icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

ajca123
11. feb 2012

Dnes sme boli na zapise a tak mame doma prvacika 🙂
A nas si vybral tasku s dinosaurem 🙂 tak ideme objednat a ked mi moja mamca prijede 20.2 takpojdeme na velky nakup nabytku a ide sa robit Patkovi izba 🙂 pre prvacika 🙂

leteku
11. feb 2012

Aj my sme dnes boli na zápise, Terezka všetko zvládla. Bolo super, pochodili sme po škole, zahrali sme si pin-pong, vyskúšali interaktívnu tabuľu no všetko čo sa dalo.

barunka
11. feb 2012

ahojte, aj ja mám doma budúcu prváčku...
@cat, čo sa dialogu týka, my tam so simkou chodíme... teraz zvyšovali ceny, nie je to žiadna sranda, ale simke dosť pomohli, neľutujem, že sme sa na to dali...

lubkaj
13. feb 2012

Tak zapis mame uspesne za sebou. Trochu ma mrzi, ze som nevidela, co od neho chceli, ale kym sme vypisovali papiere, prisla si po neho pani ucitelka a kym sme ich dokoncila, uz sa aj vratili, ze je velmi sikovny a vsetko vedel 🙂
Dostal pamatny diplom, vymalovanku, papierovu rybicku, ktoru vyrobili prvaci a na krk papierove slniecko... Potom sme isli na oslavu do cukrarne na zakusok (chodievame naozaj len vynimocne, takze to bola udalost) a maly mal z toho taky dobry pocit, ze mi vecer povedal, ze to bol najlepsi den v jeho zivote 😀.

ivett1
13. feb 2012

@michalag ahoj, výborný tip...díky moc 😉 ...omrkli sme si to v sobotu poobede a konečne sa moja dcérka rozhodla...ale bolo to veľmi ťažké...lebo sa jej veľmi preveľmi páčili až tri tašky...(najskôr chcela s poníkom, potom s princezničkou-tú už na nete nepredávali, potom chcela takú ako bola oranžová s kvietkami, ale fialovej farby...😅 )...no, dúfam, že s tá, čo si vybrala, nebude väčšia ako ona...ale, čo už, aj tak jej ju budeme nosiť ten prvý rok väčšinou my...a hádam ako druháčka trošku podrastie 🙂

michalag
autor
13. feb 2012

Ahojte
Tak my sme dnes boli na tych testoch predškolskej zrelosti v CPPPaP. Keď sme tam prisli sice o 30 minut skor ale som rada že skor lebo maleho tam ujo psycholog trapil 2 hodiny, co ostatne deti od inych psychologov tam boli maximum 30 minut. A co odporucil? Povedal že sam netusi, vraj musi este vela zvazovat co bude pre neho lepsie a popripade sa bude radit este s kolegami.
a to som si myslela ze po dneskajsku uz budeme vediet ci dat alebo nedat do skoly od septembra 😖

anika
13. feb 2012

@michalag a ty v čom vidíš jeho problém? ako to cítiš ty?
inak minulý týždeň v našej škôlke bola psychologička, zrovna pár dní nechodil do škôlky, ale nie pre chorobu, takže to premeškal, keby tak dali vedieť, veď som tam volala kvôli niečomu inému, tomu sa hovorí spolupráca rodič-škôlka 😠

michalag
autor
13. feb 2012

@anika podla mna a dnes mi to aj sam psycholog povedal ze je velmi sikovny rozumovo v matematickych ulohach nadpriemne, ale bol nad priemerom dost vysoko co ma potesilo, vraj vie uzasne napodobnit pismo, ma dobru pamat ... ale vraj napr ulohy ktore mal list a na kusku chybalo zilkovanie na liste a vraj to nevidel a nevedel povedat co na obrazku chyba a aj na inych obrazkoch. On ked nevie sa netrapi povie ze nevie. Ale popravde kebyze mna niekto takto trapi 2 hodky v kuse uz ani mne by sa nechcelo 😝 A v tom videni bol zase pod priemerom

Ja sama neviem prave preto som tam isla, aby mi pomohli sa rozhodnut ony

anika
13. feb 2012

@michalag ja teda neviem, koľko má trvať takéto sedenie, ale dve hodiny sú podľa mňa dosť 😒
Branko má veľmi rád hľadanie rozdielov, väčšinou to býva v šikovníčkovi, ale určite aj v iných takýchto časopisoch, možno by sa to páčilo aj vám a potrénoval by sa v detailoch.... a nakoniec, každý sme v jednom lepší, v inom menej........ 😉

cat
13. feb 2012

@michalag aj tak, malého si najlepšie poznáš sama, myslíš si ty,že je zrelý na školu? Už som dakde písala,že ešte pred cca 4 mesiacmi som bola v stave paniky,že preboha, moj Tomi na školu nemá a tesne po 6. narodkách sa tak zmenil, začal sa lepšie sústrediť, písať...sama som cítila,že už je zrelý.
A inak 2 hodiny- to je hrozne vela,to trošku prešvihli, 5r. chalan sa nevie tolko sústrediť,možno by tie rozdiely v obrázkoch aj vedel, čo keď už bol ozaj iba unavený?

michalag
autor
13. feb 2012

tiez sa mi zdalo vela tie 2 hodky uz som zvazovala ze tam zaklopem. Ved aj maly sa z tade rychlo tahal prec ....

@cat ved za tych 7 mesiacov sa este podla mna dost zmeni a ešte dozrie. S. bude mat 6 rokov az koncom marca

@anika praveze ja mu kupujem alebo moja mamina Macka pusika alebo šikovniček a tam mu to ide hladat rozdiely.
Neviem ja uz mam pocit ze ci ujo psycholog mu netestoval aj IQ lebo daval mu take ulohy, ako napr Ked Peťka ma 10 hrušiek a Janičkovi zoberieme 5 kolko ostane Peťke. Alebo ked ma 8 cervenych jahod a pridame 4 jahody kolko ich bude mat spolu. Ako chapem ze ho skusal ale neviem ci toto uz nebolo moc. Ratat vie aj do 40, ale odratavat este nevie ale myslim ze toto je ulohou skoly

frick
13. feb 2012

@michalag Pozri nám minulý rok robili testy zrelosti v škôlke a všetky deti to robili naraz pri tom sa to tak robiť nemá a keď mi psychologička povedala že čo nevedel tak som kukala.V jeho veku som to nevedela ani ja.Tiež som sa nevedela rozhodnúť ale sama som videla že má čas bo bol veľmi hravý a nevedel sa koncentrovať keď sme niečo robili a druhá vec je že mu nič neutečie.Bolo mu ľúto keď jeho kamaráti išli do školy a on nie ale teraz vidím že som urobila dobre lebo fakt oveľa viac vyspel.Ale na druhej strane ak sa rozhodneš nečakať neboj sa za pol roka sa ešte veľa zmení.A môžeš s ním doma trénovať to v čom si myslíš že je slabší a ono to naozaj urobí svoje.

anika
13. feb 2012

@michalag no veď uvidíš, aký bude záver, možno budeš milo prekvapená 🙂
B. tu stojí pri mne a hovorí, že čo tam robia naše úsmevy? 🙂 (na profilovke), on ma niekedy fakt prekvapí takými poetickými vyjadreniami 😉
a @cat , "tá je ale pekná"a prirovnal ťa k jednej známej, na ktorej môže oči nechať 😉

lamada181
20. feb 2012

tak nasla paulinka doniesla domov papier ze j uprijali do skoly a aj rovno do ktorej triedy tak uz som spokojna a vytesene

wladka
20. feb 2012

My sme augustove, a ideme hned do skoly. Tesim sa, a samozrejme, ze sama vidim, ze by sa v skolke uz nudila.. a to si velmi dobre pamatam, ako som vykrikovala, cca do jej 3 rokov, ze odklad,odklad.. 😅..

Sama som pedagog, viem posudit.. aj ked je to mozno subjektivne..ale jasne, ze som si vypocula aj ostatnych.. vsetci odporucili nastupit.. tak som to uz neriesila..

@michalag 2hod je moc! Za prve.. Za druhe, naozaj stacilo dat urobit testy niekedy prelom maj/jun.. ved za tie 3-4 mesiace zhruba sa to moze este stale otocit, do leta nehovoriac!.. Neviem, ake budete mat vysledky.. ale zvazte znova tie testy pred letom, ja sa tiez na ne chystam, pre vlastnu spokojnost, ze nepochybim.. a samozrejme az v juni.. 😉

Kazdemu hovorim, ze je to sprostost robit zapisy v januari, ked ani nevieme ako to bude o 8mesiacov!!! Ved sa to dieta moze otocit.. Ale zas, administrativne veci by to asi nestihli riesit, kedze leto=prazdniny.. mohli mat za to priplatky radsej, a zapisy koncom maja!

nikolka4
22. feb 2012

Ahojte aj mi sme uz po zapise a dnes nam dosiel list ze nas prijali jupiiiiiiiiiiiii 😀

tilly
22. feb 2012

ahojte, aj my mame doma buduceho prvacika, tiez po odklade, bol nultak tento rok... myslim, ze sa vela v tom nultom naucil, uz sam relativne pekne cita, grafomotoriku sice uplne dobru nema, ale je vidiet velky pokrok.....

a uz mate aj papier o prijati? ja ani neviem, ci nas zoberu, lebo nie sme z rajona, mame tam len prechodny pobyt...

lamada181
22. feb 2012

@tilly ahoj teraz v tomto dobodi uz chodia papiere o priajti musia prsit do konca marca co viem, a to je jedno ani my sme neboli a ani nejdeme do skoly v obvode teraz to tak neni povinne
no mi sme mali tiez nultak a dost to pomohlo len nveim co tie deti budu robit v prvom rocniku

tilly
22. feb 2012

@lamada181 podla mna sa do pol roka vyrovnaju ostatnym, len maju aspon zaklady spravania sa v skole a lepsiu predskolsku vychovu...
nam vraj dojde vyjadrenie az v maji! 😠

lamada181
22. feb 2012

no prave ze si skor myslim ze sa aspon moja dcera bude strasne nudit v prvom rocniku nakolko uz vie pisat pocitat, a to ostatne okolo toho teraz sa uz nudi tak neviem co bude v prvaku joj uz sa fakt toho bojim baby

lamada181
22. feb 2012

@tilly ale to je velmi pekne neskoro to vajadrenie to nebudes mat cas ani sa odvolat ale bo tak aj ked sice uz musia zobrat deti ktore su v nultaku

lubkaj
23. feb 2012

My vyjadrenie este tiez nemame... Na zapise hovorili o tom, ze pride postou, tusim v priebehu aprila. Do nasej skoly tiez nepatrime obvodom, ale chodi tam uz aj starsia dcerka a vraveli, ze urcite ho zoberu. Akurat sme museli vypisat jeden papier navyse, ze preco chceme ist prave do tejto skoly.
@lamada181 Tiez mam strach, ci sa v skole nebude maly nudit (a kvoli tomu vyrusovat), lebo uz celkom pekne cita a matematicke priklady rata tak na urovni druhaka - tretiaka... Ale pisat este nevie (iba tlacene pismena). Planujeme, ze mu budeme davat citat do skoly vlastne knizky (ak bude chciet) a mozno mu budeme davat aj vlastne priklady, ak ho bude privelmi nudit 1+2 🙂

michala.l
Odpoveď bola odstránená
cellesta
23. feb 2012

@michala.l poslane 🙂

cellesta
23. feb 2012

@lubkaj a to sa vsetko naucil sam alebo ho vy ucite aby vedel citat a pocitat?

lubkaj
23. feb 2012

@cellesta Vela sa pyta, ale hlavne ho dopredu taha jeho starsia sestricka - tretiacka. Niekedy od neho v ramci hry na skolu chce take veci, ze ju musim stopnut, ze on take veci este nemoze vediet, ze je na to este maly. Napriklad ju velmi bavi davat mu ratat priklady zo svojej domacej ulohy. Jasne, ze ona ich musi vypocitat tiez, aby mohla jeho vysledok skontrolovat...
A co sa tyka citania, Jezisko mu na Vianoce priniesol sadu 26 auticok a kazde ma na streche velke tlacene pismeno. Okrem toho mame na chladnicke pripnuty papier s tlacenymi aj pisanymi pismenami abecedy este z cias, ked zacala chodit do skoly dcerka. Chodime do kniznice - na zaciatku tohto roka dostal vlastny citatelsky preukaz, to bolo radosti! Na dobru noc mu vzdy citam rozpravku, jemu sa dlhe texty citat este velmi nechce, vzdy precita iba nazov.
Jeho najoblubenejsi serial je "Bol raz jeden zivot", vie ho skoro naspamat (skoro som odpadla, ked zacal tento vikend svokru poucovat, ktory vitamin je na co dobry).

tilly
23. feb 2012

@lamada181 len on chodil inam do nultaku... takze budem mat malo casu na odvolanie, resp. dodatocny zapis do starej skoly

lubkaj
6. mar 2012

Dnes sme boli na preventivnej prehliadke u lekarky. Tak nas buduci prvacik meria 120 cm a vazi 21 kg. A prekvapil sestricku, lebo ked mu isla kontrolovat zrak, nechcel obrazky, ale pismenka 🙂

cellesta
6. mar 2012

@lubkaj my sme uz boli na preventivke a vobec si nepamatam vysku 😅 ale 20kg to viem presne.

aj vy ste pri zapise do skoly platili 15eur za ucebne pomocky? pytam sa len tak zo zvedavosti lebo u nas sa platilo 🙂

lubkaj
6. mar 2012

@cellesta My sme pri zapise neplatili nic (iba knizku, co sme mu kupili na pamiatku). Ale budeme platit na prvom rodicovskom zdruzeni. Na papieroch zo zapisu je aj napisana suma, ale nepamatam si ju... Tusim 20 EUR, ale nie som si ista.