icon

Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty

niejetolahke
29. júl 2018

Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne

221girl
30. júl 2018

*ži

luxly
30. júl 2018

@blairgossip Pred 18 rokmi. Vacsinou som brigadovala cez vikendy, po prvom rocniku uz aj cez leto. Studovala som v Prahe. Biochemia bola zahul, ale dalo sa to. U nas brigadovali viaceri, dokonca niektore "esa" aj v prvom rocniku cez leto. Ja som mavala bohuzial skusky aj cez leto, nie vzdy som mala vsetko urobene v termine alebo predtermine. 😊 To az v tretom rocniku, kedy najhorsie koncilo patologiou a potom sa uz dalo. 😊

luxly
30. júl 2018

@blairgossip A ver mi, ze sakra dobre viem, ako potrebujes stol a ticho, na biochemiu som sa ucila TRI mesiace, pre mna to bola jedna z najtazsich skusok.

221girl
30. júl 2018

@blairgossip vieš mala som kamarátku... Tej vedeli dať rodičia mesačne 20€. Viac im neostavalo. Chodila domov raz za pol roka. Prvé mesiace jedla len varenú ryžu. Pokiaľ východila vysokú školu tak si kúpila jednoizbový byt. Samozrejme si brala na časť úver. Ale dali jej ho a to nie je také jednoduché. Študuje tretí stupeň VŠ a stíha 3 práce. Dovolím si povedať, že ju rodičia pripravili do života viac, ako ktorýkoľvek tí, čo zahŕňajú svoje dieťa všetkým čo uvidí...

beky1813
30. júl 2018

@ukulela ja kupujem sezonne ovocie a zeleninu v retazcoch a vsetko slovenske a lacne. Zaklad je kupovat sezonne veci

laska201
30. júl 2018

@221girl potom maju deti aj velke oci co sa platu tyka a tak ci tak skoncia na urade prace alebo pri najlepsom co urobia idu za hranice.Tak ze ja sa naozaj necudujem ze stat ich chce prinutit aby zostali na sk poskonceni vs ale ani im sa necudujem ked sme zo vsetkym tak mega daleko a v zahranici su uz na inej urovni.no kde je ten stred aby bol aj vlk syty a koza cela je zatial vo hviezdach ked su tam taki ludia aki su.

blairgossip
Autor odpoveď zmazal
tinaa64
30. júl 2018

@eliska13 bie zadarmo..ale za 2 izbovy yt pytat skoro 500 eur je vela.

tinaa64
30. júl 2018

@eliska13 a ked uz stat nepomoze mohli by si aspon ludia medzi sebou

mircalla
30. júl 2018

@ukulela presne

martinka150
31. júl 2018

@tinaa64 ale ved podnajom vyjde drahsie ako hypoteka, si zober ze v ba stoji 500 a viac trojizbak, 400 dvojizbak. Preto sa divim ze ten kto ma na podnajom, musi mat aj na hypoteku. (Cest vynimkam) A druha vec, preco by mali byt spekulanti ti co prenajimaju byty? Museli si predsa ten byt kupit hoci aj hypotekou, nehovorim o opotrebovani bytu najomcami (zariadenie atd), to co maju prenajat za 50 e? Dovolit cudzim ludom byvat v ich byte (nikdy nevies co za ludi sa tam nastahuje)

juliet86
31. júl 2018

@niejetolahke ja v tvojej situacii by som spravila toto. pekne by som urobila skusky najskor ako sa da a od juna do pol sepfembra slanna brigadu do zahranicia. ci uz rakusko svajciarsko chyzna taliansko oberat. hotely riecne lode animatorku a ked mas v septembri 2-3tisicky nasetrene hned sa lahsie dycha. potom by mi stacilo raz do tyzdna brigadka a mozete si zit

tykat
31. júl 2018

@niejetolahke ...skuste ubytovnu..studentske 2 postelove izby 99,- za mesiac. Stovku ti daju rodicia ako na internat, stovku zaplati partner (nech sa tiez zapise na nejaku VS, sak je mlady, nechce hadam ostat bez VS) pripadne skusit dohodnut si cenu, ty ako student a on ako nestudent.
http://meihostel.sk/sk/cennik.html
Casom sa posuniete dalej.

tinaa64
31. júl 2018

@martinka150 preco prave za 50?nikde som nepisala ze maju byty prenajimat za smeisne sumy...ale pride mi prehnane ak naklady na byt su cca do 200 e ale za pidnajom pytaju 500 a vyssie...to po prve..
Po druhe: Nie kazdy ma moznost dosta uver ci hypo..napr.nam nedaju..a vo mame robit? Bud pojdeme ku babke byvat kde uz zije teta sov6r.synom(takze 4 dospele osoby a 3 deti v 3 izbovom dome)alebo ist pod most...no ani jedna ani druha moznost je nerealna..takze musime byt v podnajme ..naklady na 2 izb.dom je 140 e a platime 400..a podotykam dom NIEJE NA UVER ANI NOC PODOBNE..dom ma min.30 rokov ..urccite viac...majitel je v amerike..a dom nechce ani predat .tak o com to je? Ci co ..myis ze by som nechcela mat "vlastne"byvanie?chcela...ale bohuzi neda sa...stat degesine da byty zadarmo kt.po mesiaci znicia...preco by nemohol stat pomoct mladym slusnym rodinam?za sociku mal lazdy pracu a lazdy mal lde byvat dokonca vo vlastnom.a teraz?teraz este ani ludia si medzi sebou nechcu pomoct lebo len hrabu peniaze...a este aj z toho "chudaka" co musi byt v podnajme (lebo inu moznost nema)tahaju nekrestanske peniaze a este sa aj tym chvali ze aky super biznis...ze ake ke super ze su takí ludia co ziju v podnajmoch aby plati uver niekomu druhemu..a este aby toho nebolo malo tak napisu ze je nezodpovedne byt s detmi v podnajme...nie kazdemu daju uver..tak kde maju potom ludia byvat?

beky1813
31. júl 2018

@tinaa64 no preco by mali prenajimat len za naklady na byt? Ved by nemali zisk? Kde je dopyt, je aj ponuka a preto aj take ceny, bohuzial, ked clovek nema na hypoteku, musi sa uspokojit s podnajmom

lucilaines
31. júl 2018

@tinaa64 a ako by si si to predstavovala? Ze jiekto si vezme hypoteku, kupi byt, pripadne inym sposobom vlastni dom a bude ti ho prenajimat len za naklady na energie? To ze on za ten dom nejake peniaze dat musel, ze ho to prenajimanie stoji cas a peniaze, ze sa mu jeho majetok opotrebovava cudzimi ludmi, ze to treba raz za cas prerobit, vynovit, opravit..ak by ti ludia nemali z toho aspon minimalny zisk, tak mi ver, ze by to nikto nerobil, lebo by to nikomu za to nestalo a potom by sa ti este tazsie zhanalo byvanie..

tinaa64
31. júl 2018

@beky1813 preco?lebo ludskost?napr.?aha zavudla som..v dnesnej dobe sa tp uz nenosi a nieje to moderne..ako to spieva daniel landa?penize penize hybou svetem?tak nejak...a led uz za take nekrestanske peniaze tak nech umoznia aj tym rodinam niekde byvat..neraz som videla inzerat ako mamicka s detmi prosila o pomoc aby jej dal niekto byt do prenajmu.a surne.co myslis kolko ponuk mala?ani jednu...malokto sa najde kto da byt do prenajmu a normalnu cenu a este rodine..a ja si takych ludi vazim...nehovorim ze nie su aj na jednej aj na druhej strane spekulanti..ale zmluva napisana tak aby bola chranena aj jedna aj druha strana by to vyriesila si myslim

beky1813
31. júl 2018

@tinaa64 akoze ty nedostanes hypoteku, tak ocakavas, ze niekto ti da byt len tak za naklady 😮 vau. A v dnesnej dobe su tak chranene rodiny s detmi, ze ich prenajimatelia nemozu vyhodit z nehnutelnosti, aj ked neplatia

dai
31. júl 2018

@tinaa64 ta pani v amerike ma voci nehnutelnosti urcite povinnosti a pravdepodobne v amerike nieco tiez musi platit kde byva - preco si nema pomahat peniazmi z podnajmu?
Ked zavidis tym chudakom degesom - ved bez za nimi a byvaj s 10timi rodinnymi prislusnikmi v 1 izbe- potom napis ako super sa mas...a ake genialne podmienky pre buducnost maju tvoje deti...ach jaj - na jednej strane ziadas ludskost a na druhej zavidus tym najchudobnejsim - egoizmus najhrubsieho zrna☹
Pracujte s muzom - potom bude na hypo , na co chces... a nezavid - bud rada ze sa mas ako sa mas :-/

tinaa64
31. júl 2018

@beky1813 a lde som pisala ze ja ocakavam?ja som pisla o pomoci medzi sebou..pisala som ze rodinam nikto neda ziadne byvanie ci uz podnajom alebo byt od statu..pytam sa kde sa maju podiet..?pid most?povedzme si pravdu..nikto nikdt nevie co sa moze stat ...a ten kto ma vlastne na druhy den uz mat nemusi...a isala som ze treba nastavit zmluvu tak aby boal chranena ja jedna aj druha strana...dlasia vec uz tu bolo spominane ze je nezodpovedne byt s detmi v podnajme..tak mam dlasiu otazku..ako to mam napr.ja vysroesit ja aby to zodpovedne bolo"Bohuzial aj rodiny musia niekde byvat nie len studenti...studenti maju intraky...pri najhorsom maju lde ist..a rodiny ?kam pojdu led este ani v tom podzubanom podnajme ich nikto nechce? Ved napis normalne nejale moznosti ako vyroeist taku situaciu..

tinaa64
31. júl 2018

@lucilaines tak ked si beriem uver na byt tak v nom ak byvam nie?ten pripd co si pisala maju ludia cisto len na biznis...lebo leby som ja brala uver a kupovala dom ci byt tak by som v tom zila nie? Ja neviem ked naklady su napr.140 ecka tak to prenajmem co ja viem za 300?preco nie?ale to som ja...vsetko je o ludskosti a chceni pomoct spon takto

tinaa64
31. júl 2018

@lucilaines minimlany zisk?ze naklady su do 200 ecka a podnajom pid 500 ani nenajdes?to je minimalny zisk?

tinaa64
31. júl 2018

@dai si nirmalna?co ja zavidim?lazdy jednen na slovensku sa nad tym rozculuje..ja som na materske mm pracuje .PREDSTAV SI ON JE NORMALNE PRACUJUCI CLOVEK..TAKE NIECO...

Normalne zasnem tu...ja sa ani necudujem ze ten svet tak vyzera ako vyzera.ked cloveka obvinia zo zavisti len preto ze ulaze ako to i nas na slovensku vyzera...a este sa donho zas tie najmudrejsie obuju LEN preto ze vidi veci z druhej strany.

Baby ja len tak ze nikdy nevieye ledy aj vy tak skoncite ze budete hladat podnajom a nikto vas nezoberie..denne tolko inzeratov je kde ludia doslova prosia a zobru aby och vzal do podnajmu lebo ina moznost nieje...a nimto sa nejde potrhat

lucilaines
31. júl 2018

@tinaa64 ano je to minimalny zisk, pretoze ty nevidis naprikad tu dan, ktoru musi majitel kazy rok platit za nehnutelnost a z prenajmu, co su nie desiatky, ale stovky eur rocne..200 eur mozes mat tak naklady na energie a dalsie veci, ktore majitelovi nejdu..ak ti to prenajme za 500, z toho 300 eur ide majitelovi, z toho zaplati dane, vybavenie, opravy bytu, raz za cas investuje do rekonstrukcie a este samozrejme, ze nikde sme nespominali, ze ten byt nieco stal, financne prostriedky, ktore na to on vynalozil..takze ked si to nakoniec zratas, ten zisk majitela vobec nie je taky aky si ty predstavujes a ak by mu nezostalo ani to, tak moze cely byt alebo dom zamknut a nechat stat prazdny, pretoze by bol na tom istom a usetril by si opotrebovanie majetku a komplikacie spojene s prenajmom..

0silvia0
31. júl 2018

@tinaa64 želám ti, aby si raz bola na druhom brehu a raz mala svoj byt navyše, ktorý budeš môcť prenajímať. Želám ti, aby si raz mohla ukázať svoje veľké srdce a prenajímať ho len za náklady 😉

martinka150
31. júl 2018

@tinaa64 vies co ja v tom nevidim nic zle ked si majitel nadhodnoti cenu. Ako som uz pisala, majitel si zariadil za svoje, cize je tam opotrebovanie veci, bytu celkovo. A presne ako napisala vyssie dalsie veci s tym spojene. Ci si myslis, ze majitelom vsetko padlo z neba same a maju rozdavat za minimalne peniaze byty na prenajom? Vidis to len zo svojho pohladu, lebo si v prenajme

simsalabim
31. júl 2018

@lucilaines presne tak, suhlas s tymi danami. Prenajimam nehnutelnost uz niekolko rokov a peniaze od najomnikov za priblizne 2,5 mesiaca idu iba na dan za to, ze byt prenajimam. Dalej platim dan z nehnutelnosti a ked sa najomnikom nieco pokazi (nedavno pracka) - kupujem novu. Nehovoriac o tom, ze kazdych par rokov treba byt dat do poriadku (malovanie a pod.)

martinka150
31. júl 2018

@tinaa64 ako vies ze naklady su do 200 e? Co zaka hypoteka na ten byt? To nespada do nakladov? My napr platime 530 hypoteku a ucty dokopy, mame 3 izbak. Neverim ze ten kto vyhadzuje 500 - 400 eur von oknom nema na vlastny byt

tinaa64
31. júl 2018

@0silvia0 ja ti nebudem nic zelat (nie kboli tebe ale kvoli sebe a mojej todine..v tomto budem esgoistka) aj ked som chcela aby si sa aj ty ocitla na tej druhej strane..ale nie nebudem to robit nakolko je karma zdarma aa nepotrebujem aby sa mi to vratilo spät. Zivot ma to naucil...

Takze treba si davt pozor vo kto vyusti z ust

guiseppinka
31. júl 2018

@tinaa64 neviem co zle @0silvia0 vypustila z ust. Treba citat s porozumenim.
@simsalabim mozem sa spytat na vysku dani? Podla coho a kto to urcuje?