Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu
Ahojky ,
mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .
Trenújte. Jazdite. Skúšajte. Raz to prestane zdochýnať/ skákať a budete na seba hrdé.
Len sa nesmiete vzdávať. Každá spojka zaberá inak. Každé auto je iné.
A neskôr si možno aj automat kúpite.
@nnnuuunnn pfuu tak dnes to bolo horsie ako v utorok 🙈 dnes mi uz aj zdochol.. Hned na zaciatku asi 2-3 😂 normalne som mala nejaky vypadok a nevedela sa pohnut 🙈😂 a potom to uz islo.. Neskôr mi este zdochol na krizovatke 😂 boli sme zase mimo mesta a potom som este presla cez sídlisko.. Ale ze nabuduce uz ideme na krizovatky tak si mam pozriet krizovatky a znacky 🙈🙈😂 ale vobec sa na to necitim.. Este by som isla aj 10x takto mimo mesta a potom možno budem mat odvahu na IBA mesto a krizovatky na kazdom kroku.. Ďalšiu jazdu mam v utorok 🙈🤭🤒🥵
@janulax mne to este ani raz nezdochlo, ani na cvicisku, ako sa to robi? 😀 Ja stale len v meste v BA jazdim, ale zatial krizovatky riesi za mna instruktorka, dokonca mi kaze vsetko pustit a ona to soferuje. Take jazdy mam mat este 3 a potom uz mam ja vediet riesit. Ach. Zatial mam problem zistit aj ci som na hlavnej alebo vedlajsej ked som v krizovatke. 😂 Vidim, ze moj najvacsi problem budu krizovatky. Inak sa mi zda, ze to celkom zvladam ako tak. Ja som dnes na krizovatke spravila kixy, na jednej som sa neskoro rozhybala a na druhej som zase prudko dupla na plyn pricom som mala zaradenu jednotku. 😀 A este som isla do protismeru vzdy ked na ceste chybala deliaca ciara. 😀
Ti inštruktori nevedia učiť. Mňa zszubal deň pred skúškou že to nespravím. No spravila som a jazdím sama už. Nikde sa nestresuj. Stlač spojku na doraz, zarad sú a pomalilinky ju pustaj až do bodu záberu, proste kým ho nenájdeš. Budeš to počuť aj cítiť na aute a postupne sa pohnes, potom pridaj plyn. Každé auto ma bod záberu inde. Ak ta bude deptat zdzubat. Ja som sa nevedela rozbiehať do kopca do križovatky to bola smrt. No hold chlapík ma to nevedel naučiť. Naučil ma to chlap. Tiež mi iba zhukol pustiť spojku, brzdu, pridať plyn. No a prd vždy z toho. Ak by to s nim moc nešlo požiadaj o výmenu inštruktora. Oni sú tam zvyčajne roky, starí pani s kopu nervami za co všetko nesú zodpovednosť a čakajú od človeka ze príde hotový šofér.
@nikoleta100 prosím ta nedaj sa odradiť ako môj kamarát ktorý si zaplatil 2x autoškolu a vždy to tam nechal raz na neho nahučal inštruktor že je najhorší žiak akého mal a druhýkrát keď si to zaplatil ani sa tam neukázal 🤣🤦♀️
@janulax Ach to ma mrzi, preco co sa stalo? Ja som v pohode, aj ked zdaleka este neviem riesit krizovatky a parkovat sa tiez len ucim. No ved na to som tam, aby som sa naucila. Ale celkom bola spokojna so mnou instruktorka, ved zatial je to viac menej len o otvladani auta v premavke.. to mi zatial celkom ide, obcas nejaky mensi kixik.. akoze idem pomalsie ako by som mala, alebo prudsie zabrzdim.. alebo sa pomalsie rozbehnem na krizovotke 😀
@janulax ja tiez , ze ani na skusky nechcem ist ... a som uz na 13stej jazde , a furt kiksy ... ☹ instruktor nechape , ze raz ok , a potom zase zle, ani nemam chut pokracovat dalej ani na skusky
@nnnuuunnn podobne s rozjazdom , potom zase prehadzovat , dalej pred cervenou slaba / oneskorena reakcia brzdnej drahy dalej distance bud prilis blizko / daleko , ak stojim na krizovatke
@nikoleta100 dnes som mala 13stu jazdu , a , az na 8smej som sla do premavky , vravela som instruktorovi , ze raz je dobre , a raz zle , on mi odpovedal : ze hej , ale ze nie tak ako mne ( mal na mysli , ze ja som asi najhorsi ziak ) ... , ze chyba je v komunikacii aj poplakala som si vecer , ja som neskryvala ani slzy pred nim ( instruktor , len sa nadychne a vydychne , ze co uz dajak bolo , dajak bude ... ) slzy som mala aj v buse , aj na ceste domov , vsade , a doma uz som sa "zosypala" ... ja totiz nechapem tym jazdnym pruhom (krizovatky ) ak chcem bocit , ze do ktoreho pruhu ist ... a najhorsie ked sa jazdny pruh zuzuje alebo rozsiruje , pripaja ... dalej mam 1vu frekventovanu krizovatku nestiham preradovat 1,2,3 a uz mam dalsiu krizovatku a nestiham preradovat z 3jky na 2jku ak blika zelena , alebo uz cervena je zase brzdit a zabrzdit na doraz a neultral, nabrala som zo zakruty skoro 2 obrubniky, dalej skoro som nedala prednost v jazde , vosla do vyhradeneho autobusoveho pruhu , je to pre mna des , nocna mora , ze ho nepocuvam , a ze si robim po svojom ... cele zle ,nedobre , ja som mu vravela , ze ja ani nedojdem na skusky , on vravel , ze to je na mne .... vtedy som sa skoro rozplakala , je to strasny pocit ... ☹
Ahojky ako vam to ide , ja coraz horsie 😔
@nikoleta100 si velmi nervozna a nesustredena,nemoze to byt tym ? Na jazdu sa tak prirozene sustred,potrebujes sa do toho dostat. Nevzdavaj sa. Ak aj neprejdes na 1x,chod na dalsiu skusku. Nikdy sa nezdavaj
@nnnuuunnn
@nikoleta100 dievčatá mam za sebou 7 jazd.. Este ma caka 8. V sobotu som mala mať poslednu dohodnutu jazdu ale zobudila som sa nejaka nachladena tak som mu volala, ze nepridem.. Dalsie jazdy sme nemali dohodnute tak mi povedal, ze mu mam dnes zavolať aby sme si dohodli jazdu. Volala som mu a on ma najblizsi volny termin az 6.7 🙄 to su skoro 3 tyzdne od poslednej jazdy.. Vsak za tie 3 tyzdne zabudnem aj to malo, co viem 🤦♀️ a dokonca mi povedal, ze on od jula ide robit instruktora na ine auto.. Ze autoskola prijala nového instruktora a prave ten novy bude jazdiť na tom aute, na ktorom jazdim ja.. Takze budem mat noveho instruktora.. 🙄 To mi zatial nevadi, kedze neviem aky je, kto to je.. Dam mu sancu.. Mozno s nim budem nakoniec spokojna a nebudem mat mozno ani taku tremu pri nom 😁 len ma stve to, ze jazda az o 2 tyzdne 😪 no neviem..
Inak dievcata.. Poculi ste o tom, ze maju byt nove testy? Ovela tazsie? Akurat tento rok sa zevraj menia testy.. Ze maju byt oveľa narocnejsie.. Nam to uz vraveli v autoskole este v januari, ked sme zacali.. Ale nas sa to este asi netyka.. Potom som sa od niekoho dozvedela, ze tie nove testy maju byt platne az od septembra.. Cize pre tych, ktorí zacnu kurz od septembra, oktobra,.. Ze tí, ktori zacali kurz pred septembrom budu mat este stare testy.. Poculi ste nieco o tom? Nemam to overene a nechcem pisat somariny ale zaujima ma to, ako to vlastne je a bude 😁
@nikoleta100 Neber si to tak vazne co kto povie Zbytocne to analyzujes a places nad tym. Ani nestresuj. V pokoji si sadni za volant a rob najlepsie ako vies. Mne pomaha mysliet na to, ze som v aute sama bez instruktora, myslim na to, ze si jazdim sama v pohodicke a hlas instruktorky vnimam len ako napovedu. 😀 Ale ked mas taketo stresy a nenapredujes, len sa situacia zhorsuje, to teda si neviem vysvetlit v com to je. Jedine, ze vela stresujes. Inak u nas je na vsetko 4x a dost. Nedovolili by Ti 7 jazd na cvicisku. Maximalne 4, ak by si nebola potom schopna ist do premavky, tak u nas je vyhadzov. Popravde, nechapem co si tych 7 jazd robila na cvicisku? Ved brdza, plyn je azda jasne a ovladat tu spojku? To Ti nemohlo trvat 7 jazd. Instruktor sa Ti neda zmenit? Mozno Ti nesadol a nechapes ho. Aj u nas bol taky jeden, co ten vysvetloval pol hodinu, druhy povedal jasne dvomi slovami. Svet sa nezruti ak ten vodicak neurobis. Pokial Ta nevyhadzuju, tak sa doma uc, snaz sa, asi musis vynalozit vacsie usilie. Ale ak nenapredujes a uz si za polovicou kurzu, tak veru neviem neviem. Nestoji to za to, aby si sa zabila snad... Jasne vies si doplatit jazdy, no hlavne, by si nemala pocitovat stres. Ked si v strese kym v aute nie si sama, tak co bude potom? Ved teraz kazdu problemovu situaciu poriesi instruktor. Pedale ma, volant Ti strhne, nemas sa coho velmi bat...
@nnnuuunnn naozaj nam ostavaju stare? Cize aj keby som ten kurz robila este dalsie 2-3 mesiace, urcite budem mat stary, klasicky, papierový test? 😁 Este keby aj toto.. Tak ma trafi 🤦♀️😁 lebo mam este 8 jazd pred sebou a takymto tempom.. hmm.. Možno tak koncom augusta sa k tomu testu aj dostanem.. A ano, povedala som si, ze za tie 2 tyzdne si aspon teoriu poriadne pozriem a snad sa mi aj podari s muzom par krat ist niekam, hoc aj na polnu cestu 🙈 kde by som si skusala pohynanie, cuvanie,..
@nikoleta100 presne ako pise @nnnuuunnn stres je veelmi zly v tomto..ja to sama pocitujem.. Pri instruktorovi mam stres, obcas ked vidim, ze instruktor nema svoj den a je nejaky divny tak mam ten stres eeeste vacsi.. Ale nie len taky stres, ze trema.. Ale ja tu tremu citim aj v nohach..doslova.. Uplne ako keby mi od tremy az tuhla krv v nohach 🙈 a vtedy sa mi aj stava, ze mi pri pohynani auto zdochne.. Proste kvoli tomu strachu a treme nemam ani cit v nohach.. A robim kiksy.. Ale ked instruktor zasranduje.. Je lepsia atmosféra a sama sa snazim nestresovat, ukludnit sa.. Je to ovela lepsie.. Bola som s muzom na aute v jednej ulicke mimo mesta skusat pohynanie, nie je tam ziadna premávka, iba taka nevyuzivana cesta.. A tam mi to pri nom islo uplne super.. Ziadny stres, vlastne auto, vedla muz.. Ani raz mi nezdochol.. (myslim auto, nie muz 😂) Dokonca moj muz nervak ma pochvalil, ze sa krasne pohynam 😂 viac ako v dvojke sa tam sice ist nedalo ale aj som cuvala, otacala sa na konci cesty.. Je to uplne ine ako s instruktorom.. Ja mam pri nom tiez dost stres, tremu a proste viem, ze prave kvoli tomu mi to pri nom neide velmi dobre.. Ale uz sa budem snazit nestresovat, ved vlastne ani nie je dovod stresovat.. Skus aj ty.. Nestresuj, sadni si do auta, nadych, vydych.. Povec si, ze na to mas 🙂 kasli na to, ze je niekto vedla teba.. Nesmies mat tremu a byt napäta.. Vtedy sa ti darit nebude.. A najblizsie uz na tu jazdu chod s dobrou naladou 🙂 bez tremy, bez stresu, a nevrav si, ze na to nemas, ze ti to neide, ze je to hrozne.. Hovor si, ze na to mas, dnes to bude lepsie,.. V aute sed uvolnena a sustred sa na jazdu..
@nnnuuunnn to je super, ze si davas sama jazdy.. Moj instruktor ma toho vela.. Sam mi dnes vravel, ze najbližšie 2 tyzdne ma nabite, lebo musi mat jazdy s tymi, ktori koncia kurz a budu mat skusky.. on navrhne termin najblizsi volny aky ma a ja musim suhlasit.. Dúfam, ze aj keby som mala skusky v septembri, ze bude vsetko este po starom 🤦♀️
Ja co nechapem je to, ze musis si urobit ten vodicak po urcitom fixnom pocte jazd🤦🏽♀️ Vsak ludia co uz jazdili na tajnasa este pred tym ako si zacali robit vodicak uz idu do tej autoskoly s urcitym naskokom ale ak tam niekto ide co vidi volant po prvy raz v zivote, co ani nevie ze auto ma 3 pedale a 4 kolesa tak ten urcite pocas 10-15 jazd nebude zvladat komplikovanejsiu cestnu premavku - je to proste postavene na hlavu. Inde sa robi tak ze najprv robis teoreticku cast - spravis skusku z teorie a az potom ta pustia za volant a jazd mas tolko kolko potrebujes - najmensi pocet sa mi zda ze js 5 -mozes mat sj 50 jazd - jasne musis ich zacvakat - ale pokial ta navidia, ze zvladas cestnu premavku tak prakticka skuska sa nekona.
@prasiatko30 tiež pravda.. Mne by trebalo aspoň 20 v premavke aby som to vedela na 100% a bola si ista.. Aj teraz rozmyslam, ci si nejake jazdy navyse nedoplatim 🤷♀️
@janulax ale vsak to je na hlavu a ptom kopec ludi co nevedia co robia za volantom a ziskavaju schopnost soferovat za volantom aj za cenu kadejakych nebezpecnych kiksov - a to hovorim z vlastnej skusenosti
@janulax no davam si sama, ale nastastie mam dobre organizovanu autoskolu v tomto. Sice kazdy mesiac zahajuju novy kurz so 40 novymi ziakmi, ale maju tych instruktorov tolko, ze nie je problem si jazdy naplanovat. V jeden tyzden sa mi sice usla len 1, lebo som planovala az v piatok a uz bol volny len piatok na dalsi tyzden, ale na ten tyzden potom som si dohodla jazdy 3. Takze da sa. Ak by som chcela da sa to urychlit, ze si nenaplanujem 90 minutovu jazdu, ale 135 min, aj to mozeme robit a kludne jazda kazdy den ak chcem. No odporucaju tie 2 jazdy tyzdenne, ze je optimalne.
@nnnuuunnn
@nnnuuunnn ano 7 jazd pretoze mi to velmi neslo , preto musel byt v tom prisnejsi , ze druhi isli do premavky na 2hej 3tej jazde no co uz ,nie kazdy je rovnaky , a nie kazdy ma rovnake psych.vlasnosti , ja sa vobec cudujem ,ze som sla do premavky co sa tyka premavky uz neviem od strachu kde je prava / lava strana , nemoze byt kazdy rovnaky ,jedna vec je taka ,ze predtym bol chlapec, ze je strasne arogantny ... a instruktor mi vravel , ze sa cuduje ze mne nemusi pridrziavat volant , on sa moze napit zjest pizzu ... atd ... vcera som mu narovinu povedala ze ja som sa nenarodila s benzinom v krvi , a ze ja za to nemozem ze do skoly idu iba profesionali a nie uplni zaciatocnici co nevedia ako auto vyzera ... ja nemam take moznosti aby som vedela to ihned co druhi pridu s naskokom v tom je to cele ...nechapem kruhacom , a odbocovaci , pripajaci pruh - to je taka somarina jak fras , ze este aj kozmonauti co isli do vesmiru nemaju take knihy ci poucky tazke jak s jednym podzubanym autom, to je na hlavu padnute
@nikoleta100 ako nehnevaj sa, ale asi bude niekde aj v tebe chyba. Ničomu nerozumieš, nič nevieš, nechápeš... Co je pre boha ťažké na kruhaci? Odbocovacom a pripájacom pruhu? Zase netreba už všade hladat problém. Niečo sa naučia musíš, pri šoférovaní samozrejme potrebujes prax a cvik, čiže to ti mize trvať, ale zo všetkého robiť vedu ako keby si sa učila jadrovú fyziku? Keď na to nemáš nervy, tak sa na to vykašli. Ale už zase nehľadaj problém všade inde. Problém si jedine ty. Nie to co sa musíš naučiť, to ze nevieš to co iný atď. Len ty. Lebo naozaj nie každý kto sa naučí v autoškole šoférovať ma doma armádu ľudí čo ho to naučia.

@nikoleta100 ja mam dalsiu jazdu az zajtra, ale mam to rovnake, s tou spojkou mi to ide tiez tazko.. Bud pustam skoro, alebo neskoro, alebo dllho 🙈 a skaceme pri pohynani😂 no neviem, ja vobec nemam cit v nohach..
@nnnuuunnn budem na teba mysliet 😂 ja sa bojim uz aj doma 😂 ale ja mam problem este aj vyjst z parkoviska.. Pri autoskole mame len taky maly dvor, mozno 5x5 metrov a musim sa jemne pohnut, bez plynu, iba na spojke a hned krutit volant dolava aby som z toho dvora vysla cez branu na cestu 🙈😂 lebo auto tam je zaparkovane nie smerom na branu.. a este ten mini dvor ani nie je v rovine ale v miernom kopci.. Takze ja mam najvacsi stres sa vobec dostat z toho ,,arealu" autoskoly 😂😂