icon

Recepty novembroviek 2009

strapco13
14. mar 2010

Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.

janka1874
23. nov 2010

@didiana333 mňňňňňňňňňňňňňňňňňňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam toto by som si dala okamžite aj 100 až zle by mi bolo

didiana333
23. nov 2010

@janka1874 a teda z kila múky je tých pagáčov veru požehnane......to je treba na našu štíhlu líniu...a za tým tortu.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

janka1874
23. nov 2010

@didiana333 máš zmysel pre humor moja 😀 😀 😀

gabika11
24. nov 2010

@ukulelembo tak tie eskimo rezy som uz raz piekla mm do roboty, a este mam super recept na mrkvovy kolac super stavnaty aj s kremom ako cheescake navrch, to je klasika ako v uk ked je pecene, mnamka mnamkova 😝

gabika11
24. nov 2010

tu je recept: VYBORNY MRKVOVY KOLAC !
1,5 hrnceka hnedeho cukru, 4 vajicka, 3/4 hrnceka oleja, 2 hrnceky polohrubej muky, 2 cajove lyzicky sody bikarbony, 2 cajove lyzicky PDP, 1/4 cajovej lyzicky soli, 1 cajova lyzicka skorice, 4 hrnceky struhanej mrkvy (5 vacsich mrkiev), 3/4 hrnceka nasekanych vlasskych orechov
POLEVA: 113 g masla, 226 g Luciny, 3/4 hrnceka praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor
Najprv posekame vlasske orechy a potom postruhame mrkvu. Zmiesame postupne vsetky suroviny. Zaciname cukrom a vajickami, do toho olej, muka, skorica, sol, soda bikarbona, PDP, ...
Nakoniec vmiesame mrkvu s orechmi. Masu vylejeme na vymasteny a vysypany plech. Pecieme pri 180°C, kym sa cesto prestane lepit na sparatko.
Vymiesame si Lucinu s maslom, do toho dame obe cukry a touto masu oblejeme vychladnuty kolac. Dame do chladnicky, aby poleva stuhla. Ale mozeme aj natierat polevou z chladnicky a potom hned krajat.
Dobru chut 😉

gabika11
24. nov 2010

CHUTNY SALAT Z CINSKEJ KAPUSTY:

1 hlavka cinskej kapusty, 3 paradajky, 1 salatova uhorka, mala konzerva sterilizovanejkukurice, 200 g tvrdeho struhaneho syra.

Dressing:
5 pl tatarskej omacky, 1 PL oleja, 1 PL horcice, 1 PL octu, podla chuti sol

Cinsku kapustu nakrajame na rezanceky, pridame nadrobno nakrajanu uhorku, paradajky, vsypeme kukuricu. Najemno nastruhany syr a dobre premiesame. Zmiesame tatarsku omacku, horcicu, olej a ocot. Zamiesame do salatika, jemne prisolime, a supneme aspon na 20 minut do chladnicky.

gabika11
24. nov 2010

KOLAC LIKVIDATOR

2 hrnceky polohrubej muky, 3 vajicka, 1 PDP, 1 hrncek krystaloveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 hrncek oleja, 1 kompot

Vsetko spolu zmiesame a vylejeme na vopred vymasteny a mukou vysypany plech a vlozime do vopred vyhriatej rury

gabika11
24. nov 2010

Moj vlastny recept.

VYNIKAJUCA ZAPECENA CUKETA SO SYROM A SLANINKOU

2 male cukety osupeme a porezeme na kocky alebo pasiky. Osolime asi 1 lyziskou soli, pridame vegetu, stipku oregana a korenia TZAZIKY. Mozeme porezat do toho aj cibulu, mrkvu, kalerab. Trosku, asi 5-10 minut nechame postat. Pridameolej podla potreby, aby nim bola zelenina obalena a bolo ho aj trocha na dne pekaca.
Dame piect do rury ohriatej asi na 150-200°C. Asi po 10-15 minutach vyberieme von, premiesame a pokrajame na to asi 2 vacsie struciky cesnaku na tensie pasiky. Premiesame, dame do rury zapiect asi na 5 minut. Potom vyberieme a narezeme navrch asi 2-3 pasiky slaninky dobre vyudenej a prerastenej. Zapecieme na 5 minut a potom pokladame navrch platky syra ementalskeho typu a dame do rury asi na 2-3 minuty roztopit a vyberieme a podavame.

gabika11
24. nov 2010

&osvedceny a vynikajuci brownies:

100 g klasickeho masla, 200 g horkej cokolady, 3 vajicka, 1 hrncek cukru, 1 hrncek hladkej muky, 1 hrncek kakaa, 1 lyzicka vanilky

Na panvici rozpustime maslo s cokoladou, prisypeme cukre, odstavime a miesame kym sa nerozpusti cukor a nevychladne masa. Pridame vajicka, primiesame muku s kakaom. Je to dost huste. Premiestnime do formy cca 20 x 30 cm, ktora je vymastena a vysypana mukou. Pecieme pri teplote 180°C 20-25 minut, ale kludne aj menej, cca 15-20 minut, stred nema byt uplne pevny. Po vychladnuti krajame na male obdlznicky.

carmen86
8. dec 2010

Medovníčky

1kg hladkej muky, 300 gr.praskoveho cukru, 120 gr. Hery ( Palmarin, maslo,...) 380 gr. medu, 4 vajcia, 2 čl. sody bikarbony, 2-3 PL pernikove korenie, 2 PL kakaa

Zmaknuty tuk,vajcia a prask.cukor vymiesame, pridame med, muku, pernik.korenie, kakao a sodu, vypracujeme hladke cesto (podla potreby pridame muku), ktore nechame v chladnicke 24.hod. odstat.
Potom vyvalkame na pomucenej doske a vykrajujeme rozne tvary cca 3 mm hrube, pecieme pri cca 200-220°C 5-6 min, (ja som piekla 7-9 minut, zalezi od kazdej rury) 😉 🙂 😝

tatuska1
8. dec 2010

tak ja pridám super ,super Pórový šalátik
nakrájame si diétnu salámu na rezančeky,vajíčka na tvrdo na kocky,pórik na tenko ,kukurica,majónéza a kyslá smotana,soľ,čierne korenie-všetko pomiešame a papáme-ja fakt super 😉

tilly
8. dec 2010

@tatuska1 ja take robim s cervenou kapustou 😀 to iste len namiesto poru kapusta

tatuska1
9. dec 2010

@tilly ten robím tiež 😀 😀 😀 😀 je strašne dobrý,že? 😀

tilly
9. dec 2010

ano, dobry, len strasne tazky na zaludok

gabika11
13. dec 2010

Jednoduche linecke cesto: 30 dkg hladkej muky, 10 dkg praskoveho cukru, 12 dkg tuku, 1 cele vejce, 1-2 lyzice mlieka, citronova kora, vanilkovy cukor. Zmiesime na bochnik a ten nechame v chladnicke stuhnut a potom ho rozvalkame.

gabika11
14. dec 2010

RYCHLY MEDOVNIK:
500 g polohrubej muky, 250 g praskoveho cukru, 3 vajcia, 3 PL tekuteho medu, 1 Prdopec, 1 KL skorice, cca 1-2 kavove lyzicky pernikoveho korenia.
Do muky pridame vsetky prisady a vypracujeme cesto, ktore nechame 1 hodinu (ale moze byt i viac, aj do druheho dna) v chladnicke odlezat. Cesto vyvalkame na 3-5 mm a vykrajujem rozne tvary.
Pecieme pri 200°C v teplovzdusnej rure asi 6-8 minut a hned po vabrati z rury potrieme uslahanym vajickom a potom ozdobujeme uz len vyslahanou polevou 😉

adka_praha
14. dec 2010

@sisinka76 kokosove pusinky: 6 bielkov, 30 dkg cukru, 25 dkg kokosu... z bielkov uslahat sneh, zmiesat s cukrom (praskovy) a nad parou uslahat... potom pridat kokos... na plech striekat spicky, kopky, kto co chcete a dat piect na slabo (takych 120-150 stupnov) na 10-15 minut... ked budu okraje na plechu naruzovale a budu sa odlepovat, je hotovo... a podliepa sa to lineckymi kolieckami a mi to zliepame kakaovym kremom a troskou dzemu... mnaaaaaaaaaaaaaaam... 😵 😀

sisinka76
14. dec 2010

@adka_praha DAKUJEEEEEEEEEEM 🙂

adka_praha
14. dec 2010

@sisinka76 raaado sa stalooooo... 🙂

tilly
14. dec 2010

baby a ako sa robi s tou marcipanovou hmotou z lidlu? vcera som to kupila, som zvedava...

adka_praha
15. dec 2010

@tilly ja naozaj nemam tucha... ukulele cosi spominala ze je akasi moc priesvitna, ale ze by sa s nou zle robilo, to tusim nevravela... co ma privadza na otazku, kde je ukulelembo???? 😕

tilly
15. dec 2010

@adka_praha faaaakt... kde je ukulele??? 😲

adka_praha
26. dec 2010

@miska22200 nejakym zazrakom sa podarilo... 😀

idem tu dohodit par receptov... 😉

adka_praha
26. dec 2010

KAVOVE ZRNA

250 g masla
250 g praskoveho cukru
2 balicky BB pudingu
2 zltky
4 lyzice mletej zrnkovej kavy
2 lyzice rumu

zmiesat, vytvorit zrna a poliat cokoladou

adka_praha
26. dec 2010

KOKOSOVE SUHAJDY

2 dl mlieka
300 g krystaloveho cukru
30 g kakaa
50 g suseneho mlieka
200 g masla
3 PL rumu
struhany kokos
zomlete oriesky
100 g stuzeneho cukru
250 g mliecnej cokolady

toto je original ALE... ja nepouzivam to kakao, oriesky a ani stuzeny tuk (ten ide vlastne na rozrobenie polevy, takze kazdy si da, co mu je mile, ja davam maslo)... z mlieka, cukru, kakaa a suseneho mlieka (ak chcete, tak aj z orechov a kakaa) si uvarime kasicku... este do horucej hodime 250 g masla a ked sa rozpusti, tak aj kokos... tuk (maslo) a cokoladu roztopime (ale mne to vzdy vyjde iba na prvu vrstvu... na druhu- vrchnu- pouzivam take polevy "trpaslikove" a nezalievam cele, len si spravim take spiralky- zasa kto ako chce)... takze do kosickov 1. vrstva poleva, 2. vrstva ta kokosova plnka, 3. vrstva poleva a eventualne to mozno posypat na ozdobu troskou kokosa este...

adka_praha
26. dec 2010

FRANTISKY

16 dg masla
16 dg hl. muky
8 dg praskoveho cukru
8 dg mletych orechov
2 dg kakaa
zltok

vypracovat cesto, rozvalkat, vykrojit, co vam je libo a piect...

plnka:
15 dg krystaloveho cukru
3 vajcia
2 PL kakaa
250 g masla

cukor, vajcia a kakao vyslahat nad parou (kym sa nerozpusti cukor a trocha to nezhustne)... nechat vychladnut a zaslahat do toho maslo...
kremom lepit upecene kto co chce 😀 a potriet cokoladou, alebo zasa si s tym spravte, co uznate za vhodne... 😅 matka na cokoladovu polevu lepi osupane rozlupnute mandle, ja som robila koliecka a boli tmavo- svetle...

adka_praha
26. dec 2010

GRILAZKY

30 dg krystaloveho cukru upalit, pridat 250 g masla a salco... a 15 dg nasekanych orechov (nemusim pisat hadam, ze tym lepit tortove oplatky 😀 ) ... ale vraj sa da pouzit miesto orechov aj kokos alebo kakao... neskusala som... ak bude niekto odvazny, dajte vediet, ako to chutilo... 😅

adka_praha
26. dec 2010

HROZIENKOVE PECIVO (jedno z mojich najoblubenejsich 😵 )

20 dg hl. muky
10 dg masla
8 dg prask. cukru
6 dg susenych hrozienok (posekanych na drobno)
2 zltky alebo 1 cele vajce (ja davam jedno cele vajce- fakt sa mi nechce blbnut s oddelovanim zltok od bielok 😅 a nikto nehlasil traviace tazkosti 😀 )
1 cajova lyzicka (CJ) kypriaceho prasku
vanilkovy cukor

vsetko spolu upatlat, vyvalkat, vykrajovat, piect a vychladnute lepit dzemom, poprasit cukrom... 😉

adka_praha
26. dec 2010

KOKOSOVE KVIETOCKY

15 dg kokosu
25 dg prask. cukru
1 vajce (mne ostal este jeden osamoteny bielok, tak som tam aj ten slahla a nic strasne sa nestalo)

HA! a teraz neviem ako, ale asi kazda musite vyhrabat nejaku svoju formicku na vyklepavanie... ja mam take nizke kvietocky (mozno 1/2 cm vysoke?)... povyklepavate si, co mate a nechate zo 2 dni schnut... na podliepanie si z lineckeho spravte koliecka a zliepam to vacsinou kremom z frantisiek- ked mi ostane... da sa v poho aj maslom vymiesanym s cukrom... a pre nice efect tie linecke mozte pred zliepanim potriet cokoladou... 😉

adka_praha
26. dec 2010

NEPECENA ROLADA

250 g keksov (marina... skusala som aj piskoty, ale to neni kto vie co 😝 )
15 dg cukru
2 PL kakaa
2 PL rumu
uvarena vychladnuta kava

vsetko zpatlat spolu, akurat hacik bude v tom, ze to bude moc suche, tak si tam pridavajte kavy alebo rumu, podla toho, ako moc rumove budete chciet, kym sa vam s tym nebude dobre pracovat... na alobale alebo papieri na pecenie (lepsie sa to bude rolovat) si cesto rozvalkajte na tenko, potrite plnkou (15 dg masla, 5 dg cukru, 1 zltok) a zrolujte a sup do chladu... inak tej plnky mozte kludne aj viac spravit... 😉