icon

Psa či mačku? Poraďte, prosím ♥.

solito
22. máj 2019

Hľadáme učenlivé, pokojné zvieratko, kamoša pre naše dieťa a nového chlpatého člena našej rodiny. Pre starších susedov ale je podmienka nič hlučné, pre veľkosť bytu niečo skutočne malé, pre alergika v rodine nič silne púšťajúce chlpy. Ešte sme psa ani mačku nemali, len rôzne iné menšie zvieratká a o psíkovi, alebo mačičke uvažujeme už dlho, ale nevieme sa rozhodnúť, ani si vybrať. Chceme byť pri výbere zodpovední, je to živá bytosť a chceme, aby sme boli spokojní aj my, aj zvieratko. Pomôže, prosím, niekto so skúsenosťami? Ďakujem za každú odpoveď.

Psa či mačku? Poraďte, prosím ♥.
Strana
z3
diewcatqoo
24. máj 2019

@tinapa no my mame len jednu macicku a neplanujem zaobstarat dalsiu. Nemam pocit, ze sa u nas cica nudi. Prave naopak, obcas mi jej je luto, lebo syn ju stale chce nahanat a ona, chudera, sa uz nema kam pred nim schovat 🙂
Ten skakaci strom je fajn vec, ale nie je to zaruka, ze ti nebude nicit kvety. Nasa Eli je stale pri kvetoch. Planujem jej kupit macaciu travu, tu maju macky rady a vraj potom uz nebudu nicit ine kvety. Inak hned v prvy den sa mi macicka zahryzla do vycnievajuceho korena z orchidey. Orchidea, ktora mi uz asi 3 roky nekvitla, o par dni na to pustila vyhonok a vyzera to tak, ze bude kvitnut 🙂 takze macacie sliny su asi nejake zazracne 🙂
A aj ked planujes chovat macicku dnu, radsej ju daj tiez vykastrovat. Ak mate male dieta, samozrejmostou by malo byt caste odcervovanie a pre istotu aj ockovanie. Ak bude mat pristup aj vonku, zaobstarala by som si aj nieco preventivne na odblsenie

tinapa
24. máj 2019

@diewcatqoo Dík za info. Syn má takmer 6 rokov, odčervovanie a očkovanie v každom veku, či je malý, či dospelý..parazity- čítala som, že môžu byť riadna pohroma...my máme vyhliadnutú malú mačičku z ulice, takže len dnu asi nebude môcť byť.. Ja stále váham, či ju fakt zobrať, no pre syna to bude prínos určite a pre nás tiež však, ja osobne inklinujem skôr ku psíkom, ale o mačku sa netreba zasa tak starať ako o psa..ten je náročnejší, hoci na druhej strane drží v kondičke..😀 Zaujímavé s tou orchideou..

elementissa
30. jún 2019

Za mňa by som ti povedala, že mačka, ideálne aspon 2,lebo jedna sa sama nevyhrá a bude na vás hrozne naviazaná a frustrovana, keď nebudete doma. Ale keďže vravíš, ze mate alergiu... Treba si dať spraviť testy, ci aj na mačacie sliny alebo je to alergia vo všeobecnosti na srst, to je potom jedno, aké zvieratko máš. Tam by sa dalo uvažovať o holej mačičke - sphynx, devon rex, peterbald. Nemajú srsť, teda ak máte alergiu na srsť, tak je to ideal. Ak je to alergia na mačky - teda na ich sliny, tak je jedno, aké plemeno. Žiadne nie je hypoalergenne.
Inak, pri alergii v rodine je veľmi dobra voľba fretka - je to rozkošné stvorenie, povahu ma podobnú ako mačka a jej srsť nie je alergizujuca, zároveň je to vacsie, interagujuce zvieratko. Skúste aj nad touto možnostou pouvažovať 🙂

maminka123abcd
23. sep 2020

Psa!!

tomas97
22. jún 2021

@solito pes aj mačka sú rovnako krásne. Rovnako náročné a rovnako potrebuju starostlivosť. Najkrajšie sú u susedov. Z vládnej skúsenosti. Pes nie je starosť na rok či dva a venčenie je možno často to najmenej. Mali sme 13 rokov Čivavu. Ďakujem, že som mal to stastie mat psa. Boli sme s ním zavedení cela rodina ale keďže sme bývali so starými dodičmi tak ráno venčiť chodili oni a večer ja s mamou zväčša. Lenže počas života sa menia aj priority. Keby nemáme starých rodicov bol by to problém. Ja som išiel na strednú skolu na Internat, brat chodil na vysokú skolu na Internat, otec na týždňovky aj na dva tri týždne preč, mama na zmeny ... počas tých 13 rokov sa zmenil život niekolko krát. Ja som sa s bratom odsťahoval, rodičia sa rozviedli otec išiel k jeho rodičom bývať, mama do zahraničia a pes doma u starých rodicov. Na dovolenky sme mohli chodiť a na výlety len vďaka tomu, že starý rodičia boli doma. Okrem toho tých operácii čo mal stále niečo, najprv semenník mu nespadol tak 1. operácia, potom mu niekolko krát praskli analne žľazy aj napriek maximálnej starostlivosti aby sa tomu predíde (každé dva týždne sme chodili na čistenie a aj tak najprv nič a o týždeň prasknuté) ... potom operácia žliaz. Niekolko krát prechladol ... vlastne koľko ročne do stravy tak toľko islo ročne do zdravotnej starostlivosti. Nakoniec sme ho dali utratiť pretože mal vážne problémy so zavodnením srdiečka. Krásne to bolo mať psa, ešte krajšie je to keď už nie je tých starosti. Pes určite patrí usadenými ľuďom ktorí vedia čo od života chcú a su pripravení na starosť. Isto nie 13 či 15 ročným deťom. Nakoľko starosť ostane nakoniec len a len na rodičoch. Žiadna dovolenka, výlet na cely deň či len tak niekam ísť pokial nemáte niekoho komu ten pes nebude vadiť ale je to oštara. Za mňa 15 ročným deťom nič. O rok dva začne frajerčenie a na zvieratko si nikto nespomenie. Ja som mal nápad pred rokom akvárium a aj toho som sa vzdal. Mám veľa kvetov a radšej budem mať ešte 20x toľko kvetov ako jedno zviera.

romanadam1626
5. nov 2023

@meredith83 Áno, zvieratká sú úžasný dar...🙂
Život s nimi je oveľa krajší, zaujímavejší

romanadam1626
5. nov 2023

@jajka257 Aj jeden náš
kocúrik aportuje 🙂

romanadam1626
5. nov 2023

@diewcatqoo aj naše micky to robia 🥰

romanadam1626
5. nov 2023

@lovasovaandrea61 Aké dve krásne zlatíčka 🥰

romanadam1626
8. feb 2024

@anitka_4 zlatí sú🥰

ktochytavzite
24. júl 2024

@solito kup si andulky,tie su najúžasnejšieho a velmi inteligentne,psa ani macku do bytu nie,so psom je viacej starosti ako s mackou a mozes natrafiť na zlu povahu,co bude otravovat susedov,v tomto macka je asi mensie riziko ale zasa ma aci zachod v kupelku,pre silne žalúdky😉
Ak sa rozhodnete pre psa yorksir nie,to je hlupsi pes,bison napr nie je zasa pekny vzhľadovo,ten cavalier je z tychto bytových asi najlepsia volba.Tie buldocky zasa dost smrdia a slintaju,posobi to tiez neesteticky.Z bytových naozaj cavalier,pozri na nete.A top su andulky❤️

Strana
z3