icon

Psíčkarky poraďte psíka

zlostitko
6. okt 2021

Mala som dve civavky, ale jedneho mi pred dvoma tyzdnami zrazilo auto a druhy mal 13 rokov, takze jeho cas sa pomaly krati. Boli to top psi, najlepsi. Ale rozmyslam, ze by som chcela nejake vacsie plemeno, aktivne, ale nie zas tak, ze ked ho jeden den nevyvencim poriadne, prevrati mi byt hore nohami. Bude v byte. V plemenach som celkom zorientovana, ale skuste poradit nejake ine, mozno netradicne. Dakujem.

Strana
z3
kristind
7. okt 2021

@cocolino234 preto škoda energie. Je iné mať rozdielny názor a iné, keď si človek odmieta priznať, že pravda môže byť aj niekde inde. Hlavne každý argument k jej pravde je dobrý argument. Kašli nato 😄 autorka by aj tak viac ako veľkosť mala viac zvážiť možnosti, schopnosti a povahu psa. Akože pre mňa je pes taký, čo keď ho capnem po zadku, zostane stáť na mieste. Ale ako prvého psa som si vybrala borderu a nadrela som sa s výchovou 🤣 aj keď vďaka otcovi a jeho radám som to zvládla. Mám výchovného psa s veľmi slušným posluchom ale je to každodenná robota. Nehovoriac o ich vzťahu so synom. To bol zas nový tréning pre všetkých troch, ktorý ani po dvoch rokoch neskončil, teda pre syna 😅

silviazlat
7. okt 2021

@kristind ani nedočítam tvoj komentár. Kde som prisim ta napisala že PSOVI NA DVORE SA NETREBA VENOVAŤ??? 🤦🏼‍♀️

kristind
7. okt 2021

@silviazlat napísala si, že aj keď nevynahradí pozornosť majiteľa, je stále lepší dvor ako byt. A ja reagujem presne na to, že dvor nie je stále lepší ako byt. Nikde som neskonštatovala, že by si dakde napísala, že sa psovi netreba venovať. 😄Vravím ti ako je to s mojou, že keď na ňu nemám toľko času v byte, stále je aspoň so mnou. Na dvore sa cíti vylúčená a robí neplechu, aj keď som sa jej predtým venovala. Proste nie je pravidlo, že pes na dvore je spokojnejší. Vždy, ale vždy je to o majiteľovi, nie o priestore, kde je pes chovaný. Ale mne je jedno, nečítaj 😂

truthy
7. okt 2021

S týmto by som bola opatrná, keď boli čivavy a teraz niečo aktívnejšie, tak aby človek bol ozaj na to pripravený. Či bude čas sa venovať tomu psovi, chodiť s ním von tak ako bude treba, s čivavou netreba chodiť na neviem aké dlhé prechádzky aby sa unavila, ale pri iných aktívnejších psoch hej a to je často problém.

ckatka
7. okt 2021

@silviazlat keď už chceš byť exaktna....povedala väčšie ako čivava.
Aj doga je väčšia od civavy.
Čokoľvek je väčšie od civavy 😉

zlostitko
autor
7. okt 2021

@zlostitko jooooj ste zlate, dakujem za komenty 😂😂

zlostitko
autor
7. okt 2021

@truthy moje civavy boli velmi aktivne, ziadne kabelkove princezny,

zlostitko
autor
7. okt 2021

@aniele tak ten je kraaaasny 🥰

zlostitko
autor
7. okt 2021

@silviazlat mam psa 13 rokov, viem ako ho vychovat

marina447
7. okt 2021

Hovoriť, že veľký pes nepatrí do bytu, ako podľa mňa pokiaľ to nie je gorila tak ok, ale ide o to ako sa kto tomu psovi venuje, prečo by mal trpieť 🙂 Sú psy, ktoré sú na dvore a podľa mňa trpia viac ako keby boli v byte.

mpg
7. okt 2021

@dori92 My máme teraz nového psíka bígla, je väčšinou vonku pri rod. dome.

dori92
7. okt 2021

@mpg ahoj, a na zimu ho budete mat vnútri? Ja som z tohto trochu neznala, mne príde ze vonku zamrzne 😅

alazala
7. okt 2021

@eni01 to sú veľmi aktívne psy, z vlastnej skúsenosti v tomto prípade nedoporučujem

Strana
z3