Rigo - vrah
Pekný večer, občas pred spaním pocuvam podcasty s témou kriminalistiky a dnes to bolo o rigovi. zevraj nedávno umrel aj pred rokom. nebolo to tak dávno keď vraždil, muselo to byt veľmi ťažké žiť v ba ked ho nevedeli najst a chytit. pamätá si to niekto? bralo sa to vtedy tak vážne ? neviem si predstavut že teraz v tv a rádiu povedia o takom vrahovi a ze zeny nemajú spávať s pootvorením oknom. inak ked sa tam toto spomínalo, ako môže dospelý chlap vkĺznuť cez vetračku? myslite ze cele toto jeho vrazdenie malo začiatky kvôli jeho rodine? lebo nemal úplnú rodinu? celkom ma zaujíma ako môže byt jeden človek tqky chorý… nerozumiem tomu
Rigo a jeho prípad je zaujímavý tým,že je to prvý vrah v slovenských dejinách,ktorý bol odsúdený na základe DNA testov.
Rigo bol psychopat a sociopat,narozdiel od takého spomínaného Ladislava Hojera,ktorý netrpel žiadnou poruchou osobnosti.
Ked som kedysi pred x rokmi citala knihu Bestia, akurat sme byvali na vyvysenom prizemi a nebolo mi vsetko jedno. Bolo to v auguste, v byte 300 stupnov, ale nenechala som si otvorene cez noc okno 🙂
Inak ano, podla mna ma na cloveka velky vplyv to, ake ma rodinne zazemie. Sledujem na fb jedneho typka, ktory robi rozhovory s fetakmi, slapkami a bezdomovcami v USA, a pyta sa ich, odkial pochadzaju, ake mali detstvo a pod. Takmer vsetci su bud z rozvratenych rodin, alebo sa o nich rodicia nezaujimali, prip. boli tyrani, zneuzivani alebo zazili nejake traumy v zivote.
@babulkomale nie, ako píšem bola to náhoda, že som sa dostala k tejto knihe krimi pribehom nemam to rada ani nevyhľadávam.Dokonca mi vadí, keď muž pozerá v TV krimi príbehy či 30 prípadov majora Zemana🙂ale rada som pozerala o slovenskej mafii neviem ako sa to volalo minulý rok to islo Holub, Takacsovci, Černák to bola moja puberta a búrlivé roky po 89 a pekne to spracovali
@luccija my sme mali dokonca v rodine znameho mafiana 😏 holt, zly vyber partnera 🤷
Ja som sa k nemu dostala v ramci knihy Bestia, tam to bolo dobre popisane. Jedine stastie, ze ho chytili a uz nepustili. To zachranilo vela ludom zivot. Je to typicky seriovy vrah s narusenym vnimanim, plus to prostredie k tomu iba dopomohlo.
@babulkomale ja momentálne počúvam podcasty Divoká jazda 😀 ak nie si puritánka na zlepšenie nálady a vypnutie úplne super...
Hej ta beštia zomrela pred rokom.14.6.2022.
@babulkomale inak to že ženy v strednom veku,matky,.. sa radi zaoberajú krimi pripadmi je taký celkom fenomén.. je to relatívne bežné a vygooglis si o tom množstvo článkov, ze prečo je to tak..dokonca kopec meme je na túto temu - zeny a true crime stories .. neviem prečo to tak je, ale ja som tiež taká.. konkrétne rigo je mimo mojho zaujmu, ale aj ja mam svoje "obľúbené" (nemyslim to v pravom slova zmysle, skôr tak že ma naozaj zaujímajú..) pripady o ktorých dokážem čítať do noci.. u mňa konkrétne napr. Kauza Cervanová..
@babulkomale o co ti ide?...preklep...nic ine...zacni pri tych, co neovladaju N pl., vybrane slova a pod.
@erikavesela nic, len mi to prislo vcelku trefne 🙂
@river_song fakt? Zaujimave. No, mne staci bezny zivot. Ale vsimla som si ze jedna znama mi vzdy velmi rada oznamuje, kto zomrel a ked je to uz starsi clovek, tak hovori ze vsak UŽ 93 rokov, takym tonom akoby uz bolo neslusne zit 🙈
@babulkomale ano, tiez mam takú v okoli, dokonca tá ešte strašne rada zdiela na svojom fb všetky možné parte, stačí že toho človeka poznala z videnia.. 🤷 toto ja nepochopím..
@katarinaba 🙈 ja tiež som sa asi minula povolaniu😂 ako 9.ročná som si raz v kníhkupectve vybrala knihu Vrahovia 😃hltala som ju a stále hltam ☺️ Moja prvá brutálna , odvtedy veľmi rada krimi 😀 už pekných 20 rokov hľadám diel II. Nemáš nahodou? Písala som maily, aj autorovi, aj do vydavateľstva aj na všetkých antikvariatoch som 🤪
no ja síce nebývam v Ba ale v obyčajnej dedine pri Zm v dome a tiež sa bojím ako tieto teploty aj v noci začali stúpať spať pri otvorených dverách na teraske.Lebo tam je spálňa.Takže kto chce,otvorí si len sieťkové dvere a už je v noci vnútri.Preto spím iba pri vetračke.Na to by som sa učite zobudila keby chce niekto zmontovať celé plastové ťažké dvere 🙂 síce tu v dedine som ešte nepočula že by sa niekto vlámal do nejakého domu ale aj tak mám strach.Neznášam tieto nočné letné teploty
@gemmadimare88 zial nie, ja si knihy nenechavam, posuvam dalej. Nemam ani kniznicu, knihu mam pohodenu na sedacke 😀
Ja ako decko som vela citala take tie knizky - format ako Harlequin - no boli to take strasidelne ducharske pribehy. V cestine, mozno poznas.
Teraz ma drzia Danovky. A nedavno sa mi priplietla kniha Svedectva tiel. To bolo tiez dobre a ma to dalsie pokracovania, tak potom prejdem na to. A este som si kupila Ted Bandy - vrah po mem boku. To som si kupila na cestovanie, kedze mam prestupy 4 hodiny, tak budem mat dostatok casu citat. Milujem citat pri cestovani.
@mladena ked som objavila tie časti bola som fascinovaná, pozrela som si všetky dostupné epizódy asi za jeden den, potom som sa bála aj vykročiť na ulicu :D
@maribell ako sa volá tá kniha prosím?
@snazilka_bio_mamka najvacsie kriminalne pripady Slovenska mas na mysli?
@zuzuliennka1 áno
@katarinaba tiez som Dan positive🙈 už mám stiahnutu najnovšiu . Do usi k domácim prácam 😊
Večer Zvládam len pár stran, ale keď sa da tak Karin Slughter a Lisa Jackson majú tiež perfektne masakre 😎
@snazilka_bio_mamka zatratení
@katarinaba ja cestujem do práce dve hodiny vlakom tam a dve späť raz týždenne a to je môj čas, čítam si alebo pozerám seriály ma Netflixe
@liusa82 raz som bola sama s Máriou na Slovensku, muž so staršími v Nemecku. Ešte sme mali postele v kuchyni/obývačke, hlavu som mala pri balkóne-alw mala som deku, no ja co som na jedno ucho nahluchla volám s muzom septom,,mne sa zdá,že niekto chodí po dvore, mame bezpečné dvere,že? To len tak nevylomia,, a on ,,no o dvere by som sa nebál ale o tie balkónové dvere áno,, 🤦♀️ celu noc som nespala
Inak vetracky su nebezpečné(idem aj zatvorit sme same😬) vedľa susedov vykradli za bieleho dňa. My taktiež len vetracku otvorenu
@mamelka vetracku vie zvonku otvorit hocikto, stačí na to pár minút, skusenejsiemu asi len par sekúnd
https://www.youtube.com/watch?v=3XNS0itw8UA@river_song ja som až do teraz nevedela pochopit ako sa dá otvoriť zvonku vetračka. Ja sa snažím zatvárať okná ale po tomto videu radsej neotvarat. 😁😁

@babulkomale netravim každú minútu svojho voľného času počúvaním ohavnosti ktorých je človek schopný. Čítam, učím sa cudzí jazyk, idem von, počúvam hudbu, všetko treba robiť s mierou