icon

Riešenie výberu rakvy pre dôstojný pohreb

Včera o 09:40

Bohuzial v tomto čase budeme musieť riesit pohreb, sme z Bratislavy, ale pri pozeraní stránok Marianum ma zaseklo, aké nehorázne sumy si pýtajú za truhly, je to absolútne nechutny biznis, keďže majú silnu znacku, podchytené nemocnice a tým ludi postavia pred hotovu vec, že si nemôžu vybrat lacnejšiu alternativu. Nasla som aj inu pohrebnú sluzbu v Ba, ktorá ma ceny za rakvy relatívne v pohode 500-600, ale nie sú úplne podľa môjho vkusu, preto by som sa možno chcela opytat na vaše skusenosti, kde ste riešili truhly, či ste si ju nechali vyrobit/dopravit kuriérom z dialky… potrebujeme truhlu do zeme.. nebude sa otvarat… ja viem, že je to na konci dňa jedno, ale je to taký posledný akt starostlivosti, ktorý mozeme členovi našej rodiny dat a kľudne by som dala za ňu aj 1000 eur, len nech vyzerá pekne a dostojne.

muchotrafka298
Včera o 09:45

Ja som pred 3 rokmi riesila pohreb u Strizovcov v ich pohrebnej sluzbe. Za mna tam mali rakvy rozne, jednak materialovo a tiez cenovo. Nic nevkusne som tam nevidela.Truhla, ktoru sme zvolili bola z tmaveho dreva, velmi elegantna a stala 700 EUR. Oni ich tam mali realne vystavene, kazdu som si mohla pozriet. Samozrejme, vedia zabezpecit aj exkluzivnejsie veci. Celkovo som bola s ich pristupom velmi spokojna, takze ich doporucujem. Jedine co som riesila sama bol farar na cirkevny obrad.

anonym_fee5fa
Včera o 10:04

Vždy si môžeš vybrať pohrebnú službu, aj truhlu, nie si postavená pred hotovú vec.
Otázka je že keď si das doviesť truhlu, či tá cena nebude rovnako vysoká

stefi_k
Včera o 10:13

Mozes si vybrat pohrebnu sluzbu podla vlastneho uvazenia, to je len na tebe, nemusi to byt marianum, mavaju truhly z roznych materialov a v roznych cenovych relaciach. Co sa tyka truhly naobjednavku, zvazila si aj to, ze keby ju niekto musel vyrobyt, dopravit a neviem co, trvalo by to dlhy cas, uskladnovat dlhodobo zosnuleho tiez nie je riesenie.

roja01
Včera o 10:20

Truhlu si je lepsie kupit v pohrebnictve, ktore bude zabezpecovat pohreb. Pohrebnictvo si kazdy moze vybrat.

sasa1310
Včera o 10:40

@anonym_autor no nepostavia pred hotovú vec. Máš na výber. V BA máš marianum, maestus, pieta atď.

alickapusinka
Včera o 10:52

žiadne postavia pred hotovu vec ak pacient zomrel v nemocnici telo vydaju len pohrebnej službe na splnomocnenie.Ked zomrel doma musi prisť obhliadajuci lekár da vám potvrdenie bez toho si nesime telo vziať pohrebna služba musite s apreukazať že bol obhliadajuci lekár.Doma ked zomrie príde aj štatna policia. A pootm podľa ľubovole volate vy sami pohrebnu službu. Aj tu kde žije ma väčšiu časť pod palcom Silencia my sme nedovolili a nedali suhlas mali sme vybratu my pohrebnu službu a tej sme dali splnomocnnie na vzatie tela zo súdne pitvy.

zuzanaete
Včera o 10:56
@alickapusinka

žiadne postavia pred hotovu vec ak pacient zomrel v nemocnici telo vydaju len pohrebnej službe na splnomocnenie.Ked zomrel doma musi prisť obhliadajuci lekár da vám potvrdenie bez toho si nesime telo vziať pohrebna služba musite s apreukazať že bol obhliadajuci lekár.Doma ked zomrie príde aj štatna policia. A pootm podľa ľubovole volate vy sami pohrebnu službu. Aj tu kde žije ma väčšiu časť pod palcom Silencia my sme nedovolili a nedali suhlas mali sme vybratu my pohrebnu službu a tej sme dali splnomocnnie na vzatie tela zo súdne pitvy.

@alickapusinka Policia bezne nechodi, ak clovel zomrie doma. Pride lekar a vyda potvrdenie. Potom sa vola pohrebna sluzba.

anonym_030740
Včera o 11:08
@alickapusinka

@alickapusinka policia nechodi pri beznom umrti

autor
Včera o 12:31
@alickapusinka

@alickapusinka myslela som pred hotovu vec, že si v soku a máš riesit narychlo pohrebnú sluzbu, marianum ma strašne silný brand (top of mind), čiže veľa ludi ju osloví bez toho, aby vedela, akí sú to obchodníci so smrťou. Tie ceny za rakvy sú nehoráznosť. Je to spolocnost zriadená mestom Bratislavy, ona ma byt socialna, ma zadotovat tieto služby, aby boli dostupné pre vsetkych a nie zdierať ľudí po strate blízkeho človeka (ktori sú casto finančne na dne, hlavne keď si cast liečby musia hradiť sami, lebo im ich poisťovňa neschváli), je to absolútne neľudské, ako sú nenažraní.

autor
Včera o 12:32
@muchotrafka298

Ja som pred 3 rokmi riesila pohreb u Strizovcov v ich pohrebnej sluzbe. Za mna tam mali rakvy rozne, jednak materialovo a tiez cenovo. Nic nevkusne som tam nevidela.Truhla, ktoru sme zvolili bola z tmaveho dreva, velmi elegantna a stala 700 EUR. Oni ich tam mali realne vystavene, kazdu som si mohla pozriet. Samozrejme, vedia zabezpecit aj exkluzivnejsie veci. Celkovo som bola s ich pristupom velmi spokojna, takze ich doporucujem. Jedine co som riesila sama bol farar na cirkevny obrad.

@muchotrafka298 Dakujem, bola si so všetkým spokojna? Pripadne mi prosím das info, či si mame dat na niečo pozor?

alickapusinka
Včera o 12:52
@zuzanaete

@alickapusinka Policia bezne nechodi, ak clovel zomrie doma. Pride lekar a vyda potvrdenie. Potom sa vola pohrebna sluzba.

@zuzanaete ako že nie moja mama dostala infarkt doma ťažky vo vani sa utopila zomrela a policia bola takže nie že nechodí neviem ako to je teraz ale moja mama zomrela pred 4 rokmi doma a policia bola.

mondolina
Včera o 13:10
@alickapusinka

@zuzanaete ako že nie moja mama dostala infarkt doma ťažky vo vani sa utopila zomrela a policia bola takže nie že nechodí neviem ako to je teraz ale moja mama zomrela pred 4 rokmi doma a policia bola.

@alickapusinka
áno, lebo sa utopila vo vani a museli vylúčiť cudzie zavinenie.
to či sa volá polícia o tom rozhoduje lekár.

alickapusinka
Včera o 13:29
@mondolina

@alickapusinka
áno, lebo sa utopila vo vani a museli vylúčiť cudzie zavinenie.
to či sa volá polícia o tom rozhoduje lekár.

@mondolina tak nie že nechodi chodí policia aj na viac prípadov.

mondolina
Včera o 13:39
@alickapusinka

@mondolina tak nie že nechodi chodí policia aj na viac prípadov.

@alickapusinka
chodí polícia, keď má lekár podozrenie na cudzie zavinenie smrti.

muchotrafka298
Včera o 14:26
@anonym_autor

@muchotrafka298 Dakujem, bola si so všetkým spokojna? Pripadne mi prosím das info, či si mame dat na niečo pozor?

@anonym_autor ano bola, oni su tam velmi empaticki vsetci. Ja som od nich brala aj vence zo zivych kvetov, co ale jasne nemusis mat. Oni sa vedia cenovo prisposobit, ked povies, ze mas menej penazi.

zuzanaete
Včera o 14:32
@alickapusinka

@alickapusinka Ak niekto zomrie vo vani, tak je to podozrive. Nam zomrela babka doma v posteli vo vysokom veku. Ziadni policajti neprisli. Iba lekar bol potvrdit.

any_soj
Včera o 21:56

@anonym_autor ja poviem za seba. Som strašne znechutená z tohto biznisu, a pre seba budem chcieť, snáď v tom čase už konečne budú dostupné u nás, kartonovu truhlu. Absolútne žiadny úžitok z inej mať nebudem. Rovnako výzdoba a ostatné veci, ktorými sa z toho urobil nechutný biznis. Pre mňa je dôležité, aby sa moji blízky za mňa modlili.
Keď sme pochovávali dcéru, vyžiadali sme si truhlu domov, bol to totálny gýč, mne sa na to nedalo pozerať. Dali sme dole všetky zlaté "ozdoby", volániky, krajočky, a napísali citát na veko. Ale ani by mi nenapadlo vyberať podľa ceny, že akože drahšie znamená viac úcty alebo čo...

any_soj
Včera o 21:59
@alickapusinka

@alickapusinka keď zomrela, doma, moja mama, obhliadajúci lekár dal otcovi vizitku pohrebnej služby. On bol samozrejme vďačný, že nemusí riešiť. To nie je chvíľa, kedy začneš, sám doma, popri mŕtvej manželke, googlit ceny pohrebných spoločností. Tá firma bola nehutna. 4000€ vyšiel pohreb, tiež Bratislava. Toľko k slobode vybrať si. Áno, ale vedia tam dosť zatlačiť, pomaly štýlom ako v tom vtipe, že kúpte dubovú, tá je zdravšia...

anonym_d846fd
Včera o 22:13

Ja som riesila pohreb v maji cez Maestus. Zdalo sa mi vsetko v poriadku. Aj ceny truhiel. Aj v krematoriu mi vysli v ustrety, pohreb bol velmi dostojny. Vraj ked ide clovek cez Mariannum, su tam ochotnejsi, ale aj pri nas bolo vsetko v poriadku.
A nie si postavena pred hotovu vec, pohrebnu sluzbu si mozes vybrat. A prijmi odomna uprimnu sustrast.

anonym_02fc24
Včera o 22:14

Určite Tomáš Stríž. Pohrebníctvo niekoľkých generácií. Úžasne empaticky pristupujú k smútiacim, prijateľné ceny.

anonym_c7425a
Včera o 22:15
@anonym_030740

@alickapusinka policia nechodi pri beznom umrti

@anonym_030740 nam zomrela babka mala takmer 98r a boli u nas aj policajti aj lekar neriesili nic ked zistili ze kolko mala rokov iba nahlidli do izby cez pootvorene dvere (babka umrela v noci v spanku)...