Riešenie parkovania na súkromnom mieste
Ahojte,
Mam dotaz . Dneska si niekto zaparkoval na mojom parkovacom mieste. Je tam rampa ktoru si dal dole a zaparkoval. Ja som prisla a nemala kde zaparkovat. Volala som na policiu policajt prisiel rychlo ale v podstae mi povedal ze ked nemam parkovacie miesto oznacene dopravym znacenim nemoze nic robit. Takze si tam kludne este aj teraz stoji dotycny . Je tento postup spravny ? Ved parkovacie statie je moje sukromne kupene za niekolko tisic € a moze si tam parkovat kto chce a policajt ze to riesi denne ale nemoze dotycnemu zavolat aby preparkoval a ani ho nema zaco pokutovat . Tu uz asi na Slovensku je vsetko mozne
No mňa by asi šľak trafil keby sa mi to stane. Ináč ten co tam zaparkoval, veľmi dobre vie, že sa mu nič nestane, je vychcany, vyzná sa. Daj mu za kolesá veľké klince debilovi sprostému.
@bielasovicka o tom ze je sukromne vedel urcite. Edit uz tam rano nebol a prepakovala som. No ak je toto naozaj spravne riesenie a pridu vsetci na Slovensku co nrchcu plati za parkovanie nato ze je to vlastne vyhofnr obsadit niekoho miesto tak to bude zaujimave. Ja som bola v riadnom soku ked mi to policajt povedal
Osobne ta ten kto ti ho prenajima obtahuje o nehorazne peniaze
Bud si tam das zabranu alebo o to ziadaj toho kto ti to prenajima a ked nie tak vyhadzuj peniaze dalej do vzduchu a dufaj, ze nabuduce tam nikto parkovat nebude
@taktotedanie ja to nemam v prrnajme mam to vo vlastnictve akurat ze na Slovensku je to jedno policii ze mi niekto stoji na mojom parkovacom mieste
Autorka, ale toto takto plati aj v nemecku. Ak ide o sukromny majetok, policajti len pokrcia pleciami a vyries si to v obciansko-pravnom spore. Jedine, co mozes u nich podat, je udanie za neopravnene parkovanie, ktore pouzijes neskor na sude, ale tym to haslo.🫣🫣🫣
Aj ja mam parkovacie miesto v osobnom vlastnictve, niekto tam zaparkoval, zavolala som policiu, auto preverili, zavolali majitelovi, dosiel , ospravedlnil sa preparkoval, miesto som si nasledne lepsie oznacila ako sukromne parkovanie a neriesila spoluvlastnikov a neviem co , ked na teba kasle stat kaslem aj ja a urobila si po svojom
Asi si len mala smolu na policajta
Aj ja mam parkovacie miesto v osobnom vlastnictve, niekto tam zaparkoval, zavolala som policiu, auto preverili, zavolali majitelovi, dosiel , ospravedlnil sa preparkoval, miesto som si nasledne lepsie oznacila ako sukromne parkovanie a neriesila spoluvlastnikov a neviem co , ked na teba kasle stat kaslem aj ja a urobila si po svojom
Asi si len mala smolu na policajta
@taktotedanie a kedy to prosim bolo . On povedal ze mu nemoze volat lebo GDPR ako to ze tebe zavolal ? Ako si to mala oznacene ked tam zaparkoval
Autorka, ale toto takto plati aj v nemecku. Ak ide o sukromny majetok, policajti len pokrcia pleciami a vyries si to v obciansko-pravnom spore. Jedine, co mozes u nich podat, je udanie za neopravnene parkovanie, ktore pouzijes neskor na sude, ale tym to haslo.🫣🫣🫣
@vevesh a to si riesila ty ? Seseternica tam byva cez 20 rokov a dali odtiahnut auto . Cize platil odtahovku ci dostal pokutu to nevie
Minule leto
Tak ako ti tu radili, navrtala som tu zabranu na klucik ale tiez mi vravel, ze odtiahnut a pod nemozu co som od neho chcela aby spravili
Nikoho som sa nepytala na to ci si tam tu zabranu mozem dat ci nie ,
Minule leto
Tak ako ti tu radili, navrtala som tu zabranu na klucik ale tiez mi vravel, ze odtiahnut a pod nemozu co som od neho chcela aby spravili
@taktotedanie ale teda zavolal mu ? Aj ked si tam tu rampu nemala ?
Minule leto
vypustiť gumu alebo ešte lepšie že klince 😂 ona to spraví raz, on odíde... lenže toto je jej miesto čiže on jej môže auto poškodiť opakovane 🙈
@taktotedanie minulý rok ešte volať mohli, tento už nie kvôli gdpr. a osadenie zábrany je na pokutu 😉
zatiaľ tu neodznelo ANI JEDNO JEDINÉ RIEŠENIE 😁
inak nám sa toto stáva pravidelne 🙈 a keďže máme viac bytov v rôznych častiach Bratislavy tak viem aj porovnať prístup mestských policajtov naprieč mestom - stoja zah*vno 😀 a aj prístup ľudí.... ako už bolo spomenuté, najviac arogantní sú ti s drahými autami. ti ani bú ani mú, raz sa na mňa jeden dokonca osopil že "však čo, on len na chvíľku zaparkoval, aby som sa nezbláznila" som mu odpovedala "snáď si chcel povedať prepáčte že som vám parkoval na vašom mieste, ale zrejme ťa zle vychovali ty tupý kkt" aj on aj policajti len vytreštili oči a nikto mi nič nepovedal 🤷
Ano, pokutu nedostanes. Vymahanie nakladov riesis na sude. 1-2x prekusnes. Denne volat 20x odtahovku je na slucku (plus odtahovka ta stoji okolo 200e/auto) a hradis to ty, lebo ju volas...
@zuzanka.zuzu vziat z auta spzky a do nedalekych krikov🫣🫣🫣🫣🫣
inak nám sa toto stáva pravidelne 🙈 a keďže máme viac bytov v rôznych častiach Bratislavy tak viem aj porovnať prístup mestských policajtov naprieč mestom - stoja zah*vno 😀 a aj prístup ľudí.... ako už bolo spomenuté, najviac arogantní sú ti s drahými autami. ti ani bú ani mú, raz sa na mňa jeden dokonca osopil že "však čo, on len na chvíľku zaparkoval, aby som sa nezbláznila" som mu odpovedala "snáď si chcel povedať prepáčte že som vám parkoval na vašom mieste, ale zrejme ťa zle vychovali ty tupý kkt" aj on aj policajti len vytreštili oči a nikto mi nič nepovedal 🤷
@zuzanka.zuzu no mne mestsky odmietni prist ze to neni v ich kompetrncii a mam volat statnych . Zacarovany kruh
Ja som denne počúvala výhovorky. Len na chvíľu, nevšimol som si, inde nebolo miesto....
Az som sa nasrala a dala zábranu. A už mám pokoj.
Že treba povolenie? Kašlem. Už rok mám pokoj.
Platím za ztp miesto riadne označené. A sralo to niekoho? Že mám ztp dieťa? Nie. Po roku riešenia všade možne som si povedala stačilo.
Ja som denne počúvala výhovorky. Len na chvíľu, nevšimol som si, inde nebolo miesto....
Az som sa nasrala a dala zábranu. A už mám pokoj.
Že treba povolenie? Kašlem. Už rok mám pokoj.
Platím za ztp miesto riadne označené. A sralo to niekoho? Že mám ztp dieťa? Nie. Po roku riešenia všade možne som si povedala stačilo.
@bosorkabb nas sused parkuje pred autom. Vytrubuju, ked sa ponahlaju, dava si nacas...uz mu parkuju na mieste iba nemiestni a aj ti sa ucia velmi rychlo....🫣🫣🫣
Bolo to moje miesto riadne kupena parcela prisluchajuca k dalsiemu objektu, ktpry tiez patri mne
Pan mal uplne cudziu znacku, nebyval v danom objekte, neparkoval na miestach urcenych pre navstevy alebo na miestach, ktore boli volne
Zavolal
Ja som priamy clovek a nebojim sa otvorit usta na hocikoho a je mi jedno ci to je policajt alebo niekto iny
vypustiť gumu alebo ešte lepšie že klince 😂 ona to spraví raz, on odíde... lenže toto je jej miesto čiže on jej môže auto poškodiť opakovane 🙈
@taktotedanie minulý rok ešte volať mohli, tento už nie kvôli gdpr. a osadenie zábrany je na pokutu 😉
@zuzanka.zuzu no neviem teraz som sa na to pytala znameho policajta z dopravy kedze ma to zaujimalo ci sa to zmenilo tak ze nie a on by volal tiez , osadit si ma svojom pozemku mozem aj slnecnicu
@zuzanka.zuzu no neviem teraz som sa na to pytala znameho policajta z dopravy kedze ma to zaujimalo ci sa to zmenilo tak ze nie a on by volal tiez , osadit si ma svojom pozemku mozem aj slnecnicu
@taktotedanie na milión percent známy policajt z dopravy nemá pravdu 😉 osadenie zábrany podlieha povoleniu. toto sa skôr skús spýtať známeho od hasičov 😉 a či by volal, možno áno, možno nie, nemal by, ale zase keď zavolá tak sa (mu) asi nič nestane 🤷 nie som si istá. akože čísla majú, veď keď niekto do teba napríklad nacúva na parkovisku, tak zavolajú. ale to nevolá hliadka, volajú z 0961
@taktotedanie na milión percent známy policajt z dopravy nemá pravdu 😉 osadenie zábrany podlieha povoleniu. toto sa skôr skús spýtať známeho od hasičov 😉 a či by volal, možno áno, možno nie, nemal by, ale zase keď zavolá tak sa (mu) asi nič nestane 🤷 nie som si istá. akože čísla majú, veď keď niekto do teba napríklad nacúva na parkovisku, tak zavolajú. ale to nevolá hliadka, volajú z 0961
@zuzanka.zuzu milion nemilion dostala som taku info a napisala som ako som to ja riesila, osadila som si zabranu z vlastnej iniciativy a je tam doteraz
@zuzanka.zuzu Ale ano dostala riesenie, ale je lepsie sa stazovat na Slovensko. Este jej bolo povedane, ze aj v zahranici to tak je. Ale nieee, Slovensko je ble.
Keďže sme v nájme s parkovacím miestom,požiadali sme vlastníka ,aby osadil tabuľu s EČV vozidla
Vyhovel nám
Tiež máme park.miesto na rampu takú zamykateľnú
Keďže sme v nájme s parkovacím miestom,požiadali sme vlastníka ,aby osadil tabuľu s EČV vozidla
Vyhovel nám
Tiež máme park.miesto na rampu takú zamykateľnú
@pe_mi ja len ze ked to nemate oficialne cez mestku cast tak si tam tabulky mozte dat ake chcete ale z pravneho hladiska ak by tam niekto zaparkoval policia neriesi
@zuzanka.zuzu Ale ano dostala riesenie, ale je lepsie sa stazovat na Slovensko. Este jej bolo povedane, ze aj v zahranici to tak je. Ale nieee, Slovensko je ble.
@beata_k kde prosim je ze je to tak aj v zahranici . V nemecku to tak isto neni riesili to . Sesternica tam byva cez 20 rokov. Pani uz dalej nepise nic. Len tak nieco napisat a nedat dokaz neni pre mna ze to tak je zvlast ked nedala blissie info a mam odtial nejake tie info. Vo Svajci si nik nedovoli zaparkovat na cudzom mieste ani na minutu lebo vie ze mu hrozi vysoka pokuta a neoplati sa mu to riskovat. Tu na Slovnesku mu nic nehrozi kedze ma pokicia taky pristup ktory mi teda moj rozum neberie ze to tak moze byt spravne a ok bez trestu
Miesto vypisovania tu na MK si uz mohla mat xy podpisov. Tak, ale lepsie sa je len stazovat.
Odtahovka sa vzdy nevola.
V Bratislave sa nesprávne parkovanie rieši kombináciou pokút a odťahov vozidiel, pričom hlavnými aktérmi sú Mestská polícia a mestská firma PAAS s.r.o.
---
🚓 Kedy hrozí odťah vozidla?
Odťah sa vykonáva v prípadoch, keď vozidlo:
ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky,
obmedzuje ostatných účastníkov premávky,
parkuje na miestach, kde je to zakázané (napr. na chodníkoch bez povolenia, v križovatkách, na priechodoch pre chodcov alebo na zeleni) .
Mestská polícia môže nariadiť odťah aj v prípade, že vozidlo stojí tak, že narušuje plynulosť a bezpečnosť premávky, napríklad ak nezachováva minimálnu šírku voľného pruhu na obojsmernej ceste, ktorá musí byť aspoň 6 metrov .
Miesto vypisovania tu na MK si uz mohla mat xy podpisov. Tak, ale lepsie sa je len stazovat.
Odtahovka sa vzdy nevola.
V Bratislave sa nesprávne parkovanie rieši kombináciou pokút a odťahov vozidiel, pričom hlavnými aktérmi sú Mestská polícia a mestská firma PAAS s.r.o.
---
🚓 Kedy hrozí odťah vozidla?
Odťah sa vykonáva v prípadoch, keď vozidlo:
ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky,
obmedzuje ostatných účastníkov premávky,
parkuje na miestach, kde je to zakázané (napr. na chodníkoch bez povolenia, v križovatkách, na priechodoch pre chodcov alebo na zeleni) .
Mestská polícia môže nariadiť odťah aj v prípade, že vozidlo stojí tak, že narušuje plynulosť a bezpečnosť premávky, napríklad ak nezachováva minimálnu šírku voľného pruhu na obojsmernej ceste, ktorá musí byť aspoň 6 metrov .
@beata_k toto patrí k mestským pozemkom a nie k súkromnému 😀 jablká s hruškami... a aké je teda to riešenie?

Osobne ta ten kto ti ho prenajima obtahuje o nehorazne peniaze
Bud si tam das zabranu alebo o to ziadaj toho kto ti to prenajima a ked nie tak vyhadzuj peniaze dalej do vzduchu a dufaj, ze nabuduce tam nikto parkovat nebude