Respirátor v bytovke

23. okt 2021

Ahojte. Ako to máte u vás v bytovkách? Rešpektujú vaši susedia nosenie respirátora v spoločných priestoroch a vo výťahu? Dali sme aj upozornenie na vchodové dvere a aj napriek tomu, si dlhodobo väčšina zo susedov respirátor nenasadí a to dokonca ani pred vstupom do výťahu.

zuzanockamt
23. okt 2021

Tak toto mi ani nenapadlo riešiť.

monkabohdalova
23. okt 2021

Moja rodina nosí rúška v bytovke, väčšina ľudí z paneláku nie, a to je 12 poschodový panelák

renab
23. okt 2021

U bas nenosi nik a nik to ani neriesi.

autor
23. okt 2021

Nedávno bola jedna rodina nakazená a veselo si behali po bytovke. Pán bol v nemocnici na kyslíku 2-3 dni.

renab
23. okt 2021

U nas nakazeni po bytovke nebehaju. Aspon ti, o ktorych vieme, ze boli pozitivni.

anesim
23. okt 2021

Urcite nie, teraz nenosi nikto. Pocas druhej vlny par ludi nosilo, ale nikto nikoho neupozornoval

autor
23. okt 2021

Osobne nikoho neupozorňujem slovne. Máme poruchu imunity a aj moje malé dieťa má. Príde mi to nehorázdne, že je ľuďom zaťažko brať ohľad na druhých v takej maličkosti.

ajko2011
23. okt 2021

Pár ľudí nosí, ale ja osobne nenosím. Bývam "len" na druhom. V spoločných priestoroch sa zdržiavam teda minimálne. Výťahom nechodím.

sante81
23. okt 2021

Ja a deti máme oslabenú imunitu, a alergie na všetko možné. Respirator nenosime, a ani nežijem v strachu že sa nakazim.

autor
23. okt 2021

Ešte podotknem že sme dlhodobo v čiernej fáze. Cez leto som to neriešila, ale teraz už ma to fakt vytáča. Dnes mi dieťa prúdom vracalo a hneď ma napadlo či niečo nedostalo od ohľaduplných susedov. Keď vydrži na tú chvíľu mať moje malé dieťa respirátor a dokáže to pochopiť tak nerozumiem aký problém majú dospelí si ho nechať aspoň kvôli predpisom.

autor
23. okt 2021

Ďalšia vec máme tehotnú susedu vo vysokom štádiu tehotenstva. Bezohľadnosť ľudí ma doráža.

zuzanockamt
23. okt 2021

Veď vy sa chránite, tak čoho sa bojíš. Menej stresov a nevraživosti a možno aj zdravie sa polepší.

autor
23. okt 2021

Nepokladám za nevraživé dodržiavať základné opatrenia, aby som neohrozila iných. Aj tak ten respirátor má každý pri sebe. Tak aký problém?

mogaa
23. okt 2021

za bezohladnosť pokladám ak je niekto pozitívny a s tým že to vie, behá po paneláku bez respirátora....ale pokiaľ nemám príznak respiračného ochorenia, nevidím dôvod behať po bytovke v respirátori - je to veľký priestor kde sa vírus rozptýli a teda aj sa tam často vetrá

lenka1993
23. okt 2021

Nenosím ja ani naši susedia. Bývame tu 12 rodín. Ja som na prvom čiže vytah nepoužívam ale ani by má nenapadlo to od susedov žiadať pokial nie sú chorý 🙂.

autor
23. okt 2021

Nie nevyvetrá sa to. V bytovke ťažko. Na vyvatranie treba prievan a vo výťahu sa nevyvetrá už dupľom. Som sklamaná z ľudí.

mogaa
23. okt 2021

Inak zaujímalo by ma či ty chodíš napr.do takého obchodu, lebo tam sa človek zdrží určite dlhšie ako vo vchode a polovica ľudí tam nosí rúško pod nosom...o deťoch čo chodia do škôlok, škôl - pomlčím...

sslobodnamama777
23. okt 2021

A co sa do druhych staras a nie o seba. Ty sa bojis, tak si nasad masku a rukavice a druhym daj pokoj. Alebo sa izoluj ked ti ide o zivot.

nadazdi
23. okt 2021

Myslím, že zo všetkých chorôb ktoré sú teraz vo vzduchu je covid u mňa a u mojich deti ten úplne najmenší problém.. keď si očkovana načo toto potrebuješ? Takto pred dvomi rokmi si kľudne ľudia kychli vo výťahu a všetci ostatní sme povedali ,,chichichi nazdravičko”.. teraz sa bez rúšok ideme posrať aj zo zdravých ľudí.. ja som očkovaná, spravila som pre svoju ochranu maximum, ďalej mám v p****

autor
23. okt 2021

@nadazdi ľuďom z nízkou imunitou očkovanie nepomôže, lebo sa u nich nevytvoria protilátky. Som očkovaná a protilátky žiaľ nemám.

lalenka33
23. okt 2021

Tvoje dieťa vracia a tak hneď za to môžu susedia? Sorry, ale ty to asi v hlave nemáš úplne v poriadku.
Len aby to tvoje vracajúce dieťa nenakazilo črevnou chrípkou ostatných susedov...
Bývam v paneláku, kde býva ďalších 31 rodín a nikto nepoužíva respirátor. Dokonca chodíme vo výťahu s hocikým. Ani poštárka nenosí respirátor a to nosí poštu až k dverám bytu. A dokonca nám pred týždňom odpisovala poštárka plyn, chodila z bytu do bytu bez respirátora. Ty by si sa už asi sťažovala na ministerstve a žiadala jej prepustenie, že?
Ty a tvoje dieťa respirátor nosíte, tak ti môže byť jedno, že susedia nenosia.

unicornlady
23. okt 2021

To by si musela kráčať priamo za niekým,kto kašle pred tebou, aby si sa nakazila. Vírusy nedokážu dlho žiť bez človeka. Už pri prvej vlne sa to rozoberalo. Napr. ak aj na kľučke našli vírus, nedalo sa z neho už ochorieť, lebo nemal tú silu. Navyše, keď vojdeš do bytu, hneď sa umyješ a kľučku svojich vonkajších dverí si môžeš vydezinfikovať.
A keď tam nie je klimatizácia, tak tie vírusy klesajú na zem, nelietajú len tak vo vzduchu.

gelifil
23. okt 2021

tak načo si sa očkovala?

weronika171717
23. okt 2021

Preboha. 😂😂😂 Sa spamätaj. Keď veríš tomuto všetkému tak si ver, je to tvoja vec, ale nechápem potom prečo neveríš tomu svojmu respirátoru, že ťa ochrani. Veď keď to máš na tvári, tak si chránená, či to neplatí? Normálne zmyslajucemu človeku už len pri tomto všetko dôjde do hlavičky. A ešte, aby som nezabudla - ak si vakcinovana, tak čoho sa bojíš? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😅🤣

autor
23. okt 2021

@gelifil nikde nie je napísané že nemôže zabrať. Žiaľ nevytvorili sa. To nikto nezaručí anu dopredu nepovie.

zuzanockamt
23. okt 2021

Mám prácu, kde mi stačí rúško, respirátor nepotrebujeme a som 5*45 minút v miestnosti, kde dýcha 15-20 ľudí bez rúšok, žijem. A nie som ani očkovaná. A čo je podstatné, nebojím sa. Covid som za celý čas pandémie nemala, ani moja rodina. Preto mi príde naozaj smiešny tvoj problém s výťahom.

gelifil
23. okt 2021

@weronika171717 len tu uz vacsina normalne nezmysla.....dennodenne masirovanie mozgov zabralo dokonale

nadazdi
23. okt 2021

Veď a nato máš potom ten respirator, ktorý ta chráni.. nie ostatných ale teba.. ja neviem, ty si ešte takto pred dvomi rokmi vedela čo je vôbec respirator? A mala si už určite tuto poruchu imunity.. takže nosila si cez chrípkove obdobie niečo na hube? Nebodaj si to vyžadovala aj od susedov? Určite nie a dám ruku do ohňa za to.. ešte si chodila určite aj ku doktorke do čakárne plnej chorých ľudí, len tak.. bez ničoho

miriam11
23. okt 2021

Ľuďom už ozaj prepína. Poniektorí nie ste normálny.

autor
23. okt 2021

Moj ujo bol na upv a dva krát ho preberali. Ťažko vysvetlím niekomu kto nemá osobnú skúsenosť. Jeho manželka mala ľahší priebeh. Bola "len" na kyslíku.