Prváčik od septembra 2012
Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂
Ahojte tak u nás sa učili normálne ale len 3 hodiny na 4. sa dávalo vysvedčenie. Domčo mal zo všetkých predmetov jednotky len AJ a nábožko mal že absolvoval.Sme radi ale ešte je to len začiatok. 🙂
ahojte, u nás sa neučili na prvej hodine dostali polročné hodnotenie a potom mali karneval 😉
Ahojte, my sme boli dva tyzdne pred vysvedcenim chori, ale po vysvedcenie nam pani doktorka uz dovolila ist. Nas prvacik mal same jednotky (nabozenstvo "absolvoval") a pochvalu triednej ucitelky. Ale kedze sme boli chori, nedalo sa to ist nikam oslavit... Tak som aspon vytiahla z mraznicky tuto mnam tortu http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/6021... co som tam odkladala na specialnu prilezitost, tak boli nadseni 😀
Baby,ako Vám ide písanie diktátov,nám teraz strašné,ako už vedia skoro všetky písmenka,tak sa nám začali strašne pliecť t-d,b-p,l-r,z-s,akosi sa nevie do toho dostať,častokrát si povie,to správne písmenko,ale napíše to zle,už som niekedy zúfala,ako ho to naučiť,precvičujeme to denne,už dostal v škole aj 3 s diktátu,aj veľa čítame,vždy mu hovorím,až si všíma,kde sa čo píše,ale zatiaľ je to márne,dúfam,že si to častým písaným zapamätá. 😢
@slivka3 nebojsa..do toho prídu,ked budú brať spodobovanie 😉 a u nás frčia aj mäkčene na de te ne le a nevysvetlím to za toho svatého 😠
@miskakyska
@ivett1 Nooo každé dieťa má svoje.U nás je problém ešte aj ta reč,tak aj skrz to sa dosť míli,ale tréningom,to musíme docvičiť,ináč to nejde.
@muska21 Nevie ešte dobre vyslovovať hlásky,sme neskoro prišli na to,že má skrátenú uzdičku na jazyku,takže sa naučil škaredo rozprávať a teraz je ťažké všetko ho späť učiť,ale,ako tak nám to už ide,len občas ho ešte treba napomínať na správne vyslovovanie hlások,len to nešťastné R,ešte moc nejde,občas sa mu podarí,ale je to ešte slabé.
Preto sa mi zdať,že keď mu niečo diktujem,ešte má problém rozoznať,či sa jedná o s-z,d-t,b-p,r-l,ešte si to nejak správne nevie zaradiť.Musíme stále trénovať,až si to vsugeruje,kde,čo ide.
A vy máte s čím problém?
@slivka3 moj zase zacal velmi neskoro rozpravat a neriesila som to lebo kazdy mi hovoril ze sa v skolke rozkeca, ale prd museli sme k logopedicke chodili sme skoro rok ale potom to uz financne nevychadzalo a aj ja som mala problemove tehotenstvo, ale ked cita tak uz vie pekne povedat L ale R nam nejak vobec nejde a prave to R preberaju, ale mi toho mame este viac, mame problem aj s komunikaciou tak sme museli aj za specialnym pedagogom , k psychologicke, na neurologiu a musime brat tabletky ktore ze mu maju pomoct s pozornostou a tym zeby sa mala upravit aj rec, tak uvidime, v skole ma ulavy od psychologicky, a asi to vyzera aj na dislexiu.
@muska21 Nooo,máte toho viacej,veru.
Náš tiež v troch moc nerozprával,tiež mi hovorili vyčkať,že v škôlke sa rozkecá,aj celkom hej,ale nebolo to správne,tiež som to skrz zdravotné problémy vtedy neriešila,prednejšie pre nás vtedy bolo zdravie skrz priedušiek,je astmatik,alergik,takže tých problémov bolo dosť,ale v predškôlke sme sa už pustili,aj na tu reč,lebo ja pôvodne som ho nechcela dať ešte do školy,je augustový,ale odklad mi neschávlili,čo teraz,aj trošku ľutujem,ale tak,čo narobím.Lenže predtým sme mali inú logopedičku,bola dosť mäkka na tie deti,ani nám neporadila nástrih tej uzdičky na jazyku,takže hovoriť sa naučil,ale nie úplne správne,teraz po nástupe do školy,som zmenila,aj logopedičku,už ma zobrala,školská,ktorú som mimochodom chcela už,aj v predškôlke,ale kvôli vyťaženosti,nás nezobrala a ta nám dosť pomohla,sa tím deťom,asi viacej venuje,takže už nám celkom pekne idú hlásky,len to R,nie je ešte také čisté.
U nás je logopedia zadarmo.Síce táto školská,keď brala deti mimo školu,tak brala myslím 2 eura za sedenie,teraz v rámci školy,je to zadarmo.
Aj ja mám strach,ak sa nezlepší ten pravopis pri diktovaní,aby nemal nejakú poruchu,ale už by som nečakala na zlepšenie,dám mu ešte tak max mesiac a ak stále nebude správne písať,tiež to začnem nejak riešiť.
kocky, ako Vam znamkuju deti za diktatky. Maly priniesol dve chyby nedal dva makcene a dostal dvojku, bol z toho taky smutny. Myslim, ze maju velmi prisnu ucitelku.
@c15211b8 naši nedostávajú známky, ale smajlíkov takýchto: 🙂, :-/, ☹
minule doniesla toho tretieho smutného z diktátu a to bola chyba v každom slove, začali sme písať každý deň 1-2 vety ako diktát a odvtedy sa to zlepšilo, za dve chyby je u nás usmievavý smajlík.
@martinka05 Aj my píšeme denne,nejaké vety,alebo ťažké slová,ale ešte sa stále pletú tie písmenká. ☹
@slivka3 nám sa ani tak nepletú slová, naša špecialita je vynechanie jedného písmenka v slove aj v diktátoch aj pri prepisovaní a samozrejme dĺžne a mäkčene 🙂
tak u nas maju na diktat rozostup 1 ch = 1, 2-4=2 a viac 3. detska pisu kazry den rychlovky a dikaty - za 5 malych znamok dostanu spriemerovanu velku do ziackej. detto matematika
nezda sa mi to nefer - mat dvojku v ziackej je super - vsak ju chvalia - je to znak ze je dobra ale moze este pridat.....
a ked si deti nezvyknu teraz davat pozor na svoje slovicky ci maju vsetky pismenka, dlzne a makcene tak im to v dalsich rocnikoch bude robit vacsi problem
doma sa hrame na skolu - pise dieta aj rodic tie iste vety a potom si vzajome vymenime a kontrolujeme. sem tam spravim naschval chybu ci si vsimne. je to ritual po domacich ulohach 😀
Ako píšu vaši prváci? Lebo synovi to zo začiatku išlo tak priemerne - ale som si vravela, že veď chlapec 😀 . Ale ako píše teraz - to je niečo strašné. Je pravda, že píše aj dosť rýchlo, ale je to veľmi-veľmi škaredé, najmä keď porovnám ako písal prvé písmená a slová. Dá sa to nejako zlepšiť, nacvičiť? Píšeme veľa, diktáty aj doma navyše, ale je to hrôza. Neviem si predstaviť, ako bude písať na druhom stupni, keď už teraz tak škriabe 😖
Nas zo zaciatku pisal krasne, az som bola prekvapena. Kazde pismenko maloval... A teraz, takmer pri kazdom diktate poznamka "Pis krajsie!" a najnovsie uz aj "Velmi slaba uprava!". Tiez som uz z toho zufala... Utesujem sa tym, ze neskor uz tak velmi nehodnotia upravu...
Naša pani učiteľka už nebazíruje na krasopise, povedala nám, že však každý nejako píše a basta, dôležité je aby dieťa vedelo napísať správne slová, vety. Ja tiež od malej nečakám nejaký krasopis keď vidím ako píšem ja a môj muž tak si hovorím, že čo od nej chcem 😉 .
ahojte tak pozerám že tu rozoberáte to čo aj ja momentálne riešim.Snažíme sa doma písať diktáty aj opis a myslím že čo sa chýb týka tak je to lepšie ale presne ten škrabopis aj u nás. Ako sa ale taký prváčisko vie sústrediť na to aby mal všetko bez chyby a ešte aj krasopisne napísané. Teraz dostal z prepisu 2 preto, že mal škaredo napísané Ale chýbal mu aj jeden dĺžeň inak chybu nemal.Myslím si že niektoré deti prosto krajšie písať nebudú ani keby čo bolo.
Žeby mali detváky dosť krasopisu? Takto, moja už mesiac nebola v škole a akurát dnes som jej už povedala, že vedela písať pekne, ale teraz píše ozaj škaredo . Som myslela, že je to tým, že ju už dlho nemotivovala pani učiteľka, ale keď aj vy máte taký problém...Mňa dnes teda najviac nahnevalo, že každé písmeno malo inú výšku, pritom ešte niekoľko strán v zošite späť boli pekné, cca. rovnaké... ale už pár dni píše čoraz horšie. Mimochodom dnes aj pero pokazila, ale to už bola asi urazená a tlačila na neho, alebo neviem, čo to s ním spravila 😠
Keby som vedela, že to nevie, tak na ňu netlačím, ale keď viem, že písala pekne a teraz toto...
Jééééj dievčatá, ďakujem za reakcie. U nás to práve od začiatku nebola veľmi vzorné, ale teraz je to už katastrofa. Ja som si myslela, že sa časom "vypíše" a bude to lepšie, ale vidím, že (asi nie len u neho) je to naopak. S nejakým výrazným zhoršením rukopisu som počítala až niekedy na druhom stupni 😝 . Im učiteľka od začiatku nehodnotí krasopis, stačí, že je napísané správne. Ale mne to vadí, obávam sa, že najneskôr v tretej triede to už po ňom ani neprečítam.
Aj môjmu občas učiteľka napíše pod nejaký prepis píš krajšie,ale mne osobne sa nezdá,že by písal najhoršie,je to čitateľné,ale aj tak mu dupľujem,až píše krajšie a ronako veľké písmená.
U nás je ešte občas problém s písmenami,ktoré sa spodobujú,ale stále doma trénujeme,tak sa to už zlepšuje.
A ako s matikou? Píšu aj vaše deti pisomky- retazovky do 20? Alebo príklad typu 12+ =19?cize dokladaju čísla!my píšete retazovky aj zo 7 číslic co mi zdá veľa, dcérka začína mat v tom guláš!
@barka29 naši píšu zo 4 číslic, ale nedokladajú iba zrátavajú 🙂

Zo slovenčiny, matematiky a prírodovedy jednotky a z výchov a angličtiny veľmi dobré výsledky a ešte dostal na celú A4 popísané od triednej že patrí medzi najlepších žiakov triedy,dobre číta, veľmi pekne píše a citujem "V matematike si ako doma" a od riaditeľky pochvalu za svedomité plnenie školských povinností, a za všetky školské úspe
chy... 😀 😎