Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@juliakocka takze ja ako ateista ktory cely zivot dodrziava moralne zasady.nikomu neskodim pojdem do pekla.ale veriacic masovy vrah pojde do neba... Tak to je fakt ferovy ten vas boh.
@zuzkat1 pred bohom sme si vsetci rovni v tom, ze sme hriesni od narodenia, a potom je už na nás ako sa rozhodneme, či veriť, či neveriť....ja mam muža ateistu, a on tiez nejake dokazy argumenty chce, ja mu na to neviem odpovedat velakrat, lebo az tak bibliu nemam nastudovanu, ale verim v boha, to je moja jedina nadej, ze raz bude lepsie ako teraz
ja si myslim, že my tak celkom nemôžme vedieť, len sa domnievať. Ako sa hovorí, ked raz umreme a ak sa dostaneme do neba, tak nas čakaju velké prekvapenia. Prvé - čo tu robia hentí? druhé - prečo tu niesu tamtí? My nevidime do srdca, len Boh. My nemôžme sudiť a povedať, kto kde skončí.
Inak osobne dufam ze nepojdem nikam. Ze smrtou sa vsetko konci.
@juliakocka to ste sa potom ani nebrali v kostole...
@zuzkat1
@maja22
Baby, snad sa tu nejdete hadat, ktoré učebnice ako prezentuju minulost. Je kvantum ucebnic, literarnych zdrojov, encyklopedii, ktoré prezentuju /nehodnotia, neodsudzuju / - len prezentuju, co napachala RKC v mene Boha. To akoze vsetci autori podla Teba maja22 su stara - niecim ovplyvnená generacia? Toto nemyslis vážne, vsak? Viera v Boha je jedna vec, ale zatvaranie oci, alebo klapky na ociach nad tým, co robila - robi RKC je vec druha. Su skutocnosti, ktore sa proste stali alebo sa aj deju a fakt nechapem, ako sa ludia / je jedno, ci veriaci, ci neveriaci/ mozu tvarit, ze vsetko je OK, alebo postoj: ,, No, co uz - stalo sa, ale ved pred Bohom sa to kazdemu raz zrata,,.
@zuzkat1 presne ako moj muz, jasne, ze ak vrah, ktory sa nezmeni a neodovzda sa bohu, tak skonci v pekle, BOH je spravodlivy, a prave my ludia mu mnoho nerozumieme, povieme si to je nespravodlive, cudne, divne..........ale prave preto, ze my nie sme BOHOVIA tak nemozeme pochopit jeho
@zuzkat1 brali sme sa v kostole, lebo sa dal pokrstit, ale neskor vysvitlo, ze to urobil, len kvoli mne, ze vobec neuveril ...ako veri vo vesmir, a nieco viac co je nad nami, ale ze to len nenazyva boh
@juliakocka teda vrah co zabil 20deti a potom povie pardon je ok? vidis toto su veci ktore nechapem a nazyvam ich pokrytectvom.
@vejula dakujem ja som zufala z tych ludi, stale nieco vystvetlovat, lutujem ze nie som fararka
@juliakocka fakt toto len zo zvedavosti,dufam ze nebudem moc drza.ale ty ako veriaca a tvoj muz ateista.je to ok? Nevadi to?
@zuzkat1 no ok to nie je, ale tak deti vychovavam ja tak ich oboznamim s bohom, no a ked sa potom rozhodnu, ze neveria je to na nich, a co sa tyka muza s nim take debaty ani viest nemusim, on to asi berie ze to je moj konicek, tak ako jeho futbal, jasne, ze to nie je co som si predstavovala, aj ked je dobry clovek, ako aj ty si pisala ze dodrzuje moralne zasady, by som povedala ze v mnohom je lepsi clovek ako ja, no len neveri, ale snad uveri raz........nejaky doktor ktory bol ateista prezil klinicku smrt a stal sa veriacim tak povedal, ze je velmi lahke a jednoduche byt ateistom, ked v zivote dosahujes vsetko co chces, ked si zdravy a nic ti nechyba, ale ked clovek ateista lezi na smrtelnej posteli, tak vtedy je tazke byt ateistom a nerozmyslat nad tym co bude dalej, ci ozaj smrt je koniec
@juliakocka hej chapem. Hlavne ze si rozumiete a ze sa respektujete. My obaja sme neveriaci.ja nie som ani pokrstena,mm je. On veri v boha tak ze veri ze je.ale nepraktizuje vieru.mala pojde na etiku a ked sa rozhodne ze veri v boha tak jej vec.
@zuzkat1 sak to ze deti sa sami rozhodnu, to je jasne
Spomína sa v Biblii termín Najsvätejšia Trojica? Nie. Ako potom vieme, že existuje rovnocenný vzťah Otec - Syn - Duch Svätý? Lebo to bolo naznačené. Ale termín Najsvätejšia Trojica sme si dali my, aby sme ten vzťah vedeli vyjadriť aj slovne. Podobne je to aj s termínom očistec. Nespomína sa v Biblii, ale z kontextu vieme, že existuje nejaké miesto po smrti, kde sa človek ešte očisťuje. Tak sme si to miesto slovne označili. My ľudia len pomenovávame to, čo existuje a čo vyplýva zo Svätého Písma. 🙂
@maja22 evanjelici ocistec nemaju
@maja22 prosim ťa, kde sa spomina to miesto??? PRetože ja mam praveže pri čitaní Biblie pocit, že po smrti už nič nezmeníme.... Ale ja prijimem, ak ma navedieť, lebo slutočne som to asi prehliadla, príp. ak to je v starom zakone, tak možno ani nečitala, lebo ten nemam ešte cely prejdený
@juliakocka viem 😉
@vejula presne, aj ja mam taky pocit, ze uz sekundu po smrti je neskoro nieco lutovat, treba sa obratit teraz a zit s kristom
@vejula Napr. tu, 1 Kor : Lebo nik nemôže položiť iný základ okrem toho, čo je už položený, a je ním Ježiš Kristus.
12 Či niekto na tomto základe stavia zo zlata, striebra, drahých kameňov, dreva, sena či slamy,
13 dielo každého vyjde najavo. Ten deň to ukáže, lebo sa zjaví v ohni a oheň preskúša dielo každého, aké je.
14 Čie dielo, ktoré naň postavil, zostane, ten dostane odmenu.
15 Čie dielo zhorí, ten utrpí škodu, on sa však zachráni, ale tak ako cez oheň.
Čomu nemusíme veriť, sú zjavenia a mystické zážitky rôznych svätcov. Viacerí mali zážitok, že videli duše z očistca, prosili o modlitbu. Nie sme v to povinní veriť, ale osobne si myslím, že je to možné.

chcem odporučiť niečo čo mi otvorilo oči, a zlepšilo vieru...
https://www.youtube.com/watch?v=R-FzhkVgEsU