icon

Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty

niejetolahke
29. júl 2018

Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne

zuka16
30. júl 2018

@niejetolahke
@niejetolahke ze cudne ..... sa osamostatnit v 25.... Si nemala ist na vysku ale do roboty a mohla si sa osamostatnit uz davno.... Chalan nech pekne maka, nech chodi aj na 10 dnovky,ty sa daj na externe a najdi si pracu. Ja som sa vydala ako 19 rocna uz mam 2 dieta na ceste v 24 rokoch a som spokojna..... Zacinali sme v byte s rozheganym gaucom na ktory sa clovek bal sadnut.... Mali sme postel a jedavali sme na podlahe.... A vies co ? Po 4 rokoch mame nadherny vlastny dom, auto.... Proste vsetko co sme chceli ale stala za tym ina drina. Zacni makat alebo sa brzdi

marusia12
30. júl 2018

https://zpravy.idnes.cz/facebook-propad-akcie-a...

A už sa valíme z kopca... 😀 Kríza je tu, zlatíčka....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mircalla
30. júl 2018

@zuka16 To je "super" pristup niekomu radit neist na vysku. Mozno sa nezamyslas nad tym, ze s 2 detmi v tvojom veku a bez pracovnych skusenosti si prakticky v buducnosti nezamestnatelna pokial by si mala zaujem o nejaku trochu kvalifikovanu pracu. To pocitis az neskor, pokial teda nechces byt cely zivot v domacnosti, co asi chces.

vejapa76
30. júl 2018

Autorka sa odmlčala... Asi stratila nervy že ju tu nik nepochopil. Joooj dievčatá...vám nedošlo že sa očakáva ponuka na aspoň 5 ročné ubytovanie grátis v dvoj, možno troj izbovom byte v centre ( s uprednostnenim novostavby ), poprípade žiadosť o autorkino č.účtu k pravidelnej mesačnej dotácií? A vy ju posielate brigádovať...toľká nehoráznosť

sticker
blairgossip
Autor odpoveď zmazal
blairgossip
30. júl 2018

@221girl By ma zaujimalo, ako by si brigadovala na skole, kde sa da chodit iba na denne studium, prednasky su POVINNE musis sa pipat s isicom, a cviká su tiez povinne, musi byt 100% ucast. Rozvrh od pondelka do piatku od rana 7mej do aspon stvrtej poobede. Niektore dni kludne aj do piatej. Kde by si takto brigadovala? Plus samozrejme sa treba vela ucit, a vikend cely zaberie ucenie. Tak aka brigada? Kedy?

blairgossip
30. júl 2018

@zuka16 a co ked chce robit robotu kde treba vysku?

hettinka
30. júl 2018

27 upozornení za 3 hodiny. To som asi ešte nemala. To tu žije 😂

takaakoty
30. júl 2018

@marusia12 Kriza je v tvojej hlave a veru poriadna 😂 taku paranoju človek len tak nevidí.

bodkolienka81
30. júl 2018

@obsadenemeno :D profesionalna deformacia.. inak samozrejme: zamerat pozornost, sustredit sa na nieco..

sandral
30. júl 2018

@zuka16 Externé štúdium sa platí a nie všetko sa dá externe vyštudovať.
Neísť na VŠ, no neviem. Už je tam a asi sa na ňu nevykašle teraz.

@niejetolahke neviem kde študuješ, ale v BA sa na internátoch a v ubytovniach dá nájsť ubytovanie za menej eur, ako byt. Na začiatok hádam, postačí.
Zo 600 eur nevyžijete, to určite nie.

judar
30. júl 2018

Nepochopím takéto individuá čo by sa chceli už len kvôli chlapovi osamostatniť...chlap pracujúci ona študentka na veľkej nohe pre ktorú je obtiažne brigádovať a ešte má depku z intráku ktorý jej platia rodičia..kriste na nebi existujú byty ktoré sú posúvané na podnájmy napr pre 3-4 baby ...aj tu v Nitre tak je 4 dievčata na byte a každá platí kol 80-100€ nájom a majú na bytoch všetko ešte aj súkromie sa dá dohodnúť...no neviem si predstaviť aby nepracujúca študentka išla takto s chlapom do podnájmu ktorý by cvakal nájom a hádam živil aj ju....veď to je záhuba ...je to buď chlap nájom a práca alebo byt s niekym a doštudovanie

pokerface5843
30. júl 2018

@niejetolahke Tak choď do práce a nenariekaj toľko😢

llenka1
30. júl 2018

@niejetolahke Ak niečo chceš, tak na tom pracuj a hľadaj možnosti ako to pôjde a nie dôvody prečo to nepôjde. To že priateľ platí rodičom plne schvaľuje aj keby doma jedli zo zlatých tanierov musí sa naučiť že nič nie je zadarmo a v živote sa treba sakra snažiť ak niečo chceme. A mimochodom že sa ti nedá brigádovať je výhovorka...mam za sebou lekársku fakultu a počas štúdia nočné sichty v pekárni, nočné pri triedení súčiastok a ďalšie... Tak nevrav ze sa neda, treba záťat zuby a vydržať, začiatky proste bývajú ťažké.

moncek88
30. júl 2018

Tiež som zato si nájsť brigádu.... všetko sa dá len treba chcieť...moja sestra 18rokov,brigaduje od 13tich...najprv to boli letáky... potom na škole strednej keď bola i čašníčku.. učí sa za masérku tak masíruje a momentálne ešte robí v obchode s oblečením... je veľmi šikovná...som hrdá na ňu... šikovná... inteligentna 😍😍😍

eliska13
30. júl 2018

@tinaa64 a čo to majú dávať zadarmo?jasné, že je to biznis ich šikovnosť.

221girl
30. júl 2018

@blairgossip mali sme povinné všetky prednášky. Nakoľko nás bolo len desať a kto nechodil ten si podpísal ortiel sám. Robila som v internatom copy center ktore sa otvárali od 18:00 do noci. Samozrejme aj doobeda do 14:00 tam sme sa striedali keď aj po hodine medzi vyučovaním s babami. U rodičov som robila v Kauflande kde sa tiež dá chodiť na zmeny napr. 15:00 - 22:00 (ešte vtedy). Mne sa lepšie učí ráno, navečer sa mi už nedá. Tak som si privstala na 7:00 a pekne som sa ešte aj učila keď bolo treba... Čiže sa dá všetko. Ale! Treba hľadať možnosti, nie dovody

221girl
30. júl 2018

@blairgossip a ešte som aj letáky rozdavala... Cez víkend doma. Ale to bolo dosť časovo náročné a málo ohodnotene. To som po prvom roku vysokej školy nechala. Pretože to začínalo byť viac na pleciach rodičov ako mojich

221girl
30. júl 2018

A inak v Kauflande sa dajú robiť v pohode aj štvorky. Keď si odrobis 8 hodín kazdy víkend (4+4) tak to už máš 120€ ...teraz už sú dokonca ten príplatky..tak už aj viac... To je také nezvládnuteľné? Ísť tam od 17:00 do 21:00? A máš aspoň na stravu pre seba..na celý mesiac

lenkamatkova
30. júl 2018

uf no kde začať....ja študujem tiež a dokážem aj pracovať a predstav si, platím si nájom....nemusíš si prenajímať luxusný byt, stačí vám izba...neviem v akom si meste, ale ja v KE mám nepriechodnú izbu s energiami a netom za 150€ 🙂 a stačí mi...lepšie ako intrák, máme súkromie a nemusím platiť zase celý byt...a ak študuješ niečo veľmi náročné a nestíhaš prácu ale silne, brutálne chceš bývať s chlapom tak nech to platí on (mne by sa to protivilo)...a čo sa týka jedla, ak je tvoj priateľ zamestnaný určite dostáva v robote obedy, ak nie tak má stravné lístky a ty sa zase za pár euráčov naobeduješ v škole (pokiaľ nestíhaš byť na TPP)...samostatnosť obnáša aj problémy, mamka s tatkom ti už nebudú platiť nič, tak sa zamysli čo vlastne chceš..pohodu alebo samostatnosť? 🙂 pekný deň

mrkvicka060
30. júl 2018

Necitala som predchadzajuce prispevky, pociem ti ako sme fungovali my kedysi. Isli sme byvat spolu do 1 izby, boli sme v trojizbaku s inymi ludmi. Izba cca 230 eur. Chlap zarabal minimalku, ja som si nasla 3 brigady upratovanie bytov na com som za mesiac dala tak 150-200. Vyzili sme 🙂 nemusite hned prenajimat cely byt. Skuste najprv jednu izbu a nejakych spolubyvajucich. Drzim palec 🙂 zo 600eur sa da dvom mladym ludom celkom sluzbe vyzit ak mudro vyriesite byvanie.

blairgossip
30. júl 2018

@221girl a co si studovala? Lebo ja sa napr ked skoncim skolu o piatej idem domov ucit na dalsi den a ucim sa od kedy pridem domov tak do desiatej ejdenastej a idem spat a rano na siedmu zas do skoly. Ak studujes nieco lahke tak sa to da, ale ak sa mas ucit kazdy den tak sa to neda ako to co ty si pisala ze od 18 do noci

saslavka73
30. júl 2018

@mircalla Bože myslela som, že som sama, čo neviem hospodáriť. Súhlasím s tvojím komentom.

ukulela
30. júl 2018

zeny, ad strava za 200 € pre rodinu na mesiac - chcem sa zastat @hettinka s komentarom zo 6. strany. . OK, ked kupujete akciovu zeleninu z kauflandu (v zime aj ja) tak nemozme hovorit o kvalite, ked su to zemiaky z egypta, ci paradajky zo spanielska, obrate pomaly zelene, po dfoliou, bez chuti, dozrete cestou ... paprika, co mi zafarbi ruky, no chuti ako voda. detto maso. to mam najradsej od znameho, o ktorom viem, cim zviera choval, ako ho porazil a ze nebolo od mala stopane ATB. vajcia - a priori odmitam klietkovy chov, OK, kupte prelozku za 2 ecka s vedomim, ze ved kupuju vsetci a su to len slepice, ale to, v akych podmienkach ta nosnica zije, sa odrazi aj na hodnote toho vajcia, nie len cenovej, ale aj vyzivovej ..... nepotrebujete "slovenske". ja zas odmietam jogurty zahustene skrobom, ci zelatinou, termixy. co okolo tvarohu ani nesli ... nemam problem navarit lacny granadir, ci sosovicovy privarok, peciem doma, buchty na pare a podobne polotovary nekupujem, ale robim doma, ale muku napr radsej spaldovu, jogurt plnotucny a sunku s max masom, nie ze 10 percent voda a dalsie 3 sol a ku tomu este ani netusim co ... kym sme sa obaja stravovali v praci za gastrace (co som do stravy neratala), tak nam bohate stacilo 150 - 200. Ale s obedami a dietatom uz nie. nebudem do decka pchat disucnany a hormony. ano, radsej kupim raz za cas to bio kura, ked sa mi minu zasoby, ale z overeneho zdroja v gazdovskom obchode, ktory uz daco garantuje.

221girl
30. júl 2018

@blairgossip pozri keby si dostávala od rodičov týždenne 15 eur a 10 by ťa vyšla cesta (lebo mi proste vlak z domu nechodíi/) tak si asi nezdochla od hladu. Asi by si šla radšej robiť aj ty 😉 slečna tiež nemá peniaze. Miesto toho aby situáciu riešila sama tak sa priživuje a ešte sa jej aj nepaci

luxly
30. júl 2018

Studovala som medicinu, od druheho rocnika som brigadovala, ci uz v obchodnom retazci alebo som upratovala, starala sa o starych ludi, neskor uz robila v nemocnici. Vsetko cez studentsku agenturu. Bolo to narocne, ale dalo sa to. Neverim, ze pri zdravotnickej skole nevies aspon obcas brigadovat. Chces vela, ale nechces obetovat nic. Mimochodom, moj priatel prisiel ku mne na internat a byvali sme spolu v malinkej bunke so zachodom na chodbe. On uz vtedy pracoval. Po case sme si prenajali izbu a potom byt. Samozrejme zarabal ovela lepsie ako ja, ale on platil aj dovolenky, chaty, lyzovacky, takze ubytovanie sme riesili postupne. Ak sa chces tak rychlo osamostatnit, zacni ty pracovat a uvidis, ake to je. Do priatelovych rodicov financii ta nic nie je, aj keby boli milionari. Naopak, je sympaticke, ze si syna takto vychovali. Otazka je, ci si ich syn vybral spravnu zenu....

blairgossip
30. júl 2018

@luxly a kedy si ju studovala? Pretoze nikto z mojich spoluziakov nebrigaduje, mozno cez leto ak nemaju skusky v aiguste ale urcite nie cez semester.. Mozno ma niekto schopnost sa naucit vzorce z bioxhemie pocas starania sa o starych ludi, no niektori na to potrebuju stôl a ticho 🤷🏼‍♀️

blairgossip
Autor odpoveď zmazal
221girl
30. júl 2018

@blairgossip niekto nato má a niekto nie. Mamina je chorá... A nie som jedináčik. Ja som od nich peniaze ťahať už ani nechcela. Ale ty očividne nevieš čo je to nemať. Tak si zo vo svojej ružovej bubline naďalej.