Rigo - vrah

22. jún 2023

Pekný večer, občas pred spaním pocuvam podcasty s témou kriminalistiky a dnes to bolo o rigovi. zevraj nedávno umrel aj pred rokom. nebolo to tak dávno keď vraždil, muselo to byt veľmi ťažké žiť v ba ked ho nevedeli najst a chytit. pamätá si to niekto? bralo sa to vtedy tak vážne ? neviem si predstavut že teraz v tv a rádiu povedia o takom vrahovi a ze zeny nemajú spávať s pootvorením oknom. inak ked sa tam toto spomínalo, ako môže dospelý chlap vkĺznuť cez vetračku? myslite ze cele toto jeho vrazdenie malo začiatky kvôli jeho rodine? lebo nemal úplnú rodinu? celkom ma zaujíma ako môže byt jeden človek tqky chorý… nerozumiem tomu

tatianaba
22. jún 2023

Precitaj si knihu od Dominika Dana- Bestia. Tam sa riesia presne Rigove vrazdy Da ti to vela odpovedi. 🙂

erikavesela
22. jún 2023

Su aj horsi vrahovia...precitaj si nieco o ladislavovi hojerovi...aj ten je v podcastoch...to bol cisty psychopad...rigo je oproti nemu slaba kava

ivetz
22. jún 2023

Ak budeš mať možnosť, prečítaj si knihu od Prof. Heretika -Forezna psychológia. A môžeš si pozrieť na YouTube videá, ktoré sú s ním. Je to špička medzi odborníkmi na foreznu psych. Dokáže túto problematiku podať pútavým spôsobom.

babulkomale
22. jún 2023

@erikavesela
I- pod
I- pad
Psycho- pad?

mladena
22. jún 2023

nepamätám si nič také, vtedy ani neboli tak rozšírené média ako teraz, ale sledovala som dávnejšie program Najväčšie kriminálne prípady Slovenska a bol tam aj on čo si pamätám, je to myslím ešte na youtube. Mala som rada ten program, škoda že nerobia nové časti, je toho dosť aj teraz o čom ani nevieme poriadne že sa deje.

mladena
22. jún 2023

@snazilka_bio_mamka áno teraz vidím že si to tu už dala 🙂

stanulienkat
22. jún 2023

Áno pamätám si to, boli toho plné noviny. Tuším stál aj pri vzbure vo väzení v 90 rokoch. Bol to veľmi sledovaní prípad. Škoda, ze neexistuje trest smrti.

maribell
22. jún 2023

Ja som o ňom čítala v knihe zatratení. Tam si autor s odsúdenými píše listy a celú tú komunikáciu uverejnil v knihe. Tá kniha ponúka tiež veľmi zaujímavý pohľad, keďže tam nie je iba rigo, ale aj 9 ďalších doživotne odsúdených väzňov.
Najhoršie sa mi čítal Jaroslav garaj, tam som potrebovala v čítaní aj pauzu na predýchanie.

tairyx
22. jún 2023

@babulkomale dnes uz moze byt, ked mame i-pad, moze byt aj psychopad 😁

katarinaba
22. jún 2023

Skus si pustit podkast - opravdove zlociny - to este budes pocut, coho su ludia schopni
Ano, je pravda, ze ranne detstvo, rodina a vztahy velmi ovplyvnuju buducnost cloveka. Ale je aj vela takych, co si z toho zobrali ponaucenie a ziju uplne inym zivotom. Len o tych sa nepise, nerozprava.
V tom case som bola male decko, ale pamatam si, ze mama ho spominala. Ale "spoznala" som ho az v Danovke.

tamtamka26
22. jún 2023

Bola o ňom aj časť v Najväčších kriminálnych prípadoch Slovenska. Celkom brutál aj s fotkami, pozri si, pre predstavu....

luccija
22. jún 2023

Ja som ako pubertacka čítala nejakú knihu o kriminálnikoch a tam boli opisované najhoršie pripady a aj Rigo vždy, keď som išla Obchodnou ulicou som rozmýšľala kde sa to mohlo stať.
Môj sused robil na kriminálke a on bol zase pri tom prípade, keď sa dopichali Vietnamci v sklade v Ba a zabili aj tu tehotnú strašné veci
Ale ano, väčšina týchto ľudí má zlú výchovu, alkoholikov rodicov...

limoncino
22. jún 2023

@luccija môj otec tam v Tom čase pracoval a po vražde pár mesiacov bol aj v Tom sklade, vraj nič pekné na stenách nebolo

limoncino
22. jún 2023

A ak máte spotify tak odporúčam podcasty kriminálne spisy a vražedné psyche

babulkomale
22. jún 2023

Baby, to vazne sa tymto dobrovolne zaoberate vo volnom case a vyhladavate to? Ci striedate aj s inymi knihami na ine temy?

katarinaba
22. jún 2023

@babulkomale ano dobrovolne, dokonca vyhladavam - knihy, podcasty, filmy, reporty - a najlepsie, ak su zalozene na skutocnych udalostiach. Ja nemusim romantiku ci scifi.

luccija
22. jún 2023

@babulkomale a čo je na tom?Tiež som čítala pár kníh od Heretika je výborný niekedy zistíš po precitani, že máš kolegu manipulátora🙂
Zaujíma ma správanie ľudí, deti, výchova, vzťahy
Ale tieto zločiny to bola náhoda ani neviem ako som sa ku knižke dostala len viem, že som sa bála, keď som to čítala to isté o Cubirkovej

babulkomale
22. jún 2023

@katarinaba a robi ti to dobre? Preco sa rada zaoberas takymito temami? Lebo ja si rada precitam napinavu beletriu napriklad aj Bestiu som citala, ale kedze mam deti, tak akonahle som zacala minule citat cosi od Fitzeka a bolo to o pedofiloch, tak som to zavrela. Info ano, ale nemusim sa zaoberat sposobmi ako sa to deje. Nie som strachopud, to vobec, idem hocikam v noci, ale proste sa mi to hnusi citat do detailov.
Preto sa pytam.

babulkomale
22. jún 2023

@luccija opytat sa mozem, ci nie? Preco sa hned obhajujes ako ustipnuta osou? Diskutujeme snad...ci to uz nejde? Len stekat?

limoncino
22. jún 2023

@babulkomale tak mňa osobne táto téma zaujíma. Televízor vôbec nepozerám a ak áno beží mi tam Crime and Investigation.
Mám rada aj dokumenty o starej mafii, čítam hlavne detektívky. Ale momentálne napríklad čítam Verity od Coleen Hoover.

babulkomale
22. jún 2023

@luccija lebo spravanie, psychologia atd, toto vsetko zaujima aj mna. Otazka bola, ze ci ste zeny - matky otvorene opakovane detailnym info o tom, ako niekto niekomu ublizuje. Toto ma zaujima. Lebo ja odkedy mam deti, nemozem.

babulkomale
22. jún 2023

@limoncino vysetrovanie a kriminalistika, forenzna antropologia ma dlhodobo velmi zaujima.
Moja otazka smerovala k inemu, pisem vyssie.
Detektivky, napr. A.Christie, urcite nie su to iste ako Fitzek napriklad.

limoncino
22. jún 2023

A. Christie nečítam, môj obľúbený autor je Jeffery Deaver

babulkomale
22. jún 2023

@limoncino ten je vyborny.

katarinaba
22. jún 2023

@babulkomale robi dobre? preco by mi to malo robit dobre? Nie som tyran, ani ma to nevzrusuje, je to vsak zaujimave, coho je clovek schopny. Je to nieco, co tu je a netvarim sa, ze to neexistuje. Je to ciste komentovanie toho co sa stalo, bez vymyslov, oblbovania, slubov, kalerabov do hlavy. Ja zas nechapem, ako to niekomu moze robit zle. Je to cisto podana informacia, nijak hlboko sa tym nezaoberam.

babulkomale
22. jún 2023

@katarinaba
Lebo clovek prirodzene vo volnom case inklinuje k veciam, ktore mu robia dobre, robia ho stastnym, naplnaju ho?
Aby sme sa chapali, s realitou ja problem nemam.
Pre teba by to bola realita kebyze ju zijes, ako napr.vysetrovatelka alebo sudna lekarka.
Ja poznam dlhodobo tyranu zenu, ktora nakoniec svojho tyrana zabila. Normalne sa s nou bavim, ideme na kavu.
Ale proste detailne si citat alebo pocuvat dalsie a dalsie opisy zlocinov, ked je na svete tolko krasnych javov, veci, knih, nechapem. Preto ma to zaujimalo, v okoli nikoho takeho nemam.

limoncino
22. jún 2023

@babulkomale a príspevok vyššie som si nevšimla. A síce si sa to nepýtala mňa, ale otázka robí Ti to dobre je trochu zvláštna. Ako dobre? Nie, nemám z toho príjemné pocity, ani si samu seba nepredstavujem ako niekoho rozoberám na súčiastky. Ale je to bohužiaľ pritomne medzi nami a v podcastoch je to rozoberane aj z hľadiska psychológie, a to ma zaujíma. Čo vedie človeka k tomu, aby niekomu ublížil, čo všetko nás ako deti dokázalo ovplyvniť a podobne.

babulkomale
22. jún 2023

@limoncino vyssie som vysvetlila "dobre".

zuzuliennka1
22. jún 2023

ak si to pocuvala v podcaste Vrazedne psyche, tam ten psychiater vzdy rozobera aj rodinne pozadie, psychologicky profil osoby, co ich k tym cinom viedlo…