icon

Problémy s predaným tovarom cez MK, čo robiť?

tinka132
23. máj 2019

Zdravim, prosim vas mate niekto podobnu skusenost? Pani si odomna kupila kocik za 135e s tym ze 35e posle na ucet aby som mala na kuriera a zvysok dobierka. Pred odoslanim mala k dispozícii vela fotiek, aj detailne. Kocik bol v poriadku. Fotila som ho aj zabaleny. Plne funkcny. Pani kocik prevzala, zaplatila, nasledne vyhrazne spravy ze som jej poslala dolamany kocik, odraty.. Ked som jej spatne poposielala vsetky fotky ze bol v poriadku tvrdila ze to nie su moje fotky, na co som jej nasledne odfotila moju obyvacku kde bol kocik foteny... kocik vratila na postu-zamietnuta zasielka... Ako jej mohla posta prijat dobierku spat a vratit peniaze? Reklamaciu neriesila lebo vraj to je moja chyba... Druha vec aj ona mohla za ten cas poskodit kocik zlou manipulaciou ked ho niesla domov... Vyhraza sa policiou.. A co teraz? Pride mi zajtra dolamany kocik.
Takze som prisla o kocik aj peniaze...

liligreg
30. máj 2019

@tinka132 och, tak držím palce, nech aspoň ta reklamácia nejako. Bolo to aspoň poistené? Mna by inak zaujímali aj tie fotky, čo ti poslala, že je zničené. A si si ista, že ti jázd poslala tvoj kočík? A na pošte sa nevyjadrili k tomu, že laik niekto prebral, vyplatil a následne vrátil? Veď to neexistuje.. prepáč, že toľko otázok. Ale veľmi ma tato situácia prekvapila, že sa môže niečo take udiať

1katkas
30. máj 2019

@tinka132 ahoj, stazuj sa na poste.. lebo ked kupujuca podpisala papier kde prijima dobierku tak nie je mozne o hodinu zapisat,ze odmietla prevziat..... jedine tak by sa to dalo napisat odmietam prevziat ze to neprevezme....chyba pracovnicky na poste...

rora
31. máj 2019

Ked ma kupujuca bazar kocikov, neislo jej len o nejaku funkcnu suciastku z tvojho typu kocika? Prip. nevymenila napr. kolesa, madlo, striesku.... a pod.? Pretoze nieco za tymto celym byt muselo...

lubik87
31. máj 2019

@liligreg fotky by som aj ja chcela vidieť a rada by som aj ten bazár keďže predávam kočík aby som vedela na koho dať pozor

tinka132
autor
31. máj 2019

Ako na vanicke bol jeden skrabanec maly podla. Ktoreho som si kocik poznala, aj na konstrukcii ale o tom vedela ze su tam.. Fotila som jej ich... Je to chyba posty.. Ale asi fakt tam niekoho ma, podla mna casto posiela kurierom kocare ked ich predava... Staznost som podala ale na to maju tiez oni cas... Dali ma do poradia takze neviem kedy sa to bude riesit... Sranda ze odvtedy jak sme obvolali ich posty kde to ona bola zaniest tak odvtedy ani jedna vyhrazka nepadla, ani sa uz neozvala... Takze mozno jej za to aj niekto pekne podakoval.. Asi mal z toho pruser... Kocik bohuzial poisteny nebol.. Nasa postarka hovorila ze to mi mali na poste povedat ze poistenie je v cene ked sa jedna o expres kuriera.. Stacilo to tam len zapisat.. Nic by som neplatila.. Nevedela som o tom... A ci vymenila nejake casti na nom.. To uz netusim..

tinka132
autor
31. máj 2019
tinka132
autor
31. máj 2019

Hasznalt luxusbabakocik je jej stranka... Ona je mia mikeš.. Ked sme ho rozbalovali no cista katastrofa

caelley
31. máj 2019

ocividne ide o kseftarku, ked Ti v pohode poslala 35e a kocik vratila (kedze ho uz nevie predat poskodeny)... a tych 35e jej nechyba?

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
akecheta
31. máj 2019

@tinka132 Tak sa to celé stalo, že má známych na pošte a v tých kšeftoch idú s ňou, každý kto jej takto pomáha má niečo ,,z polievky,,...ona je už zabehnutá a dobre vie čo môže a čo nie...ale dala by som jej to vyžrať, aby vedela, že nie každý sa nechá ošmeknúť...daj to do televízie nech o nej vie čo najviac ľudí...

tinka132
autor
31. máj 2019

No veru ani tych 35e jej zrazu nechýba...

1katkas
31. máj 2019

@tinka132 preco si to prebrala? Mala si sa stazovat,postup na poste kde si to poslala kupujucej nebol spravny... vygoogli si posta,nejake kontakty a stazuj sa... v skratke takto nie je to spravne prebrat,otvorit a nasledne zaniest na postu ze odmietas prevziat... zasielka sa da odmietnut prevziat len v tom pripade ak by bol balik NEOTVORENY....

dopolbokaodrata
31. máj 2019

@tinka132 ale stále mi nie je jasné, čo tým sledovala, ona zaplatila 35, prebrala zásielku od kuriéra, rozbila ho a vybavila si na poste, aby to mohla vrátiť? Keby jej ho kuriér už rozbity doniesol, tak by ti ani prevziať nemala. To je celé nejaké divne.

tinka132
autor
1. jún 2019

No ja aby som mohla podat reklamaciu tak som ho musela prevziat a na ppste sme ho otvorili s veducou.. Tam aj zostal a posielali ho na reklamacne... Staznost som podala...

dadulkaf
1. jún 2019

Tak to som zvedavá ako to nakoniec uzavrú.

tinka132
autor
7. jún 2019

Je toto mozne?? V skratke je pisane....bez pokusu dorucenia adresatovi.. Tak som im napisala mail

tinka132
autor
7. jún 2019
tinka132
autor
7. jún 2019

Tu tvrdi uz nieco ine..

tinka132
autor
7. jún 2019
tinka132
autor
7. jún 2019
tinka132
autor
7. jún 2019

Takze teoreticky ak by to bola pravda co tvrdi kurier...... kurier jej odovzdal kocik.. A cakal pred domom.. Ona si ho vzala dovnutra... Rozbalila ho, nafotila ho, poskladala naspat, zabalila a vratila ho kurierovi ktory by asi dobru pol hodinu musel cakat vonku... Tak to mam chapat?

monika225
7. jún 2019

@tinka132 asi tak ,len mam strach ze kurier tolko cakal kym si dotycna pozrie kocik a znovu zabali

katka2602
7. jún 2019

To čo za blbosť odpísali?? Tak pošta poškodí kočiar, spisu zápisnicu a aj tak ho len tak idú doručiť?? Keď príde poškodený obal,tak adresát dostanete oznámenie z pošty, že prišiel poškodení, nech príde na poštu a tak sa spoločne otvára či nieje niečo poškodené. Oni len tak doručia poškodený tovar a koniec? Následky má znášať kto,podľa nich.

lintu
7. jún 2019

A to kde majú takých trpezlivých kuriérov? Tí naši považujú už 5 minútové prestoje za čosi nemysliteľné. Keďže tetuška predáva kočíky a kuriér k nej pravdepodobne chodí dosť často, skôr by som verila verzií, že zásielku jej odovzdal a až po chvíli sa k nej opäť vrátil. Nemajú kuriéri autá vybavené nejakým systémom, ktorý monitoruje ich pohyb?
Neviem inak čo sa deje na tej pošte, ale toto začína byť nejaký novodobý trend. Aj pár mesiacov dozadu tu jedna písala, ako poslala druhej šaty. Šaty počas víkendu viali dakde v stánku na jarmoku. A po víkende, sa vracali späť k odosielateľke ako neprevzatá dobierka 😒

simca06022011
7. jún 2019

@katka2602 áno robí sa to tak

simca06022011
7. jún 2019

@lintu myslím si že prevzala, pozrela, zavolala ho späť... Číslo na kuriéra väčšinou máme 😁

tinka132
autor
7. jún 2019

No neviem kedze prva varianta bola ze kurier zasielku vobec nedorucil

korunka1
7. jún 2019

@tinka132 kokos, to je už iný level dristov.
ja by som počkala na ich ďalšie rozprávky, a potom to posunula na vyššiu inštanciu...neviem či telekomunikačný urad alebo ministerstvo....a zároveň aj media.
Že vraj prezrela a odmietla prevziať...a tie jej fotky z domu si si vyrobila v photoshope sama?
Či pani Turanová nevie čítať?
To kde sme....nevzdavaj to, posuň to dalej

korunka1
7. jún 2019

@tinka132 odkladaj si vsetkú komunikaciu....zacinaju sa zamotavať v klamstvách

lubimmisku
7. jún 2019

Kryjú si už chrbát navzájom. Nedaj sa, počkaj na rozhodnutie a pošli to niekam vyššie potom s celou komunikáciou.