Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
Ahojte. Tak aj naši už od piatku píšu perom 🙂 Ešte nie celá trieda, ale už pár detí hej. Aj moja, ale dostala podmienku od pani učiteľky, že musí písať rýchlejšie, lebo sa vráti k ceruzke 😝 (ale myslím, že to je len bu bu bu 😅 ) Ale fakt sa mi zdá, že tým perom píše krajšie. V piatok aj prešli na druhý Šlabikár (Virgovičová) a v minulom týždni aj druhú Matematiku.
Ako vám idú diktáty? Môjmu teda veľmi nie, jednoduché slovíčka napíše dobre, ale veľmi často "počuje" niečo iné. Napríklad namiesto AUTO napíše AVTO, namiesto LEA píše LEJA. Včera sme písali slovo volant, tak tam radšej celkom vynechal n, napísal VOLAT. Že tam žiadne N nie je. Robia to aj vaše deti? Ja sa mu snažím diktovať pomaly, hovorím zrozumiteľne a artikulujem, tak neviem, kde je chyba ☹
@lenja123 tak my sme na tom podobne, u nas diktaty katastrofa, dlzne, bodky tie nedava skoro vobec, tiez sem tam nejake pismeno vynecha... trenujeme a trenujeme a nevidim ziadny rozdiel, ja dufam, ze po polroku sa to zlepsi, uz nebudu mat tolko novych pismen tak si to uz snad tym opakovanim utvrdi
@betkavlcekova
@lenja123 U nás ako kedy,ale pri ťakších slovách sa tiež stane,že nejaké to písmenko vynechá,aj tie bodky a dĺžne občas zabudneme,ale mi píšeme každý deň nejakú tu vetu,vety,sa to proste musia naučiť,nejde to zo dňa na deň.
@betkavlcekova ja sa práve bojím, že čím bude tých písmen viac, tým sa bude viac mýliť. Lebo už teraz vzdychá, koľko veľa písmen už vie a kto si to má všetko pamätať 😀 . Doteraz brali len jednoduché slová, maximálne 3 slabiky. A tiež mám pocit, že aj keď tie diktáty cvičíme doma, žiadne zlepšenie 😝 . Vo svojich "obľúbených" slovách sa mýli stále, aj keď ich píšeme dookola.
@slivka3 ved aj ja s ním denne píšem, ale žiadne zlepšenie
Ahojte. Tak my máme za sebou tiež polročné písomky.Mali sme také rodičko, že si učiteľka pozvala každého rodiča s dieťaťom zvlášť na pokec. Ukázala nám písomky porozprávala ako sa mu v škole darí a v čom by mal pridať resp. zlepšiť sa. Bolo to celkom dobre aspoň sme sa s ňou normálne porozprávali. U nás je to na vysvedčení zo slovenčiny aj s mat. jednotka. Povedala nám že s učením je spokojná ale máme sa zlepšiť v správaní. Nie že by bol Dominik nejaký drzý alebo niečo len je živý a stále poskakuje a vrtí sa.To netuším ako mám riešiť. je taký besný od mala má strašne veľa energie. Snáď z toho vyrastie.
@lenja123 čo sa týka toho že napíše inak ako počuje to sa nám tiež stáva. Dokonca ma doma presviedčal že pani učiteľka ich učí že sú - predĺžky a nie predložky. Premýšľam či mu nemám dať vyšetriť sluch lebo takých skomolenín má viac.
@frick konzultačné rodičko sa tomu hovorí 😅 aj u nas bolo minuly týždeň...si vyjasníš zoči-voči čo máš na srdci a je to v pohode 😉
@miskakyska hej mne sa to páčilo bolo to také osobné nie ako riešiť niečo pred ostatnými rodičmi ale u nás to robí len naša učiteľka. Je to z jej vlastnej vôle , škola to zavedené nemá. Prvý krát o tom počujem že takéto niečo býva. 🙂
@frick my mávame také pravidelné...chvalapanubohu 😎
@miskakyska no ja by som to tiež prijala častejšie zatiaľ sme mali raz. 🙂
@frick Napodobne,môj má energie niekedy za troch a to by mal mať diagnózu,že astmatik,ale on,ako ráno začne behať,tak do večera sa niekedy nezastaví a nikdy sa nezadýcha,už som sa normálne na tej diagnóze musela smiať.
A tiež Ti tak ničí veci?U nás to je katastrófa,každú chvíľu niečo dieravé.
@slivka3 No veci našťastie neničí len tepláky doma ale raz zo školy doniesol deravé nové rifle bo majú v triede cestičkový koberec jáj ale som sa sním 2 dni nebavila lebo taká som bola nahnevaná. Ja neho ťažko zháňam rifle lebo je strašne chudý a dlhonohý. Zadok má ako 2 kmíny 😀 😀 takže rifle na ňom visia.Ale inak si oblečko aj hračky váži.Neničí tak ako mladší ten ešte len bude exot čo sa ničenia týka. 😀 Ale s tou energiou presne ráno už rozbesnený až do večera. A keď náhodou nejdeme poobede von mám pocit že začne liezť po stenách a vešať sa na luster. A chodíte na nejaký krúžok alebo šport?Náš nie lebo všetky krúžky také na vybitie energie sú od 2 ročníka 😒
@frick No náš ničí jedna radosť.Do družiny mu dávam na prezlečenie tepláky,ale nie vždy si ich dá,lebo,že nestíha.
Už aj dvojo teplákov na telesnej zničil a to je len január,som sa nasrala,som mu ich pošila a dala také,nech si nemyslí,že každý mesiac na TV vyfasuje nové tepláky.
Na krúžok chodí len na turistický,so staršou dcérou,síce je aj pre menšie deti,ale Mates chcel chodiť s Adel,ale to majú len raz za mesiac,niekedy dva,teda mali ho zatiaľ,len tri krát,potom má len logopédiu.
Aj u nás to je tak,že všetky pohybové krúžky,až od druhého ročníka,na čo som veru nasraná,lebo fakt nemá,kde tu energiu vybiť,len trochu v družine.
Už na budúci rok určite na niečo pôjde,zatiaľ ho baví futbal,spomínal,že by chcel pinpong,tak uvidíme,sú tam,ešte aj nejaké športové hry,keďže už od septembra máme aj telocvičňu,takže určite na niečo pohybové pôjde.
@slivka3 🙂 🙂 Presne nestíha ani Domino nikdy a nič. Cez veľkú prestávku ktovie čo robia lebo ani desiatu niekedy nezje lebo nebolo kedy 🙂 pri jedle sa furt vrtí furt ho čosi iné zaujíma pri obliekaní podobne takže na somariny má čas 🙂 keď sa oblieka trvá to večnosť 30 krát príde do obývky len v slipoch lebo ešte hento alebo tamto 🙂 Čo už môj muž bol ešte horší budem dúfať že z toho vyrastie a my by sme chceli od 2.roč. buď plavecký alebo basketbal možno aj oboje uvidíme ako bude stíhať učenie.Odporučila nám to aj učiteľka. 🙂
@frick Tak náš zas jesť stíha,ešte,sa aj furt sťažujem,že má málo a vijeda svaču od Adelky,majú triedy,vedľa seba a to mu dávam dva rožky alebo tri bagetky,prípadne 4 senviče a aj tak príde vždy domov vyhladovaný,obed tiež zje všetko,aj niekedy s dupľou.
Náš je v obliekaní,tiež lajdák,v piatok prišiel domov len vo svetri a bunde,tričko s tielkom si nechal v družine,že si to zabudol obliecť,ma skoro švihlo,ešteže mál teplý sveter,lebo u nás je riadna kosa teraz.
No mi tie krúžky ešte uvidíme,do septembra ďaleko,ale hlavne niečo,kde sa fest unaví a vybije energiu.
Ahojte...
Dávate na pol roka pri vysvečku aj nejaký kvietok učiteľke?
nie ;)
@utka My budeme davat kvietok az na konci roka.
@slivka3 Tak to nas jest nestiha... Nechapem, co robi na obede, ale pravidelne mi povie, ze zjedol len polovicu a zvysok nestihol, lebo uz isli prec z jedalne... A nie je to tym, ze by mu nechutilo, casto sa aj postazuje, ze mu to velmi chutilo, len nestihol ☹
@lenja123 áno ,aj náš to robí,sluch má v poriadku
zabuda na čiarky,dlžne,bodky..niekedy dá,niekedy vobec 😒
v škole sme vynechali veľa hodín ,takže u nás aj to čítanie..raz super,potom slabo 😖
,ja som ho pre istotu objednala na vyšetrenie
a my ničíme zatiaľ "iba "nohavice,rifle,gate..to,čo sa nám najhoršie zhána ,kolená ,kolená,ááách tie kolená
Tak môj je na tom s ničením ešte celkom dobre. Ale nechodia z družiny von, tak v triede to ani nemá ako zodrať. Iba prať musím každý deň, málokedy sa stane, že oblečie to isté dva dni po sebe. Atrament, desiata, fixky, lepidlo 😲 a ešte množstvo ďalších fľakov neznámeho pôvodu. Samozrejme, že pár vecí som musela celkom vyradiť, pretože som to nevyprala ničím.
@lubkaj Tak môj by to asi neprežil,keby sa nenajedol.Je fakt veľký papáč.
@barcelona94901 Aj u nás hlavne nohavice,ale už kašlem na to,mu to zašijem a nosí také,možno sa spamätá keď,uvidí,že to má pošité,čo teda pochybujem,predsa je chlapec.
@lenja123 Aj u nás prezliekame každý deň a teraz aj dva krát,keďže chodí do družiny,kde chodia vonku,kde sa vždy spotí a premočí,takže nosí si so sebou aj náhradné oblečko a plus aj doma sa vždy dobabre,takže geniálny,to človek,čo vymyslel automatickú pračku.
Baby, budete davat vasim prvacikom nejaku odmenu za ich prve vysvedcenie? Dcerke som dala knizku, ked bola prvacka, aby mala pamiatku na svoje prve vysvedcenie, ale maly na citanie tak velmi nie je, ked som sa ho spytala na knizku, tak ohrnul nos...

Takže včera písali "veľkú" písomku z matematiky, všetko príklady, ktoré mávajú aj v škole a Viki mala plný počet bodov🙂 ...pravdaže ma to potešilo😉 ...a inak, tiež je sem-tam "nepozorná" ...keď majú odpis, alebo prepis, prípadne diktát, tak sem-tam zabudne dať bodku alebo dĺžeň...ale pani učiteľka nám hovorila, že to ešte tak "tragicky" nevidí, že ešte majú na to nárok... tak uvidíme...🙂