Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
pozeram že som to preložila ako hotentot, som to neskontrolovala za sebou, sory
@billam - podľa mňa si toto:
https://www.youtube.com/watch?v=hlfV8tKgw6E
mýliš s týmto:
To prvé (vnútromaternicové teliesko) je skutočne svojou väčšou a podstatnou časťou umiestnené v dutine maternice, aj keď jedna časť (na zabezpečenie vybratia) trčí z tej dutiny cez krčok von do pošvy. Ale to ešte neznamená, že nie je v dutine maternice.
To druhé ("vaginal ring") skutočne len obopína krčok maternice, ako si písala o mirene, a do dutiny maternice nezasahuje vôbec. 😉
Ale ok, mnozte sa koľko chcete, počet deti tomu nasvedcuje 🙂....a potom Panboh zaplat 🙂 🙂 🙂
billam, nie nemala som mirenu, mám iba štátnicu z gynekológie. 🤐
ty jednoducho pletieš hrušky s jablkami. Áno progesterónové teliesko má vplyv na hustotu cervikálneho hlienu, takže znižuje priechod spermií cez krčok maternice, ale ten hlien sa predsa nedostáva do dutiny maternice.
Takže, keď dôjde k oplodneniu vajíčka vo vajíčkovode, to sa normálne dostane do dutiny maternice, ale tam sa zvyčajne neuchytí, pretože sliznica dutiny maternice je stenčená. Prípadne zrejme nejakú úlohu hrá aj mechanická prekážka, ktorú teliesko v maternici vytvára.
Poznám žienku, ktorá otehotnela so zavedeným telieskom, to tam lekár ponechal. Bohužiaľ v štvrtom mesiaci potratila. ☹
billam, urážky namiesto argumentov používajú len ... (doplň si, čo len chceš) 😉
ale teda týždeň pred Veľkou nocou by som tu čakala inú tému.
Ja rozmýšľam, že si na Veľký piatok urobím s deckami krížovú cestu na nejakej kalvárii, dúfam, že počasie prijateľné 😉
Tu som si našla tú svoju, možno si aj vy nejakú nájdete 😉
http://lisinovic.blog.sme.sk/c/296818/Stvrty-ro...
@zuzkat1 To u nás bylo celkem v pohodě - synek začal spát celou noc asi ve dvou měsících. V tom jsem měla fakt zlatý dítě. Ale já ho nikdy v noci na jídlo nebudila, on se budil po těch třech hodinách sám a pak začal vynechávat. Ale tím, jak teď spí stále většinu noci u nás v posteli, tak jak jsme tam tři, není tam moc místa a syn si na mě moc rád dává v noci nohy 😀 Pak se vždycky vzbudim, protože mám pcoit, že mi na břiše leží šutr 😀 Říkali jsme si, že až budeme mít holčičku, tak si asi necháme udělat větší postel 😀
@zuzkat1 no to si neviem predstavit, moja 3 rocna uz chce malovat nechty, sperky, a nie mlieko z cici.....ale zase mladsia 1,5 rocna je zavislacka na cici, ale tak ja uz chcem prestat tak sa chystam so starsou na 3 dni prec z domu na velku noc a manzel bude sam s 1,5 rocnou aby ju odstavil....nezavidim mu ten cirkus......a inak zdravotne si v poriadku?...pretože ja vidim na zuboch ako neskutočne mi kojenie odobera ziviny, vapnik......zuby mam skoro priesvitne, sa bojim, ze sa mi rozkrušia :( a tak musim prestat, na porcelanove nemam prachy ☹

@mracik mala si Mirenu??? Zle som sa vyjadrila...cez krcok maternice sa spermie nedostanú k vajicku a uz vobec nie ho oplodnit!!! A ak by aj bolo oplodnene tak sa nedostane do maetrnice, lebo je zahlienena.