icon

Psíčkarky poraďte psíka

zlostitko
6. okt 2021

Mala som dve civavky, ale jedneho mi pred dvoma tyzdnami zrazilo auto a druhy mal 13 rokov, takze jeho cas sa pomaly krati. Boli to top psi, najlepsi. Ale rozmyslam, ze by som chcela nejake vacsie plemeno, aktivne, ale nie zas tak, ze ked ho jeden den nevyvencim poriadne, prevrati mi byt hore nohami. Bude v byte. V plemenach som celkom zorientovana, ale skuste poradit nejake ine, mozno netradicne. Dakujem.

lindusss2016
6. okt 2021

@lussinda2 basenji ano ❤ to je moj vysnivany psik

zlostitko
autor
6. okt 2021

@zuzu188 🥰

katkabg
6. okt 2021

@zuzu188 jeeeeejo aj nasa ma 5 mesiacov 😊😊😊😊 tiez jazvecik 💖💖💖💖 tak to su zlate tvory 💖💖💖

aniele
6. okt 2021

Dlho som túžila po saluke, máme mix. Srsťou tiež, preto ho dávame zostrihnúť na peržana. Na poslednej fotke vidieť, že je nám rád nablízku. Šila som v rukách, sediac v kresle. Hoci mal ležovisko, prišiel si mi ľahnúť k nohám.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
len_nig
6. okt 2021

Jack Russel 😁 aktívny, ale nerobí vôbec zle v dome, máme ho vnútri a od mala nezničil žiadny nábytok ani papuče ani nič, je vychovaný. Vieš sa snim super zabaviť, ísť na túru čokoľvek a zároveň je to absolútny maznáčik ❤️

buducamama
6. okt 2021

@zlostitko akurat tento tyzden som videla v autobuse talianskeho chrtika, je to zlaticko🥰 Chrtiky su do bytu idealne, podla mna to ani chlpy nemoze pustat. Vipet alebo greyhound by bol supis. Len teda volne pustit je asi riziko.. Polovne do bytu veru asi moc nie, kvoli pohybu. Ak clovek nie je zrovna outdoorova bytost.

zuzu188
6. okt 2021

@katkabg tak to je aká náhoda 🙂 ja som sa najskôr bála,aké to bude s ňou,ale nemenila by som za nič 🙂 máme aj o mesiac staršieho kocúra a je to nerozlučná dvojka 😁

21oktober
6. okt 2021

Ja mám momentálne FB , je to super pes ale na aktívne dlhé prechádzky s ním nemožno rátať. Potom mám 6 mesačnú fenku Pražského krysaříka , má len 950 g , v dospelosti sa predpokladá 1200 g , je s papiermi ale mimo štandard. Ale je to absolútny zdroj energie , takmer nepĺzne. V štandarde tie psy dosahujú 2,6 kg to je optimum , sú to veľmi aktívne a nenáročné psíky ak ona stravu , tak aj na údržbu . Troška nevýhoda je rýchlejšia strata tepla , treba v zime obliekať a taktiež odmala učiť neštekaniu .
Ak by som vyberala vačšie plemeno , siahla by som po boxerovi, alebo portugalskom vodnom psovi .

anega79
6. okt 2021

Austrálsky ovciak

dori92
7. okt 2021

@cocolino234 ďakujem ti za rozpísanie a rady, idem hneď popozerať tvoje odporúčania 😊🌷

silviazlat
7. okt 2021

@simona92101 až na to, že mame velke plemeno na veľkom dvore a nikdy neleží. Pohyb ma stale. Toľko pohybu mu človek nedokáže prechádzkami nahradiť nikdy.

silviazlat
7. okt 2021

@zlostitko pre mňa za mňa si tam kúpte aj koňa. Ale nebudem sa čudovať keď tu od vas bude o par mesiacov príspevok čo robiť ked mi pes ničí byt, alebo šteká v mojej neprítomnosti a susedia sa sťažujú. Poznám to. Mam vela známych ktorí si nedali povedat a psov museli dat nakoniec preč.

ckatka
7. okt 2021

@silviazlat nesúhlas
Tiež som si to myslela....do chvíle, kým som nespoznala plemena ako írsky vlkodav alebo nemecká doga.
Veľkí psi majú pomalší metabolizmus a dvakrát si rozmyslia, kam dajú energiu.
Našu dogu úplne stačí dvakrát denne zobrať von vycikat, a po robote na symbolickú prechádzku (socializaciu s inými psami, deťmi a pod...). Keď prší alebo je trochu škaredé počasie (alebo bola včera dlhšia prechádzka), dlabe na nás a z vycikania sa vráti dnu a zahaji protestný spánok 😂
Z 24 hodín je schopná 22 prespať, pokiaľ nemá inú "robotu". Keď ideme na túru, statočne slape s nami, a potom o nej par dní ani nevieme 😂😂😂
Takže je rozdiel veľký a veľký pes, pozor. Nemýliť si pracovné plemená (napríklad vlčiak), s naozaj veľkými pohodlnými spoločenskými psami.

ckatka
7. okt 2021

@zlostitko ako si dala môj screenshot....stále to platí 😂😂😂naše veľké trdlo...do bytu super

lenka1993
7. okt 2021

Podľa čoho usudzuješ že Cavalier je hlúpi pes ? Ja mám už druhého a je to podľa mna najmúdrejšie psi na svete ! Poslúcha na slovo, samozrejme výcvik bol od šteniatka. Teraz má 10 mesiacov, nelozi po gauci, za týždeň sa naučil pýtať vonku, povely ovláda dokonale. Keď ideme na túru dokáže behať 8 hodín, keď sme doma dokáže prespať dva dni. Je to pán pes ! Mala som yorka a aj napriek tomu že som ho milovala tak to bol taký hlupáčik že as. Mame na dvore nemeckého ovčiaka a veru že ten Cavalier poslúcha viac.

kristind
7. okt 2021

@zlostitko má svoje úskalia, ale za mňa borderka 😁 chce to zabezpečiť aktivitu, ale keď jeden deň z nejakého dôvodu vydajú len kratšie prechádzky, prežijete to obe bez ujmy 😁

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
silviazlat
7. okt 2021

@cocolino234 ja som autorke mojim ďalším komentovaním odpovedala. Tak sa láskavo nevyjadruj. A ako ty viedlš akého mam ja psa a ako ho viem vychovať? Autorka príspevku jasne píše, že chce väčšie plemeno ale nie až tak aktívne. Ked nechce aktívneho psa nech si kúpi korytnačku.

silviazlat
7. okt 2021

@ckatka áno, ale autorka píše že chce väčšie plemeno. Nie veľké

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
evulienkaslx
7. okt 2021

skus pozriet cockapoo

simona92101
7. okt 2021

@silviazlat pes nech ma akykolvek velky dvor ci zahradu tak sam sa nevybeha tak ako ked ide s majitelom na prechadzku,a to myslim poriadnu,nie 2 kolecka okolo domu.ziadny pes sa nebude sam nahanat po zahrade😃,to ze je v pohybe neznamena ze mu to vynahradi vasu pozornost.mam nemeckeho ovciaka,cize velke plemeno,mame zahradu a sam sa jednoducho nudi.chodime na dlhe prechadzky,prejde aj 20km a nieje unaveny,ale take 20min drilovanie poslusnosti ho unavi viac,pretoze zamestna hlavu....
Kamaratka ma v byte 3 ovciakov a ziadne demolovanie ani vystekavanie sa nekona,pretoze maju dost pohybu.

silviazlat
7. okt 2021

@cocolino234 trápna si tu jedine ty s tvojimi názormi. Ale prejav sa veru aspoň tu keď už doma nemôžeš 😁🖕

kristind
7. okt 2021

@cocolino234 @simona92101 zbytočne jej vysvetľujete. Má svoj názor, z ktorého odmieta ustúpiť.
Ja aj naši máme borderky v byte a sú spokojné. Maju prechádzky, spoločnosť a susedia ani nevedia, že sú doma. Vždy som si vypočula len toľko, že ani nevedia, že mám psa, že ju vôbec nepočuť. Zato susedy, ktoré majú čivavy (autorka bez urážky), to vieme všetci, že ich majú, lebo furt štekajú. Všetko je o výchove. Pes primárne nepotrebuje veľký výbeh, potrebuje zabezpečiť aktivitu a spoločnosť.
Autorka ešte mi napadla sheltia. Známa má psa z chovnej stanice. Je to niečo nádherné, milé, ani veľké, ani malé. Ale zas musíš venovať viac času starostlivosti o srsť.

silviazlat
7. okt 2021

@simona92101 pozri. Každá mame na to iný názor. Za ten môj ma tu chcú obesit. Ale stale si za ním stojím. Cely život žijem v dome s veľkou záhradou a mame velke plemeno. Samozrejme že behanie po dvore nevynahradi majiteľovu pozornosť a prechádzky, ale stale lepsie ako zavretý priestor v byte.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
silviazlat
7. okt 2021

@cocolino234 na teba veru nezabudnem. Napíšem si tvoju požiadavku na svoj neviditeľný zoznam a pošlem ho Ježiškovi. A pozdravuj svojho psa ❤️

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
kristind
7. okt 2021

@silviazlat stále lepšie dvor bez pozornosti ako byt? Ako fakt? Vieš, čo by ti moje stredné plemeno spravilo s dvorom bez pozornosti? Čistá likvidácia, jamy všade 🤣 cez víkendy u svokrovcov, kým si ako tak zvykla, že je na dvore väčšinu dňa sama, to bolo dačo. Všade jama, povytriepala burinu, hovadiny, čo neboli zahodené. Keď je v časti dvora, v ktorej nie sme my, kňučí. Ver či nie, v byte je ten pes omnoho spokojnejší ako vyvretý na veľkom dvore bez. Budeme sa sťahovať do domu a rozhodne z nej nemienim spraviť vonkajšieho psa...