icon

Psy na ceste, otvorená brána, nebezpečné bojové psy

cicamica158
1. feb 2020

Ahojte!
Som už totálne vytočená z týchto niektorích "nepríčetných" ľudí, ktorí si ani bránu za sebou zatvoriť nevedia. Vo svojom dome prechovávajú nebezpečné bojové psi. Ešte ma nestihol pohrýzť, lebo včas zasiahli obyvatelia toho domu, ale stále sa to dookola opakuje. Najhoršie je to že tadiaľ musím dennodenne chodiť na autobusovú zastávku do práce, keďže iná prístupová cesta od môjho domu nie je. Mňa totižto nemôže ani pohrýsť pes, keďže mám zdravotné problémy (oslabená imunita, mám málo bielych krviniek v tele, mám astmu a aj histamínovú intoleranciu), lebo očkovanie po pohryznuťí psom napríklad (protitetanovka) by ma zabila alebo by som bola v kòme. Lebo neverím že niekto ako oni, no tmavší má zaočkovaného a začipovaného psa. Takže kľudne ten Pes môže mať aj besnotu. Už som x krát písala, volala či osobne sa s tým rozprávala so Starostom obce, aby nejako nariadil, že si musia zatvárať bránu dotyčný ľudia ak niekam idú. Mám aj Ja Psa ale nikdy nebol na ceste bezo mňa. Je to len chvìľka na zatvorenie brány. Čo mi poradíte?

0silvia0
1. feb 2020

@sara07 jezis, my mame tiez obsrate chodniky od psov, ale ja osobne nadavam na debilnych majitelov, nie na psov. Tie psy za to nemozu, ze ich majitel necha psa vysrat na chodnik a to hovno po nom nezdvihne.

sara07
1. feb 2020

a inak uprimne na nete ako sa zbavit takéhoto problém som našla aj horšie veci
a my to nevyriešime , zakon je kratky
keby bol zákon pohryzie ta pes si právne zodpovedna, sedíš + platíš odškodné , ked zavoláš policiu že máš problém a on to rieši ako priestupok s následkami ver že by vôbec nevznikali diskusie tohto typu
mna nechrani zakon, chrani psa povedzme si to na rovinu

judar
1. feb 2020

@sara07 sama mam bojove velke plemeno psa a keby mi niekto ako ty zacne triznit psa tak skonci zle ....to ze to nevies riesit s majitelmi si ides kompenzovat utokom na psov nieje riesenie...a mimoto mna tiez pohryzol cudzi pes do ruky a rebra majitel ho tiez na mna nahuckaj ze trhaj...vyletel cez branu a dohryzol ma na hlavnej ceste ked som isla okolo...este klamal ze ja som psa vyprovokovala a pridali sa knemu aj iní a vysla som z toho ako klamarka

sara07
1. feb 2020

@0silvia0 ja píšem o záhone plnom krásnych kveto a pár metrov je zelená plocha , ked je to na tej zelenej ploche , neriešim , čo už, viem že tam seru psy tak tam nejdem a nepuštam tam deti lebo viem že čisté by nevyšli
ale pustit psa do kvetinového záhonu namiesto zelenej plochy je cez čiaru čo je 5 metrov vedla to nie že nie je kde venčit, ja chapem že sa musia niekde vykadit ale prečo do kvetoveho záhomu čo je pozdlž celej bytovky to ako nechápem a keby prešiel 500 metrov má pre psov špeciláne ohradenu velku plochu kde ich môžu pustit aby si pobehali
jasne že tam deti nepustim ani tam nejdem a ani neriešim je to ich tak je to ich

sara07
1. feb 2020

@judar a čim ako tryznim psa ???
že použijem bežny prostriedok na nabytok čo dostat v chovprodukte ? aby pes išiel o 5 metrov dalej na velku zelenu plochu ??? a nie do kvetov
to nie je o tom že by nebolo miesto alebo nebolo miesto oplotené kde sa môžu vybehat

0silvia0
1. feb 2020

@sara07 my to tu nevyriesime, preco ich nedaju vysrat na miesto na to urcene, treba sa ich opytat. Ja ked niekoho uvidim koho pes sere na chodnik tak ho upozornim. Ale opakujem, nebudem hnev smerovat k psovi, ale k majitelovi

cicamica158
autor
1. feb 2020

@miriam1983 nepríčetní v tom zmysle že majú skončenú len ZŠ možno aj nižšie ročníky a prd vedia o mojích zdravotných problémoch a ešte povedia že iba oňuchá no jasné hlavná vec že ma chcel uhryznúť a pritom som mu nič nerobila iba som šla z práce domov

maciatkolulu
1. feb 2020

@sara07 to co si napísala, otráviť psa???? Ty musíš byť úplne mimo! Sa s pamätaj, vieš o tom, že je to trestný čin? Skvelí ľudía sú na svete. Tlieskam

cicamica158
autor
1. feb 2020

@marca12 zatiaľ je to tak ako je to písané vyššie v príspevku ale mne to vadí lebo ja musím chodiť do roboty, po svojich, lebo zatiaľ nemám odvahu a financie spraviť ten prekliaty a drahý vodičák :(

mondolina
1. feb 2020

@cicamica158
Podľa mňa preháňaš.

maciatkolulu
1. feb 2020

@sara07 nás pes kaslal na celý spray proti ocikavanou, inak som naozaj šťastná, že nežijem na sk, kde sú jeb... Ľudia, ktorí dokážu v kľude na nete napísať "daj do spekacky otravu..." a sú spokojní sami so sebou. Ja som nechala psa pred skolkou, vonku pršalo, ideme už aj s malým a co nevidím, zo susednej školy asi štvrtáci v silnom daždi, jeden chlapec bez bundy, ktorú drží nad našim psom❤️, aby nezmokil. 😍 Toľko k prístupu už deti inde. Iste aj majitelia sú idioti, ale riešiť to trávením??? Sa daj liečiť.

miriam1983
1. feb 2020

@cicamica158 ale to nevyjadruje slovo nepricetni. Precitaj si,co to slo znamena.

vedorka
1. feb 2020

@cicamica158 na psickarov nie je páka. Ja milujem zvieratá, ale ako bývam na sídlisku a všade hovna a človek sa bojí pobehnut, lebo chudáčik pes má loviaci pud a okamžite vyrazí, psov začínam neznášat. Majiteľ samozrejme vykrikuje že vrciaci, stekajúci, prípadne skakajuci pes mi nič neurobí. Des, des, des... Psov viac ako deti, stále dávam pozor na malého, všetky psy pustene, skôr rarita, keď je na voditku... Hovna, hovna, hovna všade, nedajboh ich upozorniť, hneď nasleduje vulgárne nadávanie. Osobne by som nemala zmilovanie so psom, ktorý akokoľvek ohrozuje ludi. Proste pes, ktorý útočí na ľudí, či akokoľvek ich ohrozuje, by mal smolu. Bolo by mi jedno, kto je za to zodpovedný, že je taký, ja by som to netolerovala. Nebudem sa sťahovať, ani trpnut celý deň, ani mat traumy, ani sa nenechám sikanovat od psa, lebo ho niekto nevychoval a ja to mam trpieť. Urobila by som čokoľvek, aby to prestalo, je mi jedno, že to spôsobil jeho majiteľ, Terorizujuci element je pes a toto, čo popisuje majiteľka by som veľmi rýchlo zastavila akýkoľvek spôsobom a myslíte si o mne co chcete.

miriam1983
1. feb 2020

@sara07 no chcela by som ra vidie,ako 60kilovu dogu nrsies od vchodu 5minut na kopec,kde je priestor na sranue. Sa preber. Nech serie kde chce,ked si to clovek zdvihne. Ty tupelo. Fuj,zle mi je z ludi ako si ty. Ako tu uz bolo spomenute,normalbe ta nahlasit.

hastrmistr
1. feb 2020

@sara07 myslim ze ty nemas rada nikoho.....lutujem ta

deti95060810
1. feb 2020

Bože ženy , minule tu jedna maminka písala že nechce aby jej mačky behali po dvore...dostala odpovede ako zožeň si psa, však ten jej ukáže - mačke.... a to bolo úplne v pohode...Nie je mačka a pes rovnaký živý tvor? Pes je niečo viac?
Aj mňa vytáča sused ktorý 3 krát denne ide so psom na ulicu, kde sa pes vysere, sused to nechá tam a potom moje decko to donesie domov na topánkach...mám chváliť psa???? suseda? ?? ale hlavná vec že sused dvor má čistučky....Mali by už začať dávať pokuty pre takýchto ľudí...Tak isto ľudia nepoznajú vodítka a ani náhubky...Psi behajú po celom meste...

dudokejty
1. feb 2020

@sara07 ja sa snažím vychovávať svoje dve deti aby si vážili každého živého tvora, ľudí, zvieratá a ty navadzas na usmrtenie psa a ešte takým bezcitnym spôsobom.. vieš si vôbec predstaviť ako by trpel ten pes po požití otravy?fuha ja by som sa hanbila pred svojími deťmi takéto niečo vypustiť z úst. Ty ak im pôjdeš takýmto príkladom tak to je smutné. ty musíš mať toľko nenávisti keď toto napíšeš.
@sara07

miriam1983
1. feb 2020

@deti95060810 tak ja mam psov na voditkach a zbieram po nich. A v meste nemaju mat psy volny pohyb,ked tak vidite,treba ich nahlasit. Ale zoberte si to tak,ze ja som zodpovedna a len preto,ze niekto nie he si to maju moje psy odskakat a byt priotraveni? Uz sa mi to stalo a neprajte si vidiet ako to zviera trpelo,krv,bordel z nej striekalo vrchom spodom,zomierala mi pred ocami a zazrak,ze sa z toho dostala. Takze nezodpovednych treba nahlasit a nie nadavat na vsetkych.

deti95060810
1. feb 2020

@miriam1983 tiež máme psa, ale ten za našim plotom ešte sám nebol...

miriam1983
1. feb 2020

@deti95060810 ja tiez takych ludi rada nemam. Uz neraz nas napadli a psov mi pokusali a su zjazveni...

ukulela
1. feb 2020

@sara07 ale ty nechápeš, že tú otravu zjedia väčšinou psíky ktoré majitelia vmaju na vôdzke a často aj zbierajú za nimi výkaly? Okrem toho to čo radíš je trestné. A keďže by to hodila tým psom na ulici a verejne ľudia by ju zrejme videli a ona by si mala dosť veľký problém.

baboadel
1. feb 2020

@deti95060810 presne aj mňa to vytáča, doslova niektorí ľudia si vypustia psa z dvora aby sa "vypotrebovali" mimo dvora. Hlavne po zime keď zmizne sneh to vyzerá no proste samé hovno. Čo tam potom, že deti sa tam hrajú. Chorá doba.

marca12
1. feb 2020

@cicamica158 celkom nerozumiem. Isla si s tym za starostom,ale im si nic nepovedala? Ti je jedno,aku skolu maju skoncenu. Kazdy si zasluzi slusne jednanie. Pokial si ich osobne neupozornila,zbytocne tu nadavas. Treba to s nini riesit. Nemusis tam prist ako furia. Staci slusne prist,normalne im vysvetlit,ak nemaju oni tolko intelektu,aby pochopili,ze pes sa ma pohybovat po ich dvore za zavretou branou.

katka2602
1. feb 2020

Bojové plemená NEEXISTUJÚ!!!! Keď chcem aj z pudlika spravím terminátora. Za správanie psa môže len a len majiteľ. A teraz neviem, ale keby to bolo také zle, už by niekoho napadli nie? Skočili už do niekoho? Ak áno od toho je polícia. Ale dávať otravu?? To vážne??? Myslíš si, že ak zabiješ tých psov takým krutým spôsobom, že čo? Uvedom si, že zviera nie je vec a týmto si koleduješ o pekný malér. Mimochodom som si 100%ne istá, že by do týždňa mali opäť iného psa. To im budeš stále hádzať otravu?

katka2602
1. feb 2020

@deti95060810 tak to treba povedať susedovi. A keď to ignorujem tak vezmem lopatu a tie hovná si nájde na svojom pozemku.

evka258
1. feb 2020

@sara07 súhlasím. Myslím, že človek je prednejsi ako pes

monkabohdalova
1. feb 2020

@sara07 si robíte srandu? Pes ma hodiny umierať kvôli sprostosti majiteľov?? To zviera za to nemôže..

katka2602
1. feb 2020

@cicamica158 chcel ťa uhryznúť? Podľa čoho to dedukuješ? Keby ťa chcel uhryznúť tak ťa uhryzne. A ak reagovali na povel,tak sú potom vycvičení. Chápem, že sa bojíš. Mám veľkého psa, nikdy nie je pustený na voľno mimo výbehu, stiahnem ho k sebe ak idú ľudia,lebo rešpektujem, že sa môžu báť. Môj je tiež maznák hoc má 45kg, tiež by sa rozbehol s tým, že chce oňuchat a hrať sa, ale nikdy by nekusol. No mám pocit, že ak by sa to nedajbože stalo pri Tebe, tak by si napisala, že Ťa môj pes chcel zabiť. Téma 💩 je už iná kapitola, to sama nadávam na debilnych majiteľov čo ich nezbieraju. Takže rada, treba si zistiť či vaše VZDN zakazuje voľný pohyb psov, ak áno treba volať políciu, ak nie hold smola. To, že pes série do kvetinovej záhradky či záhonov nikto riešiť nebude. Rieši sa až napadnutie. No zjavné ešte nikoho chválabohu nenapadli,lebo inak by ste to už hádam riešili. Veď nechodíš okolo len ty. Starosta s týmto absolútne nič nespraví.

monkabohdalova
1. feb 2020

@miriam1983 pri uhryznutí psíkom, je podstatné či je človek zaočkovany tetanovkou, ak nie , tak sa nasledne očkuje ;) robím v utulku, mám skúsenosti

sara07
1. feb 2020

@monkabohdalova problem je ked človek tetanvkou nemôže byt zo zdrav dôvodov očkovany