icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

billam
22. mar 2013

@mracik mala si Mirenu??? Zle som sa vyjadrila...cez krcok maternice sa spermie nedostanú k vajicku a uz vobec nie ho oplodnit!!! A ak by aj bolo oplodnene tak sa nedostane do maetrnice, lebo je zahlienena.

fra
22. mar 2013

pozeram že som to preložila ako hotentot, som to neskontrolovala za sebou, sory

katja78
22. mar 2013

@billam - podľa mňa si toto:

https://www.youtube.com/watch?v=hlfV8tKgw6E

mýliš s týmto:

https://www.youtube.com/watch?v=YkX2-hwXsXs

To prvé (vnútromaternicové teliesko) je skutočne svojou väčšou a podstatnou časťou umiestnené v dutine maternice, aj keď jedna časť (na zabezpečenie vybratia) trčí z tej dutiny cez krčok von do pošvy. Ale to ešte neznamená, že nie je v dutine maternice.
To druhé ("vaginal ring") skutočne len obopína krčok maternice, ako si písala o mirene, a do dutiny maternice nezasahuje vôbec. 😉

billam
22. mar 2013

Ale ok, mnozte sa koľko chcete, počet deti tomu nasvedcuje 🙂....a potom Panboh zaplat 🙂 🙂 🙂

werumka
22. mar 2013

@billam Děkujem, já nevěděla, že jedno dítě je hodně 😀

fra
22. mar 2013

@billam pozri, nehovoríme tu momentalne o tom kto sa ako množí, hovoríme ako mirena skutočne funguje, OK?

katja78
22. mar 2013

@billam - vďaka za úprimné želanie....my sme tu samé také na sociálnych dávkach 🤐

fra
22. mar 2013

@katja78 myslím že tu všetky žijeme len z detskych prídavkov... ale idem radšej robiť, učto čaká 😀

werumka
22. mar 2013

@katja78 Pravda, my jsme tu všichni takové sociální případy 😀

werumka
22. mar 2013

@fra Taky tu mám rozdělanou jednu zakázku, tak jdu radši pracovat 🙂

katja78
22. mar 2013

ja idem vyvešať prádlo a tiež idem ešte makať 😝
Pekný deň... @billam - odpusť, ak som bola uštipačná, nechcela som sa ťa dotknúť. Tiež Ti prajem pekný deň 🙂

zuzkat1
22. mar 2013

@werumka
@andelka no moja ma 3 roky a v noci 5x dojcim

katja78
22. mar 2013

@zuzkat1 klobúk dolu 😵

mracik
22. mar 2013

billam, nie nemala som mirenu, mám iba štátnicu z gynekológie. 🤐

ty jednoducho pletieš hrušky s jablkami. Áno progesterónové teliesko má vplyv na hustotu cervikálneho hlienu, takže znižuje priechod spermií cez krčok maternice, ale ten hlien sa predsa nedostáva do dutiny maternice.
Takže, keď dôjde k oplodneniu vajíčka vo vajíčkovode, to sa normálne dostane do dutiny maternice, ale tam sa zvyčajne neuchytí, pretože sliznica dutiny maternice je stenčená. Prípadne zrejme nejakú úlohu hrá aj mechanická prekážka, ktorú teliesko v maternici vytvára.

Poznám žienku, ktorá otehotnela so zavedeným telieskom, to tam lekár ponechal. Bohužiaľ v štvrtom mesiaci potratila. ☹

andelka
22. mar 2013

@zuzkat1 četla jsem na diskuzi o kojení. Jak je možné že ještě žiješ? Já dneska kojila myslím 3x, to beru jakože docela dobré, na naše poměry.

mracik
22. mar 2013

billam, urážky namiesto argumentov používajú len ... (doplň si, čo len chceš) 😉

ale teda týždeň pred Veľkou nocou by som tu čakala inú tému.
Ja rozmýšľam, že si na Veľký piatok urobím s deckami krížovú cestu na nejakej kalvárii, dúfam, že počasie prijateľné 😉
Tu som si našla tú svoju, možno si aj vy nejakú nájdete 😉
http://lisinovic.blog.sme.sk/c/296818/Stvrty-ro...

werumka
22. mar 2013

@zuzkat1 Tyyjo, klobouk dolů! A jak jsi na tom fyzicky?

zuzkat1
22. mar 2013

@werumka
@andelka ste ma pobavili😀 tvarite sa akoby som v bani makala..🙂 no ja cez den kedy chce.teraz je chora tak je to casto.a spi s nami takze len sa k nej otocim a spime obe dalej. Ked mala rok tak bola hore kazdu hodinu a o 5tej sme mali rano😉

werumka
22. mar 2013

@zuzkat1 No já když nemůžu v noci spát -jakože když mám přerušovaný spánek, tak jsem pak celý den absolutně nepoužitelná. Ale to souvisí i s cukrovkou. Pak mám pocit, že na tom musí být všichni stejně 😀

zuzkat1
22. mar 2013

@werumka zaciatky boli zle ale zvykla som si. Tebe sa maly nebudil?

andelka
22. mar 2013

@zuzkat1 já to samý co
@werumka a to nemám cukrovku. Jsem unavená jen co vylezu z postele.

zuzkat1
22. mar 2013

@andelka tak ho daj spat k sebe a nebude to take zle. Nepreberies sa uplne

werumka
22. mar 2013

@zuzkat1 Já jsem právě někojila, takže jsem vstávala jednou za tři hodiny - ale způsobem, že jsem musela vstát, mléko připravit, ohřát... a to už se člověk definitivně probudil 😀 Ještěže v tu dobu byla zimní olympiáda, aspoň bylo při tom krmení na co koukat 😀

andelka
22. mar 2013

@zuzkat1 a kde myslíš že od narození spí? 😀

zuzkat1
22. mar 2013

@werumka moja kamoska tiez nedojcila a maly sa jej do 3rokov budil kazde 2hodiny

zuzkat1
22. mar 2013

@andelka tak si predstav ako ti o 10rokov povie "mama nechaj ma,nechcem pusu strapnujes ma" a mysli na to ked budes kojit.ja si tie chvile uzivam na 100% lebo viem ze o par rokov budem len trapna mama.

andelka
22. mar 2013

@zuzkat1 no,já ne. Mě to zas až tak nenaplňuje ani nebaví. S tím že to přijde počítám,taky mám kluky, puberta bude asi výživná 😅 Potřebuju přestat kojit a vyspat se, sama ve své posteli. Dětské postýlky mám po obou stranách a myslím že to stačí.

zuzkat1
22. mar 2013

@andelka Ved hej kojit sa ma kym to obom vyhovuje. U Nas sme obe zavislacky 😅 😀

andelka
22. mar 2013

@zuzkat1 jj, to si myslím taky,že záleží na obou. 🙂 Mně vyhovuje tak +-1rok, ještě aby to pochopil ten mladší 😅 se starším problém nebyl.

werumka
22. mar 2013

@zuzkat1 To u nás bylo celkem v pohodě - synek začal spát celou noc asi ve dvou měsících. V tom jsem měla fakt zlatý dítě. Ale já ho nikdy v noci na jídlo nebudila, on se budil po těch třech hodinách sám a pak začal vynechávat. Ale tím, jak teď spí stále většinu noci u nás v posteli, tak jak jsme tam tři, není tam moc místa a syn si na mě moc rád dává v noci nohy 😀 Pak se vždycky vzbudim, protože mám pcoit, že mi na břiše leží šutr 😀 Říkali jsme si, že až budeme mít holčičku, tak si asi necháme udělat větší postel 😀

juliakocka
22. mar 2013

@zuzkat1 no to si neviem predstavit, moja 3 rocna uz chce malovat nechty, sperky, a nie mlieko z cici.....ale zase mladsia 1,5 rocna je zavislacka na cici, ale tak ja uz chcem prestat tak sa chystam so starsou na 3 dni prec z domu na velku noc a manzel bude sam s 1,5 rocnou aby ju odstavil....nezavidim mu ten cirkus......a inak zdravotne si v poriadku?...pretože ja vidim na zuboch ako neskutočne mi kojenie odobera ziviny, vapnik......zuby mam skoro priesvitne, sa bojim, ze sa mi rozkrušia :( a tak musim prestat, na porcelanove nemam prachy ☹