Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty
Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
No ak aj zozeniete nejaky lacny najom a budete cely mesiac varit a lacne jedla tak mozno vyzijete ale treba ratat s tym ze ziadne kino kupko kavicka casopisy...teda mozno ano ale na ukor stravy...dvesto eur je podla mna strasne malo ba stravu pre dvoch dnes su ceny strasne vysoke mozno ak budete kupovat fakt len v akciach a jest cely mesiac varene po vacsine zeleninove bezmasite jedla teda ryzu cestoviny...tak si najdi zamestnanie normalne alebo aspon na ciastocny uvazok lebo sam tvoj partner to neutiahne to mate vazne len na najom a minimum stravy o auto cestovne a ine pozitky sa budes musiet postarat ty teda najst si pracu vela vysokoskolakov normalne pracuje aspon za 300 eur a potom mozte o tom uvazovat drzim palce.
@tinaa64 pokial budem zdrava tak neboj - prosikat nebudem - som inak vychovavana aj nadstavena - a kludne zi vo vile - ja to nepotrebujem - dala som ti to len ako priklad nerealnosti tvojich poziadaviek. Osamostatnit sa musi vacsina mladych - a je super ak ich rodicia tak vychovali ze to nasledne bez problemov daju aj ked na zaciatku v uplnej skromnosti. Ti rodicia tych tvojich degesov zial tak deti nevychovavaju a tym detom sa bez takejto podpory osamostatnuje velmi tazko - je to zacarovany kruh, nie tak jednoduche ako si to ty predstavujes. Za seba som stastna ze som kde som a teda ziadnemu ciganovi v sr nezavidim nic - aj keby im 10 domov postavili...ja sa rada postaram sama o seba
@mircalla V poslednej dobe bolo veľa dokumentov o kvalite potravín a na základe nich som presvedčená, že žiadne kvalitné potraviny už neexistujú. Aj pani na trhovisku mi povedala, že postriekala paradajky trojdňovým postrekom predvčerom. Od zasadenia do zeme až po úrodu x krát. A robia to všetci drobní súkromníci. Aj tí, ktorí predávajú z dvora.
Pred pár dňami prešlo médiami, že EÚ odmietla dovoz GMO z USA. Ale zato sa do EÚ dovážajú z Ameriky krmivá vyrobené z GM obilnín. A tými sú krmené aj slovenské zvieratá. Združenie súkromných pestovateľov zeleniny z južného Slovenska pestuje zeleninu v chemickej vate tak, ako inde v EÚ. Takže kupujme slovenské výrobky. Lebo sú zdravé. Dalo by sa tu písať o každej jednej potravine. Zdravé už nie je NIČ. A rozhodne cena nie je zárukou kvality.
Joooj baby..ja vam tak prajem aby ste aspon nejaky cas chpdili v mojoch topankach ...potom ked prezijete to co ja ptom ma mozete zacat sudit..a to vsetko len preto ze som sa zastla twj slabsej strany..A OPAKUJEM JA NEPOTREBUJEM ZIADNU POMOC.a po druhe ludoa musoa pracovat aj za minimalnu mzdu..lebo tí kt.zarabaju viac by zili v spine a a ani by sa nenazrali..takze nesudte ludi kt.zarabaju menej..a pre mna okra da atat ten kt.sedi doma na riti roky a hovno robi..nie mamivka na rd kt.parcovala a po rd sa vrati spät do prace.alebo clovek kt.zarobi minimalku...najlepsie sudit cloveka na zaklade napisaneho..ANI JEDNA Z VAS MA NEPOZNA..ANI JEDNA Z VAS NEVIE CO SOM PREZILA A PRECO BOLI MOJE ROZHODNUTIA TAKE AKE BOLI...ale aj tu som sa nieco naucila.UZ NIKDY sa NIKHO nebudem zastavat lebo VZDY sa to OBRATI PROTI MNE.. Budem egoisticky sebec a mysliet len a len na seba amoju rodinu ay NAM bolo dobre a na ostanych budem kslat a bude mi uplne jedno kto a ako zije..ved preco by som mala pomahat cudzim ze? To nieje moja starost...a najlepsiebak bude kazdy jeden clovek na svete taky ..koncim makolko tieto debaty ma nenormalne oberaju o energiu...a idem si zariadit svoj novy sebecky zivot..caute..
@tinaa64 viem, co je to robit za minimum, viem, co je to zit v podnajme, viem, co je to dva tyzdne v mesiaci jest hrachovu kasu a sojove maso, lebo je to najlacnejsie .... ale nepodpisem najomnu zmluvu, ktora ma znevyhodnuje, resp. nenabucham tak tazko zarobene/nasporene rpachy v cudzom byte. ale neocakavam, ze mi niekto ponukne komercnu sluzbu (co prenajom sukromnej nehnutelnosti je) za nekomercnu sumu, resp. za pan boh zaplat ....
nezijem v spine a nazrat sa viem aj vlastnymi rukami. minimalku uz nastastie nezarabam, ale nie je to ani nadpriemer. akurat si viem zratat a necakat, ze niekto bude sanovat moje medzery v rozpocte ...
na to najomne byvanie si stale neodpovedala ...
@tinaa64 Nikto ta tu nesúdi. Ty sudis nas čo nemienime pomáhať tvojim stylom-zariadovat a zveľaďovať cudzie byty, dávať peniaze cudziemu cloveku lem preto lebo nema kde byvat a podobne. A ako ti mame dať vediet ak prežijeme to co ty ked nikto nevie co si prezila? Btw.ked nemám kde byvat a chodim po podnajmoch a žijem z "ruky do huby" tak si sakra rozmyslím mat dve deti-ale to som ja.
Ale co sa starate preco nam nedaju uver..ja len to tak poopravim..ja sa nestazujem ze nam ndealu nedaju..Kristepabe ved som sa len chcela zastat jednej skupiny ludi preboha...
Co som tale hrozne napisala ze ste sa tolke do mna pustili a odsudili?
Ako som pisala tu na MK sa uz ziadnej skupiny ludia nebidem zastavat..ci uz pojde o potrat ockovanie vs.neockovanie kojenie vs.nekojenie ci rodinne rozpocty...kazdy nech sibzije svoj zivot..tak ako len vie ...ci uz vo vlastom alebo v podnajme...
@tinaa64 A kto sa stara? Nam je uprimne jedno, že vám nedajú uver a bývaš kde byvas a zveľaďujes majetok iných. Ty máš problém s druhými,ze ti nedaju lacnejší prenajom, podpisujes nevyhodne zmluvy a robis zo seba samaritana a tí co to nerobia tvojim stylom su hajzli co maju. A nikto ta nikde neodsudil. Koho si sa zastala? Tých co neplatia nájmy lebo na to nemajú a zli su ti co sa maju,prenajmu a nechaju sa oklamat lebo chceli pomoct.....
@tinaa64 Najst si podnajom kde nemusís nic prerabat a nezveladovat cudzí majetok. To by som spravila ja. Preco ste pchali peniaze do cudzieho majetku? Prenajimatel to aspon teda nejak zohľadnil na najomnom?
Ty si pisala,ze vam ani preplatok nevrátil a nedoplatky ste museli platit-to je myslíš normalne? Ale btw.tvoja vec-byvaj si kde chces a zveladuj cudzí majetok zadarmo aj nadalej. Mne je to ukradnute.
@evittam koho? Rodin som sa zastala ..aj ja som zhanala podnajom..ked sme sa chceli osamostatnit. .iznerat som dala kde sa len dalo..mesiac som mala inzerat na strankach..co myslis kolki sa ozvali s ponukou?ani jeden..keby nebo kamosky kt zistila ze sa stahuje jej kamoska lebo ju vyhodili z podnajmu lebo nenormalny bordel robila so svojim frajerom a kamratmi v byte tak neviem kam bu sme sli....potom sme sa zas mali stahovat do vacsieho...zas som mala izerat..koljy sa ozvali?ani jeden...kto by chcel mladu rodinu s detmi..keby nebolo znameho kt.sa stahoval z domu lebo siel naspät domov a nevybavil by nam tento podnajom kam bu sme sli?a ja som talym ludom vdacna. Este raz !! Ja sa nestazujem ja sa mam dobre.aj ked v podnajme.. Co je zle na tom ze mi ke luto zien kt.zo dna na den ostanu sme s dietatom a nemaju kam ost?ja byt v takej situavii asi sa zblaznim
@tinaa64 Ale na tom nie je nič zle,ze ti je niekoho luto. Ja im to tiež nezavidim. Ostatne sme tu uz napisali-ty pises aki sú ľudia zli-ale asi mali len zle skúsenosti to si treba uvedomit. A to co pises o tom prenajme-ak by som aj vzala podobný prenajom tak si sakra dam zalezat na zmluve a vsetko milemu panovi vyuctujem a nie, že zadarmo opravím,zariadim a este to tam aj necham. Prepac, ale to je len sprostost tych co to spravia.
@tinaa64 ale podnajom sa nehlada stylom, ze ja si dam inzerat, ze hladam a cakam ... ja musim aktivne hladat.
zastala si sa pripadu, ked zena pol roka neplatila domaci ju ttym padom zivili, ponukali riesenie na splatky a este aj zdrhla ... ked niekto nema na komercny najom, sto krat som pisala - mestske byty/socialne byty/ ... riesenia su. nevravim, ze ich je dost, ale riesit treba veci pro-aktivne, nie pasivne cakat pol roka a potom zdrhnut aj s dlhom.
a na margo "degesov", co dostali byvanie "zadarmo" - no, mozno rped 30 / 20 rokmi, teraz sa to uz davno tak nerobi. vychcanejsie mesta predali financne nezdatnym socialne odkazanym byty za korunu v rozpadnutych bytovkach a teraz maju ciste ruky - byty su sukromne a nahradne ubytko im dat nemusia, aj ked sa im to na hlavi zbura. resp samospravy maji VZNka o poskytovani bytov, a ked neplatis najom, nedaju ti ani socialny byt ... alebo to vyriesia ako v Ziline, kde im zburaju bytovku a napchaju ich po 10 ludi do jednej unimobunky a pytaju 200 za najom ... tich nelutujes, kde maju ist??? platia za horsie podmienky ako ty ovela viac ako ty.
@obsadenemeno uz sa trasieme - nedockavostou 🙂🙂🙂
@obsadenemeno áno, už mi prišlo "Na slovíčko" 😂😂😂 sm

@tinaa64 A prečo by mal niekto kto má vlastný byt prosit o podnajom? A jasne, že vám uver nedali ked si uz bola na MD. Ako sme ti uz napísali-najskor sa treba zariadit a mat kde byvat aj s rodinou a potom si tu rodinu spraviť. 😉