Proruskí rodičia
Nevladzem, 2 roky pocuvam doma nazory iba o korone, 2 roky vkuse len negativna energia, nadavanie, vulgarizmy, ten je zly ten tak isto, ten este horsi, za toto moze Čaputka, za hento Matovič vsetko to je vymyslené, a dookola to isté, kam som isla vsade iba debata za koronu, vsade hadky kto ma pravdu, ci na navsteve ci v autobuse, skole vsade! Psychicky som to uz nezvladala, nic ine som nikde nepocula iba koronu a mojich agresivnych rodicov ktori si isli dusu vyplut len aby sa mohli vyblakat na ludi v telke, teraz? Ked uz som si myslela ze sme si zvykli a uz to tak neriesime, vojna na ukrajine, neviem co povedat, je mi z nazorov ludi zle, ale este viac z nazorov rodicov, doslova robia z Putina neviniatko, chudacika ktoreho vyprovokovali a mali by sa mu vzdat, ukrajina je ta zla, a samozrejme USA a Čaputka. Hoc kto sa ukaze v telke a vyjadri sa na danu vec, tak to je len kkt chuj (pardon za vulgarizmy) a nwm kto iba oni (rodicia) su svatí a maju pravdu. Aby ste chapali, ja maximalne odsudzujem to, co stvara Putin a ako napadli nevinnych ludi, je mi maximalne jedno (obrazne povedane) ako sa oni zeru, nic pre mna nie je ospravedlnenie na tento cin, ze v 21.storoci sa striela na skôlky a obyc.ludí, pytam sa ich, co by robili, a ci by si ho obhajovali keby im tak buchla bomba pri dome, tak ja som ta najhorsia este, ze vraj o tom nic neviem, je mi na grc, a uz to psychicky nezvladam, najblisiu dobu nebudem pocut zasa nic ine iba agresiu mojich totalne zmagorenych rodicov, ja jednudocho nechapem, ako niekto moze tvrdit, ze Putina k tomu vyprovokovali, AKO? Ak by som tam zomrela tvrdili by to isté? Nechcem tu kydat na svojich rodicov, chcem vediet ako to psychicky zvladnut, co robit, ako sa od ich nazorov odosobnit, ako sa z toho psychicky nezhrútit. Ja jednoducho neviem prijat fakt, ze niekto si toto spravanie obhajuje.
Predpokladám, že si dospelá, tak sa odsťahuj. A rodičia nech si doma hovoria, čo len chcú. Je to ich domov, majú na to právo.
@heleninamama ja im nezakazujem si hovorit co chcu, som studentka nsmozem sa odstahovat predstavte si, ale toto ich spravanie ma psychicky nici, da sa to aj normalne,ale oni to nevedia
Naozaj ti asi nezostava ine, len si hladat druhe byvanie. Ja som dnes tiez robila poriadok v priateloch na FB presne z toho dôvodu, ze nevladzem citat tieto bludy, hoaxy a konspiracne teorie.
Niečo veľmi podobne, len trosku v light verzii mám aj ja 🙈 ale teda našťastie už u rodičov nebyvam. Naučila som sa uz, že najlepšie sa do takýchto tém s nimi vôbec nepúšťať, ak aj začnú, nereagujem, alebo len veľmi neutrálne, nedávam príležitosť k tomu, aby sa rozprúdila debata.. a často si kusem do jazyka, aby sa nevytvorilo zbytočne dusno 😏
Stačí napísať do podobnej témy, zbytočne zakladať novú. Zase anonymne. Jablko nepadá ďaleko od stromu. Nakoniec sa z teba vykľuje ďalší troll. Sorry. Choď pomáhať na hranice s UA do táborov, nemusíš sa odsťahovať. .
Aj študentka sa môže odsťahovať, ak je to doma také strašné. A reči, s ktorými nesúhlasíš, budeš počuť/čítať celý život. Netreba si všetko pripúšťať, lebo skončíš ako psychicky labilná troska, akých je aj tu na fóre neúrekom.
A Tvoje názory a reči zas nemusia byť po vôli im. Možno im tiež ideš na nervy rečami o korone a chudakoch Ukrajincoch a pod. Tak načo sa tam vzájomne týrate?
Odstahovat sa a pri navstevovani sa mat podmienku, ze sa nebudu preberat take temy kde sa rozchadzaju nazory. Ja to uz tiez nemozem počúvať, kazdy kto pride ku nam ,sama politika, najmudrejsi ,nadavky atd, stopla som to, nemienim to pocuvat ,komu sa nepaci nech ku nam nechodi
Ludia su aki su…
Ja by som povedala, ze nechces sa s nimi rozpravat na danu temu, ignorovala by som ich nadavky a urazky pocas pozerania TV, zatvor sa do svojej izby, ze sa ucis, robis projekt, chod von si dat kavu, kazdy den na psychologicku prechadzku
Pisu, ze idu Rusko odstrihnut od swiftu tak ja dufam, ze sa uz potom obidve strany nejakym zazrakom na niecom dohodnu
Preboha len nech zastavia toto krviprelievanie
Ak sa nemôžeš odsťahovať,tak sa aspon vieš spratať do svojej izby a to stále v momente,kedy takú debatu začnú.Aj im to povedz..toto počúvať nebudem.Nepresviečaj ich,to je bez šance.
@loliki vy mate aky problem? Ak neviete poradit rollujte dalej, a ze kto tu je troll
@heleninamama ja im vobec svoje nazory nevnucujem aby bolo jasne, moja skola sa studovat externe nedá, som rada ze ju zvladam, nemam sancu brigadovat, a ak aj urcite by mi to nevyslo ani na podnajom napoly, hlavne ze vsetko je take jednoduché
Každá začne s tým, že nechce "rozprudovať" vášne a keď dostane nejakú radu, tak sa jej nepáči. Chcú len stále omielať tú istú tému a spochybňovať fakty, šíriť hoaxy, lebo sa pripoja ďalšie.. Ako to psychicky zvládať? Začni štrikovať a mysli na hladko obrátko. Venuj sa svojim kamarátom, hraj hry na PC, študuj. Ako môže študentka položiť takúto otázku? Skús uhádnuť, aký mám problém. 🙂 Žiadny.
Ty máš správny názor na vec a vieš to, absolútne ich ignoruj ak to nemá význam ukazovať rodičom kde je pravda. Sú to rodičia a iných si nevyberieš. Vaše názory budú v podobných témach pravdepodobne odlišné, nepúšťaj sa s nimi do debaty o tom to nemá význam. Je veľa negatívnych vecí v poslednej dobe, treba si nájsť niečo čo ti dá zmysel, odreagovanie - šport, kniha alebo dobrý seriál 🙂 bude dobre a raz budeš mať svoju domácnosť
Tráv čo najmenej s rodičmi,keď ťa budú chcieť vtiahnuť do debaty povedz že sa o Tom nechceš s nimi baviť,odíď do izby,viac sa.neda urobiť nič keď nemáš možnosť sa odstahovat,ignoruje,filtruj
@loliki na vas nemienim dalej reagovat, ocividne ste tu prisli iba rypat a vybijat si frustraciu
Tak buď sa odsťahuj alebo keď si to nemôžeš dovoliť, tak sa vyhovor na školu, učíš sa na stráááášne ťažké skúšky a musíš sa zavrieť do izby. Vždy keď začnú s tými rečami, zavri sa do izby a choď si svoje. Vybehni si zašportovať, kukni seriál
Uplne ta chapem ja mam takeho sefa, vcera prednaska pol hodinu v praci o Tom Ako Si ukrajinci vyhadzuju budovy do vzduchu Sami
uplne sa ostrihnut nemusis, len inak sa ti budu filtrovat veci, ked to nebudes dennodenne pocuvat, nebude ta to tak znechucovat a neviem co vsetko.
Tvoje reakcie sú presne také, aké som spomenula. Dostala si množstvo dobrých rád. Ani jedna rada ti nevyhovuje. Samé: nedá sa. A keď má niekto opačný názor, tak útočíš. Ako Putin. Teší ma, že si sa aspoň rozlúčila.
Zmier sa s tym, ze rodicov uz nezmenis. Nepomoze argumentacia. Su pod vplyvom konspiracnych medii, socialnych sieti, politikov. Svojim, sice hlupym nazorom, nikoho neovplyvnuju. Nemusis to predsa pocuvat. Mas predsa uz svoj zivot. Horsie to bude pri volbach. Mam take tusenie, komu pojdu ich hlasy 😂. Treba vtedy schovat obcianske (to je len vtip).
Dakujem za normalne reakcie, odstahovat sa mi neda, ak je pre niekoho novinka ze nie vsetky skoly sa daju externe a stihat robit popri tom 8cky 12naskty tak teda prepacte, ostatnym dakujem, budem sa snazit co najviac vyhybat debatam s nimi, a ked budem pocut ze sa to zasa zvrtava stiahnem sa, ak by sa dalo poprosim @admin aby vymazal, popr zablokoval diskusiu, fakt tu nepotrebujem vyryvat ako niekto tvrdí
@loliki choď prosím preč z tejto diskusie pani nepýtala ďalšie negativizmi ktoré ponúkaš ✌🏼 Choď si zabehať keď sa nevieš inak vyventilovať
Nedáš to inak, len stuple do uší, alebo sa im vyhýbať. Na Slovensku sa ľudia nemali tak zle za socializmu, ako sa mali zle na Ukrajine v područí Stalina, takže tá selektivna pamäť a nostalgia za komunizmom je u nás častejšia. Inak, na internát sa nedá dostať?
@dazdovka byvam blizko mesta kde chodim na skolu, a kedze financii nemame moc nazvys, nechcem aby mi zbytocne platili internat ked mam skolu blizko

Zaroven prosim aby ste sa tu nehadali, chcem iba radu ako to zvladat, nechcem rozprudit vasne a diskusiu na hadky a dalsiu agresiu