote a detoch.. tiez som myslela ze mi to pojde lepsie😟 a navyse staci mala chybicka a letis.. ja z kurzu nikoho nepoznam kto spravil na prvy krat
@nikoleta100. Tiež som pred 15 rokmi mala v autoškole ten problém pri chcíplych Fabiach. Od tej chvíle nenávidím malé a slabé autá 🙂 hneď, čo som dostala vodičák, sadla som do 103 koňovej Bravy a naraz všetko išlo samo. Aj po 400 tis.km do auta pod 100 koní za volant nesadnem (najlepšie od 150 vyššie, horná hranica neobmedzená). A to nemám problém zacúvať na miesto aj dodávku s veľkým vozíkom. Najistejšie sa cítim v 5-metrových autách a nevadia mi ani malé miesta pred obchoďákmi.
Keď spravíš vodičák, základ je hneď jazdiť. Pokiaľ možno, nie na tých malých a slabých približovadlách. Mne pomohlo, keď som so 4-mesačným vodičákom a 6 tisíc km išla robiť tatkovi rozvozcu. Za rok som spravila 40 tis.km na všelijakých autách a po tejto skúsenosti už ma máločo prekvapilo.
@jankaovecka hrozne ☹ problem je s dobou , ze dnes bez vodicaku si stratena a potrebujes to ☹ co potom , ked ho neurobis ,ale to potrebujes ? ja nerozumiem jednej veci , ako je mozne , ze kolko skusennych vodicov nabura , a preco naburaju , ked vedia , a Tebe niekto povie , ze naco Ti vodicak , alebo nevies jazdit ? ja toto neviem pochopit , tie predsudky.A dalej, urobia vodicak ,a nikdy si auto nekupia , a nikdy nesadnu za volant.Alebo aj taki , ze mozes byt inteligentna , a nespravis jazdy , a taky obycajny luzer / alebo aj primitiv , ktry nie je intelektual ci inteligent co neprecital ani jeden roman , lavou / zadnou ho urobi ??? a o Tebe si kazdy bude mysliet , ze si neschopna ???? ☹
@lentilkaxxx a ako mam urobit , ak pojdem na premavku , a mas cervenu na semafore ? ako sa potom rozbehnes ?
@nikoleta100 pomaly púšťať spojku a stlačiť plyn. Tak nech si ten motor vrieska v otáčkach a čo. Ten inštruktor ťa síce bude drbať, ale sám vie, že to v týchto zdochlinach robí bežne a keď potom sadneš do silnejšieho auta, naraz je po probléme. Za mňa základ je nenechať sa zdeptať, nech Ti tvrdí, čo chce. 1.inštruktora som mala korunovaného kok..a, ktorý nenávidel ženy. Musela som kvôli univerzite autoškoly prerušiť a po štátniciach som vyfasovala druhého. Ten má ukľudnil, vysvetlil, že ten 1 už dostal po hube od nejedného manžela tých žien, takže nie tie baby boli sprosté, ako tvrdil. Tiež mi vysvetlil, že aj tieto slabé atmosféry proste chcípajú ako vínne mušky po pár dňoch. Lepšie autá to nerobia, stačí na nich len jemne púšťať spojku (aj pri cúvaní). A hlavne mi tvrdil, že 99% úspechu je v hlave a v pohode!!!!! Mal pravdu. Za týždeň a pol som urobila s ním 8 jázd a pohode šla na testy.
Ak sa Ti dá a niekto s kamarátov má podobnú opachu (najlepšie ten istý typ motora), skúste rozbehy na odľahlom parkovisku alebo súkromnom pozemku a skúšajte trénovať. Tiež aj parkovanie sa Ti zíde. Zo začiatku Ti to bude kapať stále, ale keď zistíš, kde zaberá spojka, bude to lepšie, neboj 🙂 Veď si šikovná žena 🍀
PS: never rečiam "bože, zas baba za volantom". V 50% sú tí neschopáci za volantom chlapi 😉
@lentilkaxxx mne bolo povedane od instruktora , ze on mi kaze to a ono robit , a ja , ze uplne ine robim , nie zeby som nevedela , ja som vnutorne presvedcena , ze po teoretickej stranke clovek ovlada , ale ked som v aute , zlaknes sa , trasu sa Ti nohy atd , uzkosti , tak robis aj zmatky / chyby .Ale nik nema pravo o druhom pochybovat , ponizovat , ci nedajboze cynicky urazit , ze nikdy ten vodicak neurobis.
@nikoleta100 chápem Ťa. A preto sa Ťa snažím ukľudniť. Ver, že
@lentilkaxxx a este instruktor ma pravomoci aj povedat policajtovi - komisarovi na skuskach , ze ten je dobry sofer a ten nie , ze komu udelia vodicka , a komu nie ?
@nikoleta100. Nie, nemá..... maka som rozpísanú dlhu správu, len mi to neodišlo. Večer Ti napíšem. A hlavne úsmev, Ty si šikovná a zvládneš to lepšie ako Ta inštruktor presviedča 😊
@nikoleta100 to neviem.. Ale my sme napriklad doma nikdy nemali auto.. Nikdy som nesedela za volantom a nemala som si to ako skúsiť.. Preto nemam vobec cit a vobec neviem co a ako.. Ako sa pohnut, ako preradit a tak.. Cele detsvo som hrala hry co sa tykali aut.. Preteky a tak.. Need for speed 😂👍 Islo mi to vzdy super 😁 a predstavovala som si, ako raz budem mat vodicak a auto.. Teraz mame auto ale vodicak ma iba manzel.. Raz sa mi to snazil ukazal, vysvetlit ale nevedela som sa ani pohnúť.. Stale mi zdochol.. A on mi to ani nevie poriadne vysvetlit 🙈 lebo zacne byt nervozny a hotovo 😁 ale to bolo uz davno.. Niekde na lesnej ceste.. No moj manzel je skvely vodic.. Uz 10 rokov sa s nim vozim denno denne a chvála Bohu ziadna nehoda, ziadny tukes, ziadna pokuta.. Jazdi predpisovo.. A soferovanie mu ide naozaj super.. Lenze on sam vravi, ze ked bol malý (ma 35) tak bola ina doba.. Vyrastal na dedine a soferoval od maleho chlapca.. Po dedine soferoval auto SAM uz ako 9 rocny 😂🙈 a na traktore ako 7 rocny.. Vtedy isli policajti po dedine a neurobili nic.. Teraz by bol vysielany v mimoriadnych spravach na vsetkych tv kanaloch 😂 a rad by mi to opäť skusil vysvetlit, vsak mame auto a ja neurobim vodicak? 🙈 Ale kde mi to ma ukazat? Bývame vo velkom meste.. Kam ist? Kde nie su auta? Kde nie je nikto? Kde neprídu policajti? Nam povedali v autoškole, ze nie ze nas napadne si to ist niekde skusat.. Lebo ze uz sme vedeni ako ziaci autoskoly a ze ked nas niekde policajti nacapu tak ze odklad vodickeho kurzu o 2 roky.. Alebo take nieco.. Nema mi to proste kde ukazat, vysvetlit,.. Nech si to precvicim 🤔
Pýtaš sa, že keď je na semafore červená, ako sa rozbehnúť.. no neviem ako u vás, ale u nás v autoškole to málokto vedel urobiť, ani neviem, či niekto vedel tak svižne, rýchlo sa pohnúť.. je pravda, že to bolo malé mesto, bez semaforov, tak povedzme, že sa tam dalo byť trochu nemotorný v tomto :/ Len mne sa nejak nechce veriť, že v autoškole, a najmä na úplnom začiatku, sa to človek naučí robiť tak, že bude úplne super.. na to auto si treba zvyknúť, je to o rutine.. môj manžel 15 rokov!!! nešoféroval, tak, ak ťa to trochu poteší, teraz mu to už ide našťastie (klop klop) veľmi slušne, ale to sa musel do toho dostať, zvyknúť si na auto, na premávku a postupne sa zbavil stresu.. ja to isté, roky som nešoférovala, a keď som sa konečne odhodlala, tak tie začiatky boli strašné.. chápem, že teóriu ovládaš, ale keď si sadneš do auta, tak totál tma, ja som tak dlho bola s cúvaním a parkovaním, medzi kuželky som ako tak vedela, medzi autá: nehrozilo... jednoducho v tom aute som bola paralyzovaná, nevedela som, čo vidím či nevidím v tom zrkadle, ktorým smerom krútiť volantom, no čistý horor, a keď to čítam po sebe, tak normálne sa čudujem, že som si do toho auta ešte sadla za volant :D ale zvládla som to. Vrátim sa ešte k mužovi, po 15 rokoch odkedy robil autoškolu sa musel vrátiť dočasne k manuálu na cca týždeň, a nechci vedieť, ako mu to nešlo práve na tých semaforoch.. a to je rozdiel žena na autoškole a 35 ročný chlap na aute.. :D tak ho vytrubovali, on sa s potil, nadával a hanbil sa :D ALE čo tým chcem povedať: po pár dňoch mu to už išlo celkom slušne, aj keď je pravda, že to nebolo také 100 percentné.. a opakujem, nemali sme predtým auto, mal len minimálne skúsenosti s manuálom, pritom je to človek, ktorý denne jazdí, ale mal čo robiť, aby si na tie tri pedále a dvíhanie spojky a pridávanie plynu na semafore zvykol.. tak čo by si chcela od seba tak skoro? 🙂 ono to pôjde, uvidíš, v autoškole to pravdepodobne bude slabšie, šoférovať sa naučíš (vrátane svižného pohnutia sa z miesta) až v reálnej premávke.
@paskolinka takze si to nakoniec vzdala ? a nepokracujes uz v tom ?
@nikoleta100 vzdala, len teraz nedavno. pokracovat isto nebudem, ak, tak si budem robit cely vodicak odznova ale isto niekde inde... mozno aj v mensom meste a mozno aj na automat rovno.

no tak ja som to vzdala, akurat teraz nedavno. po 8 jazdach. trenazer som mala v novembri - prebiehalo to tak, ze ma tam zavreli a nechali ze nech sa opytam, ked nieco nebudem vediet. lenze co ja som sa mala pytat, vsak som nevedela, co robim zle. teraz spatne to uz viem 😅 takze trenazer nula bodov. potom jedno cvicisko a dalej najvacsia premavka v BA. tiez mi chyba cit v nohach, nechapala som a stale nechapem, ako mam pribrzdit a rozbehnut sa, ako do toho radit a este aj soferovat. ja ako absolutny antitalent a zaciatocnik som nevedela nejako naformulovat, co vlastne potrebujem a ten moj instruktor to zjavne tiez nechapal. vlacil ma po centre BA a ja som sa vobec nezlepsovala. fakt. kvoli zdravotnym a vseliakym logistickym problemom (mam pracu, male dieta, skolku...) som isla stylom cca 2 jazdy za mesiac, co je uplne ze zle. raz sme boli skusat aj to parkovanie - nemali tam kuzele ale take tyce a to cista katastrofa. instruktor mi len hovoril cuvaj, zastav, teraz otoc volant tak, onak, dopredu, dozadu a ja som vobec nevedela, co robim, hlavne ze som to presla. normalne som mala pocit akoby sa predvadzal pred niekym vonku, ze ako dobre nam to ide, akurat ze ja som z toho nemala nic... a do toho prisla korona, tak som s tym prastila a ulavilo sa mi. nevravim, ze to niekedy este neskusim, ale urcite si dopredu dokladne vyberiem autoskolu aj instruktora. ty ak si mlada a nemas ine zavazky ako seba (?) tak to asi nevzdavaj, 3 jazdy su fakt malo... ja si nadavam, ze som sa s tym nevytrapila, kym som bola mlada a mala na to cas 😀