Recepty novembroviek 2009
Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.
Čínske mäso (na žiadosť @tatuska1 😀 )
je to cca na 1kg kuracích prs, ktoré si nakrájame na pásiky. Pripravíme si marinádu z týchto surovín:
2 lyžice (polievkové) oleja
2 lyžice majzeny
3 lyžice worchestrovej omáčky
2 lyžice sójovej omáčky
2-3 lyžičky (kávovej) vegety
2 lyžičky kari korenia
1,5 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1 lyžička soli
2 vajcia
Marinádu mierne vyšlaháme so šlahačom a potom do nej naložíme kuracie prsia ktoré sme nakrájali na pásiky a premiešame, najlepšie do misky ktorá je uzatváratelná. Necháme odstáť aspon pol dna a potom na panvici na malom kuse oleja vypekáme do zlatista z obidvoch strán (nezlaknite sa ak sa "zlepia" dokopy to je v pohode iba sa "rozrežú" vidličkou. Vyberáme si len tolko mäska kolko akurát zjeme, zvyšok stále ukladáme naspäť do chladničky. Takto nám vydrží aj 2-3 dni ak nezjeme skôr 😉 . Dobrú chuť prajem
Takze hovadzie na paradajkovej omacke podla @ukulelembo 😉
Asi 1kg hovadzieho pleca ( stehna)
1 konzerva paradajky lupane krajane (asi 300g)
1 krabica paradajkove pyre (500g) oboje bud tesco, ci kaufland
1 velka cibula
bobkovy list, asi 2čl soli, 2čl vegety, 4 gulky korenie cierneho, trochu tekuteho maggi ( alebo podla chuti)
Maso narezeme na platky, nalkepeme, trošinku nasolime, okorenime Osmahnem na oleji, dam na bok a v tom vypeku dosmazim cibulu na kococky nakarajanu do sklovita Dohodim do toho rezne, zalejem asi 2 - 3 litrami vody (Podla toho kolko chces omacky, resp: kolko vas je)
Dohodim tam ostatne koreniny A necham dusit do makka
Ked je masko makucke vyberiem na tanierik, necham trochu vyvarit ten masovy vyvar Potom dolejem paradajky lupane a pyre paradajkove zmiesane s asi 3 PL plnymi hl. muky A necham povarit Podla potreby bud zahustim alebo doriedim A ja pridavam asi 1PL cukru este A nakoniec to ponornym mixerom na hladku omacku vymixujem (pozor na bobkovy list - vybrat pred!)
Nahadzat naspat masko+ knedla A dobru chut 😉
Hadam som nist nezabudla 😝
Keby sa nieco poserkalo posli mi ucet za nakup 😀
ja robim tak isto. niekedy do toho vlejem aj slahacku.
Bábovka pre @pudo :
30dkg polohrubej muky
24dkg cukru
5 vajec
1prdopec(prášok do pečiva 😉 )
1van.cukor
1dcl oleja
0,5-1dcl vody (podla potreby,aby bolo cesto mierne hladučké)
z biekol si vyšlahaj sneh a pridaj do nich nakoniec van.cukor
muku,cukor,žľtky,olej a vodu zmiešaš všetko metličkovým mixerom dokopy
potom pridáš sneh z bielkov a 2/3 cesta vylej do omastenej formy bábovkovej,ja len olejom vymastím a hotovo...do 1/3 cesta daj kakao alebo granko,čo máš doma...a vyleješ do bieleho cesta...a pečieš na 150-180 stupnpv asi 45min...ked zapichneš špáradlo do bábovky a je suché,tak je hotová.... potom len preklopím na tanier a celé nechám vychladnuť...a ked je bábovka vychladnutá tak ju pekne v phode vyklopíš....
@didiana333 dnes ju upeciem aj ja. Rano mi totiz teri doniesla z kuchynky taku umelohmotnu babofku a som na nuj dostala chut. A ty sem dnes suchnes aj recept. Tak asi nam je dnes sudena. 😀 😀 😀
@didiana333 jeskove, ze 5 vajec... u mna je vsetko co ma viac ako 2 vajicka - ultra luxus.... 😉 ... srandujem... ja som na urovni bublanin 😀
@pudo toto je také super cesto,že ja to používam normálne aj na zákuskový korpus...lebo je jednoduché a je super,aj ked je na plechu upečené.... 😵
@didiana333 som sa chcela do toho pustit, ale dumam namiesto toho nad sakurou... asi blba otazka... aky cukor tam ma ist?
@pudo to je fuk,aký máš..... 😀 ked mám len práškový,dám taký a ked len kryštálový,tak ten.... 😀
Ja sa zajtra chystam na babovku z Margotky 😕 😉
@ukulelembo to je aká????
@didiana333 to mam v tej knihe Pecieme s teleranom Este som nerobila Ceč lecept mojko ? 🙂
@ukulelembo jasnéééé...margotku my mooooožeme všetci..... 😉
Margotova babovka: special pre @didiana333 😉
250g hl. muky 250g krystal cukor 4 vajcia 250 ml slahackovej smotany 1 kypriaci p. 1 postruhana Margotka
Vsetky suroviny dame do misy, vymiesame cesto. Vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy, vlozime do vyhriatej rury a pecieme asi 1 hodinu. Hotovu babovku vyklopime z formy a pocukrujeme.
Dobru chut 😉
@ukulelembo dííííkes.... 😀 takéto rýchle recepry ja milujem,všetko spolu a idééééš...... 😀 😀 😀
@didiana333 diky za tipy... už nejsem žádná bábovka
@pudo no kráááásne ti to nabehlo...supiš-pupiš.... 😉 Bóóóže,y si taká šikovnáááááá.... 😀 😵
@didiana333 co mi nabehlo??? ze by penaze na ucet???? moze byt... 😉
inak kebyze poznate nasu ruru v sporaku... zufale... ona pecie stale rovnako... neda sa regulovat teplota... takze peciem na 50 stupnov secko a musim stale sledovat... uz to s nou nejak dobojujeme a musime kupit novu... lebo oprava by stala jak polovica noveho sporaka 😠
@pudo to akože bábovka ti pekne nabehla.... 😀 😀 😀 akože je pekne nafuknutá...a fajnová je,že? ja mám to cesto rada,lebo je také olejové a nie moc suché.... 😉
hodim sem recept na palacinky od mia1111 nech je po ruke 😉 😵
3 dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 vajcia, 20 dkg hladkej múky, štipka soli. Všetko zmiešaj, peč na rozohriatej panvici len trolilinku potretej olejom. Ja potieram olejom len pred prvou palacinkou, potom už netreba, maximálne prejdem trošku mašlovačkou, ale fakt len trolilinku. Sú super a tým že nejde cukor do cesta, tak sa cesto neprilepí.
Na slano ich len obložím plátkami šunky a postrúhaným syrom, stočím a hotovo.
Chutné nátierky pre deti – recepty zo škôlky
Budapeštiansky krém
Potrebujeme: maslo, tvaroh, syr eidam , horčicu, cibuľu, soľ a chren
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postúharý chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme.
Nátierka drožďová s vajcom
Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľu, soľ, vajcia
Postup: Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, osolíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou.
Nátierka medová
Potrebujeme: maslo a med
Postup: Maslo vymiešame s medom
Nátierka mrkvová
Potrebujeme: maslo, mrkvu, soľ, cibuľu, mlieko
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame.
Nátierka liptovská
Potrebujeme: maslo, tvaroh, papirka mletá, soľ, cibuľa, mlieko
Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, na jemno pokrájanú cibuľu, červenú papriku, mlieko a dobre vyšľaháme do peny.
Nátierka lečová (zimná)
Potrebujeme: maslo, lečo – sterilizované, soľ
Postup: Maslo vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vyšľaháme do peny.
Nátierka pečeňová
Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, bravč.alebo kuracia pečeň
Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a podusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.
Nátierka sardinková
Potrebujeme: maslo, sardinky, soľ, cibuľa, citrón
Postup: Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.
Nátierka z treščej pečene
Potrebujeme: maslo, treščia pečeň, soľ, cibuľa, citrón
Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.
Nátierka syrová s cesnakom
Potrebujeme: maslo, syr tavený, soľ, cesnak, mlieko
Postup: Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.
Nátierka tvarohová s kápiou
Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, soľ
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kapiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.
Nátierka šunková
Potrebujeme: maslo, šunka, soľ, mlieko, horčica, cibuľa
Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.
Nátierka tvarohová s mrkvou
Potrebujeme: maslo, tvaroh, mrkvu, soľ
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh a postrúhanú mrkvu. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.
Nátierka vajcová so syrom
Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčica, cibuľa, soľ, syr tavený
Postup: Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.
Nátierka vajcová
Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ
Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame.
Nátierka videnská
Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, horčica, cibuľa, soľ
Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kapiu, cibuľu a dochutíme hročicou. Osolíme podľa chuti a vyšľaháme.
Nátierka džemová
Potrebujeme: maslo, džem
Postup: Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo grahamový rohlík.
Nátierka drožďová
Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľa, soľ, olej
Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté opražené droždie, vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.
Nátierka z nivy
Potrebujeme: maslo, syr Niva, mlieko
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.
Nátierka z kuracieho mäsa
Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, horčica, kurča
Postup: Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.
Nátierka zeleninová (letná)
Potrebujeme: maslo, vajcia, soľ, paprika zeleninová, rajčiny, cibuľa
Postup: Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame.
@tilly - jeminečku, som zabudla 😅 .
Tu je recept. Taaaakže, ako som hovorila, totál jednoduché, toto by napodlo aj vás 😉. Vymiešať šľahačku do tuha, do mascarpone vmiešať ručne práškový a vanilkový cukor (od oka), ale nedávať veľa, má to byť OSVIEŽUJÚCE, nie sladké 😀 , potom do toho rozmiešaného mascarpone opatrne vmiešať tú vyšľahanú šľahačku. Baby, okrem šľahačky (tú mixujem mixérom) - robte ostatné ručne, aby mascarpone nezredlo!. Musí to ostať pekne tuhé. Takže toto je mascarpone krém, ľahučký, nadýchaný, veľmi chutný aj sám o sebe. A maliny som nevedela, že čo s nimi, aby to nebolo suché, tak som ich zahrsť (mrazených, ale môžu byť aj čerstvé) vysypala do rajničky a na strednom ohni "roztopila", popučila varechou, nech pustia šťavu. Treba aj sem-tam premiešať, až neprihoria 😀. Ak sú maliny moc kyslé, tak ich kľudne trošku oslaďte, aby neboli až príliš kyslé. Takto mi vznikla taká polohustá zmes, vpodstate omáčka s kúskami malín, nechala som to vychladnúť a potom len vrstvila do pohárov . Podávajte chladené 🙂 . Ale môžete zjesť kľudne aj hneď, lebo všetky ingrediencie sú vychladené 😉. Podotýkam, že toto som si vymyslela, bola to čistá improvizácia, tak to berte s rezervou. Ale milujem jednoduché a fajnové dezerty (veď už ma poznáte 😀 ). Hotové za pár minút a mňam 😵. Tak dobrú chuť 😉
@janulka182
PIZZA cesto - recept pre domacu pekarnicku...
50 ml mlieka
50 ml olivoveho oleja
100 ml vody
1 vajce
1 cajova lyzicka soli
1 c. lyzicka cukru
250 g muky
1 a pol cajovej lyzicky drozdia
zapnut na program: cesto
Najlepsia pizza aku som kedy jedla, cesto sa nelepi a da sa tvarovat, netrha sa!!! mnam 😀
@zuzu1980 dakujem 🙂
@janulka182 inac mne z toho mnozstva vysli 2 pizze

Vanilkové rožky
250g hl.múky
100g mleté orechy
80g prášk.cukor
200g masla alebo Hera
na obaľovanie vanilkový cukor