Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@juliakocka Ja som odkojila tri deti - každé som kojila vyše roka a zuby mám v dezolátnom stave. Zubári budú tvrdiť, že to vraj nie je z toho, ale zo zlej hygieny. No neviem, ja si zuby umývam dva - tri krát denne, po sladkom vždy. Zuby sa mi doslova rozpadávajú.
@ewellina ano ja viem ze je to z kojenia, sak odobera ti vapnik
hm, začínam mať pocit, že s tvojimi zubami to vyzerá tak, ako s názvom témy...nepomáha ani očista, ani zmena pápeža 😕
@kikaba44 nemala by si piť ked si tehotná
@juliakocka v troch rokoch sperky a lak? Moja nie. Ona teplaky a lopta. Ty si nepisala do temy o vyplakani deti? ze nech prespia noc?
@juliakocka zdrava som. Vsetko ok. Zuby,nechty atd. Ale ja pijem mlieko na litre.
A k tomu budeniu. Nezavisi od kojenia. Kamoska nekojila a do 3 rokov sa jej budil kazde 2hodiny.
@zuzkat1 no pri prvej som podla tej knihy isla, ze kazde dieta sa vie naucit spat, ale to som chcela v 8 mesiacoch aby prespala noc, bola som prvorodicka neskusena, naucili sme ju spat pekne, ale pri druhej som povolila a viem ze sama sa upravi na spanie....inak my spi pekne, len to kojenie, ale ako ty aj ja ju mam pri sebe v postielke, len vytiahnem cicu a odgulam naspat ked sa naje, je to pohodlnejsie
@juliakocka pamatam si ta odtial. Ja som tam bola za zlu,som bola proti tej knihe. Ano je to super ked spi s nami. Ani neviem ze papala.
@zuzkat1 no to vies, zivot a skusenosti ti daju viac ako ked je clovek mlady a cita bludy, pri druhej dcere som prestala citat kraviny, a hned je to lepsie 😀 myslim prirodzenejsie a dieta spokojnejsie, prva bola moj pokusny kralik a skusala som rozne veci na nej chudatku :(
@juliakocka ja som tiez citala ale na tu knihu mam este aj teraz nervy. Ale stale lepsie ked si clovek prizna ze sa mylil ako ked robi to iste aj dalej.
Jedna žienka zo súkromky napísala k problematike použitia kondómu takýto príspevok:
Vsimla som si ze riesite STM a co po porode, obavam sa, ze ci ti knazi mali pravo odobrit vam kondom, lebo to nie je ok ani vo vynimocnych situaciach. Ja som to konzultovala cez LPP a pani Maria (uz neviem priezvisko) to konzultovala s moralnym teologom a jednoznacne kondom NIE. Jedine ked sa odoberaju spermie na vysetrenie plodnosti, tak sa kondom prederavi napr, ihlou (aby sa cast spermii dostala do zeny a styk nebol zneplodneny) a pri normalnom styku sa pouzije a spermie z kondomu sa daju na vysetrenie. o tom ze pouzitie kondomu odobril papez nie je pravda, on iba povedal, uz neviem presne tie slova, ale ze homosexualy a prostitutky umensia zlo pouzivanim kondomu. Co sa tyka manzelov , kde je jeden chory na AIDS, tak tam nema vyznam pouzivat kondom, kedze virus HIV ma tak male rozmery, ze cez mikrodierky v kondome prejde a spolahlivost kondomu ako takeho je mizerna.
Moja situacia: presne som riesila to, ze ako by manzel vydrzal tak dlho bez styku, kedze spermie nemali prist niekolko mesiacov do kontaktu s mojim telom kvoli moznej autoimunitnej reakcii mojho tela - mozny dovod mojho potracania babatiek.
Ked sme to nevedeli vydrzat, tak sme to par krat riesili tak, ze sme kondom prederavili ihlou (ako pri odbere spermii).
Ale ta moja autoimunitna reakcia sa mi nepotvrdila, takze sme to nechali uz tak.
V billingsovej pisu, ze ked po porode je nemenny obraz hlienu - moze byt hlien ale je niekolko dni po sebe rovnaky alebo horsi, tak je to obraz neplodnosti. Vtedy je styk mozny kazdy druhy den, aby sa zene dalo sledovat, ci sa nahodou mnozstvo alebo kvalita hlienu nemeni. Ak sa zacne, tak treba sledovat ako sa vyvija a dalej uz neviem, treba si precitat dalsi postup. Hlien sa da pekne sledovat aj priamo z krcka. Ked si si vecer nevsimla ziadny plodny znak hlienu a ked vecer odoberies hlien z krcka a je neplodny (lepkavy, trha sa) tak styk mozes mat. Lebo spermie dlho nepreziju v posve a cez taky hlien neprejdu do maternice a vyssie, takze preziju iba kratky cas a za taky sa ten hlien nestihne zmenit na plodny. Ale plne vas chapem, lebo viem co prezivate, my zeny by sme bez styku do prvej MS aj vydrzali, ale co nasi muzi. Mne ten obcasny kondom pride ako mensie zlo od sebaukajania muzov. Ano je pekne povedat, ved sa treba ovladat a obetovat a pod. lenze treba chapat aj to, ze muz lezi vedla zeny, ktora ho pritahuje... ine by bolo, keby byvali oddelene, ale to by nebolo ok.
@ewellina mne je jedno co si mysli papez, alebo farari o kondome, je to ovela mensie zlo ako hormonalna anti
@juliakocka OK, no v prípade, že ti je jedno, čo si myslí pápež, je tvoja príslušnosť ku KC len formálna.
@juliakocka
Neboj..Papez je "moderni clovek" ..ktery zna i"podsveti manzelstvi"..ma rozvedenou sestru.. 🤐
p.s. "ochrany" jsou v darovacich balickach pri kazde jejich (cirkevni) misi..
tak jako americane hazely vykacky..ted se hazou kondomy..
@ewellina to neznamena, ze ked nesuhlasim s papezom, tak som zly krestan, papež je ako my človek s chybami, a myslim, že je ľudský a pochopí také veci, ľudí nezavrhne, a keby aj, tak ježiš ma nezavrhne
@juliakocka
Nezavrhne delinkventy plne Zla a Nenavisti.., natoz zenskou , co nasazuje z Lasky kondom.. 😔
Mrkni na muj fotoblog ohledne Papeze..😉
@juliakocka Ja som nepovedala, že si zlý kresťan, ani to, že ťa Ježiš zavrhne, iba som napísala, že tvoja príslušnosť ku KC je len formálna. 😉
@ewellina jasný, beru. Ale tak by se počet pravověrných katolíků zredukoval na pár %. Stejně tak ten, kdo z nějakého důvodu cítí potřebu (puzení) stát se římským katolíkem, by z minuty na minutu (při křtu) měl změnit naprosto své smýšlení....a to si nemyslím že to tak je. To máš jak Židi-pro ultraortodoxní by byli něco méněcenného Ti, co jsou "jen" židovské víry. Myslím že proto máme rozum a svobodnou vůli, Ježíš byl velice tolerantní ke slabinám člověka, i k "jednoduchosti" jeho myšlení a sklonům ke slabostem, aby ze svého středu (tj. z církve) nevyloučil šmahem každého, kdo mu v něčem hned nepřitakal.
ale ok, Tvůj názor je Tvůj, neberu, respektuju,byť nesouhlasím a nějak jsem cítila potřebu to sem napsat 🙂
Ja netvrdím, že Ježiš niekoho od seba odháňa. Ani KC nikoho neodháňa, (okrem mimoriadne vážnych prípadov). Človek, ktorý má taký postoj, že "som katolík, ale..." sa do pozície formálneho katolíka stavia sám. 😉
@ewellina fiha.ten prispevok o kondome.. fakt som sokovana.. kondom s dierkou na odobratie spermii? ved na to su prislusne miesta a kelimky. To je tiez zakazane ked ide o zravotne ucely. A ta pani co to pisala no divna viera ked sa nevedia ovladnut a musia alibisticky deravit kondomy... Co mimochodom nechapem ako rozmyslala ked nemala dovolene dostat sa do styku so spermiami tak ten deravy kondom jej v tom iste nepomohol.
Inak dievcata,napriek tomu ze sem nepatrim je toto tema kde sa mi najlepsie rozprava. Take mile ste tu. 😉
Este otazka mimo temu. Kamoska sa ide vydavat v kostole a ma saty bez ramienok-odhalene ramena. Moze mat? lebo ona si nie je ista tym ze ju tak pustia do kostola.
@ewellina Ten příspěvek od Tvé kamarádky mě mimořádně šokoval... 😅. Uff... Sice je to tu pěkné téma, početla jsem si BT a velkých rodinkách, ale tohle mi přijde jak ze sci-fi filmu, ne jako z 21.století 😅. My jsme si oba vždycky mysleli, že věřící mají zakázaný potrat, tělísko a HA a zbytek je povolený 😕 a i naše věřící kamarádka nám to tak prezentovala 😕.
Tak přeju pěkný víkend všem a radši mizím 🙂.

@zuzkat1 hej a uvidis, ked prestanes kojit dieta ti prespi celu noc, to moja 3 rocna sa nezobudi vobec v noci, zato mladsia kazde 2 hodiny