icon

Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty

niejetolahke
29. júl 2018

Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne

oli18
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
1. aug 2018

@lienka_snehulienka ano je to bez sance. Na kazdu dobu sa treba pozerat komplexne, aj s kladmi a zapormi. Ked tu niekto z istej doby vyberie len pozitiva a negativa bagatelizuje, fakt nie je o com....

ukulela
1. aug 2018

@lienka_snehulienka ja sa fakt tesim, ako moje dieta vystuduje cudzie jazyky, skusi strednu/vysku v zahranici a rozhodne sa, kde chce zit ... mas pravdu, co si pisala, preto som uz na posledny priprc nereagovala. max ma znepokojuje, ze predpokladam, ze s nasou "odporkynou" sme si vekovo blizke, resp ze medzi nami nie je viac ako 10 rokov, co uz sa v nasom veku sa bagatelizovat ... ale tak ja som rada., ze v najblizsom okoli/rodine zdielame rovnake nazory a hotovo 🙂

dai
1. aug 2018

@oli18 ahoj... jasne, vzdy boli nejake moznosti... ale vacsinou sa k nim dostali najma ti poslusni😉 pozri - ja som sa nemcinu naucila sama - nemala som v skole ani hodinu ale zial som ju vedela lepsie ako moj neskorsi ucitel v ss - naucila som sa ju z pozerania rozpravok na viedni😉 anglictinu som sa naucila poriadne v praci - taketo moznosti za socializmu neboli - my sme mali v skole len rustinu ktora sa podla mna na super urovni dala zmaknut za 2-3 roky ( tam ratam uz aj ucenie azbuky😉)
Ja verim ze socializmus vyhovoval mnohym a bol by vyhovoval aj teraz - vidime to casto aj na mk ako ludia cakaju s nastrcenou dlanou nech ich niekto zachrani, vlastna zodpovednost ziadna... o tom bol socializmus - zato ze sa zrazili opatky a pocuvali prikazy tak sa staral o svoje ovecky - dal byt, pozicku; deti do jasli a pekne od malicka vychovaval iskricky a pionierov😉 dalo sa aj krasne okradat ci rozkradat - ved vsetko bolo spolocne ( z toho sa vacsinou stavali tie domy na dedinach ), rodinkarstvo fungovalo vo velkom , o papalasizme ani nehovorim:-/
@ukulela hm... zial ten zem a vek je tu normalne regulerna skupinka kde chodia niektore prispievatelky pre svoje konspiracne rozumy... najhorsie je ze v tom ziju, veria tomu a v tom duchu vychovavaju☹ vdaka bohu za normalne nazory ako je tvoj ci silviin...

oli18
1. aug 2018

@dai Ale to, o čom píšeš, máme tu aj teraz a v oveľa väčšom meritku. Len to už je téma o politike a o to tu nejde. Preto mnohí s nostalgiou spomínajú na socializmus, lebo sa nevedia zmieriť s tým, v akom rozsahu sa kradne dnes. A ovečky sa majú dobre aj dnes, dokonca oooveľa lepšie 🙂

tinaa64
1. aug 2018

@lienka_snehulienka poslednykrat n apisem aj tebe konkretne k tomu bytu...NEVIES co sme v tej dobe prezivali a zizavali a preco sme sa tak rozhodli..Ked ma budes ty a ostatne poznast aka v skutocnosti som alebo prezihete aspon polovicu to co ja tak potom hodnotte...uz som nechcela reagovat ale toto mi nedalo..ze furt sa najde dajaka namudrejsia a bude pisat o tom ako som ja s mm a babom isli byvat do takeho bytu...a co ako..nechapem co to poniektore tak trapi ked sa k tomu vracate.. ..Co nemate co ine rozoberat iba to ktora co tu napisala???a ja som sa nestazovala to je jedna vec..iba som tymto reagovala zas na jeden mudri kometar.....

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
tinaa64
1. aug 2018

@evittam tak este ti odpoviem..za 4 r.sme nemali ziadny nedoplatok..ak ak ti este nneprislo z päty do hlvy tak napisem este raz preco... NEMOHLI SME(v tom case) ZIT V 3 IZBOVOM DOME :-5 DOSPELÍ A 2 DETI to je nerealne...tak sme brali co prislo lebo mala uz mala mesiac ...ano onvestovali sme nejake peniaze do toho bytu.preplatky nam nedavala..
Ale mali sme pohodu pokoj klud svoje sukromie a toto je pre mna ovela dolezitejsie ako nejake prachy(na druhom svete mi budu aj tak na hovno)
Ja nepotrebujem mat luxus..ja som skromna osoba...ja a moja rodina mame vsetko co pirrebujeme (nie zbytocnosti) deti zdrave ja ako tak zdrava(aspon mozem byt vdacna ze som tak ako som na tom).

Nikto nema pravo hodbotit nase rozhodnutia lebo nic o nas neviete...ani kedna z vas nebola v mojej situacii..tak akym pravom? A o ziadnej nezodpovednosti ani pisat nemozete akby to nahodou dajaku napadlo..nase deti nechodia spinave hladne... Maju vsetko co porrebuju..su najedene pekne a cisto oblecene..maju sa s cim hrat maju kde spat a maju mozno viac zazitkov ako poniektore deti .jedine co nemaju je tablet ci telefon...a ani nechcem aby take nievo mali(aspon lym do skoly nepojdu)tak uz prestante hodnotit cloveka len na zaklade napisanych viet...za PRIPADNE pochopenie DAKUJEM

lienka_snehulienka
1. aug 2018

@tinaa64 Nie, nikto nevieme, čo si vtedy prežívala. Furt sa tu tým oháňaš, ale nič viac k tomu nepovieš, takže to nemá absolútne žiadnu výpovednú hodnotu. Ani ty nevieš, čo prežíva ten-ktorý prenajímateľ, pritom si presvedčená, že na tom všetci zarábajú ťažké prachy a chudákom nájomníkom nepomôžu tým, že by im dali nižšie nájomné. Opýtam sa ťa takto: Keby si vedela, že niekto prenajíma byt preto, aby vykryl náklady na starostlivosť o babku, ktorá potrebuje 24-hodinovú opateru, bola by si ochotná priplatiť mu o stovku-dve naviac, lebo by si mu chcela pomôcť? Asi nie, všakže. (Považuj to za rečnícku otázku, nepotrebujem, aby si mi odpovedala.) Nad tvojím prípadom s prerobeným bytom som sa rovnako ako viaceré diskutujúce pozastavila preto, lebo si to uviedla ako príklad toho, ako prenajímatelia okrádajú/zdierajú nájomníkov. Mne je srdečne jedno, že si investovala do prerábky cudzieho bytu, ani nemám potrebu ťa za to súdiť, ale nie je to relevantný príklad zlého prístupu majiteľov. Bolo to vaše rozhodnutie, museli ste to urobiť, lebo ste boli v zlej situácii... atď., atď. - ok, ale keď ste to nemali zmluvne ošetrené, tak sa nemôžeš sťažovať na majiteľku. A nakoniec z teba ešte vypadne, že ste tam nábytok nechali, lebo tam šla bývať tvoja teta a nechcelo sa vám tie ťažké veci vymontovať a prenášať. Veď to nemá s majiteľkou nič spoločné.
Držím sa Werichovho citátu, ktorý som napísala v mojom prvom komentári k tejto diskusii, takže na tvoje prípadné ďalšie príspevky na moju adresu reagovať nebudem.

tinaa64
1. aug 2018

@lienka_snehulienka avies vo? Ano prispela by som predstav si..kaspon tie peniaze mali zmysel...isla tam byvat MOJA TETA.OSOBA KT.SA O MNA OKREM DEDA A BABKY STARALA... A ja nemienim pisat kazdy detail mpjho zivota aby ste niektore aspon ako tak pochopili..mna len zaraza ze tu to vec rozoberate aked sa ozvem tak sa ohradite ze vas to vlastne ani nezaujima a je vam to jedno....tak potom na co to rozoberat ked vam je to jedno?

ostorha
1. aug 2018

@oli18 Ja som sa ucila anglictinu od 3 rocnika zakladnej skoly v case socializmu v 80-tych rokoch,takze ako aj ty pises ucit jazyky sa dalo aj za socika,kto spravil prijimacky tak sa ucil 5 hodin tyzdenne anglictinu a 3 hodiny rustinu.Moji rodicia boli obaja robotnici a neboli v strane,ale bola som tusim jedine decko z triedy kde neboli rodicia vysokoskolski vzdelani a kolko ich bolo v strane netusim ale podla zivotnej urovne deciek dost .Vacsina spoluziakov zila vo vilovej stvrti na Popradskej ulici Kosicania vedia.do vedlajsej triedy chodila Eva Rezesova dcera jedneho z najznamejsich privatizerov....Neviem ako sa kto dostaval za socika na ,,lepsie,,skoly ja som sa dostala legalne cez talentove skusky,neverila som ze ma zoberu decko z obyc,rodiny bez straníckej zastity ale vzali ma.

evittam
1. aug 2018

@tinaa64 Mne malo nieco prejst z päty do hlavy?! Ty si tu pisala o nejakych tisiceuerovych preplatkoch,ktore ste ani nevideli...😂😂😂 Ty si to hlavne uprac v hlave a ak aj chces tak aj v pate. Btw. neskoncila si uz nahodou?! 😂😂😂
Ako som ti uz napisala ty a to kam pchas svoje peniaze mi je hlboko ukradnute, vyjadrila som svoj názor na tvoje sťazovanoe sa ako všetci na tebe zarábajú a ty im to este podpises. Ani ty nevieš co som prezila ja.

tinaa64
1. aug 2018

@lienka_snehulienka a s tym bytomvobec to nepbol priklad k tomu aby som poukazala na to ze majitelia okradaju...ja som tytmto reagovala na jeden komentar..ze mam terajsiemu majitelovi pomoct ze mam zaplatit plastove okna...tak som odpisala ze ja som sa napomahala uz dost...preto som spomenula ten.byt..neviem odkial ste poniektore zobri ze ja sa na to stazujem ci ja osobne potrebujem aby mne niekto daval podnajom. Za almuznu.ja som len poukazala na to ze naklady su cca do 200 eur a celkovo sa plati 500.. a vyssie..potom na to,ze mlade rodiny nikto nechce iba studentov ..a napisala somze odzubovaci su jak na jednej tak aj na druhej strane ze treba spisat zmluvu tak aby bola chrNena jak jedna tak aj druha strana a tym padom dat sancu byvat aj inym ako studentom...(cest vynimkam)..a potom som pisala ze je rozdiel dat napr za 1-izb byt 380 a za dvojku 400...videla som aj inzerat na trojku za 450 a pod tym bol inzerat kde pytali za dvojku 550(podotykam obe mali dovre lokality a pretobene tak normalne).poukazala som na to ze ludia si z toho urobili celkom fajn biznis a este sa tym chvalia a este presne tí istí ludia povedia ze je nezodpovedne byvat s detmi v podnajme....a ruku na srdce tak ako jedna strana potrwvuje druhu tak aj ta druha prvu...

evittam
1. aug 2018

@tinaa64 a suhlas s @lienka_snehulienka - stale tu nieco riesis,koncis a neviem co. Tak uz skončí lebo tvoje prispevky zacinaju byt smiesne a nemaju ani hlavu ani patu.

evittam
1. aug 2018

@tinaa64 Dopyt=ponuka-zaklad obchodu. Ak nechceš nechaj tak.

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
1. aug 2018

@tinaa64 A posledne ako vieš,ze ani jedna z nás nebola v tvojej situácii?! Ty vieš v akých podmienkach som ja žila, a tu ostatne?!

tinaa64
1. aug 2018

@evittam ano chcela som skoncit..a co nema hlavu ani pätu?aked vam to je vsetko tak jedno tak to prestante rozoberat...rozoberate to a led sa ozvem tak iz zrazu vam je to jedno..tak ak vam je to jedno tak to nechajte tak
..ale nie vy idete stale svoje..Stale ma udive kolko dokonalych zien tu je na MK..bez chyb ,mudre,s najlepsimi nazormi ,kazd jedna sa tu prezentuj aka je zodpovedna dobreze sa v tom nepretekate...ziadna z vas nikdy ziadnu chybu ci hlupost neurobila..proste dokonalost sama

evittam
1. aug 2018

@tinaa64 Kde konkretne pisem, že som dokonala, mám dokonale nazory a nikdy som neurobila chybu? Ty sa hlavne ukludni a bude ti lepsie.😉

dee01
1. aug 2018

@evittam dievčatá, musím vás vypnúť, lebo ma to už vážne otravuje, ste si spravili program na celý den 😂👍😂

evittam
1. aug 2018

@dee01 Prepac a ty si kde vzala kompetenciu na to aby si niekoho vypinala? 😂😂😂 Ja som tu cely deň nebola. A neviem prečo oslovujes len mna. Takze si vypinaj čo len chces.😉

tanapeta
1. aug 2018

@tinaa64 náklady sa síce platia 200 eur, ale sama si písala, že majiteľ bytu, kde ukladáš večer deti spať, platí ešte hypotéku. Tak si prirátaj 300 eur hypotéku a si na tých 500 eur. Už mi prídeš, že asi ani rátať nevieš, keď furt si melieš to svoje a pritom vieš, aké vysoké sú splátky za hypotéku. A ja osobne v živote nevezmem rodinu s deťmi do svojho bytu. To radšej niekoho so psom.

tanapeta
1. aug 2018

@tinaa64 neviem čo si také strašné prežila. Možno je to nič oproti tomu, čo sme prežili my ostatné.

simsalabim
1. aug 2018

@tinaa64 uff tak toto je uz aj na mna moc. Kedze stat sa na prenajom nehnutelnosti pozera ako na zarobkovu cinnost a nehnutelnost sa pouzivanim opotrebuva, celkom nerozumiem tomu, preco sa divis, ze majitel nehnutelnosti chce na prenajme aj zarobit. Ved to je ako ked si v obchode kupis topanky alebo sa das ostrihat u kadernicky - ani tam neplatis len cenu koze a lepidla, ci samponu? Jasne, ze doma urobis za 3,50€ kopec palaciniek, no v restike za to dostanes iba jednu... Ved protestuj aj proti tomuto 🤨😇🤭

tinaa64
1. aug 2018

@tanapeta pockaj..ja som pisala ze mi sme v podnajme kde platime 400 a ten dom nieje na hypoteku..no vidis...pes prednejsi ako clovek...kazdy ma ine priority

tinaa64
1. aug 2018

@tanapeta a ty to odkial vies?poznas ma?

tinaa64
1. aug 2018

@simsalabim no vidis..preto ja robim palacinky doma..a ovela lepsie ako v restike..a striham sa doma..ja tieto sluzby velmi nevyuzivam(nie niesom chudera kt.na to nema...ja to nepotrebujem k zivotu..tie peniaze radsej dam na nieco uzitocnejsie?

dee01
1. aug 2018

@evittam nebolo to myslené konkrétne na teba, však sa tu bavte o ničom...a nestresuj a nerob z komára somára, vypla som si upozornenia na túto trápnu diskusiu o ničom..takto vyzerá celé SK..točí sa a točí okolo ničoho a nič nevyrieši, presne ako tieto diskusie

tinaa64
1. aug 2018

@tanapeta viem ratat..len teraz ma tak napadlo...tusim tu niekto pisal ze majitela nemusi zaujimat ze ludia maju aj ine vydavky..tak nejak to bolo...tak mam otazku..preco musi najomcu zaujimat ze majitel musi platit hypoteku?

tanapeta
1. aug 2018

@tinaa64 tak som si ťa s druhou pomýlila. Tá mala rovnaký názor.
Nájomcu nemusí zaujímať či majiteľ platí hypotéku alebo nie. On, keď chce bývať, musí súhlasiť so sumou, ktorú mu dá majiteľ. On vám ponúka službu, nie vy jemu.