Psík v byte - skúsenosti
Prosím o Vaše skúsenosti ohľadom psíka do bytu. Chceli by sme šteniatko čivavy, len neviem, či až pôjdu deti do školy, vydrží psík sám doma do poobedia. Nie je to uštekaný psík do bytovky? Nechceme psíka za každú cenu, aby sa trápil, preto Vás prosím o skúsenosti. Ďakujem.
A nesteka vôbec je kľudná .. od malička vyrastala s malou sú narovnako staré..cize je skôr taká utiahnuta trochu lebo mala ju zo začiatku dosť nosila na rukách ... Málokedy steká väčšinou len keď vidí cudzích na ulici keď ideme s voditkon inak nie
Suseda má čivavku,no šteká stále na chodbe ale doma je kludná...jediné čo že nemôže mať ani jeden koberec lebo ho hneď ociká...
@rainee Ak sama venci, len tu okolo domu a to uz pozname vsetkych piskov. Nastastie nikto tu nepusta tych vacsich navolno. Chodili sme spolu a naucili sme aj nasho, ze sa vie stretat so psikmi, a aj z chovania majitelov sa da vycitat, ked si drzia psa, niekedy aj upozornia, ze tento je vrcun.... Je pravda, ze ak by bol nejaky velky navolno, a pustil by sa do nasho, ze nasa by branila psika...
@rainee -aj naša 11 ročná sama venčí psa, aj ho sama cvičí. Ale musí byť len pred alebo za domom, aby som na ňu videla. V okolí domu poznáme psíkov, nemáme problémy ani s veľkými. Učím ju , že keby nášho psíka napadol iný, musí ho pustiť, aby sa mohol brániť, ona nesmie zasahovať. Zatiaľ sme našťastie takú situáciu nemali. Väčší problém vidím v tom, že by psík mohol vybehnúť na cestu keď sa sním hrá a ona by mohla vybehnúť za ním. Ale našťastie pri dome to veľmi nehrozí. Mimo domu chodím s ňou ja. Potme samozrejme venčím ja.
vydrzi, popripade moze mat zachod ako mavaju macky a nauci sa nan, to aby nestekal sa da takisto naucit treba ho odmala trenovat najpv nechat sameho 10 minut prist pochvalit aj ked bude stekat, potom navysovat cas on pochopi ze sa vzdy vratite a prestane. takto sme si nasu naucili teraz jej je uplne fuk ked odideme zaleze a spi cely cas
@rainee to mi je luto, za posledny rok aj u nas sa dva razy stalo, ze volne pusteny velky napadol maleho, ale nie na nasom sidlisku, na dvoch inych... normalne si dnes chcem zhanat clanky, ako sa spravne zachovat, lebo veru neviem, co spravit, ak by nablizku nebol majitel
@jelka21 mame kerna, cize takeho mensieho, ale nie uplne malinkeho, ked bude dospelak... ma celkom dobru povahu, skor je podriadeny...
Mam doma 2 chlapcov. A uplne v pohode. Samozrejme je to o tom, že psíka naučíte, aby bol sam doma, počas Vašej neprítomnosti a nerobil neplechu rôzneho druhu. Čo sa týka štekania, alebo agresivity malých psíkov, je to tiež vec výcviku. Ľudia väčšinou povedia, ved oni sú taky maličký 😊 ale tak ako cvičíme veľkých psíkov, treba učiť aj tých prťavých. Je dokázané, že malý psíkovia nemajú tzv. pud sebazáchovy. Svet je prosto na nich veľký 😊Ale toto všetko je o výcviku. Chodili sme na cvičák a tam jeden taký veľký - malý chlap chodil 🤣 Bol neskutočne roztomilý, ale zlý ako čert. Papuľka išla non stop, vlčiak bol preňho sopliak, ktorý potrebuje nakladač ku, nedaj Bože ho pohladiť, to hneď a putovania ruka po lokeť. Susedia podpisovali proti nim petíciu, cele noci, dní prosto štekal, kúsal, skákal. Po pol roku sme prišli sa ukázať a z nervovo položené ho psa, zrazu to krásne čivavie psíča, ktoré poslúcha povely, dá sa pohladiť a aj ten úbohý vlčiak sa s ním hral. Je to všetko o tom, ako psíka nastavíte. Nezabúdajte, tak ako veľkých treba cvičiť, čo sa týka ľudí, iných psov, tak treba aj tých malých. Aby neskončili ako uzlík nervov a zloby.
Lamala som si hlavu, co je teda dobre riesenie, co ma clovek spravit na obranu svojho psika. Dnes som vyspovedala susedku, co viem, ze raz rozbranovala dvoch psikov. Od vtedy vraj vzdy nosi obranny slzny sprej, da sa najst aj proti psom. Ze ak by ohrozoval nejaky agresivnejsi jej psa, ze ho je odhodlana pouzit. Neublizi to tomu druhemu psikovi trvalo, len ho stipe a rozslzavi mu oci, na niekolko minut, a to da cas odpratat sa so svojim psikom prec do bezpecia. Tak vcelku dobre riesenie, taka poistka. A aj tak by som stale dufala, ze ziadne take nebezpecie nenastane, ze ked si niekto obstarava psika, tak aj aby ho vychoval a staral sa.

Mi máme čivavu štvrtý rok, hneď od šteňata sme ju brali a je úplne kľudná. Zo začiatku nám curala aj kakala všade možne asi tak polroka a to sme s ňou dobre že nie každu hodinu chodili von... Teraz ide ráno a keď nie sme doma vydrží aj do poobedia bez kvapky že by cvrkla niekde.... Cize je to o psovi ako sa naučí..každy pes je iný ..
Presnejšie mi máme čivavu mini