Problémy s predaným tovarom cez MK, čo robiť?
Zdravim, prosim vas mate niekto podobnu skusenost? Pani si odomna kupila kocik za 135e s tym ze 35e posle na ucet aby som mala na kuriera a zvysok dobierka. Pred odoslanim mala k dispozícii vela fotiek, aj detailne. Kocik bol v poriadku. Fotila som ho aj zabaleny. Plne funkcny. Pani kocik prevzala, zaplatila, nasledne vyhrazne spravy ze som jej poslala dolamany kocik, odraty.. Ked som jej spatne poposielala vsetky fotky ze bol v poriadku tvrdila ze to nie su moje fotky, na co som jej nasledne odfotila moju obyvacku kde bol kocik foteny... kocik vratila na postu-zamietnuta zasielka... Ako jej mohla posta prijat dobierku spat a vratit peniaze? Reklamaciu neriesila lebo vraj to je moja chyba... Druha vec aj ona mohla za ten cas poskodit kocik zlou manipulaciou ked ho niesla domov... Vyhraza sa policiou.. A co teraz? Pride mi zajtra dolamany kocik.
Takze som prisla o kocik aj peniaze...
Oni ale aj v liste prvom píšu, že ju doručil, čo robiť nemal. Že pochybil kuriér, nepostupoval podľa predpisov. Len sa mi nechce veriť, že čakal, kým si ho ona zoberie domov a pofotí. Potom už možno zistil, že postupoval zle a zobral ho naspäť. Ktovie..
No kľudne im povedz ze sa za otáčajú v klamstavach a smrdí to podvodom, že ak nedostaneš peniaze za dobierku ktorá bola prevzatá adresátom posuvas to na súd, je to cele divne
To je sila...daj to do jojky / Markíza.....počuj a máš vôbec možnosť že ti za ten kočík niečo zaplatia keď nebol poistený ? Lebo potom nemá zmysel sa o to ťahať či ho prebrala alebo nie ...ale.jednoznacne posunúť ďalej ako je možné že ho prijali nazad ako nedorucene...a ako sa zachovala pani prijimatelka? Či čuší ?
Pani prijmatelka cusi.. Napisala som na vyssi urad.. Kontakt som nasla na SOI ke... Poslala som im aj screeny z komunikacie.. Som zvedava co zas oni vymyslia... Aj na tu reklamaciu ako dopadne.. Na to maju tusim 30 dni
Fuuuuu riadna detektívka, držím palce, aby sa všetko vyriešilo a vysvetlilo 🙂
Ja som na taketo odrby strasne zla😀to mam asi po mame😂
Banda jedna nenažraná je celá tá pošta.
Včera bola reportáž v Občan za dverami. Pani poslala list s bločkami od tankovania účtovníčke,poistila na sumu 12.000€, v takej hodnote boli tie bločky. List sa stratil, pošta jej chcela vrátiť len poštovné, nejakých 36€. Dala to na úrad pre reguláciu, pošta prehodnotila rozhodnutie, že ok, zaplatíme viac..ale len reálnu hodnotu tej posielanej veci...nie cenu poistného.
No a teď ako zdokladovať, čo tam bolo, keď sa to stratilo? Nestačilo im čestné vyhlásenie ani výpis z účtu na danú sumu, platila na benzínkach kartou. Zatiaľ nič nevyriešila.
Právnik a relácia poradili robiť si video z toho čo posielate a ako to podávate na pošte ako dôkaz, že poisťujete a podávate to čo tvrdíte.
Takže tak je to s tým poistením...je to na dve veci.
@korunka1 tak 12000 je dosť, majú vôbec možnosť takúto sumu poistiť na pošte... My sme mali obmedzenie kedysi keď sme cez nich posielali zásielky na 850eur 😆 viem, že služba má byt poskytnutá 100% ale ja očakávam vždy nejaký problém... Za 12tisixive bloky by sme sadli do auta, alebo to poslali kurierom... Ani stravné lístky mi do firmy nenosí obyčajný poštár keď ich mám vo vysokej hodnote....
@simca06022011 pozrela som cenník..do 20.000€ može byť poistenie. Ona mala nejakú špedičku či čo, neriešim..aj keby posielala čerstvý vzduch v obálke, tak ak to prevzali a poistili, tak to mali doručiť. Jedine, žeby bola tiež dohodnutá s dakým
@korunka1 no jasné, je to tak... Ale sú to tiež len ľudia, dosť je možné že po roku sa to niekde objaví a hodia to do smetí, veď nebudú sa zaoberať takým.... vieš ono s tým poistením je to trochu inak, každá kuriérska služba poistiť balík ale potom sa dokazuje obsah a nahrádza sa iba obstarávacia cena.
@korunka1, @simca06022011 V Trnave je vraj
úložňa zásielok. Ak nájdem adresu dám sem.
@dadulkaf áno je, ale väčšinou keď tam uložia zásielku tak dajú o tom vedieť odosielateľovi. Ak sa nezničí obal a je známy samozrejme. ale za pokus nič nedajú☺️
No pisala mi znama ze ma akurat na bazari ten isty kocik co predava... Ze je tam jedna nalepka ktorú videla na mojom kociku, na konstrukcii a len velmi malo takych kočíkov ju ma... Tak som zvedava ci tam bude ked mi pride kocik
@tinka132 ja by som sa ani necudovala, keby ho vymenila, resp aspon poskodene casti z kocika, ktory mala ona, aby ho mohla predat. To uz s policiou potom aj riesit. To je otras toto..
Vsak aj ja som ho nasla na jej stranke.. Nemam este stale

@lubimmisku to-to, oni necitia..oni vedia, že je to pruser jak mraky, tak to skusaju ututlat a prekrutit