icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

lenja123
28. nov 2012

@betkavlcekova nevieš čo znamená, že je prerušený? Našla som, že na našej škole sa zajtra bude normalne vyučovať. Ale ked je prerušený, budú ešte pokračovať? Kedy? Dohodli sa? Ukončia ho? 😀 viem, že mám veľa otázok.

betkavlcekova
28. nov 2012

ja neviem zatial co iba co hlasili v radiu, ze strajk je preruseny, zajtra nastupuju deti do skoly, maju este tusim buduci tyzden rokovat zas s premierom
@lenja123

slivka3
28. nov 2012

Chválabohu,že už idú do školy,šak aj písať zabudnú.
Pokiaľ viem,tak sa nedohodli,takže sa môže znova stať,že zatvoria školy,čo dúfam,že sa už nestane,prečo by naše deti mali trpieť kvôli tvrdohlavosti niektorých dospelých. ☹

lenja123
28. nov 2012

@betkavlcekova
@slivka3 ďakujem, ja som ani neverila, že vydržia dlho štrajkovať, paradoxne si to nemôžu dovoliť práve pre nízke platy, ktoré majú. Tak budem len dúfať, že už pokračovanie štrajku nebude.

slivka3
29. nov 2012

@lenja123 No dnes ráno hlásili,že tento rok už štrajk nebude,ale čo bude budúci rok,to nik nevie.

barcelona94901
30. nov 2012

u nás bol štrajk od pondelka ,dnes sa učilo,v škole sa učia S

miskakyska
30. nov 2012

mi sme dneska doniesli prvú poznámku-bil sa so spolužiakom- 😠 😠 žalovať nemôže,braniť sa nemôže..tak im to teraz zrátal 😎 od školky mu vtlkam do hlavy,aby sa nenechal stále otlkať a konečne to vzal na vedomie 😉 😉 až taka som bola spokojná..lebo malý je takýý dobráčisko citlivý si nechá aj na hlavu.... 🙄

lubkaj
10. dec 2012

Ahojte, u nas maju zajtra vystupenie - Vianocnu akademiu. Tak sa uz tesime 🙂

slivka3
11. dec 2012

@lubkaj Malému držíme palce,až mu to vystúpenie víjde. 🙂

ivett1
11. dec 2012

V piatok mali naše detičky slávnostnú akadémiu k výročiu školy ... bolo to nádherné 😵 ... vystupovalo okolo 150 detí...z každej triedy boli účinkujúci ... len nám tam akosi tie naše ratolesti prechladli, alebo chytili nejaký "vírus" ... včera ich bolo v triede 12 (polovica) a dnes sa k nim pridala aj naša slečna a dvaja spolužiaci...všetci vysoké teploty a hróóźný kašeľ...dnes som s ňou bola u lekárky a do konca týždňa je pn ... ale najviac, našu malú potvoru hnevá, že sneží a ona sa nemôže blázniť vonku ...

lubkaj
14. dec 2012

Akademia dopadla vynikajuco 🙂. Prvacikovia boli taki zlati, ked vsetci naraz recitovali a spievali... A ked z plneho hrdla zanotili Jingle Bells, tak to nemalo chybu 😀

slivka3
17. dec 2012

Baby ako ide vaším deťom čítanie,ak sú po sebe dve tri spoluhlásky?My sa len pomaly rozbiehame,ešte sa s tím trápime.

niki0121
17. dec 2012

@slivka3 No nášmu to ide v celku dobre akurát ma problém s tým, že veľmi zvýrazňuje posledné písmenko v slove.

niki0121
17. dec 2012

@miskakyska A čo si mu doma na ot povedala? Pochválila si ho? lebo my sme to mali nedávno ale s deviatakom. Tiež je to veľmi citlivý a dobrý chlapec.

miskakyska
17. dec 2012

@niki0121 tak jasnačka,že som ho nepochvalila 😎 ale som rada,že sa nenecha stale otlkať 😉

michalag
autor
18. dec 2012

tak my rodicia mame v piatok ukazkove hodiny (od 2 vyucovacej), no to bude, sa budu predvadzat 😀 🤐 .... a potom besiedka, no som zvedava 🙂 ... Aj vam sa zda ze to nejako rychlo leti, ved po prazdninach to zbehne a mame za sebou 1 polrok 😕

frick
18. dec 2012

Ahojte tak aj u nás prvá poznámka za to že sa pobil. Najhoršie na tom je že sa bil s chlapcom čo má problém so správaním a mali obaja v ruke nožnice. Môj prišiel s plačom domov ten druhý chlapec ho naháňal s nožnicami zhodil na zem a šiel mu do tváre s nimi. Samozrejme môj mu to chcel vrátiť v tom prišla učiteľka a bolo zle. Poznámka na pól strany. Druhý poznámku nedostal.Môjho si učiteľka ani nevypočula. Včera mu vraj z ničoho nič kopol do rozkroku. Ja už neviem ako to mám riešiť. Keď mu poviem nech sa nenechá a vráti dopadne to ako dneska. Keď mu poviem nech to povie učiteľke tá ho vraj nepočúva. Dneska som za ňou išla ani nevedela že ho včera kopol. Vraj s ním idú k psychológovi ale aj tak cítim nespravodlivosť.Chalanisko rýpe do všetkých len ten môj sa nechá vyprovokovať.Ale čo už mu mám povedať keď aj sedí na mieste on príde za ním a trieska ho knihou po hlave kým sa môj nepostaví a nejde mu to vrátiť. A výsledok je len že Môj mu robí zle aj je za to potrestaný Ako by ste to riešili?už som v koncoch 😒

martinka05
19. dec 2012

ahojte, tak mi sme včera dostali pochvalu za vypracovanie nejakej matematickej úlohy a dnes sme mali deň otvorených dverí a mohli sme bytť na vyučovaní, samozrejme, že sa decká pred rodičmi predvzádzali, pripadalo mi to také nepokojné, deti sa prekrikovali, každý chcel byť ten lepší, len dúfam, že nie sú stále takí pojašení lebo sa nič nenaučia, ale v konečnom dôsledku to bolo zlaté 🙂

lenja123
21. dec 2012

Dievčatá, kde skončili vaši prváčikovia pred prázdninami s učivom? Malý sa už od stredy nič neučil - boli v kine, vo štvrtok mali besiedku a v piatok vystúpenie v škôlke 😝 . Z matematiky sú na čísle 7 a v šlabikári začali Z. Na prázdniny nemajú žiadne úlohy. Ja neviem, nechcem byť hysterická 😀 ale zdá sa mi, že sú nejako veľmi pozadu. Mám pocit, že v triede je pár detí, ktoré sú problémovejšie (čo sa týka učenia) a učiteľka sa im prispôsobuje. Lebo teda syn nie je nejako extra šikovný, taký priemer. Ale učivo zvláda ani nevie ako, pretože je naozaj veľmi ľahučké, také ako písala @slivka3 , že čítanie 2-3 spoluhlások po sebe ešte nemali ani náhodou.

ivik9
21. dec 2012

@lenja123 ahoj, tak my sme v matematike na c. 8 a v slabikari pismeno y Y.....a teda uloh dostali na prazdniny dost (hlavne opakovat - prirodovedu, rozklad cisel 0 az 8 a scitovanie, odcitovanie, precvicovat pisanie, diktaty)

cairka
21. dec 2012

@lenja123 , naši majú na úlohu dokončiť poslednú stranu matematiky a v šlabikári a písanke (Virgovičová) dokončiť Z.
A dnes doniesla takéto čosi, na to, že K, D a R ešte nepísali myslím pekné 😅 Som ani nečakala, že už na Vianoce bude schopná písaným napísať takýto odkaz 🙂

slivka3
22. dec 2012

@lenja123 Naši sú v matike na čísle 8.V písaní a čítaní robili T.
To čítanie troch spoluhlások po sebe,ešte ani naši nerobia,iba občas sa niečo v šlabikári objaví,to len my si tak doma čítame s časopisu zvonček a tam je toho už neurekom.

slivka3
22. dec 2012

Naši toho na prázdniny dostali veru neurekom,asi 1O A4 popísaných z oboch strán,aj na písanie,aj čítanie,počítanie plus texty na diktáty,takže bude mať,čo robiť,aby to postíhal.

V poslednom čase mi zabúda písať dĺžne v diktáte,tak budeme nacvičovať cez sviatky.

@frick Tak toto je fakt nepríjemná situácia,neviem,ako by som to riešila.A nepýtala si sa syna,či nerobí zle aj iným deťom?Ak áno,asi by som to riešila s rodičmi tých deti.Veď kam to speje,keď už prváci majú problém so správaním,čo potom,keď bude starší? ☹

slivka3
22. dec 2012

A všetkým prajem krásne prežitie vianočných sviatkov.

frick
23. dec 2012

@slivka3 Ale hej vraj aj do iných rýpe. Veď práve to je asi výsledok toho že sa sťažovali aj ostatný tak chlapca musí riešiť psychológ. Nevie si sním rady ani učiteľka. Len to tiež nemôžu donekonečna takto ospravedlňovať. Chcela som si vyhľadať jeho mamu ale učka ma zastavila že keď sa to už rieši mám to zatiaľ nehať tak. Ale čo mám syna nechať nech ho stále otĺka a provokuje? Veď uvidím čo bude ďalej. na besiedke ho musela tiež riešiť.

michalag
autor
23. dec 2012

Ahojte
prajem vam krasne a pohodove sviatky, detom ziariace ocka z darcekov 🙂

My sme mali v piatok 2 hodky v skole ukazkove hodiny matematiky a slovenciny. No musim povedat ze ma jedno potesilo, to nie len mojm syn nevydrzi sediet na zadku ale aj ine deti, v kuse sa vrtia na tych stolickach 😀
Co sa tyka ucenia, nasi pojdu po prazdninach na citanie a pisanie "Y", v matematike uz prebrali "9" ... a co som prekvapena pani ucitelka im nedala ani len jednu ulohu 😕 , takze musim mu nieco vymysliet nech mu hlavicka nezlenivie

slivka3
23. dec 2012

@frick Nechať tak a čo keď sa dovtedy niečo stane?
Ja keby poznala jeho mamu určite si s ňou pohovorím.

matisd
2. jan 2013

my sme tiež nedostali na prázdniny ani jednu úlohu, tak sme dnes začali s veľkým opakovaním, čítanie a písanie a on všetko vedel 😀 😀 😀 išlo to ako po masle.

lenja123
4. jan 2013

ja priebežne so synom píšem. Čítanie bolo aj po 2 týždňoch celkom dobré - išlo mu to teda pomalšie, ale nemal problém, čítal aj veľa dopredu, aj písmená, ktoré sa ešte neučili. Ale písanie už horšie, úplne zabudol J a Z, tlačené pri čítaní nebol problém, ale napísať už nevedel. Tak to musíme teraz cvičiť každý deň. On si sám prečíta aj rôzne nápisy, doma z knižiek alebo časákov, vonku všelijaké reklamy, písmená už pozná všetky. Ale písanie stačí niekoľko dní a zabudne celkom, alebo musí chvíľu rozmýšľať. Už teraz sa sťažuje, že koľko veľa písmen už vie, že sa mu to pletie 😀 Tak mu ani radšej nehovorím, že koľko ešte bude musieť zvládnuť 😝

slivka3
6. jan 2013

@lenja123 Aj mi sme už priebežne začali s písaním.