icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

abcklara
Odpoveď bola odstránená
olejka
10. jún 2013

POZVÁNKA: cyklistická púť za počaté deti (KEŽMAROK - BRATISLAVA - LONDÝN)
Autor: Marek Bartkovský - 6 June, 2013 - 04:00 Aj tento rok sa uskutoční cyklistická púť za nenarodené deti. Cieľom tohto ročníka bude Londýn (Spojené kráľovstvo).

Púť sa začne 29. júna 2013 z Kežmarku. Odtiaľ sa cyklisti vydajú na cestu do Bratislavy. V programe (počas putovania) budú denné sväté omše a pochody za nenarodené deti predovšetkým k nemocniciam, kde sa vykonávajú potraty.

Záujemcovia o púť po slovenských mestách alebo až do Londýna sa môžu prihlásiť u Jána Hudáčeka (0911 241 703, hudacek.jan7@gmail.com).

Program putovania:

Slovensko

Sobota 29. júna:

- o 8:00 h svätá omša v Bazilike sv. Kríža v Kežmarku a pochod za život

- o 12:00 h modlitby pri nemocnici v Poprade

Nedeľa 30. júna:

- o 8:00 svätá omša vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Brezne a pochod ku nemocnici

- o 16:00 svätá omša v Nemocničnej kaplnke Povýšenia sv. Kríža v B. Bystrici a modlitby pri nemocnici

Pondelok 1. júla:

- o 10:30 h modlitby pri nemocnici vo Zvolene

- o 12:00 h svätá omša vo Farskom kostole sv. Alžbety vo Zvolene

- o 16:30 h svätá omša vo Farskom kostole Sedembolestnej Panny Márie v Žiari nad Hronom a pochod ku nemocnici

Utorok 2. júla:

- o 17:30 h svätá omša vo Farskom kostole sv. Martina z Tours v Bojniciach a pochod ku nemocnici

Streda 3. júla:

- o 12:00 h svätá omša v Katedrále Najsvätejšej Trojici v Žiline a pochod ku nemocnici

- o 18:30 h svätá omša vo Farskom kostole Navštívenia Panny Márie v Považskej Bystrici a pochod ku nemonici

Štvrtok 4. júla:

- o 10:00 h modlitby pri nemocnici v Ilave

- o 15:00 h svätá omša v Kaplnke sv. Anny v Trenčíne a pochod za život ku nemocnici

Piatok 5. júla:

- o 8:00 h svätá omša v Kaplnke Sedembolestnej Panny (jezuiti) v Piešťanoch a pochod za život ku nemocnici

- o 17:00 h svätá omša v Jezuitskom kostole Najsvätejšej Trojice v Trnave a pochod ku poliklinike Družba

Sobota 6. júla:

- o 12:00 h svätá omša v Katedrále sv. Martina v Bratislave a pochod ku Modrému kostolíku a pamätníku za nenarodené deti

- návšteva Šaštína

Česko

Nedeľa 7. júla
Velehrad

Pondelok 8. júla

Brno

Utorok 9. júla

Svitavy

Streda 10. júla

Prelouč

Štvrtok 11. júla

Praha

Piatok 12. júla

Žlutice

Sobota 13. júla

Cheb

Nemecko

Nedeľa 14. júla

Kulmach

Pondelok 15. júla

Hassfurt

Utorok 16. júla

Lohrhaupten

Streda 17. júla

Frankfurt nad Mohanom

Štvrtok 18. júla

Bingen am Rhein

Piatok 19. júla

Neuwied

Sobota 20. júla

Kolín nad Rýnom

Holandsko

Nedeľa 21. júla

Maastricht

Belgicko

Pondelok 22. júla

Brusel

Utorok 23. júla

Oostende

Anglicko

Streda 24. júla

Dover

Štvrtok 25. júla

Londýn

Streda 31. júla - návrat domov.

Súvisiace články:

Cyklisti prešli tisícky kilometrov za nenarodené deti (minuloročná púť na Ukrajine):

http://www.postoy.sk/node/3730

Kedy budú potraty na Slovensku zakázané?

http://www.postoy.sk/node/3658

zuzkalenka
11. jún 2013

Svätého Barnabáša, apoštola Č
(spomienka)
Sk 11, 21b-26; 13, 1-3
Ž 98, 1. 2-3b. 3c-4. 5-6
Refrén: Pred očami pohanov vyjavil Pán svoju spásu.
Mt 10, 7-13
Aleluja, aleluja, aleluja.
Choďte a učte všetky národy, hovorí Pán; ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta.

zuzkalenka
16. jún 2013

11. nedeľa v Cezročnom období Z
2 Sam 12, 7-10. 13
Ž 32, 1-2. 5. 7. 11
Refrén: Odpusť mi, Pane, vinu môjho hriechu.
Gal 2, 16. 19-21
Lk 7, 36 – 8, 3 alebo kratšie Lk 7, 36-50
Boh nás miloval a poslal svojho Syna ako zmiernu obetu za naše hriechy.

pia22
autor
18. jún 2013

Jablká.

Skupina mladých manažérov po týždňovom školení bežala chodbami letiska.
Bol piatok večer a všetci sa chceli vrátiť domov na víkend.
Meškali.
Ich let už bol hodnú chvíľu ohlásený.
Utekali letiskovou halou s kufríkmi, lístkami a pasmi v rukách.
Zrazu sa dvaja nechtiac potkli o stánok s ovocím a vrazili do košíka s jablkami.
Košík sa vysypal a jablká sa rozkotúľali po zemi.
Mladíci bežali ďalej.
Ani sa nezastavili a neobzreli, aby stihli nastúpiť do lietadla.
Všetci okrem jedného.
Posledný z nich zo súcitu k majiteľke stánku zastal.
Zakričal svojim priateľom, aby šli bez neho a zavolal manželke, že
pocestuje nasledujúcim lietadlom.
Vrátil sa k terminálu a videl, že všetky jablká sú ešte stále na zemi.
Bol prekvapený, keď zistil, že majiteľka stánku je slepé dievča.
Dievča plakalo, veľké slzy mu stekali po lícach.
Ohmatávalo podlahu, márne sa snažilo pozbierať jablká.
Prechádzalo tadiaľ množstvo ľudí, no nikto sa nezastavil, akoby nikomu
nezáležalo na tom, čo sa stalo.
Muž si pokľakol k dievčaťu, pozbieral jablká do košíka a pomohol dať
pult na miesto.
Všimol si, že veľa jabĺk sa pri páde potĺklo, a tak vybral peňaženku a
opýtal sa dievčiny: "Si v poriadku?" ona s úsmevom prikývla.
Muž jej vložil do ruky sto eur so slovami:
"Vezmi si ich, prosím.
To je za tú škodu, ktorú sme ti pôsobili.
Dúfam, že sme ti úplne nepokazili deň."
Mladík odchádzal, ale dievča za nim zakričalo:
"Pane..."
Zastal, otočil sa a zahľadel do jej slepých očí.
Vtom sa dievča spýtalo:
"Ty si Ježiš?"
Zostal nehybne stáť, niekoľkokrát sa váhavo otočil, až potom
pokračoval smerom k lietadlu.
V duši mu rezonovala otázka:
"Ty si Ježiš?"

A čo my, správame sa tak, aby si nás ľudia mohli pomýliť s Ježišom?

Požehnaný večer všetkým 😉

ewellina
18. jún 2013

@olejka Ty na tú púť ideš?

terezka1947
18. jún 2013

baby, kedy vychadza put do Levoce?a neviete program?

olejka
19. jún 2013

@ewellina chcela by som ich podporiť aspoň účasťou na Bohoslužbe...či modlitbe pri nemocnici, ak okolnosti dovolia....s deckami na biky si moc netrúfam ešte sú malé 😅

olejka
19. jún 2013
fra
19. jún 2013

@pia22 dakujem krásny text

ask
19. jún 2013

Dievcata, neurazte sa, nic v zlom.....ale priznajte sa, ktora ste sa to tak tuho modlili za slnecne pocasie!? 😅 😎 Nabuduce staci aj trosku menej 😵

katja78
19. jún 2013

@ask ak by aj nikto, tak v zaplavených oblastiach sú asi radi...

terezka1947
19. jún 2013

@olejka dakujem 🙂

ask
19. jún 2013

@katja78 ☹ joooj, kiezby im to pomohlo povysusat tie znicene domy.....

zuzkalenka
23. jún 2013

12. nedeľa v Cezročnom období Z
Zach 12, 10-11; 13, 1
Ž 63, 2. 3-4. 5-6. 8-9
Refrén: Za tebou prahne moja duša, Pane, Bože môj.
Gal 3, 26-29
Lk 9, 18-24
Moje ovce počúvajú môj hlas, hovorí Pán; ja ich poznám a ony idú za mnou.

zuzkalenka
24. jún 2013

Narodenie svätého Jána Krstiteľa B
(slávnosť)
Vigília:
Jer 1, 4-10
Ž 71, 1-2. 3-4a. 5-6b. 15ab+17
Refrén: Od života matky si mojím ochrancom.
1 Pt 1, 8-12
Lk 1, 5-17
Ján prišiel ako svedok vydať svedectvo o svetle a pripraviť Pánovi dokonalý ľud.
V deň slávnosti:
Iz 49, 1-6
Ž 139, 1-3. 13-14. 15
Refrén: Chválim ťa, Pane, že som vznikol tak zázračne.
Sk 13, 22-26
Lk 1, 57-66. 80
Ty, chlapček, budeš sa volať prorokom Najvyššieho: pôjdeš pred tvárou Pána a pripravíš mu cestu.

zuzkalenka
24. jún 2013

http://www.inforoznava.sk/infoservis/otvorene-o...

Je toto normálne????? To čo je za prístup 😠 😠 😠 😠

katkatt
24. jún 2013
kalianka
28. jún 2013

Ahojte maminky. Neviem či niektorá zareaguje. Ale chcem sa spýtať, nečítala ste niektorá knižku z Edície Viera do vrecka: Umelé oplodnenie, žiadny problém? Mám rada tieto knižky, ale táto ma normálne prinútila ešte viac uvažovať nad tým, kam tento celý svet speje a mám z toho dosť zmiešané pocity...

andelka
28. jún 2013

@kalianka tohle jsem nečetla, ale jiné publikace o téhle tematice jo..co tě v tom zaujalo? Ono je to dost složité ožehavé téma..

kalianka
28. jún 2013

@andelka mám rada knihy z tejto edície, lebo sú tenké (okolo 40 strán) a presne sa venujú téme... Oplatí sa naozaj od nich počítať všetko. Mňa to viac menej vystrašilo... ako sa o umelom oplodnení bavíme, v spoločnosti a celkovo, že je to prirodzené, pritom to je proti vlastnému telu... vlastne, mala som skreslený pohľad na to, že cirkev to "odmieta" len preto, že to nie je počaté prirodzenou cestou, ale podľa mňa, ak si to naštuduje a prečíta aj človek neveriaci, tak pochopí, prečo je ten postoj cirkvi taký, aký je. Normálne som z toho mala hrôzu... A pritom sa to už stala bežná vec... a možno kopa z tých žien, ktoré takto počali dieťa, by časom počali aj prirozdene. Skrátka, že sa hráme na Boha 😔

andelka
28. jún 2013

@kalianka tak já mám podobný názor odjakživa, takže mě ten pohled církve valně nepřekvapuje. Těch důvodů proč tohle není OK cesta je strašně moc, a něco do sebe má každý.
Ale zase..je třeba rozlišovat mezi tou problematikou a lidmi, kteří to podstupují..každý jednáme podle svého uvážení a tohle je hodně složité intimní a bolestné téma.

kalianka
28. jún 2013

@andelka tak tak...Len je na škodu, že sa z toho stáva obchod a možno ak by sa telo toľko nestresovalo... ale to je dlhá debata, len ma to tak rozosmútilo. PS: Máš krásne mená detičiek, tiež plánujeme Dominika ak Boh dopraje 🙂

andelka
28. jún 2013

@kalianka ona je taková doba..všechno rychle a hned, být pod dohledem, hormony jsou kolikrát první volba..holky jsou zblblé že když se 3m nedaří tak je určitě problém..no a každý má tu vidinu (skoro každý) že když to nepůjde normálně, tak v CAR pomůžou..taky se zvyšuje věk, a je něco jiného snažit se rok o dítko když má šlověk 25 a něco jiného když má přes 35..
Mi kdysi taky Dr jako první volbu na domnělou anovulaci a nepravidelné cykly nabízel hormonální léčbu..děkuji nechci, první volba bylo sledování sebe a příroda (bylinky) a podařilo se.
Ono je diskutabilní kde je ta hranice. Kdybych věděla v čem je asi problém, a šlo by o to léky něco nějak posílit, srovnat, manžela nadopovat vitaminy, udělat nějaké režimové opatření..tak samozřejmě...ale nevim jestli bych měla na to zajít dál..já asi ne, manžel spíš určitě ne. Bylo by to zklamání, ale život je takový no.

andelka
28. jún 2013

@kalianka děkuju 🙂 Dominek má za 2týdny křtiny 🙂
Mám pár známých co se touhle cestou daly, a je hrozně smutné sledovat ty neúspěchy..co všechno musí (sledovat, píchat si injekce, kolik času a stresu to je) absolvovat..a čím víc pokusů je a čím dýl to trvá tím je to tak nějak všechno nahouby...jestli to nakonec stojí za to, po té fyzické i psychické stránce..jestli by to nakonec nevyšlo přirozeně, kdyby bylo tělo ok a psychika taky..nebo si dát nějaký čas, a pak se rozmyslet pro jinou cestu, třeba adopci..sice to není vlastní dítě..ale kolik vlastních dětí přineslo rodičům hodě problémů a zklamání..? Je to opravdu složité bolavé téma.

fra
28. jún 2013

@kalianka ano, prave som o tom rozmyšlala ked som čítala tvoj príspevok- že počiatok ľudského života začína závisieť od peňazí- ak je ich veľa, dá sa "vyrobiť" nový život v laboratóriu alebo zachrániť 24 tyzdnové 300 gramové predčasne narodené babetko (samozrejme, je úžasné že toto medicína dokáže- ale) - ak je ich málo, nie je problém rovnaké 24 tydznove zdravé babetko zabiť ... a zdá sa, že už aj narodené detičky može čakať taký osud http://www.hlavnespravy.sk/terorizmus-s-ludskou... - dnes postihnuté, zajtra nejaké iné- chudobné, prisťahované ... ak toto nie je uplne ukážkové "slúženie mamone" tak už neviem čo je ☹

kalianka
28. jún 2013

@fra To som čítala, strašné ☹ Naozaj neviem, kam ako svet spejeme... na jednej strane chceme zo všetkého vyťažiť čo najviac, samé zisky, na druhej nie sme ochotní nič obetovať... šetrí sa, kde sa nemá... kŕmime sa lacnými, trikrát prevarenými potravinami... a stále niekto iba hanobí. Sme strašná generácia ľudí :( Chceme byť asi dokonalí, chceme všetko a nevieme obetovať nič.

ematko29
28. jún 2013

@fra no tto už je neskutočné, :(

dobromila
28. jún 2013

@fra to je horor! ☹

sandracs
28. jún 2013

@fra Nechápem na čo sú dobré všetky Dohovory a Deklarácie o všetkých možných právach, keď je možné toto...