icon

Riaditeľka školy udala svojich žiakov za to, že sú za mier na Ukrajine. Teraz majú 18 rokov a idú do väzenia

dadis
21. apr 2025

@vroni ok, ak je toto to zdevastovanie mesta, tak si to mysli...co uz s tebou

vroni
21. apr 2025

@dadis, ak nepovažujes ďalšie preťažovanie už i tak preťaženej infraštruktúry za devastacne s neeekologicke a to všetko kvôli megalomanskej cyklotrase na pár metrov, ale za to za par milionov, tak sa určite nedohodneme v názore. Čo už, nie každý deň je nedeľa.

mircalla
21. apr 2025

@dadis Extremne mu sli dole preferencie....je nenazrany, ma obrovsky pocet ludi, zadlzil mesto, zvysil dane vieme akym sposobom, ten cyklopruh je tragedia....Vallo uz nie. Volila som ho, ale sklamal ma

dadis
22. apr 2025

@vroni Takze 2 pruhy by boli ekologickejsie? Ok.
@mircalla neberiem ti tvoj nazor. Ja ho vsak urcite budem volit opat.. urcite ho ako nenazraneho nepovazujem 😁

vroni
22. apr 2025

@dadis, ekologickejšia by bola plynulá premávka. Autá, ktoré potrebujú dlhší čas na presun z bodu a do b nevyprodukuju menej splodín. Ale nevadi, naco veci domysliet do konca. Mimochodom, o nezmyselnosti tohto projektu a jeho poškodeniu premavky v meste padli aj nejaké tie súdne rozhodnutia, ale tiež nevadí, všetci sú blbi len Vallo je liedadlo.

lubkavargova1
22. apr 2025

A este staaaale neviem o ktoru skolu vlastne ide.....a to sa uz bavite o ekologii....

dadis
22. apr 2025

@vroni Ludia by mali viac vyuzivat alternativne sposoby dopravy, ktore su ekologickejsie..avsak ak je stale pohodlnejsie sa dostat rychlo autom do mesta a za par centov si tam zaparkovat..tak do toho stadia, ze ludia budu vyuzivat bucykle a mhd nedospeje..vies ake je neprijemne jazdit na bicykli po meste s premavkou alo v Bratislave..jaj ano, nevies...

dadis
22. apr 2025

@lubkavargova1 nejaka ruska

vroni
22. apr 2025

@dadis, nie, neviem a ani ma to nijako zvlášť nezaujíma. Nemám prácu, kde by som mohla prísť ako Sagan a keď sa mám po príchode sprchovať a prezliekat, tak tam žiadna časová uspora nie je. Odhliadnuc od toho, že je Bratislava hodne kopcovitá, je tiež parádne roztahaná na ploche a ísť z jednej mestskej časti do druhej môže byť solídna vzdialenosť. Takže nie, nevzrušuje ma cesta na bicykli po Bratislave. Ale súhlasím s MHD. Tam je potenciál priam monumentálny. Ale kým nie je MHD minimálne časovo podobná osobnej doprave a nie sú vybudované záchytné parkoviská pre cezpoľných, bude ťažko presvedcit ľudí z áut o MHD. V tomto smere sa mesto pomaličky snaží, chápem, že to nemôže byť za hodinu, ale teda ide to sťažka. Keby namiesto novej a zbytočnej cyklotrasy na Vajanského rýchlejšie dokončili električkovú trať do Petržalky, považovala by som to za zmysluplnejšie.

dadis
22. apr 2025

@vroni Ved ju dokoncuju...a mhd sa vies dostat v podobnom case, keby ju vyuzivas, tak vies.. btw uz je bezne v ofisoch mat sprchy a garaze na bicykle... mali sme to aj v skyparku, aj teraz v ofise mame..no teraz bajkom nejazdim do prace, lebo mam ofis mimo centra a cestu bicyklom po tej ceste pokladam za nebezpecnu a stresujucu..

vroni
22. apr 2025

@dadis, viem, že ju dokončujú a viem tiez, po koľkých rokoch. V podobnom čase? Do centra a z centra áno. Medzi štvrťami ani náhodou.
Nechodím do kancelárie, resp. len minimálne. Mávam termíny priamo u zákazníka prípadne mimo. Ani podstatne lepšie vybudovanú MHD vo Viedni nedávam vždy a siaham po aute (snažím sa čo najmenej, ale občas to inak nejde)

maciatkolulu
22. apr 2025

@dadis 🤣🤣🤣ako čistý staromestan ti môžem napísať že taká katastrofa,ako je ten ekologicky cyklopruh,tak taká sa len tak nevidí. Asi tadiaľ často nejazdis Lebo ono ani tie bicykle po nej až tak často nejdú. Normálne sme za nádherného počasia ,narátali presne, v oboch smeroch cez sviatky ,až 4!!!!!cyklistov!!!! Hurrrrraaaaa. Za to sa zľahka ohrozovala rodinka na bicykloch,prichádzajúca z pruhu pre konský povoz do pruhu,pre mysiscky Maileg pri propeler. Jemné upchaté ,jemne zasmogovane,však nevadí,nech si cuchnu,keď ich nikto už neprichlistil.A počas špičky, to ti je fantázia. Ludia,čo jazdia z mesta,alebo opačne za prácou a školami z iných mestských častí,ti sa zaručene budú ráno rútiť na bicykloch. To je jasné. So skolkarmi uplne ideálne. Fakt 👍. Treba viac takých pruhov,taká Pražská by mohla byť jedno Prúdová,ale čo jednosmerná.

maciatkolulu
22. apr 2025

@dadis no a na paas,to sa musím opäť z duše zasmiať. Od srdca. Fakt funguje ukážkovo. Najmä,keď si človek ide prihlásiť auto na svoj druhý byť a s úžasom počúva,že to má za 150 eur,lebo druhé auto .... Ktoré tam nikto neprihlasival,ale nejaký pán sused si nejakým zázrakom svojho tretieho tátoša pristúpil k nám do rodiny. A velaaaaa iného. Ale funguje fantastický. Najmä keď máš iba hotovosť a prídeš na návštevu. Lebo je povinnosť mať kartu nabuchanu peniazmi,alebo mať stiahnutí appku a vedieť a ňou robiť 👍. A teda tie štvrté,kde napriek plateniu nezaparkujes ani náhodou,tých je tiež dosť. Je to fajn,radosť. Funguje to. Uznávam,že sladko sa "vyčistilo",zato druhé štvrte.....

maciatkolulu
22. apr 2025

@dadis šafko sa vyčistilo. Druhé štvrte sú preplnené a rezidenti cvakajú. Je to fajn systém,mali bybsi dvihnúť,nech je celé Slovensko pod tým

fajnova
22. apr 2025

@lubkavargova1 vidíš, vraj nejaká "ruská", to ti musí stačiť 😁🤦

elz1920
22. apr 2025

Aká ruská škola? To nemyslíte vážne!

Ak by ste si poriadne pozreli úvodný príspevok, zistili by ste, že sa nachádza v článku po kliknutí na link.

Dúfam, že tento praktický návod, fungujúci nielen na tento konkrétny príspevok, zas niekto označí za blud a konšpiráciu.

Keď to zvládnem otvoriť a prečítať ja, hrozná konšpirátorka a klišéistka, verím, že to zvládne aj ktokoľvek iný. Stačia na to prsty a vzápätí treba použiť oči na čítanie a rozum na pochopenie.

Len začínam mať pocit, že toto fórum je nezlučiteľné s rozumom, lebo myslenie extrémne bolí.

dadis
22. apr 2025

@elz1920 Aka to je teda skola, ked nie ruska? Lebo ja som na link neklikala, ale vedela som o aky clanok ide, kedze som ho mala cely precitany skor v ten den..

dadis
22. apr 2025

@maciatkolulu Pocuj, ze tebe sa niekto prihlasil do bytu na paas, tak asi sa snazil system ojebabrat a nevyslo mu to, hadam si pan sused to svoje tretie auto konecne preda 😀. Nie, nejazdim cez mesto autom casto, do mesta vyuzivam mhd. Platit za parkovanie v meste je uplne normalne, kazdy s priemernym iq si vie appku nainstalovat a pouzivat, aj moja 67 rocna mama to zvladne. Keby sa za to parkovanie neplatilo, tak ako myslis by to v meste vyzeralo? To akoze Vallo vymyslel, ze sa za parkovanie plati, v ziadnom inom meste na svete sme to este nevideli 🤣. A ako som pisala, kym som robila v meste a vedela som sa bezpecne dostat do prace, tak som chodila po nabrezi bicyklom. Teraz pracujem v okrajovej casti a cesta do prace by bola vyslovene zivotu nebezpecna. Ale autobusom som tam za 10 minut. To, ako intenzivne sa vyuziva individulana doprava v meste je priamo umerna faktorom ako infrastruktura mhd, cyklociest, chodnikov, ciest, priepustnosti dopravy, dostupnemu (aj cenovo) parkovaniu...takze treba v tom hladat velmi zlozity balans, aby boli ludia motivovani vyuzivat ekologickejsie formy dopravy iba s minimalnym obmedzeniami a nepphodlim v porovnani s vyuzivanim infividualnej dopravy

maciatkolulu
22. apr 2025

@dadis to MHD by muselo byť reálne efektívne...čo nie je. A verím tomu,že naozaj rodina s deťmi sa nebude trepať nikam do škôlok,škôl, a práce cez zasmogovane vajanske.... A najmä ťa bezpečnosť je úplne top.
Nuž a k susedovi,ani seba nevie,koľko si užíval výhody nášho bytu,ako sa mu to podarilo a koľko to využíval,lebo nie,nesnažil sa,on to využíval a mal zaplatené. Na nás byt. A to nie sú jediné zvláštnosti. A naozaj som bola asi dementna,alebo ja neviem ,ale návštevnícku kartu cez QR kód nevedel nikto spojazdniť ani samotní zamestnanci,nuž a keď to spustili,si predstav,že som nemala kartu pri sebe,len hotovosť a bum. Všade inde po svete sa dá platiť aj hotovosťou.

dadis
22. apr 2025

@maciatkolulu Akoze vycitat Vallovi, ze niekto sa pomylil pri administrativnom ukone alebo sa neda platit mincami (ja naopak ocenujem, ze sa da bezhotovostne)..ok..neberiem ti to.. ale prieskumy napriklad hovoria nieco ine o spokojnosti rezidentov s paas... a ja som sa ozvala len preto, ze ma zaujimalo ako Vallo zdevastoval Bratislavu 😁

vroni
22. apr 2025

@maciatkolulu, tu je zbytočne uvádzať akékoľvek argumenty. Vallo vylepšil Bratislavu jedným cyklistickým pásom o dĺžke cca 200 m bez začiatku a konca a že sa na ňom desiati cyklisti prebehnú znamená, že všetko funguje. Detaily, že o dve ulice ďalej hodiny stojí doprava kvôli tomu hovadsky ekologickému cyklochodníku, to je len nepodstatná informacia, ktorá nijako mestu neubližuje. A že sa desať ľudí z centra prepraví do roboty pešo znamená, že MHD medzi štvrťami perfektne funguje a z jedného konca mesta nad druhy sa prepravis za pár minút a upchaté mosty a neprejazdné mesto sú vlastne len takí neekologicki masochisti, ktorým sa páči stát hodiny v zápche namiesto toho, aby pohodlné prišli domov o dve hodiny skôr MHD. Ibaže by to to tak nebolo. Paas detto. Síce nijako nerieši parkovanie, ale aspoň je platené. A všetci sú totálne spokojní, akurát neuvedomeli frflu, ako keby nestačilo, že platia, oni chcú aj zaparkovať, telce akési. A áno, parkovné v centre veľkomiest sa platí. Od pondelka do nedele, od rána do noci, od buka do buka.... Iba ak by nie. Také diery ako Paríž či Vieden majú čiastočne soboty a celé nedele zdarma, ale načo sa v Bratislave trocharit, skasneme pekne všetko rad radom a z Valla bude nový Jánošík. Taký nový, progresívny. Bude brať všetkým rad radom. Za potlesku nadšených. A ostatným odnime mestské práva, keď nechápu, čo je pre nich "dobre". Nuž, pobavilo.

maciatkolulu
22. apr 2025

@vroni 🤣,akože,zhrnula si to úplne. Len smutne je,že je to vlastne tragické. Alebo dobre,tragikomické. A najhoršie je,že to nespĺňa absolútne základy bezpečnosti. Okrem iného. Cyklodraha.

@dadis vallovi nevyčítam,že sa "niekto pomýlil"a dal tretie auto,na ktoré je cena 500 eur,rezidentskú kartu za 39, na absolútne iný byt,iného vlastníka,to naozaj chudák Vallo,za to nemôže. Ale,že sa naozaj platí Non stop v niektorých štvrtiach od pondelka do piatku,len pár hodín v noci nie,plus ako platiaci,čo príde po štvrtej už nezaparkujes,ja ti neviem,zmena nikde. Teda okrem platenia. Mesto sa vyprázdnilo,fakt,len keď sú akcie,tak majú niektorí rezidenti teda smolu,nezaparkuju,plus ešte platia,lebo prekrocia svoju hranicu,keď náhodou najdu o tri ulice ďalej miesto. Plus bonusova karta je sranda. Všade ju môžeš použiť okrem. A už to ide. Je to fajn. A tí,čo pchhaju auta do ulíc,kde sa ešte neplatí, to je tiež chuťovécka. Ale.funguje to,také okolie Kozej,tam je to tiež fajn,sú tam extra spokojní,ver mi.

dadis
22. apr 2025

@vroni
@maciatkolulu Mhd nechodite, no cesty sa vam zdaju plne, nadavate na malo parkovacich miest, no platenie zatracujete..mesto sa nenafukne, ani cesty, ani parkoviska, je cas zdvihnut lenivy zadok a nechat auto aspon obcas doma.. s tymto vam ziadny primator nepomoze...

vroni
22. apr 2025

@dadis, toto si daj patentovať. Cesty v Bratislave sú prázdne a kto tvrdí niečo iné, tomu sa to len zdá. Možno hľadá Vallo novu hovorkyňu. Síce bude trepať príšerne koniny, ale bude zanietena pre vec bez ohľadu na realitu. Len tak mimochodom - dnes som mala na presun z Dúbravky na Nivy 30 minút a následne ďalších 20 k technopolu. Aká zázračná MHD by to mala zvládnuť môj lenivý zadok proste nepochopil a išla som autom. Druhá strana išla z Ruzinova na Nivy MHD 35 minút. Pešo by bola rovnako rýchla. Toľko k funkčnej MHD v ba.

dadis
23. apr 2025

@vroni No a kolko ti to trvalo autom na tie Nivy, moja? V rannej spicke myslim aj viac..ked prestupis na patronke, mozes nastupit aj na akykolvek medzimestsky autobus...bus pruhy su skoro v celej dlzke trasy..ale zabudla som, ty tu mas len byt, tak netusis, aky tu je kazdodenny zivot..

vroni
23. apr 2025

@dadis, ako povieš. 🤣🤣🤣

alica110
23. apr 2025

To je hrozné 😥

natalka13
23. apr 2025

@danielahamar tvoj predsa nie je ani za UA ani za rusko, kedze nema nazor.
Fakt sa mas cim chvalit ze 18r nema nazor.
Tych douciek bude potrebovat viac.

inaemre
23. apr 2025

@danielahamar a takyto clovek ktory sa o nic nezaujima ma volebne pravo...bravo

inaemre
23. apr 2025

@tramtada31 netrep. V Rakusku nemame transankcnu dan. A k tomu mame este danovy bonus vo vyske 1.500€ na kazde dieta.